מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהאביעד25/06/2008
שלום רב, יש לי שאלה תיאורטית שסתם מעניינת אותי. אם אני מבצע משגל נסוג עם מישהי וגומר על המיטה. אח"כ היא יושבת על זה - האם היא יכולה להיכנס להריון? מה הסיכויים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביעד
ד''ר עופר גונן26/06/2008סיכוי להרות במצב כזה אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינה22/06/2008
שלום רב,
האם נכון הדבר כי בטיפה הראשונה של השפיך, זו שיוצאת עוד לפני הגמירה, היא הטיפה בעלת הסיכוי הכי גבוה להכניס את האישה להריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משגל נסוג
ד''ר אליעזר גירש22/06/2008שלום רינה,
נכון. הטיפה הראשונה במירוק היא עשירה ביותר בזרעונים. בזמן ה"גמירה" הזרעונים מתחילים לעלות מאשך דרך מוביל הזרע לכיוון היציאה. בדרך מצתרפים הנוזלים מבלוטת הארמונית ומבלוטות הזרע, ששוטפים את כל המערכת המין הזכרית, לכן טיפה הראשונה שיוצאת היא העשירה ביותר ונוזל הזרע השוטף את המערכת הוא מכיל פחות זרעונים. זאת הסיבה למה טכניקה של משגל נסוג אינה בטוחה כאמצעי מניע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעדקלה18/06/2008
שלום רב.
בעלי ביצע בדיקת זרע,והייתה רשומה הערה: לאחר מרכוז ובדיקת המשקע לא ניצפו תאי זרע במשטח.
מה זה אומר?
האם ייתכן כי הבדיקה נעשתה לא כמו שצריך?
ישלציין כי את הבדיקה עשינו בבית(אוננות שלי באיבר מינו).
האם זה קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש20/06/2008שלום דקלה,
אם לא מוצאים זרעונים במירוק בשיטה קונבנציונלית, מרכזים את הדגימה בעזרת סירכוז ובודקים במשקע שנוצר. חוסר זרעונים במירוק יכול לנבוע ממספר גורמים. ממליץ לחזור על הבדיקה כדי לוודא שהכן כך. אם כן, ממליץ לבדוק נוכחות זרעונים בשתן מיד לאחר המירוק (Retrograde Ejaculation). פנו לרופא המטפל לקבל הדרכה איך לבצע בדיקה זו. בנוסף רצוי לבדוק קריוטיפ, חסר(ים) בכרומוזום Y. רצוי לעשות אולטרסאונד אשכים.
לקבל מירוק לבדיקה ניתן לעשות באוננות (בשיטות שונות) או ביחסי מין רגילים כשמשתמשים בקובעון (קונדום) מיוחד שאינו מכיל קוטל זרע. חשוב לאסוף את כל הנפח של המירוק ולא להשתמש בחומרים קוטלי זרע (סבון, ואזלין, קרמים למניהם וכו').
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע המשך
דקלה22/06/2008תודה דוקטור.
אנו מנסים להיכנס להריון כבר תשעה חודשים,האם פנינו מועדות לטפולי פוריות בעקבות הממצא שציינתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CBAVDאלה18/06/2008
שלום רב,
בבדיקה גופנית אצל אורולוג במסגרת בירור אזוספרמיה נמצא חוסר דו"צ ב VAS. נשלחתי לבירור כרומוזומלי ל CF (הובהר לי שקיים בעד 80% מהמקרים).
1) במידה ובבדיקה לא אמצא נושא המוטציות, מה המשך הבירור לממצא של CBAVD בבדיקה? (כלומר, מהם 20% הנותרים שמסבירים את הממצא הזה)
2)במידה ואני אכן נשא. האם בהכרח שני הוריי נשאים?
3)אשתי עברה בירור CF והיא שלילית. מה עוד עלינו לבצע לפני IVF?
4) MESA או TESA ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CBAVD
ד''ר אליעזר גירש20/06/2008שלום אלי,
חסר בצינוריות המובילות זרע (Vas Deference) נובע ממוטציה בגן מסויים (CFTR) שהוא אחראי על תפקוד תעליות יוני כלור. חסר בתיפקוד תעליות כלור גורם לפגיעה במעבר מים בין תאים ברקמות שונות וכך למספר בעיות בגוף כולל פגיעה בהתפתחות צינוריות הזרע כבר בשלב העוברי, תפקוד מערכת הנשימה (CF), תפקוד מערכת העיכול וכו'.
סינדרום זה הוא רצסיבי לכן אם רק בן זוג אחד נשא למוטציה זו אין סיבה שתתבטא בדור הבא.
המשך הטיפול: IVF עם ביופסיה של אשך (TESA, MESA, TFNA או סוג אחר של ביופסיה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגולוג מומחה פריוןSofi15/06/2008
שלום,
מבקשת לקבל המלצה על 3 אורולוגים מומחי פריון, עדיפות במרכז הארץ תל אביב והסביבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אורולוגים ופריון
ד''ר אליעזר גירש17/06/2008שלום סופי,
אני יכול להמליץ על פרופ' איגעל גת, מרפאת פריון הגבר, בי"ח מעייני הישועה, בני ברק
וגם על ד"ר דוד סלוצקר, מח' אורולוגית, בי"ח מאיר, כפר סבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
Sofi17/06/2008תודה רבה על ההמלצה. יש לי כמה שאלות נוספות בקשר ניתוח וריקוצלה:
האם זה ניתוח שכדאי שמומחה פריון יעשה?
האם אתה מכיר את האורולוג דר לייב צבי?
תודה,
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לסופי
ד''ר אליעזר גירש18/06/2008שלום סופי,
נתתי שמות של אורולוגים מצויינים (לדעתי). אינני מכיר את כל האורולוגים, לצערי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלינפלטרשגיא13/06/2008
שלום אני בן 34 עם תסמונת קלינפלטר
גרוש ללא ילדים
חי בזוגיות מזה 4 שנים.
אני וזוגתי רוצים להביא ילדים לעולם
הבדיקות האחרונות שעשיתי היו בסוף 2003 . האם הטכנולוגיה השתכללה בשנים האחרונות כדי שאוכל להבדק שוב בציפייה שאוכל להוליד ילד מזרעי ?.
האופציה של תרומת זרע מקובלת עלינו
היות ויש לי תסמונת קלינפלטר ואנחנו לא נשואים הייתי רוצה לדעת איך אנחנו
ממשיכים או מתחילים מכאן .
תודה
שגיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תסמונת קליינפלטר
ד''ר אליעזר גירש14/06/2008שלום שגיא,
תסמונת קליינפלטר נובעת מחוסר הפרדות של כרומוזומי XY בביצית או בזרע, כך שנוצר זכר שהוא XXY מבחינה כרומוזומלית. מצב זה מביא לחוסר כמעט מוחלט או מוחלט בייצור זרעונים באשך. במידה ויש חוסר מלא, הפטרון הוא תרומת זרע. במידה ויש ייצור מינימלי של זרעונים, ניתן למצוא אותם בביופסיה של אשך. במידה וימצאו זרעונים בביופסית אשך ניתן לבצע הפריה חוץ גופית בטכניקה הנקראת ICSI - הזרקת זרעון לתוך ביצית. במקרה כזה קיימת סכנה של העברת תסמונת קליינפלטר לדור הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!יובל 2712/06/2008
בעלי ביצע בדיקות דם (פרופיל הורמונלי) ויצא לו FSH קטן מ 0.8 , מה זה אומר ????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל שלום
ד''ר עופר גונן26/06/2008אם בדיקת הזרע תקינה, שום דבר. אם יש בדיקת זרע לקויה, זה יכול להיות קשור בהפרעה הורמונלית הגורמת לחסר זרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודע אין נוכחות של זרעונים?עדי12/06/2008
שלום רב, בעלי ואני מתקשים להכנס להריון וכיום במעקב במרפאה לפוריות. נלקחה ממני דגימה מרירית צוואר הרחם, על מנת לבדוק אם יש בה נוכחות זרע כ10 שעות לאחר קיום יחסי מין, ולא נמצא זרע, גם לא זרע שאינו בתנועה. מה יכולות להיות הסיבות לכך? יש לציין כי בדיקת הזרע שבעלי עבר הייתה תקינה ביותר, מבחינת כמות ותנועה של הזרעונים. האם חומר סיכה מסוג KY ג'ל שבו אנו משתמשים, פגע בכך? אודה על תשובתך, עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זרע בנרתיק
ד''ר אליעזר גירש14/06/2008שלום עדי,
הבדיקה שעברתם לבדיקת נוכחות הזרעונים בנרתיק נקראת PCT, בדיקת נוכחות וחיוניות הזרעונים לאחר משגל. את הבדיקה מבצעים סביב ביוץ, כאשר סביבה בנרתיק ידידותית לזרעונים. בתקופות אחרות של המחזור סביבה בנרתיק אינה ידידותית לזרעונים ולכן לא עושים את הבדיקה. הבדיקה מקובלת מאוד באוכלוסיה דתית כאשר יש בעיה לתת זרע בצורה רגילה (אוננות).
חומר סיכה מסוג KY אינו ידידותי כל כך לזרעונים. לאחרונה נכנס לארץ חומר סיכה חדש Pre-Seed, שעליו יצאו מאמרים מדעיים ונמצא כי הוא ידידותי ביותר לזרעונים ביחס לחומרי סיכה האחרים. Pre-Seed לשימוש נרתיקי נכנס לארץ בחודש האחרון ונדמה לי נמכר בסופר-פארם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב! שאלה קצת מוזרה.שירן11/06/2008
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון תשעה חודשים.
בעלי עבר בדיקת זרע שיצאה "סבירה" לדברי הרופאים .
בעלי אנטי פירות וירקות! ממש לא מוכן לטעום אפילו!
האם יכול לייהות שאי אכילת פירות וירקות יכולה לגרום שהזרע יהיה באיכות נמוכה?
ואם כן האם יש ויטמינים שאפשר ליטול? ואילו מאכלים יכולים לחזק את הזרע?
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוספת ויטמינים
ד''ר אליעזר גירש14/06/2008שלום שירן,
פרות וירקות מכילים ויטמינים, שחלקם שייך לקבוצת נוגדי חימצון (אנטיאוקסידנטים). ברמות נמוכות של אנטיאוקסידנטים יכולה להיות ירידה באיכות הזרע. אנני יודע אם זה המצב אצל בעלך.
אם אתם מתענינים ליטול ויטמינים, אז קיים בארץ תוסף תזונה (נקרא ויטמייל) המיועד בדיוק למטרה זו. Vitamale - המוצר הוא תוסף תזונתי ומורכב מתערובת של ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו, הנחוצים לפעילות תקינה של אשך. מומלץ לקחת 2 כמוסות 3 פעמים ביום אחרי ארוחה למשך 3 חודשים לפחות (כי תהליך ייצור הזרע לוקח כ-3 חודשים), רצוי לקחת למשך חצי שנה. יש לזכור שתכשיר זה ודומיו נותנים תוצאות רק בתקופת שימוש בו. זאת אומרת, כאשר מפסיקים את הטיפול, גם ההשפעתו יורדת. לא בכל מקרה תוספי תזונה עוזרים, אך אין להם תופעות שליליות, לכן כדאי לנסות לקחת ואם אין שיפור לאחר כחצי שנה, להפסיק את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובותא10/06/2008
שלום רב
אשתי בעלת שחלות פוליציסטיות לאחר טיפול ראשון במנוגון 7 ימים כל יום אמפולה 1
היום בדיקת זקיקים 16ימין 17 שמאל
בדיקת זרע שלי לאחר 7 ימי התנזרות
ריכוז 112
תנועתיות 30%
מורפולוגיה 3%
כל השאר תקין
לאור זה שמופרולויגה והתנועתיות נמוכים
התהליך הוא כזה:
היום לאחר בדיקת זקיקים עוד אמפולה 1 של מנוגון
מחר זריקת hcg
ומחרתיים יום חמישי השבחה והזרעה
שאלות:
1 : אם הזריקת hcg ניתנת יום רביעי בערב 6-7 הרי שהביוץ צפוי אחרי 36 שעות בערך האם ההזרעה ביום חמישי (לכל המאוחר תערך ב 2 ואולי תיהיה אף בבוקר) היא לא מוקדמת מידי? קראתי שעדיף הזרעה ביום הביוץ(למרות שידוע זרע יכול לשרוד כמה ימים השאלה אם המורפולגיה לא משפיעה?)
2:מחר יום רביעי אני יהיה לאחר 8 ימי התנזרות מחר מקיימים יחסים האם הזרע לאחר יום של יחסים ולאחר כזאת כמות של ימי התנזרות הוא טוב להשבחה?
3:האם מותר יחסי מין לארוך כל הימים (רביעי חמישי שישי וכו)?
4: עד כמה ההשבחה וההזרעה תשפר את הסיכוי להריון במידה ואכן שני הזקיקים יצאו לדרך?
תשובה לא'
ד''ר אליעזר גירש10/06/2008שלום א',
רופאים שונים בארץ מבצעים הזרעה תוך רחמית (IUI) ב- timing שונה ולא קיים קונצנזוס מתי הכי טוב לבצע פעולה זו, כמו כן אין קונצנזוס לגבי מספר הזרעות סביב הביוץ, אחת או שתים.
אני ממליץ, מבחינתך, לקיים יחסי מין היום ולהתנזר יומיים עד להזרעה (מהיום עד ליום חמישי) ולאחר הזרעה לקיים יחסי מין כל יום במשך יומיים, כך שיהיה כיסוי אופטימלי מבחינת נוכחות הזרע.
ברוב המקרים הכנת זרע ל- IUI משפרת תנועתיות של זרעונים ולכן הדבר יכול לתת מענה לבעית תנועתיות של הזרעונים שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חשוב
א11/06/2008קבלתי את הודעתך מאוחר אתמול ולא הספקנו לקיים יחסים...
עכשיו קבלנו את הזמנים:
השבחה מחר ב 12:30
כלומר ההזרעה תיהיה בסביבות 2
שאלות:
1: האם לדעתך ההזרעה ביום חמישי ב 2 בצהריים יכולה להצליח? אם נגיד כי את ה hcg ניקח היום ב 5 בצהריים(לפי חישוב שלי הביוץ אומר להיות ב 5 בבוקר יום שישי)...מעל 12 שעות של ההזרעה...
2: לגבי ההשבחה היום אני לאחר 8 ימי התנזרות האם מחר ללכת להשבחה אחרי עוד יום של התנזרות או לקיים היום יחסים ומחר ללכת בלי ימי התנזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!שירן10/06/2008
להלן תוצאות בדיקת הזרע של בעלי לאחר שלושה ימי התנזרות!
חייבת לציין שבעבר לאחר תשעה חודשי נסיון הושג הריון טבעי(לצערי מחוץ לרחם)
מאז מנסים שוב חצי שנה...
אודה לפיענוח הבדיקה
liquefaction -normal
viscosity -normal
colour-norm concentration-184.80 of motile sperm-28%
rapid-8% motile sperm-51.74
percent of motile sperm after 4hour-15%
vitality- criteria-kruger
normal forms-7%
abnormal forms-93% -0-4% poor 5-13% good
head defect-65%
mid picce defect-24%
tall defect-4%
immature-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לליהי
ד''ר אליעזר גירש10/06/2008שלום ליהי,
תוצאות של בדיקת הזרע שלכם נמצאות בין מצב נורמלי למצב גבולי. קיימת ירידה מסויימת בתנועתיות הזרעונים ובצורניות, אך מספר הזרעונים בנורמה, כך שתמשיכו לנסות להכנס להריון בצורה טבעית, וזה במידה וחצוצרה לא נפגעה בעקבות הריון חוץ רחמי. בדרך כלל שחלה אחת פעילה יותר מתוך שתי השחלות. אם יש ביוץ, אך החצוצרה נפגע, לא יקרה מפגש בין זרעונים לביצית.
המלצה לבדוק תקינות החצוצרות. במידה ויש סתימת החצוצרה, יתכן ויהיה צורך לצנטר אותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' גירש! בהמשך לשאלתי...
שירן11/06/2008תודה רבה על התשובה המפורטת!
ציינת כי יש לבדוק את תקינות החצוצרה !
ככל הידוע לי החצוצרה לא נפגעה ב"ה (עברתי את ההפלה ע"י מטרוטקסט) ועברתי צילום רחם שיצא תקין!
האם בכל זאת יש סיכוי שחהחצוצרה סתומה ולא היה ניתן לראות בצילום הרחם?
תודה מראש ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לשירן
ד''ר אליעזר גירש14/06/2008שלום שירן,
אם צילום רחםך יצא תקין, אין צורך כרגע בבירור נוסף. נסו להכנס להריון בצורה טבעית ואם תכשלו רק אז תצתרכו לעבור בירור נוסף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי האונננות הופכת להיות אובסססיבית
יעקב06/09/2011מתי האוננות הופכת להיות אובסססיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננותמשה08/06/2008
יש לי שאלה,
אוננות מרובה יכולה לגרום לסיכון כל שהוא?
תודה מראש...
אוננות
ד''ר אליעזר גירש09/06/2008שלום משה,
האוננות מהווה מרכיב חשוב במיניות שלנו, בהתפתחות התקינה שלנו לאורך כל החיים, ואפילו רופאים ופסיכולוגים מדברים בשבחה. יותר מזה, האוננות אינה מזיקה. האוננות היא ביטוי טבעי ותקין של מיניות בריאה אצל גברים ונשים כאחד. למרות כל האמור לעיל, ברור שאוננות אינה מקובלת בשיחה הסלונית, ומלווה דווקא בחרדה ורגשות אשם. במשך השנים נפוצו סיפורי עם ואגדות על האוננות שהוציאה אדם מדעתו, גרמה לעיוורון ואפילו לחירשות אצל המתמידים, או תיאורים מופרכים אודות היכולות המופלאות של האוננות להצמיח שיער בכף היד, לגרום לשיתוק ויש אומרים אפילו למוות. להוסיף לכל אלה גם מאות שנים של חינוך דתי הרואה באוננות חטא, את המסרים השליליים שקיבלנו מההורים, והנה הסבר ברור ומובן למבוכה, לרגשי האשמה ולהוצאת האוננות מחוץ לתחום, ואפילו מחוץ לחדר השינה.
על פי נתונים שנאספו בארה"ב, האוננות היא חוויה המשותפת למרבית הנשים – 89% וכמעט לכל הגברים – 95%.
העינין הוא אולי בתדירות. אוננות בתדירות גבוהה יכולה לשנות מאזן הנוזלים המרכיבים את המירוק, ממצב סמיך לנוזלי יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצב סמיך לנוזלי יותר.
משה09/06/2008ממצב סמיך לנוזלי יותר, זה יכול לגרום לבעיה בריאותית כל שהיא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוננות
ד''ר אליעזר גירש09/06/2008תדירות אוננות יכולה לשנות את המירוק ממצב סמיך לנוזלי יותר ללא פגיעה בבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרו לי ש...
משה10/06/2008מישהו אמר לי ש..זה לא יכול לפגוע כל עוד אתה לא עושה את זה ממש הרבה. ממש הרבה זה מעבר לנגיד פעמיים ביום. והוא אמר ש...ראה לא מזמן סרט מעניין בערוץ 8 על אנשים שמכורים לאוננות והם מאוננים כל יום ממש כל 3-4 שעות או פחות. הדבר גורם לבעיות בבלוטת הערמונית, לכאבים חדים בביצים והם נזקקים לטיפול רפואי.
מה אתה אומר על זה?
תודה רבה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוננות יתר
ד''ר אליעזר גירש10/06/2008שלום משה,
שאלת האוננות מתרידה אותך מאוד. אני רואה מספר בעיות בכך. אוננות כל יום במשך 3-4 שעות גורמת לפעילות יתר של בלוטת הערמונית (Prostata) ובלוטת הזרע (Seminal vesicles), שתי הבלוטות המשתתפות בייצור נוזל הזרע. אוננות מרובה גורמת להוצאת נוזלי הזרע בצורה מוגברת ולכן, פעילות יתר של הבלוטות הללו יכולה לגרום לכאבים. אין נזק פיזי לגוף. יש נזק לראש - אתה כל הזמן עסוק במחשבות סביב הנושא. אם אתה מעונן 3-4 שעות ביום, המחשבות סביב זה תופסות יותר מעבר לזמן האוננות. זאת אומרת, אתה לא יכול להתרכז במה שאתה עושה בחייך. אתה אובססיבי בנושא הזה.
ממליץ בחום לפנות לפסיכיאטר. קיימות תרופות להורדת אובססיות וזה יכול לעזור לך לחזור לחיים נורמליים עם תדירות נמוכה יותר באוננות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות ואיכות הזרע
דרור17/05/2009אני בן 32 ונהגתי בעבר לאונן 4 פעמים ביום,
היום אני מאונן לפעמים פעמיים ופעמים 3 לפי החשק,
הבעיה שלי שלפעמים קשה לי להעמיד אותו בגלל עצבים וחרדות,
אבל בסוף אני נכנס לטרנס של פנטזיות על האקסיות ומצליח לגמור,
אני בתקופה קשה - אין לי עבודה ואין לי בת-זוג ולכן אני מנסה לצאת מהבאסה ע"י זה,
כי ללכת לנערת ליווי - זה יקר לי מידי.
האם ייתכן ואוננות כזאת יכולה להביא לספירת זרע נמוכה ולמורפולוגיה נמוכה.
איך אפשר לשפר את איכות הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוננות
ד''ר אליעזר גירש22/05/2009שלום דרור,
אוננות אינה פוגעת באיכות הזרע. בשביל מה עכשיו לחשוב על איך לשפר איכות הזרע אם אין לך בת זוג ואינך מתכנן הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אוננות פוגעת באיכות הזרע
אילן24/11/2014שלום רב דוקטור,
שמי אילן,
אני נוהג לאונן פעם אחת בכל יום.
שאלתי היא: האם אוננות פעם ביום פוגעת איכות הזרע ויכולה לפגוע בפוריות?
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מתרידה
אילן24/11/2014שלום רב פרופסור/דוקטור,
שמי אילן,
אני נוהג לאונן פעם אחת בכל יום.
שאלתי היא: האם אוננות פעם ביום פוגעת באיכות הזרע ויכולה לפגוע בפוריות?
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח וריקוצלהדנה07/06/2008
שלום, לפני כ10 ימים עשיתי ניתוח וריקוצלה, לפני כיומיים הורדתי את הקליפסים ומאז החלו כאבים/רגישות באשכים. ברצוני לדעת,האם זה תקין שרגישות זו החלה כעת.
ושאלה נוספת, האם יש קשר לקיום יחסים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK09/06/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=83 id=link]אורולוגיה, אימפוטנציה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרע דחוףא05/06/2008
ערך הנבדק
7 ימי התנזרות
ערכי הבדיקה
ערכים נורמלים
מראה כללי
+
נפח זרימה
3
תקין בין 1.5 -6.0 מ"ל
ריכוז תאי זרע במיליונים
112
תקין מעל 20 מיליון תאי זרע ב מ"ל
סך הכל תאי זרע במיליונים
336
תקין מעל 50 מיליון תארי זרע בזרימה
תנועתיות %
30
תקין מעל 50% גבול בינוני 30-40%
דרגה
ןןן
סולם 0-4 תנועה מתקדמת מהירה 3-4 תנועה בינונית עד גרועה 1-2
חיוניות %
75
תקין מעל 70 % גבולי 30-60%
חומציות PH
7.9
7.4-8.2
צמ צמיג
בדיקה מורפולוגית -על פי שיטת קרוגר-strict criteria
תאים תקינים %
3
תקין מעל 14 % גבולי -בינוני 4-14%
תאים לא תקינים %
TAPERING
0.0 ACROS.REG
0.0
SHORT ACROS.REG
0.0
NECK PATHOLOGY
TALL PATHOLOGY
12
OTH POST ACROS
5
האם אפשרי הריון ספונטני אשתי בעלת שחלות פוליציסטיות-
האם בדיקה תקינה
נראה הכל מתאים לערכים
כאשר יש סימני שאלה 30% תנועתיות ומורפולוגיה 3
קראתי שהריכוז הגבוה יכול לכפר על זה
האם זה נכון
האם לדעתך יש אפשרות להריון ביחסים רגילים
אשתי מטופלת במנוגון -אם יהיו כמה זקיקים האם זה ישפר את האפשרות להריון?
כמו כן האם יש דרך לשפר את המורפולוגיה או את התנועתיות?
לא מעשן לא שותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לא'
ד''ר אליעזר גירש09/06/2008שלום א',
רוב נתוני הזרע שלך תקינים עם ירידה בתנועתיות ל- 30% וירידה בצורניות הזרעונים ל- 3%. ירידה בשני הפרמטרים הללו בהחלט יכולה להביא לחוסר פריון. גם התנזרות של 7 ימים פוגעת בטיב הזרע. זרע פורה יותר כשהוא "טרי" יותר. מומלץ להתנזר בין 2 עד 5 ימים. מעבר ל- 5 ימים מתחילים תהליכים הפוגעים באיכות הזרעונים בתוך יותרת האשך.
מורפולוגיה ותנועתיות של זרעונים ניתן לשפר בעזרת נוגדי חימצון, חומצות אמינו ומתכות כמו אבץ. כל הקומפלקס הזה נמצא במוצר Vitamale, תוסף תזונה על בסיס ויטמינים, מינרלים, חומצות אמיניות לשיפור איכות הזרע, הנמצאים בשימוש רחב כבר הרבה שנים. מומלץ לקחת 2 כמוסות 3 פעמים ביום אחרי ארוחה למשך 3 חודשים לפחות (כי תהליך ייצור הזרע לוקח כ-3 חודשים), רצוי לקחת למשך חצי שנה. יש לזכור שתכשיר זה ודומיו נותנים תוצאות רק בתקופת שימוש בו. זאת אומרת, כאשר מפסיקים את הטיפול, גם ההשפעתו יורדת. לא בכל מקרה תוספי תזונה עוזרים, אך אין להם תופעות שליליות, לכן כדאי לנסות לקחת ואם אין שיפור, להפסיק את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להצעתך
א09/06/2008בהמשך להצעתך
הלכתי לסופר פארם לקנות vitamail
אך לא היה להם
הם הציעו לי super משהו - מולטי ויטמין הכולל את כל הויטמינים כולל אבץ e b וכדומה
שאלות:
א היכן ניתן להשיג את ה vitamail?
ב: מה אתה מציע לעשות החודש הזה? אשתי מטופלת במנוגון כך שייתכן כי יהיו כמה זקיקים
האם ניתן להכנס להריון במצב הזרע הנוכחי? מיחסים רגילים?
או שמא צריך השבחה הזרעה
ג:כמו כן הבנתי שעשיתי את בדיקת הזרע עם יותר מידי ימי התנזרות 7+
במידה ואתה אומר כי ניתן להכנס מיחיסם רגילים כמה זמן הייתי ממליץ ימי התנזרות לפני קיום היחסים בביוץ?
אנא תשובתך והמלצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך
ד''ר אליעזר גירש09/06/2008Vitamale אינו נמכר ברשת סופר פארם. ממליץ להקליד את השם במנוע חיפוש google.co.il.
לגבי ביוץ אצל אישתך: ממליץ לעשות הזרעה תוך רחמית עם "השבחת הזרע" (זרע לא משביחים, אלא מפרידים מקטע פעיל) וגם לקיים יחסי מין כל יום סביב הביוץ (יומיים לפני הביוץ ויום אחרי הביוץ).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדני זרעמשה05/06/2008
ד"ר שלום
בבדיקת נוגדנים יש igA=20% igG=0
1)האם זו סיבה לדאגה?
2)האם זה יכול לעכב היריון טבעי (מנסים חצי שנה כבר)?
3)האם צריך לעבור להזרעות בגלל זה?
תודה
נוגדני זרע
ד''ר אליעזר גירש09/06/2008שלום שי,
לא ברור לי איפה נמצאו נוגדני זרע, במירוק? בנוזלי הפרשה נרתיקי של אישה?
בעיקרון, נוגדני זרע גורמים להצמתה של זרעונים, כך מונעים מתנועתם ולכן הם לא מגיעים לביצית. סיבה זו יכולה להיות מספקת לחוסר פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדני זרע-המשך לשלאתך
עדי10/06/2008ד"ר שלום
1)נוגדני זרע נמצאו בבדיקת זרע שעשיתי.
רציתי לדעת אם אכן זה פגע לי בזרע:
ריכוז 65 מיליון
תנועה:62% לאחר שעה ו-51% לאחר 4 שעות.
סוג תנועה:2,3,4
מורפולוגיה 6%
2)דבר מוזר!!!טענת ובצדק שזה גורם לתופעת הצמתות זרעונים אבל אגלוטינציה אצלי שלילית.הכיצד?
3)בהזרעות מתגברים על הנוגדנים או שיש לעבור ל-IVF?
4)יש דרך לסלק זאת ע"י כדורים?
אודה לך אם תענה לי על שאלות אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נוגדנים בזרע
ד''ר אליעזר גירש10/06/2008שלום שי,
לפי הנתונים שציינת אני מבין שנמצאו נוגדנים בנוזל הזרע, אך ללא אגלוטינציה של זרעונים. הדבר יתכן, אם הנוגדנים שנמצאו אינם נגד הזרעונים עצמם, אלא נגד גורם אחר כלשהוא. לדעתי הנוגדנים במקרה כזה לא צריכים לפגוע בטיב הזרע, אך יתכן מצב בו והנוגדנים מפעילים את התאים של מערכת חיסון, אז החומרים המופרשים על ידי התאים הללו יכולים לפגוע בחיונית של זרעונים.
בתהליך הזרעה תוך רחמית הזרע נשטף ולכן רוב הנוגדנים החופשיים (אלה שלא קשורים לשום דבר) נשטפים ולא ימצאו במנת הזרעה. קודם כל יש לנסות הזרעה תוך רחמית (IUI), ואם לאחר 4-6 מחזורי הזרעה לא יהיה הריון אפשר לעבור לשיטות IVF.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ד"ר -תיקון לשאלה
משה11/06/2008סליחה ד"ר
כתבתי לך כי נמצאו אצלי בזרע נוגדנים 20% ובבדיקה רשום אגלוטינציה=מעט!
1)האם עדיין בהזרעות מנקים את הזרע מנוגדנים אלו?
2)האם לפי דעתך יש להמשיך לנסות טבעי או לוותר וישר לטיפולים?
3)יש דרך לסלק נוגדנים אלו?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נוגדנים
ד''ר אליעזר גירש14/06/2008שי, שוב שלום,
אם לצאת מנקודהת הנחה כי כמות הזרעונים סבירה ותנועתיות טובה, יש סיכוי להרות גם בצורה טבעית. אם לא מצליחים, עוברים להזרעה תוך רחמית. אם גם בהזרעה לא מצליחים (מקובל לבצע 3-6 מחזורי טיפול), אז פונים לטיפולי הפריה חוץ גופית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)