מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהאלון02/02/2012
שלום רב, היום עברתי בדיקת סי טי עמוד שדרה מותני בעקבות כאבי גב חזקים שמהם אני סובל. עכשיו אני חשבתי שבזמן הבדיקה מכסים את איזור הפין והאשכים באיזשהו כיסוי שמגן מפני הקרינה החזקה, וממש רגע לפני שעליתי על המכשיר לבדיקה הטכנאי אמר לי שאני לא יכול להשתמש במגן מאחר ואיזור הצילום המבוקש הוא בין היתר גם באיזור הפין והאשכים... בלית ברירה עברתי את הסי טי, ועכשיו אני שומע מאנשים שסי טי שמצלם באופן ישיר את איזור האשכים והפין ללא הגנה מסוכן מאוד, ושהפוריות ואיכות הזרע עלולים להיפגע, וכמו כן גם בעיות עם הבאת ילדים לעולם (בן 22), ולכן אני מאוד חושש ומודאג.
רציתי לדעת האם יש לי סיבה אמיתית לדאגה ואם כן מה אתה מציע לי לעשות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר שי שפי04/02/2012אין מה לדאוג מכמות הקרינה בבבדיקת CT אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועתיות זרע+איטולגנציהגרשון01/02/2012
ד"ר שלום,
במצב בו קיימת בעיה עם תנועתיות הזרע (71% אין תנועה 29 אחוז קיים מתוכן 11 תנועה מתקדמת, 11, בינונית, 7 חלש) ויש איטולוגנציה (מסומן ++), הכל כפי שעולה מבדיקת זרע-
האם קיימת אפשרות לפתור את הבעיות ללא פיתרון של הפרייה חוץ גופית ומהן הפיתרונות?
אודה לפירוט של הפתרונות בסדר הטבעי והמקובל שלהן. אציין כי הפרופיל ההורמונלי שלי תקין (בכלל זה גם הטסטורון).
תודה רבה,
גימל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועתיות זרע+איטולגנציה - תגובה
ד''ר שי שפי04/02/2012המטרה היא להמליץ על פתרון ספיציפי לבעיה ספיציפית.
לכן, לא ניתן להציע פתרון, ללא בירור אנדרולוגי מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעגרשון26/01/2012
שלום רב,
אני ואשתי מנסים להכנס כבר מספר חודשים להריון. אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי על השאלות שכתבתי למטה. הדבר חשוב לי מאוד. תודה.
אודה לפענוח בדיקת הזרע שביצעתי והפרופיל ההורמונלי שלי:
בדיקות זרע:
אופן מתן הזרע- אוננות לאחר 17 ימי הימנעות משפיכה
בדיקת הזרע בוצעה 60 דק' לאחר הפקתו
נפח 1.7 סמ"ק
PH-7
צמיגות +
אגלוטינציה ++
תאים אחרים+
מס' תאי זרע
ריכוז 280 מליון בסמ"ק (נורמה מעל 15 מיליון בסמ"ק)
המספר הכולל של תאי הזרע 476 מיליון (מעל 39 מיליון)
תנועתיות-29% (נורמה מעל 40 %)
תנועתיות מתקדמת 11%(נורמה מעל 32 %)
תנועתיות בינונית 11%
תנועתיות חלשה 7%
ללא תנועה 71%
סה"כ תאי הזרע בתנועה 80 מיליון בסמ"ק
מורפולוגיה
תאי זרע בצורה נורמלית 10% (נורמה מעל 4%)
פירוט הפתולוגיה בראש הזרעון 55%
פתולוגיה בצוואר הזרעון 20%
פתולוגיה בזנב הזרעון 15 %
בדיקות לצורך פרופיל הורמונלי:
שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה PROLACTIN 136.2 (טווח 45-375)
TESTOSTERONE- TOTAL 14.0 nmol/L (טווח:-9.4-37 )
SHBG 35 (טווח : בין 10 ל-57).
FREE ANDROGEN INDEX 39.55 (בין 20.00 ל-96.00).
LH 2.2 IU/L
FSH 3.5 IU/L
TREPONEMA SCR./TPHA NEGATIVE
CHLAM.TRACH.IgG at work!
HEPATITIS Bs Ag NEGATIVE
HEPATITIS C Ab 0.11 NEGATIVE
HEPATITIS Bs Ab 47.8 mIU/mL (טווח 0-9.9 - עשיתי חיסון לפני כארבעה חודשים).
HEPATITIS Bc Ab TOT. 0.230 NEGATIVE
נראה שהתנועתיות אינה טובה ונמוכה מהנורמה.
מה זה אומר? האם יכול להיות שהתנועתיות נפגמה כתוצאה מנטילת פנטואין משך 18 שנים רצוף? אם התנועתיות נפגמה מהתרופה - האם הדבר הפיך?
הכי חשוב - האם ניתן להשיג הריון ספונטני לאור כלל הערכים לעיל (אצל אשתי נראה שהבדיקות תקינות ויש ביוץ בזמן וכל חודש), ובמידה ולא -
1. האם ישנן תרופות או ויטמינים שניתן לקחת ומחזקים את התנועתיות? מה הסיכוי שהתרופות יעזרו וניתן להקלט בהריון ספונטני?
2. אם לא - מה האופציות? האם הזרעה? האם משהו אחר?
האם הבדיקות מראות בעיה אחרת מלבד התנועתיות? או שמעבר לכך התוצאות תקינות?
האם תוצאות הבדיקות לעיל חריגות במיוחד מעבר לנורמה?
מאוד חשוב לי שתענו לי בבקשה על כל השאלות לעיל. הדבר חשוב לי.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש29/01/2012שלום א.ג.
לאחר 17 ימי התנזרות נפח המירוק קטן. אחוז הזרעונים בעלי תנועה טובה נמוך, אך שוב יתכן וזה נובע מזמן התנזרות ממושך מאוד. ממליץ לחזור על בדיקת זרע לאחר 2-5 ימי התנזרות. סך הכול הנתונים בסדר וגם אם אחוז הזרעונים בעלי תנועה נמוך אך נמצא כמות גדולה של זרעונים יש "פיצוי" כמותי על איכות וקיים סיכוי שזרעונים הטובים ביותר יגיעו לביצית להפריה בתנאים הטבעיים. ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר איכות הזרעונים וכמותם. על מנת להצליח להרות יש לקיים יחסי מין כל יום במשך 6 ימים סביב ביוץ, כאשר זה מתחלק ל-4 ימים לפני ביוץ המתוכנן ויומיים לאחר הביוץ. אם לא מסיגים הריון במשך שנה של נסיון יש לפנות לרופא פריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות הזרעאור26/01/2012
שלום,
אנו זוג צעיר (אני 23 ובעלי בן 27). ללא ילדים.
אנחנו רוצים להתחיל בנסיונות להכנס להריון.
קראתי פעם שכדי לשמור על איכות הזרע צריך להוציא זרע פעם ביומיים.
אנחנו שומרים נידה (הפסקה של שבועיים)ורציתי לדעת אם הזרע שיוצא בפעם הראשונה לאחר השבועיים האלו הוא מספיק איכותי על מנת שתהיה הפריה. אם לא, ממתי כן?
(כמובן שאנו מדברים בהנחה שאין בעיות אחרות והכל תקין).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איכות הזרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש29/01/2012שלום אור,
אתם צעירים ולא נראה לי שהתנזרות של שבועיים יכולה לפגוע בפריון שלכם. מקובל לקיים יחסי מין כל יום במשך 6 ימים סביב הביוץ, כאשר זה מתחלק על 4 ימים לפני ביוץ המתוכנן ובמשך יומיים לאחר הביוץ, כך ש עיניין של התנזרות במשך שבועיים אינו רלבנטי כל כך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרא בפענוח בדיקות זרעbff23/01/2012
אני ואשתי מנסים להיכנס להריון כמעט שנה ורציתי לדעת באיזה ימים ובאיזה תדירות כדי לקיים יחסי מין ? והאם התוצאות של בדיקת זרע שלי טובות? והאם תדירות של קיום יחסי מין קשור לתוצאות בדיקת זרע?
Viscosity=high
Volume = 6ml
pH=8.2
Concentrtion=75 mill/ml
Total count = 450 milion
Motility=50-55%
Grade=Prog
Vitality-70%
Morphology
Normal = 6%
Borderline=6%
Head defects= 88%
Tail Defects = 15%
מה זה אומר? האם אצלי הכל בסדר או שכדאי ללכת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרא בפענוח בדיקות זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש29/01/2012שוב, שלום לך,
לגבי תדירות קיום יחסי מין על מנת להכנס להריון, מקובל לקיים יחסי מין כ-6 ימים סביב הביוץ. זה אומר שמתחילים לקיים יחסי מין כל יום כ-4 ימים לפני ביוץ המתוכנו וממשיכים כיומיים לאחר הביוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרא בפענוח בדיקת זרעbff23/01/2012
Voscpsity-high
Volume = 6ml
pH=8.2
Concentrtion=75 mill/ml
Total count = 450 milion
Motility=50-55%
Grade=Prog
Vitality-70%
Morphology
Normal = 6%
Borderline=6%
Head defects= 88%
Tail Defects = 15%
מה זה אומר? האם אצלי הכל בסדר או שכדאי ללכת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרא בפענוח בדיקת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש29/01/2012שלום לך,
על פניו, לפי הנתונים של בדיקת הזרע, נראה שהכל בסדר. צמיגות גבוהה יכולה לנבוע מבדיקה מוקדמת כאשר עדיין לא חלה התנזלות של זירמה. צמיגות גבוה יכולה לנבוע גם מדלקת במערכת המין. כדאי להבדק אצל אורולוג ולתת זרע לתרבית גילוי חיידקים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות הגברגון21/01/2012
שלום אני גבר בן 30 , נשוי 4 שנים ללא ילדים. . ברקע סובל מהיפוגונאדוטרופיק היפוגונאדיזם , עקב בעיית פוריות , אני לוקח כבר 20 חודשים טיפול תרופתי בגונאל פ 150יחידות 3 פעמים בשבוע זריקה תת עורית בנוסף אוביטריל 125מק"ג פעמיים בשבוע"
1)- עד כמה זמן אני יכול לקחת את התרופות ?
2)- מה תופעות הלוואי העיקריות והסיכונים העיקריים בטיפול ממושך עם אובטריל+ גונאל פ
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות הגבר - תגובה
ד''ר אליעזר גירש29/01/2012שלום גון,
במצבים דומים כמו שלך מקובל לקת טיפול זה בין שנה ל-3 שנים. אם לא יחול שינוי לטובה לאחר שלוש שנים של טיפול יש לשקול ביופסית אשך ואם לא ימצאו הזרעונים, לדעתי האפשרות הבאה היא תרומת זרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקרותחסוי18/01/2012
שלום רב,
בעלי בן 38, בריא לאחר בירורים רבים לגבי בעיית פוריות (קריוטיפ, כרומזומים - תקין), לאחר ביופסיה של האשכים הממצאים הראו sco, לפי מה שהבנו שבמקרה זה אין בכלל את התאים שעל רקמת האשך שמתפתחים לתא זרע.
האם במצב כזה יש בכלל עוד מה לעשות?
האם יש איזה שהם חידושים לגבי טיפול שיכול בכלל ליצור את התאים הללו? האם במקרה כזה יש טעם לפנות לאנדוקרינולוג?
הומלץ לנו לוותר על ניתוח נוסף כי הסיכוי למציאת תאי זרע במצב כזה הוא שואף לאפס..
אשמח לתשובה כנה, בברכה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקרות - תגובה
ד''ר שי שפי18/01/2012ביופסיה של האשכים, או בשמה הנוסף, TESE, היא ניתוח פשוט, מוגבל, ומיושן, המבוסס על ביופסיה אקראית. הממצאים בבדיקה הפתולוגית (אצל בעלך SCO), נכונים רק לנקודה הספיציפית ממנה נלקחה הביופסיה, ואינם מלמדים דבר על שאר האשך.
אצל גברים אזואוספרמיים יכולים להיות "כיסים" מיקרוסקופיים של ייצור זרע, וכדי לתת מענה בדיוק למצבים אלה, ובשיעור הצלחה גבוה משמעותית, פותחה שיטת microTESE, עליה תוכלו למצוא פרטים נוספים באתר שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות גבר בן 46שרית18/01/2012
שלום רב,
אני בת 32 ושוקלת אם להביא ילד (כי אני רוצה ילדים) עם ידיד שלי בן 46. מכיוון שהשיקול הוא רק ילד ואין אהבה.. ברצוני לדעת האם יש סיכון כלשהו בגלל גילו של ידידי (46 כאמור)
על פניו הוא נראה לי ספורטיבי ובריא אך אשמח לדעת מה הסיכונים שאני לוקחת על עצמי בגלל גילו. אין לו ילדים וזה יהיה ילד ראשון שלו.
אודה מאוד להתייחסותכם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות גבר בן 46 - תגובה
ד''ר שי שפי18/01/2012ראשית, 46 לא נחשב לגיל מתקדם...
שנית, גם בגילאים מתקדמים, אין הוכחה חד-משמעית לקשר בין גיל האב למומים מולדים או מחלות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
שרית18/01/2012אך האם הגיל המתקדם יכול לפגוע בסיכוי להיכנס להריון או לגרום להפלות טיבעיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה... - תגובה
ד''ר שי שפי18/01/2012שוב, אין מדובר בגיל מתקדם.
גם אם היה מדובר בגיל מתקדם, גם לכך אין הוכחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופה פרופסיהשלי17/01/2012
שלום
האם התרופה להתקרחות - פרופסיה, שבן זוגי נוטל עלולה לגרום לפגמים אצל העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתרופה פרופסיה - תגובה
ד''ר שי שפי18/01/2012לא ידוע לי על השפעות כאלה, אך מקור המוסמך לבירור הוא אחד מהמרכזים לייעוץ טרטולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש זיקפה אך אין אונותיעקב08/01/2012
שלום
עד לפני שנה היה הכל בסדר, יחסים פעמיים בשבוע לפעמים שלוש פעמים, כמובן בזמן שאפשר (אנו שומרים טהרת המשפחה).
בחודשים האחרונים בקושי רב פעמיים בשבוע וגם אז הזיקפה אינה חזקה וגם אם חזקה פליטת הזרע מאוד קטנה.
האם יש דרך להחזיר את העוצמה של החשק ועוצמת פליטת הזרע?
ניסיתי להשתמש בויאגרה ואז הזיקפה הייתה יותר ממושכת אבל זה לא עזר לעוצמת החשק וכמות הזרע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש זיקפה אך אין אונות - תגובה
ד''ר שי שפי08/01/2012יש צורך בהמשך בירור אצל אורולוג מומחה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזרעיוסי. ל.02/01/2012
לפני מספר ימים עשיתי בדיקת זרע לאחר התנזרות של 3 ימים.
תוצאות הבדיקה:
התנזלות- 15 דקות
צבע- נורמלי.
צמיגות - נורמלי.
נפח- 4.7 מ"ל
חומציות- 9.0
תנועתיות:
total motility:
50>40 (1 שעה)
39>30 (4 שעות)
progressive:
48>20 לאחר 1 שעה
29>15 לאחר 4 שעות
non progressive:
2 (לאחר שעה)
10(לאחר 4 שעות)
immotile:
50 לאחר שעה
61 לאחר 4 שעות
חיות: 60<75 (1 שעה) ו- 50<65 (4 שעות)
sperm agglutination:no
sperm concentration: 32 million
total sperm number: 164.5million
total motile sperm number: 82.2 million
מורפולוגיה:
normal forms: 8%
pyriforms: 7
tapered heads: 7
amorphous: 70
ראש עגול: 8
עברתי כבר אולטרסאונד- אין וריקוצלה (אחרי ניתוח שטיפל בבעיה) אך עם ציסטות קטנות בשק האשכים והידרוצלה בשיעור נמוך.
בדיקות דם טסטוסטרון וכו- תקינות.
אני ואישתי מנסים להיכנס להריון כשנה ואני מאוד מוטרד ומבקש התייחסות לתוצאות.
האם התוצאות תקינות?? האם לפי התוצאות יש צורך בביצוע הזרעה או השבחה או הפריה חוץ גופית????
יש לי כבר תור לרופא אך הוא בעוד חודש ואשמח לקבל תשובה שכן אינני יכול להמתין!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות בזרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש02/01/2012שלום יוסי,
קודם כל ברצוני להרגיע אותך כי תוצאות בדיקת הזרע שלך תקינות. יתכן ואין שום בעיה מבחינת פריון. יתכן וקיימת בעיה כלשהי אצלך ולא הותרה. יתכן גם שהבעיה היא לא אצלך אלא אצל בת זוגתך. לכן, מה שאתם צריכים זה יעוץ אצל רופא מומחה בפריון, ואני הבנתי שקבעתם תור למומחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר וזקטומיהאלון02/01/2012
שלום,
עברתי וזקטומיה לפני כ-6 שנים במסגרת נישואי הקודמים.
כעת אני ואישתי החדשה רוצים להקים משפחה יחד.
האם ניתן לבצע הליך היפוך וזקטומיה (ואזו-וזוסטומיה) בארץ? האם ידועים סיכויי הצלחה סבירים בארץ?
האם כדאי לעשות זאת עכשיו, גם אם אנחנו רוצים ילדים רק בעוד 3 שנים? (הבנתי שאחוזי ההצלחה יורדים ככל שעובר הזמן מהוזקטומיה)
תודה,
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון לאחר וזקטומיה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש02/01/2012שלום אלון,
אתה צודק שקיימת אפשרות של ואזו-וזוסטומיה. ממליץ לפנות לאורולוג מומחה בפריון הגבר על מנת לבחון את הדרך הנכונה ביותר כטיפול להחזרתך להיות פורה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ועזרה לרופאים דחוףאלירן02/01/2012
רציתי לשאול עשיתי בדיקת זרע ויצא לא כולכך טוב הכמות 3 מליון וכנראה התזוזה. אנחנו צרכים תרומה ביציות נורא יקר האם כדאי זרע חזק ואחר שיצליח לאחר 2 הזרעו והפריה שלא צלח. מה ממליץ. שאלה שניה והחשובה כאשר אני צריך להביא דגימה בכוס לא הולך לי נלחץ לא יוצא לא מצליח בכלל. מה עושים יש לך ראיון או אפשרות אחרת? ושאלה שלישית אם כן אני מצליח להביא זרע איך אפשר להעביר אותו לבית חולים מרוחק באיזה כלי שוב אני יכול לעשות זאת בבית חולים להביא ולתת זרע בקושי בבית הקופסא או המחשבה לתת זרע באותו רגע לא צולח השתמשתי עם ויאגרה לא עוזר. אבל קיום יחסים רגיל אין בעיה. מה עושים עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה ועזרה לרופאים דחוף - תגובה
ד''ר אליעזר גירש02/01/2012שלום אלירן,
נשאלו הרבה שאלות ואני מבין שקיימות בעיות הן של ביציות והן של זרע. לדעתי אתם צריכים יעוץ מעמיק ממוחה בפריון. לא ניתן לענות לכם בקצרה כאן דרך האתר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעטל29/12/2011
שלום,
בעלי עשה בדיקת זרע ולהלן התוצאות:
צבע : צהבהב
צמיגות:2
PH: 7.6
נפח: 2 מ"ל
ריכוז: 6^10 (עשר בחזקת 6) 77X
תנועה: 19%
סוג תנועה : a- 4%
b- 8.5%
c-6.5%
לויקוציטים: 6^0X10
אגלוטינציה: שלילית
6^TOTAL MOtile COUNT: 30X10
בדיקה לפי קרוגר:
תאים תקינים: 2%
פתולוגית ראש: 97%
פתולוגית זנב: 1%
הערות: round cells -בדגימה נספרו 6^3X10
לפי מה שקראתי באינטרנט אני מבינה שיש בעיה בתקינות הבדיקה, אך אודה לחוות דעתך לגבי כמה נראה לך שהיא חמורה? האם במקרה כזה צריך לעבור יש לIVF (או להליך חיצוני אחר) ? והאם יש דרך לטפל בבעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו קטן
טל29/12/2011שכחתי לציין- בעלי בן 30 ואני בת 26. מנסים להיכנס להריון כשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהו- 3 ימי התנזרות
טל29/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש02/01/2012שלום טל,
אתם צעירים, אך שנה לאחר נסיון לא מוצלח להרות, מעמיד אותכם בקבוצה עם בעיות פריון. גם נתוני זרע עם תנועתיות נמוכה ומורפולוגיה ירודה של זרעונים מסמנת שקיימת בעית פריון.
ממליץ לפנות לרופא פריון או ליחידה להפריה חוץ גופית. רצוי גם להבדק אצל אורולוג מומחה בפריון הגבר. כמו כן ממליץ על שימוש בתוסף תזונה Vitamale המיועד לשפר איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)