מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי פוריותדוד04/04/2012
בן 28, בגיל 11 עברתי ניתוח להורדת אשך טמיר, לדעתי הניתוח בוצע בגיל מאוחר,עקב חששותי שהניתוח בוצע בגיל מאוחר והיות שיש לי אשכים קטנים בוצע לי US אשכים הכל תקין בבדיקה אבל הודגש שאכן האשכים קטנים (2.5 סמ"ק) נשלחתי לבדיקת זרע ולא נמצא זרע, נשלחתי לבדיקות דם ולהלן התוצאות
5.49 Testosterone
16.59 LH
FSH 27.7
Prolactin 661.9
אני מבין מהבדיקות שמצבי גרוע, האומנם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי פוריות - תגובה
ד''ר שי שפי04/04/2012ראשית, יש להשלים את הבירור האנדרולוגי.
שנית, נראה שמדובר באזואוספרמיה לא-חסימתית, ובכשלון ראשוני של האשכים.
שלישית, במצב זה יש צורך בניסיון להפקת זרע כירורגית. האופציה המודרנית ביותר ובעלת הסיכוי הטוב ביותר למציאת זרע היא microTESE.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי פוריות
דוד04/04/2012מה הסיכוי באחוזים להשגת זרע ומהי רמת הסיכון בטיפול כי אני די מיואש ממצבי ולא הייתי רוצה במצבי להכנס לקשר מחייב עם בת זוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי פוריות - תגובה
ד''ר שי שפי04/04/2012לאחר השלמת הבירור האנדרולוגי ניתן להעריך סיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע נוזל הזרעיעקב01/04/2012
לאחר אוננות שמתי לב שנוזל הזרע שלי סמיך יותר ולבן יותר מבעבר והכמות אותה כמות לערך.
אני לא רואה קשר בין יחסי מין עם החברה לבין אוננות אבל כאשר יש שפיכה באוננות ניתן לראות זאת , אני מניח טוב יותר.
האם יש משמעות לצבע או לסמיכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צבע נוזל הזרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש02/04/2012שלום יעקב,
חוזק פליטה יכול להשתנות לפי עוצמת הגירוי. פליטה יכולה להיות שונה מפעם לפעם כי היא מורכבת מנוזלים שבאים מבלוטות שונות. חוזק הפליטה יכול להשפיע על הרכב הנוזלי של שפיכה. זאת סיבה שצבע וסמיכות של נוזל הזרע יכולים להיות שונים בין פליטה לפליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגבת ועקרותיוסי31/03/2012
שלום
רציתי לשאול האם לגבר שחלה בעבר בעגבת וטופל והחלים יהיו בעיות פריון בעתיד?
האם יכול להיות שבעקבות ההדבקות במחלה איכות הזרע נפגעה?
עד כמה זה משפיע שמנסים להיכנס להריון?
האם זה מוביל לעקרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגבת ועקרות - תגובה
ד''ר אליעזר גירש31/03/2012שלום יוסי,
עגבת יכולה לפגוע באיכות הזרע. חומרת הפגיעה נובעת ממשך המחלה, נזק הנוצר והצלחה בתהליך הריפוי. ממליץ לבצע בדיקות תקופתיות של איכות הזרע על מנת לבחון האם היה נזק כתוצאה ממחלה ולהיות במעקב אצל רופא אורולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר שוב לשאול מתוך דאגה...
יוסי02/04/2012תודה על התשובה.
אם אפשר תוכל לומר לי עוד קצת פרטים על עד כמה איכות הזרע והפריון נפגעים עקב עגבת?
המחלה התפרצה בערך לפני כשנה בחודש רביעי; בדיקה ראשונה לגילוי הייתה בחודש שמיני והטיפול החל בערך בחודש תשיעי (המחלה הייתה במצב השני שלה).
לפני כחודשיים בערך בבדיקה אחרונה נאמר מהרופא שכבר אין יותר צורך ליטול את הכדורים ושהחיידקים כרגע פוחתים מעצמם ולחזור בעוד שלושה חודשים לבדיקה נוספת
מובן שבדיקה תיתן תשובה מוחלטת אך אבקש לשאול שוב אם אפשר
בדרך כלל גבר שחלה בעגבת והחלים עד כמה איכות זרעו נפגעה וסובל מבעיות פוריות?
בתודה וסליחה על הבורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם אפשר שוב לשאול מתוך דאגה... - תגובה
ד''ר אליעזר גירש02/04/2012שלום יוסי,
חומרת הפגיעה היא אינדיבידואלית, כלומר אחד יכול להפגע בצורה חריפה יותר ואחר לא יפגע כלל. יש צורך במעקב ובדיקות תקופתיות. ממליץ לבצע זאת דרך רופא אורולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדיקה תקינ יש סיכוי להרות ?לא משנה27/03/2012
אני בת 20 הבעל 23
היה בעעית מחזור עכשיו הכל תקין
הנה תוצאות בדיקת הזרעעעע
התנזלות תקינה
צמיגות תקינה
צבע צהוב
pH 7
(7.0 - 8.7)
נפח (ml) 6.0
(2 –5) ml
ריכוז תאי זרע (mil/ml) 45.0
15 mil / ml <
ריכוז תאי זרע בזירמה (mil) 270.00
30 mil <
אחוז תנועה כללית (%) 50
(מהירה + בינונית) > 40%
או מהירה > 25%
מהירה (%) 20
בינונית%) ) 20
איטית (%) 10
במקום (%)
סה"כ תאי זרע בתנועה (mil) 135.00
אחוז השרדות התנועה לאחר 4 שעות (%)
35
חיות (%) 80
75%>
אגלוטינציה +
מורפולוגיה (%)
Strict criteria – Kruger
צורות תקינות (%) 7
> 14%
צורות פתולוגיות (%) 93
5-13% בינונית
0-4% לא תקין
ראש (%) 45
צוואר (%) 38
זנב (%) 10
תאים עגולים (mil/ml) 2
(2 – 5) mil / ml
לאוקוציטים (mil/ml) 5!!
(0 – 1) mil / ml
אריטרוציטים(mil/ml) 3
סיכום:
Normazoospermia
תקין
הערות:
Astenozoospermia בינוני
Teratozoospermia בינוני
Azoospermia
Aspermia
יש לבצע בדיקת זרע חוזרת לאחר 3-5 ימי המנעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקה תקינ יש סיכוי להרות ? - תגובה
ד''ר אליעזר גירש29/03/2012שלום,
תוצאות בדיקת הזרע תקינות. מבחינה זכרית יש סיכוי להריון טבעי. חשוב לתזמן קיום יחסי מין סביב הביוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהיולנדה21/03/2012
אנו זוג בני 41 + 3 ילדים .הריונות טבעיים וילדים בריאים.ב-4 השנים האחרונות אנו מנסים להכנס להריון נוסף ללא הצלחה.התברר שלבעלי וריקוצלה דרגה 3. ניסינו 3 הזרעות שלא צלחו.לפני חצי שנה בעלי עבר טיפול אלטרנטיבי (צמחי מרפא) שעזרו לו מאוד (הוא גם מרגיש זאת וגם נבדק ידנית ע"י רופא - לא אורולוג). האם יש סיכוי כלשהו להריון טבעי? לבעלי היה נורא קשה כל תהליך ההזרעה ובדיקות הזרע ולכן לא מעוניין לחזור על התהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה - תגובה
ד''ר שי שפי22/03/2012למעשה, אין בשאלתך כל נתון רפואי, שאפשר להתייחס אליו להערכת הטיפול הדרוש.
בנוסף, טיפולי פוריות עלולים להיות תובעניים ולא קלים, ואם כבר בשלב זה קיים קושי אצל בן-זוגך, אתם צריכים לשקול ביחד את ההמשך.
בעלך צריך לעבור בירור מלא אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר, ואת אצל גינקולוג מומחה לפוריות האשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות נוספות לבעלינורית15/03/2012
שלום רב, בעלי ואני מנסים להורות כשנה. בבדיקת הזרע של בעלי (ביצע אותה פעמיים עם אותה תוצאה פחות או יותר) התגלה שיש לו בעיה באיכות ובתנועתיות. הוא היה אצל אורולוג שטען בבדיקה ידנית שהכל בסדר. בצענו בינתיים הזרעה אחת של הצליחה. הוא לא ביצע בדיקת נוספות כגון, הורמונים. האם עליו לבצע בדיקות נוספות מלבד בדיקת הזרע שביצע? תודה מראש על התשובה האדיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות נוספות לבעלי - תגובה
ד''ר שי שפי15/03/2012יש צורך בהשלמת בירור אצל אורולוג מומחה בפוריות הגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע 2נופר13/03/2012
שלום,
אני בת 28, בעלי בן 31 מנסים להרות כ 10 חודשים
בעלי עשה 2 בדיקת זרע בהפרש של חודש ולהלן התוצאות:
בדיקה ראשונה:
abstinence 3 days
viscosity n
volume 5.9
ph 8.2
concentration 17 ml
total count 100.3 million
motility 25-30%
grade prog
vitality 30%
morphology (by strict criteria(
normal 1%
borderline 3%
head defects 96%
tail defects 11%
premature cells +
wbc /
בדיקה שנייה:
abstinence 3 days
viscosity n
volume 4
ph 8.2
concentration 23 ml
total count 92 million
motility 55%
grade prog
vitality קטן מ 60
normal 1%
borderline 2%
head defects 97%
mid fefect 13%
tail defects 1%
premature cells +
wbc /
מה הבדיקה אומרת?
האם ניתן להשיג הריון בצורה טבעית?
האם יש צורך לבירור נוסף אצל אורולוג?
האם יש צורך להעזר ברופא פוריות על מנת להכנס להריון?
תודה רבה
נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון תוצאה
נופר13/03/2012בבדיקה השנייה התוצאה של
60< Vitality* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע 2 - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב15/03/2012הבעיה העקרית של הזירמה היא בעיקר במבנה ראש תאי הזרע שאיננו תקין באחוזים גבוהים. תופעה זו יכולה להשפיע על כניסה להריון באופן ספונטאני. מקובל במקרים כאלה לשפר את פוטנציאל הפוריות על ידי השבחת הזרע על גבי מפל צפיפות והזרעה תוך רחמית. במידה ושיטה זו לא תיצלח כדאי לפנות לאורולוג שיברר באם יש לבעלך דליות אשכים (וריקוצל) או זיהום חיידקי. בשתי תופעות אלה ניתן לטפל בעזרת האורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות הזרעאלה12/03/2012
שלום! בעלי בן 50. כ-6 שנים לאחר טיפול כימוטראפי עקב לימפומה נון ג'וצקין (מיקום -תת עורי במותן) .כנכסתי להריון ספונטאני לפני כחצי שנה,אבל הסתיים בהפלה . שאלה שלי האם זרע חוזרת לאותו הרכב של הכרומוזומים -Y ו X. או שכרומוזומים Y שהם יותר חלשים ופגעים לא סורדים. האם זה נכון שלאחר כימוטרפיה (במידה ואיכות הזרע "מתאושש" )יש סיכוי גדול יותר להולדת בנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איכות הזרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש13/03/2012שלום אלה,
לאחר כימוטרפיה קיימת פגיעה בייצור תאי הזרע, אך לאורך זמן יש הטבה במצב ואיכות הזרע יכולה להשתפר. מבחינת תאי זרע זכריים ונקביים, הם נוצרים יחד באותו התהליך ולכן סיכוי להכנס להריון עם עובר זכרי או נקבי הוא זהה למצב הטבעי רגיל. חשוב לדעת את גילך. אני מעריך כי אם בעלך בן 50, את נמצאת בטווח הגילים של 40-50 . אם כך, קרוב לוודאי מדובר כאן באיכות ירודה של ביציות. ממליץ לקבל יעוץ ממומחה פריון.
על מנת לחזק איכות תאי הזרע ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקות זרערעות08/03/2012
שלום,
אודה להסבר אודות התוצאות הבאות, עם דגש על הבעייתיות בתוצאות המורפולוגיה והגודל בדגימה:
Abstinence: 2 days
viscosity: normal
volume: 1.7 ml
ph: 8
count: 57 mil/ml
tot.count: 96.9 milion
motility: 50-55%
grade: 2
morphology: /
normal: 3
borderline: 8
84:amorphous
pyriform:4
round:/
tail:1
midpiece:/
other:/
prem cell:/
w.b.c:/
fructose:normal
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בפענוח בדיקות זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש13/03/2012שלום רעות,
לפי תוצאות בדיקת הזרע, מורפולוגיה של תאי זרע אינה תקינה. יתר הנתונים נראים תקינים. ממליץ להבדק אצל אורולוג מומחה בפריון הגבר על מנת לברר את מקור הבעיה. בנוסף, ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר סיכה שאינו קוטל זרעמאיה28/02/2012
שלום,
איזה חומר סיכה אינו קוטל זרע? היכן ניתן לרכוש אותו? אילו מוצרים ממליצים לשיפור הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר סיכה שאינו קוטל זרע - תגובה
ד''ר שי שפי29/02/2012רצוי להשתמש בחומרים טבעיים כגון שמן ירקות.
מבין המסחריים, נראה ש-preseed הוא בחירה טובה.
אם יש בעיה באיכות הזרע, יש לבצע בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר כדי לאבחן את הבעיה, ולתת לה טיפול ספציפי, במקרה הצורך.
מוצרים כגון "תוספי זרע" לא הוכחו כבעלי אפקט ממשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהבר20/02/2012
שלום , אני בן 16 והייתי אצל אורולוג בעקבות גוש שיש לי באשך השמאלי .
הוא אבחן את זה כוריקוצלה ושלח אותו לעשות בדיקת אולטרה סאונד דופלר ובדיקת זרע .
אלה התוצאות של הבדיקה אולטרה סאונד :
האשכים בגודל ומרקם תקינים ללא ממצא מוקדי.
אשך ימין בגודל כ 1.7*3.8 "ס , מ אשך שמאל בגודל כ 1.8*3.8 מ"ס
ראשי האפידידימיס תקינים דו צדדי.
מודגמת זרימה תקינה באשכים ובאפידידימיס.
הרחבה של הפלקסוס פמפיניפורם משמאל עד כ 0.36 "ס מ -וריקוצלה.
אין עדות להידרוצלה.
סיכום:
וריקוצלה משמעותי משמאל.
השאלה שלי היא מה זה בעצם אומר ?
אם לפי זה אפשר לדעת מהיא הדרגה של הוריקוצלה ואם זה מצריך ניתוח כלשהו ?
או שרק אחרי בדיקת הזרע אפשר לאבחן זאת ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב21/02/2012וריקוצל גורם לחוסר חמצן ולחימום יתר של האשכים. כתוצאה מכך יכולת הייצור של תאי הזרע באשכים יכולה להיפגע איכותית וכמותית. לכן רצוי לבצע בדיקת זרע ולראות אם אכן יש ירידה בכמות ובאיכות הזרע. באם חיובי, ישקול האורולוג אפשרות לתיקון המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעערן19/02/2012
הנני בשנות ה 20 ואציין כי בעברי בוצע ניתוח עקב וריקוצלה
אודה לך על הסבר האם מצב הזרע מאפשר הריון טבעי ותקין. דבר נוסף האם הוריקוצלה שהיתה בעבר עלולה להשפעי בעתיד על איכות הזרע שיש כיום.
תודה רבה מראש.
תוצאות בדיקה:
ימי המנעות: 4
צבע: תקין
צמיגות: תקין
התנזלות: מלאה
חומציות: 7.4
זרע במקור:
נפח במ"ל 3.5ml
תאי זרע למ"ל 120.10ml
סה"כ תאי זרע 420.10ml
תנועה באחוזים:
כללי 75% , מהיר 45%, בינוני 20%, איטי 5, במקום 5
הישרדות אחוזי תנועה לאחר:
שעות 75 שעות 70
צורות פתולוגיות באחוזים:
כללי: 70%
ראש: 45%
זנב: 10%
צוואר: 15%
סיכום: V הדגימה תקינה
ריכוז הזרעונים נמדד בקמרה על שם מקלר
ערכי הייחוס הם עפ"י WHO GOLD BOOK 1999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב21/02/2012ערן היקר
איכות זירמתך תקינה, הווה אומר שאתה בגדר פורה, אלא אם לא כך יהיה לכשרצה להרות ואז יהיה צורך לבדוק את אשתך ואתה תצטרך לעבור בדיקות מעמיקות יותר (כגון הלוספרם ואבחון מורפולוגי בהגדלה גדולה).
למצב וריקוצל יש לפעמים נטיה לחזור על עצמו לאחר תיקון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרענופר15/02/2012
שלום,
אני בת 28, בעלי בן 31 מנסים להרות כ 8 חודשים
בעלי עשה בדיקת זרע ולהלן התוצאות:
abstinence 3 days
viscosity n
volume 5.9
ph 8.2
concentration 17 ml
total count 100.3 million
motility 25-30%
grade prog
vitality 30%
normal 1%
borderline 3%
head defects 96%
tail defects 11%
premature cells +
wbc /
מה הבדיקה אומרת?
האם ניתן להשיג הריון בצורה טבעית?
האם יש צורך לבירור נוסף אצל אורולוג?
האם יש צורך להעזר ברופא פוריות על מנת להכנס להריון?
תודה רבה
נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת זרע - תגובה
ד''ר שי שפי15/02/2012הבדיקה אינה תקינה.
הריכוז בגבול הנמוך של הנורמה, התנועתיות והמורפולוגיה נמוכות. פיצוי חלקי יש ע"י נפח גבוה יחסית.
יש להתחיל בירור במקביל: בעלך אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר, ואת אצל גינקולוג מומחה לפוריות האשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לבעלי בעיה עם ה PHוולא11/02/2012
אנחנו מנסים להיכנס בהריון כבר שנה וחצי
אחרי שהלכנו לרופא פוריות הגבר עשת לבעלי בדיקות ויצא שיש לו PH גבוהה ואמר לנו שמהסיבה הזאת יש לו תאי זרע קטנים
ואת השאלה שלי אליכם איך פוטרם את הבעיה הזאת??
ומה כדאי לעשות??? איזו תרופה אפשר לקחת שתוריד את רמת ה PH ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבעלי בעיה עם ה PH - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב15/02/2012pH גבוה יכול לנבוע מחוסר איזון בתפקוד בלוטת הערמונית ושלפוחיות הזרע. חוסר איזון זה לעיתים נגרם מזיהום חיידקי. לכן כדאי לבצע תרבית זירמה שבה בודקים האם קיים זיהום חיידקי, ואם קיים מקבלים טיפול אנטיביוטי מתאים.
אין קשר בין ה-pH למבנה של תאי הזרע, כולל מבנה של תאי זרע קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרע לאחר ניתוח וריקוצלהליאור06/02/2012
שלום רב , אני בן 32 ואישתי בת 27 מטופלים ב-IVF בעקבות בעיית זרע שאיבחנו אצלי...
לאחר איבחון נמצא כי יש לי וריקוצלה דרגה 2-3 , לפני כ-3 חודשים עברתי ניתוח וריקוצלה השבוע ביצעתי בדיקת זרע לאחר 3 ימי התנזרות.
רציתי לדעת כמה זמן לוקח לראות שיפור במידה ויש ? מספיק 3 חודשים?
בנוסף אני מאד מעוניין לדעת האם יש שיפור לאחר הממצאים הבאים:
בדיקה לפני הניתוח (2/3/11) שנעשתה לפי WHO1999 צירפתי בקובץ
את הבדיקה לאחר הניתוח (1/2/12) שנעשתה לפי WHO2010 אני מצרף בהודעה נוספת.
אודה להתייחסותכם - לילה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
ליאור06/02/2012תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
ד''ר שי שפי07/02/2012קשה להגיד שחל שינוי. חלק מהפרמטרים השתנו לטובה, חלקם לרעה.
יש צורך לבצע הערכה אנדרולוגית מסודרת כדי לשלול כשלון של הניתוח, ולשקול צורך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ליאור07/02/2012האם אתה יכול בבקשה להגיד לי מה הפרמטרים שהשתנו לטובה או לרעה?
הבדיקה נעשתה 3 חודשים לאחר הניתוח ייתכן כי בעוד חודש/חודשיים התוצאות ישתנו?
מהם האפשרויות העומדות בפני אם הניתוח נכשל? זה אומר שהוריקוצלה עדיין קיימת?על איזה טיפול אתה ממליץ?
שוב המון תודות ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
ד''ר שי שפי07/02/2012הריכוז השתפר, התנועתיות ירדה, סה"כ איכות הדגימה לא השתנתה.
על טיפול ניתן להמליץ לאחר בירור.
יתכן גם שהוריקוצלה עדיין קיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)