מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חום ואנטיביוטיקהאני22/04/2013
שלום רב לבעלי היה חום גבוה 39.8 למשך חמישה ימים והוא קיבל אנטיביוטיקה במקביל .
הבנתי שמומלץ לחכות שלושה חודשים .שאלתי בכמה ימים מדובר עד אז.
כמו כן מה היא השפעת האנטיביוטיקה מבחינת טווח זמן עדי שאיכות הזרע חוזרת להתחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ואנטיביוטיקה - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב28/04/2013לא כל סוגי האנטיביוטיקה משפיעים על כמות ואיכות תאי הזרע ובאלה שעלולים להשפיע יש להמתין כשלושה שבועות עד חודש ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ויטמין E ו-Cא.20/04/2013
שלום,
רציתי לדעת האם קיימת בעיה בנטילת כדורי ויטמין E ו-C ע"י גברים במשך תקופה ממושכת ורציפה?
קראתי שנטילה עודפת של ויטמין E הופכת אותו לאוקסידנט. האם זה נכון?
בעלי אוכל מעט מאוד ירקות ונמנע כמעט לחלוטין מאכילת פירות. האם במצב זה עדיף שימשיך בנטילת הויטמינים הנ"ל?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ויטמין E ו-C - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב28/04/2013מכדאי להתייעץ ברופא המשפחה/ דיאטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזאיקה ובדיקה לחסר בכרומוזום Yא.18/04/2013
שלום,
אני ובעלי עוברים טיפולי IVF ע"ר בלתי מוסבר.
בבדיקת קריוטיפ שבעלי ביצע נמצאו 2 תאים עם חסר של כרומוזום Y ובשאר 51 התאים שנספרו לא זוהה ממצא דומה.
ביעוץ גנטי שעברנו בעקבות הבדיקה נרשם כי גם אם מדובר בשיעור נמוך של תאים חריגים, לא מדובר ביותר מ-4% מוזאיקה.
אציין, כי לבעלי אין בעיה של מיעוט תאי זרע וההפריות מתבצעות חלקן ע"י ICSI וחלקן באופן רגיל והזרע מצליח להפרות ללא ICSI. (מורפולוגיה -8% תקינים).
אודה לתשובתכם מה משמעות הממצאים בבדיקת הקריוטיפ, האם ממצאים אלה מהווים סיבה לבעיית הפוריות ומה ההשלכות שלהם על המשך הטיפולים? האם מומלץ לבצע בדיקות נוספות, כגון חסר בכרומוזום Y? באיזה מקרים מומלץ לבצע בדיקה לחסר בכרומוזום Y?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכרחה לשאול...
AZOO23/04/2013בתאים הלקויים, כתבת חוסר בכרומוזום Y.
את בטח התכוונת חוסר מקטעים מסוימים על גבי כרומוזום ה-Y, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזאיקה ובדיקה לחסר בכרומוזום Y - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב28/04/2013כדאי להתייעץ עם גנטיקאי האם מוזאיקה לנוכחות כרומוזום ה-Y מהווה גורם סיכון להשגת הריון בר קימא והמשמעות על מערכת המין הזיכרית של העובר.
לגבי בדיקת חסרים בכרומוזום ה-Y, יש לבצע במקרים שאין לגבר תאי זרע בזירמתו (אזואוספרמיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצעתי בדיקת זרע ואיני מבין את התוצאחייל14/04/2013
נפח 5.5 סמק
ריכוז נמוך מ6^10*1
חיות 60%
אני בן 19, אני מאוד מודאג אשמח לקבל תשובה ברורה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בצעתי בדיקת זרע ואיני מבין את התוצא - תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/04/2013שלום חייל,
מה הסיבה שהלכתה לבדוק את זרעך בגיל 19? ממליץ לחזור על בדיקת זרע ואם התוצאות חוזרות על עצמן יש לפנות לרופא אורולוג המתמחה בפריון הגבר ולבצע בירור מקיף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצעתי בדיקת זרע בגלל וריקוצלה
חייל14/04/2013דרגה 1 באשך שמאל
אתה יכול לפרט לי על התוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביצעתי בדיקת זרע בגלל וריקוצלה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/04/2013כן, התוצאה היא שיש לך ריכוז תאי זרע כמליון למ"ל של נוזל הזרע. זה נתון נמוך מאוד וקרוב לודאי בגלל וריקוצלה או סיבה אחרת.
ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור תאי זרע. בואריקוצלה הפגם בתאי זרע הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס.
ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
לכן לפי מצב המתואר אין טיפול ניתוחי מבטיח לך פתרון הולם, במיוחד ואתה חייל ולא מתכנן להקים משפחה עם ילדים כרגע. אני ממליץ על שני דברים: 1) להיות במעקב אצל רופא אורולוג, לבצע בדיקות אשכים תקופתית כולל בדיקת זרע ולפי חומרת המצב להחליט לגבי ניתוח. 2) אפשרות נוספת שלא מקובלת עדיין היום זה לתת מנה או שתי מנות זרע במצב טוב ולשמור מנות אלה בבנק זרע (בית חולים או בנק זרע פרטי) כגיבוי לעתיד. במנות אלה יהיה אפשר להשתמש (במידה ומצבך מבחינת הפוריות ידרדר) גם לאחר מספר שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מעריך מאד את עזרתך.
חייל14/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת סאונה וג'קוזיטל12/04/2013
שלום,
אנחנו מנסים להיכנס להריון (ילד שני), בינתיים לא הצלחה במשך 10 חודשים. הבדיקות שנשלחתי לעשות לאחרונה מצביעות על ריכוז גבוה פי 4-5 מהסף אך צורות תקינות פי 2 נמוך מהסף. אני מבין שזו לא סיבה לדאגה בפני עצמה.
השאלה שלי נוגעת לביקור שבועי בבריכה שאני נוהג לעשות בו אני הולך לג'קוזי וסאונה לזמנים של 10 דק'. לאחרונה נמנעתי מללכת כדי לא לפגוע בסיכויי הכניסה להריון אך אני תוהה האם זה באמת עשוי להשפיע בהתחשב בתדירות ומשך הזמן שאני שוהה בסאונה/ג'קוזי. לא הייתי רוצה להימנע סתם מפעילות שמסבה לי הנאה ורוגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעת סאונה וג'קוזי - תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/04/2013שלום שלומי,
צורות תקינות של תאי זרע שמתחת לנורמה יכולה להיות סיבה מספקת לחוסר פריון. גם סאונה וג'קוזי פעם בשבוע יכולים להוריד מיכולת להפרות. משך התפתחות תאי זרע באשך בערך 3 חודשים ולכן חימום יתר פעם בשבוע יכול לפגוע בתהליך הייצור של תאי זרע. ממליץ להמנע מפעילות שכזו לזמן שיאפשר אולי להכנס להריון. אפשר להעזר גם בתוסף תזונה Vitamale שיכול לשפר איכות תאי הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן התנזלות וצמיגותשיפי11/04/2013
שלום רב ,
בן זוגי עבר בדיקת זרע וכל המדדים תקינים מלבד צמיגות ( גבוהה) וזמן התנזלות (יותר משעה)
עד כמה זה קריטי ?
כל שאר המדדים מעל הנורמה
האם יש צורך לעשות הזרעות או שיש סיכוי טוב להריון טבעי ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זמן התנזלות וצמיגות - תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/04/2013שלום שיפי,
התנזלות ארוכה וצמיגות גבוהה של נוזל הזרע יכולים לנבוע מדלקת באחת השלפוחיות המייצרות נוזל הזרע. חשוב לבצע תרבית נוזל הזרע לחיידקים. ממליץ לעשות בדיקה אצל אורולוג המתמחה בפריון הגבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת זרעעדידה09/04/2013
שלום רב,
אני בן 31, אישתי בת 30, אני ואשתי מנסים להרות מזה חצי שנה ללא הצלחה ( חשוב לציין שלאישתי יש מחזור לא סדיר, וקושי לזהות ביוץ )נשלחתי לבדיקת זרע כחלק מברור ראשוני עשיתי בדיקת זרע לאחר 2.5 ימי התנזרות התוצאות:
צמיגות- תקינה, צבע אפור, PH-7.7, נפח- 3.5, ריכוז תאי זרע- 82, אחוז תנועה 45% ( מהירה- 20, בינונית- 25), מורפולוגיה- 2% תקינות.
ממה שקראתי התשובות לא טובות ויש בעיה במורפולוגיה, מה המשמעות? האם יהיה אפשר להרות באופן טבעי, או יש צורך בטיפולי הפריה?
האם זה מצב שנתן לטפל בו ואם כן איך? האם זה משהו שיכול להשתנות במידה ואעשה בדיקה עוד חודש?
אודה על תשובה ועל הבהרות- עדיין לא פנינו לרופא פוריות ואישתי בלחץ, האם יש מקום לפנות בשלב זה למומחה פוריות?,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך נוסף שלא רשמתי אגלוטינציה
עדידה09/04/2013פרט נוסף על הבדיקה אגלוטינציה- יש.
מה המשמעות של כך על הפריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערך נוסף שלא רשמתי אגלוטינציה - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב28/04/2013בריכוז תאים גבוה כמו שלך, סביר שיופיעו אגלוטינציות של תאים חסרי תנועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח תוצאות בדיקת זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב28/04/2013אכן יש בעיה במורפולוגיה. במצב זה, ייתכן שתצטרך עזרה בפוריות ע"י השבחת הזרע על גבי מפל צפיפות והזרעה תוך רחמית. פרוצדורה זו איננה דורשת חשיפה לבית חולים, אלא היא מבוצעת במשרדו של רופא הפריון. חשוב לציין שעדיין יש סיכוי להרות ספונטאני ולכן עדיף שנתנסו להרות כך עוד 3 מחזורים טבעיים לפני שתיגש לרופא פריון.
ישנן סיבות שונות לירידה בכמות תאי הזרע בעלי מורפולוגיה תקינה. החשובות הן :1) התרחבות של ורידי האשכים (וריקוצל) - זאת ניתן לבדוק באולטרסאונד אשכים ובדיקת אורולוג. 2) זיהום א-סימפטומטי (ללא כאבים) בתעלה הזיכרית - זאת ניתן לבדוק באמצעות בדיקת זרע לתרבית. שתי סיבות אלו אפשר לאבחן ולטפל בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאירלו07/04/2013
שאלה
בעלי עשה בדיקת זרע- בפעם הראשונה
יצא נפח של 1 מ"ל , ריכוז של 11 מליון
מורפולוגיה של תיקנים 5 אחוז.ראש93 זנב 3
תנועה 45 % .
כל השאר תקין(בלי ליקוציטים חומציות תקינה צבע תקין הכל רגיל).
בעלי טוען שבגלל שזאת הייתה הפעם הראשונה חלק מהזרע נשפך מחוץ לצנצת.
רציתי לדעת, האם זה יכול להשפיע על התוצאות של הבדיקה (זה שנשפך החוצה??)
כמו כן, האם יכול לקרות שבגלל לחץ או משהו כזה התוצאות פחות טובות?
אוסיף ואומר, שכשעשו לנו את הבדיקה אמרו שתוך יום יומיים יהיו תוצאות, ובסוף התקשרו אחרי שעה וחצי אמרו שיש תוצאה, זה לא מוזר?
ודבר נוסף, נניח וזה התוצאות הסופיות, האם יש אפשרות להיכנס להריון טיבעי (מנסים כבר חצי שנה אפילו 7 חודש), ואם לא , הבנתי שצריך הזרעה, מה זה הזרעה בדיוק, והאם האישה עושה זריקות או לא .?
תודה וסליחה על החפירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב28/04/2013בהחלט יכול להיות שבגלל שהזרע לא נכנס כולו לתוך הכלי, תתקבלנה תוצאות כפי שאת מציינת.
לגבי הריון טיבעי - זה אפשרי.
כדי להמתין עוד כשלושה מחזורים תקינים שלך, לפני שמבצעים השבחת הזרע והזרעה. השבחת זרע זו פעולה שמתבצעת במעבדת זרע, שבאמצעותה ניתן לבודד תאי זרע תקינים יותר מסה"כ אלו שנמצאים בזירמה ובהזרעה מכניסים אותם ישר לרחם בתקופת הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהאחת03/04/2013
שלום רב-
שאלות לגבי בעלי:
בעלי עבר בערך בגיל 9 ניתוח עקב אשך טמיר. ערך בדיקת זרע לפני שנה פלוס בה נמצא כי, כצפוי,כמות הזרע מופחתת מהנורמה, אולם מורפולו' של תאים תקינים הינה 8 אחוז וכן תנועתיות מעל 60 אחוז
כיום עקב המשך הבירור עלה חשד לוריקוצלה דו צדדית. האם וריקוצלה יכולה באופן כלשהוא להסביר הפלות חוזרות? הבנתי שבעיקר מדובר בהפרעה בייצור הזרע כמותית ולא מדובר בהשפעה על איכות הזרע. אשמח ליותר מידע בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה - תגובה
ד''ר שי שפי04/04/2013לא מדוייק...
קיימים מצבים בהם וריקוצלה עלולה להיות מקושרת גם להפלות חוזרות.
יש להבין כי בדיקת הזרע בודקת מספר מוגבל של פרמטרים.
פרמטר נוסף ועצמאי הוא שלמות ה- DNA בתאי הזרע, שעלולה גם היא להפגע עקב וריקוצלה. פרמטר זה, למשל, קושר גם להפלות חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה של הזרעשרון29/03/2013
שלום,
אנחנו אחרי 5 הפלות נדחות. הכניסה להריון טבעית. כל ההריונות הסתיימו בשבועות 6-7. הבדיקות שלי כולן תקינות (קרישתיות, הורמונים, הסטרוסקופיה, נוגדנים, קריוטיפ של שני בני הזוג וקריוטיפ של 3 עוברים אחרונים, cross matching). ב-2 בדיקות זרע שבוצעו בחודש וחצי האחרונים כל המדדים יצאו תקינים חוץ מהמורפולוגיה שיצאה פעם אחת 1% ופעם שנייה 2%. האם ייתכן שישנו קשר בין הפלות חוזרות למבנה הזרע? במידה וכן, כיצד מטפלים? בהזרעה?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מורפולוגיה של הזרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/04/2013שלום לילי,
מורפולוגיה ירודה הולכת בהתאמה עם מבנה פגום של גרעין תא הזרע (חומר הגנטי של גבר). במקרים דומים זאת יכולה להיות סיבה משמעותית להפלות חוזרות. הסיבה: אם נוצר עובר לא תקין גנטית-מבנית הוא יכול להתפתח רק עד שלב מסויים ובשלב זה הוא גורם להפלה.
ממליץ לבעלך לפנות לאורולוג שמתמצא בפריון הגבר ולבחון אם יש סיבה אורולוגית למורפולוגיה ירודה של תאי הזרע. בנוסף, ישנו תוסף תזונה Vitamale שגם הוא יכול לסעיה לשיפור איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע - סיכויים להריון טבעיד``ר אליעזר גירש28/03/2013
שלום,
אני בת 31 ובעלי בן 34, ואנו מנסים להיכנס להריון הראשון שלנו חצי שנה, אני עשיתי בדיקות דם בזמן ביוץ ובזמן מחזור חודשי והכל נמצא תקין, בנוסף בדיקה גנטית שיצאה תקינה. בעלי עשה בדיקת זרע (מצ"ב צילום) כל הפרמטרים נמצאו תקינים פרט ל צורת הזרע ע"פ WHO.
רציתי לבדוק כמה דברים :
א. מה הגורמים שיכולים להשפיע על תוצאות הנ"ל וכיצד ניתן לטפל ולשפר את התוצאות?
ב. האם יש קשר בין עישון וצריכת אלכוהול מינמלית לבין התוצאות?
ג. מה הסיכויים שלנו להיכנס להריון בצורה טבעית ?
תודה מראש
אני
נ.ב. בריאות כללית של שנינו תקינה , אנחנו במשקל תקין ואין היסטוריית מחלות במשפחתנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/04/2013שלום,
מבחינת איכות הזרע, נכון שכמות תאי הזרע נמצא בתחום התקין, אך היתי מצפה מגבר בריא בגיל 34 שיהיה לו יותר תאי זרע. מורפולוגיה תקינה של תאי זרע עומדת על מדד נמוך מאוד. יש סיבה לזה. לפעמים ישנם שינויים באיכות הזרע בין בדיקות שונות ולכן רצוי להסיק מסקנות לאחר בדיקת זרע נוספת. אם תוצאות חוזרות לאחר בדיקה נוספת, ממליץ להבדק אצל רופא אורולוג המתמחה בפריון הגבר. שתיית אלכוהול בכמויות קטנות אינה פוגעת בטיב הזרע. עישון בהחלט יכול לפגוע באיכות הזרע.
דבר חשוב: חצי שנה של נסיון להרות נחשב לזמן קצר מדי. מדברים על בעיות פוריות לאחר שנה-שנתיים של נסיון להרות. יש צורך לקיים יחסים כ-6 ימים סביב הביוץ: 4 ימים לפני ביוץ ויומיים לאחר ביוץ.
אפשר להעזר בתוסף תזונה Vitamale שיכול לשפר איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבעיהחסוי26/03/2013
שלום רב !
אני בן 18 ויש לי בעיה מגיל 15 הייתי מאונן בכמויות גדולות והיגעתי למצב שיש לי זרע מימי ועכשו אני כבר בן 18 ואני לא מאונן ביכלל ועדיין יש לי זרע מימי אפילו פעם אחת ניסיתי ליראות לא אוננתי במשך 3 חודשים וזה עדיין היה ככה כאילו הזרע לא מיתחדש לי הזרע וגם אין לי תחושת חרמנות כמו שהיה מיתחדש לי הזרע רק דחף מיני מה אני אמור לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבעיה - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב28/04/2013כדי לפתור את תלונתך אנא בצע בדיקת זרע שיגתית. רצוי שהבדיקה תכלול גם תרבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יציאת זרעאני19/03/2013
רמת פרולקטין 285.4 מ"ל אצל גבר. האם זה נחשב לגבוה? יש לציין, שקיימת בעיה של חוסר חשק מיני, ואין יציאת זרע בערנות, אלא בשינה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי יציאת זרע - תגובה
ד''ר שי שפי21/03/2013במרבית המעבדות זו תוצאה תקינה.
בכל מקרה, יש להשלים בירור אנדרולוגי מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעקטי05/03/2013
היי,
רציתי לקבל פענוח של בדיקת זרע שעשה בעלי.
נפח: 2.5
ריכוז תאי זרע: 80 mil/ml
ריכוז תאי זרע בזירמה: 120 mil
אחוז תנועה כללית: 60
מהירה: 50
בינונית: 10
סה"כ תאי זרע בתנועה: 72
חיות: 50<
מורפולוגיה: 95%
צורות תקינות: 5%
צורות פתולוגיות: 95%
ראש: 58%
צוואר: 28%
זנב: 9%
לויקוציטים: 2 mil/ml
רציתי לדעת האם יש בעיה? אם כן, מהי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/04/2013שלום קטי,
תוצאות בדיקת זרע של בעלך תקינות על כל הפרמטרים שנבדקו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים לפני בדיקת זרעדוד26/02/2013
שלום רב.
עשיתי בדיקת זרע והתוצאות היו:
ריכוז- 8 מיליון
תנועה- 50%
תאים תקינים- 2%
לאחר מכן נשלחתי לבדיקת זרע נוספת, לפני הבדיקה הייתי במגע עם אשתי אך ללא שפיכה. (תקופת ההתנזרות לפני הבדיקה הייתה 4 ימים ).
התוצאות היו:
ריכוז- 4 מיליון.
תנועה- 50%
תאים תקינים-2%.
האם הסיבה שהייתי במגע ללא שפיכה יכול לגרום לתוצאה זו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים לפני בדיקת זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב03/03/2013לדעתי כדאי שתבצע בדיקה שלישית לאחר 4 ימי התנזרות מלאים ובאם התוצאה תהיה כמו בבדיקות הקודמות, אזי כדאי לבצע השבחת זרע משתי נתינות רצופות בזו אחר זו על גבי מפל צפיפות והזרעה תוך רחמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)