מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איכות זרעמירי18/02/2013
ד"ר/פרופ' יקרים,
אני בחורה בת 39.5 שעוברת הפריות מתרומת זרע מבנק זרע פרטי בארץ.
רכשתי מנות זרע שלטענתם הינם מחו"ל (לא משנה מאיזו מדינה). כמו כן לטענתם הזרע מגיע כשהוא כבר מושבח במדינת המוצא.
העניין הוא שבבנק אמרו לי להזריע בתוך שעתיים מרגע שאני מוציאה את המנה מהבנק. ואילו כשאני מגיעה למרפאת מכבי ומבקשת להזדרז עם ההזרעה - האחיות אומרות לי שזרע יכול להיות בחוץ 6 שעות.
מי צודק?
שאלה שנייה - מי ערב לי שהזרע הוא באיכות טובה? האם לסמוך בעיניים עצומות על הבנק?
אציין שזה בנק זרע פרטי מפורסם.
תודה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב03/03/2013אם איכות הזרע באמת תקינה, הוא יכול להחזיק מעמד גם שש שעות.
את נתוני הזרע יש להניח שאת יכולה לקבל לפני קניית המנה ולהשוות לסטנדרטים של בדיקת זרע נורמטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US אשכיםחזי17/02/2013
שלום
בן 35
ביצעתי בדיקת US אשכים בגלל כאבים באיזור (בעיקר מוקרן בצד שמאל למפשעה)
תוצאות הבדיקה תקינות, מלבד ממצא של ציסטה קטנה בראש האפידימיס באשך ימין.
לא הודגמה וריקוצלה, הודגמה זרימת דם תקינה באשכים.
קצת תמהתי.
כי ב 2010 עשיתי בדיקת US אשכים, ושם נמצא וריקוצלה בשני האשכים.
ובאשך ימין ללא סימני רפלוקס בזמן הוולסלבה, ובאשך שמאל עם סימני ריפלוקס.
א. האם יכול להיות שוריקוצלה מתרפאת מאליה ? או שמדובר בבדיקה לא מהימנה או בפענוח לא מהימן ? (יש לציין שאת 2 הבדיקות ביצעתי באותו מכון, וככל הנראה ע"י אותו בודק)
ב. מה המשמעות של ריפלוקס ? ואם זה קשור לוריקוצלה, למה רק בצד אחד זה היה ?
ג. מה יכול להסביר כאב מוקרן מאזור האשך השמאלי למפשעה השמאלית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US אשכים - תגובה
ד''ר שי שפי18/02/2013US היא בדיקה התלויה מאוד במבצע, בכישוריו ובמרצו...
לכן, יכולים להיות הבדלים בין בדיקות שונות.
וריקוצלה אינו חולף מאליו.
יש להשלים בירור אנדרולוגי מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לפני הזרעהל.12/02/2013
שלום,
בהנחה ובדיקות הזרע תקינות, האם יש צורך להימנע מקיום יחסים לפני הזרעה?
אם כן, כמה זמן? אם לא, האם זה ישפיע על איכות הזרע ביום ההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין לפני הזרעה - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב03/03/2013אם איכות הזרע תקינה, מספיק יום אחד התנזרות לפני ההזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוקוטן והריוןיוני11/02/2013
שלום, ברור לי שחל איסור על נשים ליטול את התרופה בהריון,
אישתי ואני רוצים להכנס להריון ואני באמצע טיפול בראוקטן לפצעי בגרות, האם גם כאן חל איסור? האם עליי לסיים את הטיפול ולהמתין עוד 3 חודשים לחידוש הזרע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוקוטן והריון - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב03/03/2013כדאי להפנות שאלה זו למרכז הטרטולוגי של פרופ' אור נוי בירושלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחתוניםיעל06/02/2013
זה נכון שטנגה יכולים לפגוע בפוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחתונים - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/02/2013שלום יעל
ידוע כי בגד צמוד מצמיד את האשכים לגוף וכך, בגלל עליה בטמפרטורה של אשך, יכולה להפגע פוריות הגבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון טבעיאורן28/01/2013
שלום, אשמח לפענוח בדיקת זרע. האם ניתן על מדדים כאלו להרות באמצעות הזרעות?
אצל בת זוגתי כל הבדיקות תקינות.
ph 7.4
נפח 2.2
ריכוז 9
תנועה 44%
סוג תנועה - פרוגרסיבית 22% , מקומית 22% ללא תנועה 56%
תאים תקינים1%
פתולוגית ראש81%
פתולוגית זנב18%
מאובחן בוריקוצלה דרגה2-3 הומלץ על צנתור.
שאלה נוספת - האם כדאי שבת זוגתי תזריק אוביטרול להגדלת הסיכויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון טבעי - תגובה
ד''ר שי שפי29/01/2013בדיקת הזרע אינה תקינה, ומחייבת השלמת בירור אנדרולוגי מלא.
צנתור היא פרוצדורה מיושנת, ונחותה בסיכויי הצלחתה בהשוואה לניתוח המיקרוכירורגי המודרני. בנוסף, סיכויי חזרה של וריקוצלה בצנתור גבוהים יותר, והצנתור כרוך בקרינה לאיזור רגיש.
לגבי הזרעות עם / בלי אוביטרל, יש לפנות לגינקולוג מומחה בפוריות האשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה ושאלה נוספת
אורן30/01/2013האם עם מדדים כאלו יש סיכוי להרות באמצעות הזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה בפענות בדיקת הזרע מצורפתאדיר28/01/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשמח לעזרה בפענות בדיקת הזרע מצורפת - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/02/2013שלום אדיר,
תוצאות הבדיקה שלך תקינות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הצלחה להזרעהמצפה28/01/2013
מה סיכויי הצלחה של הזרעה מתרומת זרע בהנחה שהכל תקין אצלי (בת 32) ונתוני הזרע מצוינים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויי הצלחה להזרעה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/02/2013שלום לך
סיכוי להכנס להריון מהזרעה עומד על כ-25%. כאשר מדובר בזרע תורם ואין בעיה מצד האישה, הסיכוי בהזרעה גבוה יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתיתמאיר24/01/2013
שלום
מאחר ושאלתי קצת חריגה, ואני מתבייש לשאול. אולי באמצעות הפורום אוכל לקבל תשובה בצורה אנונימית.
אני בשנות השלושים המאוחרות. לא נשוי.
במשך שנים אני סובל מרמות טסטוסטרון (רגיל וחופשי) נמוכות (בגבול הערך התחתון של ערכי המעבדה).
וכן לפני מספר שנים ביצעתי US אשכים (בכלל כאב) ונמצא אצלי וריקוצלה (אינני יודע את הרמה שלה)
יש לי עניין ברמה האישית לדעת האם מצבי מבחינת פריון עתידי תקין.
לכן שאלתי היא:
א. האם וריקוצלה תמיד יוצרת בעיות, ואם היא בעייתית, האם בכל גיל זה הפיך וניתן לתיקון שיביא תועלת ?
ב. האם יש ערך לבדיקת זרע ביתית בכדי לקבל מושג לגבי המצב שלי ? (מהמעט שקראתי, היא מודדת רק את הנפח)
הרי לא מקובל ללכת במסגרת קופת חולים לבדיקת זרע אלא אם מנסים להכנס להריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ביתית - תגובה
ד''ר שי שפי27/01/2013בהחלט יתכן שקיימת אצלך בעייה מבחינת ייצור הזרע, הן בגלל T נמוך, והן בגלל הוריקוצלה.
יש לבצע בדיקת זרע מלאה, ולהגיע להשלמת בירור אנדרולוגי אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טטסטורוןניר21/01/2013
היי בוקר טוב אני בן 37 השבוע עשיתי בדיקות דם והטטסטורון שלי יצא קצת נמוך 10.20הרופא הציע לי לקחת גיל למריחה אבל אמר שאני עדיין בגבול הנורמלי לא לקחתי כרגע רציתי לדעת אני מתאמן 4 פעמים בשבוע בחדר כושר אימון שנמשך קרוב לשעתיים וגם כרגע בדיאטה חיטוב ללא שומנים כמעט לפי מה שבדקתי באינטרנט יש לזה השפעה על יצור הטטסטורון האם זה נכון . והאם יש דרך אחרת לעלות את הטטסטרון ללא תרופות תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתין לתשובה
ניר27/01/2013ממתין לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניר- חשוב שתדע
AZOO23/04/2013ג'ל הטסטוסטרון שהוצע לך עשוי לפגוע בייצור הזרע שלך.
אם אתה בשלב בחיים שאתה חושב על ילדים, אל תשתמש בו כרגע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטטסטורון - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב03/03/2013איזון הורמונלי הוא מערכת עדינה ולכן כדאי להיוועץ באנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקי עור בתרבית זרעדני16/01/2013
שלום,
בוצעה, ללא כל סיבה מיוחדת, תרבית זרע.
בתרבית הזרע זוהו מושבות בודדות של חיידקים שהם מאכלסים טבעיים של העור מסוג קואגולז נגטיב סטפילוקוקוס.
האם זה פתולוגי או תקין?
האם יש צורך בהמשך בירור או טיפול?
האם יש צורך בבדיקת רגישות החיידקים לאנטיביוטיקה?
תודה,
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידקי עור בתרבית זרע - תגובה
ד''ר שי שפי20/01/2013ראשית, כאשר מבצעים בדיקות ללא סיבה, לעתים הן גוררות בדיקות מיותרות נוספות.
שנית, בתרביות זרע רבות אכן צומחים חיידקים של העור, הנמצאים ע"ג הפין ובאיזור המיאטוס (פתח השופכה). מדובר בקולוניזציה, ולא בדלקת זיהומית, מצב שאינו דורש טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין לחיזוק הזרעאלמוני09/01/2013
שלום יצא לי בדיקת זרע עם ספירה נמוכה
4% במורפולוגיה
אני שוקל להתחיל לקחת ויטמינים לחיזוק ושיפור הזרע.
עפ"י מאמרים באינטרנט 3 חודשים לוקח ההשפעה של הויטמינים לייצור זרע.
במידה ואני צורך את הויטמינים הנ"ל האם מותר לשפוך זרע במשך ה-3 חודשים?
או לחכות לסיום הטיפול ולא לשפוך זרע? כלומר, קיום יחסי מין..
בנוסף, אשמח לקבל המלצות לויטמינים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים לשיפור מדדי הזרע
דן דן12/01/2013אלמוני יקר,
מכיוון וגם אני נוטל ויטמינים אני יודע מהרופא שלי כי אין כל צורך להימנע משפיכה. המטרה בתוספים הנה לשפר את מדדי הזרע, דבר אשר לוקח זמן ובסופו של דבר אמור לפחות לכאורה לעזור לזוג להיכנס להריון באופן טבעי.
באשר לתוסף עצמו...יש מספר מצומצם של תוספים, אני נוטל SP VITAL ע"פ המלצת הרופא שלי ומכיוון ובברורים שעשיתי הוא הכי נפוץ. עם זאת, יש עוד מספר תוספים קצת פחות נפוצים אשר מאמין כי גם כן יעשו עבודה דומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה עזר הויטמינים?
אלמוני13/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ויטמין לחיזוק הזרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/02/2013שלום לך,
לפי נתונים בינלאומיים, מורפולוגיה תקינה מעל 4% נחשב למצב תקין. אם ברצונך לשפר איכות הזרע בעזרת לקיחת ויטמינים אין בעיה ורצוי להמשיך חיי מין רגילים. אין צורך להתנזר. אם ברצונך לקבל המלצה על ויטמינים, אני ממליץ על תוסף תזונתי Vitamale, המכיל ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו, כל הקומפלקס מיועד לשפר איכות הזרע ופותח לצורך זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרוו ליזקוקו לעזרתכם08/01/2013
שלום
אני נשוי יותר מ 10 שנים
אין לי זרע בזרימה לאחר הרבה בדיקות זרע
יש לי אזוספירימיה עם רמת הורמונים גבוהה
עשיתי פעמיים TESE והחומר נשלח למעבדה ולא יצא כלום
האשכים שלי קטנים בעלי מרקם תיתהני ושני חללים נוזליים באיזור קוטב עליון הגדול מ 1 ס"מ
בבדיקות דם: LH 9.9
FSH 20.53
TESTOSTERONE 2.98
TSH 1.25
עשיתי בדיקת גניטיקה ויצא שהכל תקין
האם יש תקווה שיהיו לי ילדים!
אנא תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעזרוו לי - תגובה
ד''ר שי שפי09/01/2013למרות שלעולם לא ניתן להבטיח הצלחה ב-100% מהמקרים, הסיכוי למציאת זרע ב-microTESE, גבוה משממעותית מאשר ב-TESE המיושן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריון עם אשך אחדליאן06/01/2013
שלום לבעלי בגיל צעיר עשו ניתוח להורדת אשך טמיר אך כנראה הוא לא נקלט וכעת הוא בעל אשך אחד. רציתי לבדוק אם זה פוגע בסיכוי להרות - אם אנחנו יכולים להיתקל בבעיה עקב חסרונו של אשך אחד. אם כן מהם הסיכויים והאם ניתן לטפל.
פריון עם אשך אחד - תגובה
ד''ר אליעזר גירש06/01/2013שלום ליאן,
לפי סטטיסטיקה, באשך תמיר חד-צדדי – 12% ממקרים יש להם אזוספרמיה (חוסר תאי זרע במירוק). במצב של אשך תמיר דו-צדדי – 32% אזוספרמיה. קיימת טענה כי פגיעה גנטית גורמת לאנומליות במערכת רביה של זכר, שזה כולל אשך תמיר, אך הסיבה המדוייקת אינה ידועה. מצב של אשך תמיר גורם לפגיעה בתאים ראשוניים, מהם מתפתחים תאי הזרע.
אם מבצעים תיקון אשך תמיר עד גיל שנתיים, ניתן למצוא תאי זרע בגיל הבגרות בכ- 90% מהמקרים. אם מבצעים תיקון אחרי גיל שנתיים, ניתן למצוא תאי זרע בגיל הבגרות בכ- 45% מהמקרים. אצלכם, לבעלך, היה אשך תמיר חד צדדי ולכן יש סיכוי טוב שמצב הפריון שלו תקין. בכל מקרה, על מנת להסיר ספק, יש מקום לבצע בדיקת זרע לאחר 2-4 ימי התנזרות.
כמו כן, בכל מקרה, ממליץ לבעלך להשתמש ב- Vitamale, תוסף תזונה, המשפר איכות הזרע. יש להשתמש בו כל הזמן עד להסגת הריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אליעזר גירש שאלה נוספת
ליאן09/01/2013למיטב ידיעתי הניתוח של האשך בוצע בגיל 6 שזה מאוחר לפי תשובתך.
אך עדיין מדובר בחד צדדי כיוון שהאשך השני - פעיל ומייצר זרע
האם עדיין תשובתך זהה וכנראה שאין פגיעה בסיכויים?
אנחנו עוד לא מנסים להרות אך מקראיה הבנתי שקיים סיכוי בפגישה בסיכויים.
תודה ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ד"ר אליעזר גירש שאלה נוספת - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/02/2013כפי שעניתי קודם, יש לבצע בדיקת זרע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע בעייתי?רון03/01/2013
שלום, יש לי שני ילדים (6, 4.5), בן 42.
לא מצליחים להרות.
להלן תוצאות הדיקת הזרע:
abstineece 3 days
appearance n
viscosity n
ph 8.2
volume 6.5 ml
concentration 48
total count 312 million
motikity 60%
grade: prog
vitality >70%
morphology:
normal: 2%
borderline 3%
head defects 95%
mpieceid defects 16
tail defects 15%
אני מבין מזה שהמורפולוגיה בעייתית. האם אפשר להרות איתה באופן ספונטני?
- אם כן אז האם מורפולוגיה לא טובה עלולה לגרום לבעיות בעובר
- אם לא מה ניתן לעשות כדי לשפר מורפולוגיה - VITAMALE?שינוי תזונה ואורח חיים/ספורט?
- האם נכון יהיה לחזור על הבדיקה או שאין צורך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין גיל האשה
רון05/01/2013גיל האשה 41
מנסים להרות לפי ערכת ביוץ 2 חודשים אבל ניסנו עוד קודם אלא שאז לא בטוח אם בביוץ
לפי בדיקת אשה הן בדיקה וגינלית והן בדיקות דם הביוץ תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זרע בעייתי? - תגובה
ד''ר אליעזר גירש05/01/2013שלום רון,
תוצאות בדיקת הזרע שלך היא בסדר. אחוז תאי זרע בעלי המורפולוגיה תקינה - נמוך, אך יחד עם אלה שנמצאו על הגבול התקינות נראה בסדר. בהחלט מבחינתך אתה יכול לגרום להריון בצורה הטבעית. על מנת לשפר את איכות תאי הזרע אפשר להיעזר בתוסף תזונתי Vitamale. הבעיה של קושי להכנס להריון יכולה לנבוע מגיל האישה: בגיל 41 סיכוי להרות הוא נמוך בהרבה ביחס לגיל שמתחת לגיל 40. שווה לנסות לקיים יחסי מין סביב הביוץ ואם לא תצליחו להרות, האפשרות היא לפנות ליחידת IVF לקבל את עזרתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)