מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לעבור שנית ?מיקי21/06/2012
שלום,
אובחן אצלי וריקוצלה דרגה 3, והרופא שלח אותי לבדיקת זרע, והעניין הוא שיומיים וחצי לפני כן אוננתי, והיה כתוב לי במורפולוגיה שלא ניתן לבדוק בשל מיעוט ראי זרע וכנ"ל לגבי חיות, שאר תוצאות הבדיקה הם:
צמיגות- תקין.
PH - תקין.
אגלוטינציה - לא רשום כלום.
נפח - 8 ML
ריכוז - צורה של אפס וקו אלכסוני כזה (אין לי מושג מה זה אומר)
תאי דם לבנים + +
לאחר במרכיז נמצאו תאי זרע לבנים.
בתנועה- כן (נמצא זרעון בודד בתנועה מקומית)
רציתי לדעת אם אני צריך לעבור שוב פעם בדיקת זרע (ולהתנזר קצת יותר זמן) או שהתוצאות מספיקות, ומה הם אומרות בכלל ? הדבר חשוב לי כי אני מעוניין להעלות את הפרופיל שלי, האם על בסיס בדיקה זו אוכל להעלות את הפרופיל ? אציין שאינני סובל מכאבים למעט במקרים חריגים כשיש לי שיעול כבד (בזמן מחלה או הצטננות) אז קצת כואב לי באשכים לשבריר שנייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לעבור שנית ? - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב04/07/2012מיקי שלום,
על פי הנתונים שמסרת, כנראה שאתה קרוב למצב של מיעוט זרעונים, ולכן תצטרך לעשות בדיקה חוזרת עם הרבה יותר ימי נזירות. בדיקה כזאת תוכל לבצע אצלנו.
רצוי במקביל שתברר באמצעות אורולוג האם הוריקוצל שנמצא אצלך דורש תיקון בקרוב. תיקון מצב הוריקוצל יכול להעלות את הפרופיל הצבאי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו עונה פה בכלל?דין19/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

מישהו עונה פה בכלל? - תגובה
ד''ר אליעזר גירש21/06/2012עונים בהחלט. עברה יממה בלבד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרערועי17/06/2012
שלום רב
אני בן 31 וביצעתי את בדיקת הזרע הבאה:
התנזרות 4 ימים
VISCOSITY: NORMAL
VOLUME:6.5
PH:8
COUNT:54
TOT. COUNT:351
MOTILITY I:55-60
GRADE:2
MORPHOLOGY NORMAL:5
MORPHOLOGY BORDERLINR:12
MORPHOLOGY AMORPHOUS:72
MORPHOLOGY PYRIFORM:2
TAIL:8
MIDPIECE:1
FRUCTOSE:NORMAL
האם הבדיקה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח בדיקת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש21/06/2012שלום רועי,
לפי הנתונים שמסרתה התוצאות נראות תקינות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדים להצלחה במציאת תאי זרע בניתוחדין17/06/2012
שלום,
בעלי אובחן כאזוספרמי.
למיטב הבנתי לכל אבחנה יש בספרות המקצועית את הסיכוי למציאת תאי זרע המותאם לה.
כך למשל למאובחנים עם קליפלנטר- סיכוי גבוה מכלל האוכולסיה האזוספרמית.
היום מתשובתכם גיליתי כי ישנו מקרה בו לא קיים סיכוי ממשי למציאת זרע (SRY?).
אודה להתיחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדדים להצלחה במציאת תאי זרע בניתוח - תגובה
ד''ר אליעזר גירש21/06/2012שלום דין,
במקרה ואזוספרפיה חסימתית יש סיכוי מצויין למציאת תאי זרע.
במקרה ואזוספרפיה אינה חסימתית יש חשיבות למקור הבעיה למציאת תאי זרע. למשל בסינדרום קליינפלטר, כמו שציינת קיים סיכוי טוב למצוא תאי זרע. במקרה של חסרים גנטיים על גבי כרומוזום Y יש פחות סיכוי למצוא תאי זרע עד חוסר מוחלט.
אם ברצונך לדעת יותר גש למומחה ליעוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אליעזר
דין21/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזוספרמיה- אייל פוליטי, לפרופ ברטוברונה17/06/2012
פרופ' ברטוב שלום,
בעלי אובחן כאזוספרמי- בימים אלו אנו בודקים את הרקע לאבחנה.
הופננו ע"י פרופ' רזיאל לבדיקת קריוטיפ ו- Y דילושן.
אולם בבדיקה הגופנית רזיאל טען שהוא בטוח כמעט בוודאות כי מדובר בתסמונת קליפלנטר.
כשהיה קטן חלה בעלי בחזרת- והבנתי שחשוב שאציין זאת.
רציתי לדעת, מה המלצותייך לשלב זה?
אנחנו רוצים להתחיל טיפול אצל אייל פוליטי.
בנוסף, האם כדאי להגיע אלייך לבדיקה מעבדתית מקיפה כבר בשלב זה, או שכדאי לתכנן על פי לו"ז IVF שלי כדיי שאם ימצא זרע בבדיקה שלך לא נצטרך להקפיא אותו ולהוריד את סיכויי ההצלחה.
בנוסף, אם יעלה הצורך בניתוח לבעלי TESE, האם אפשר לשלב את מעבדתך בניתוח זה?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזוספרמיה- אייל פוליטי, לפרופ ברטוב - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב04/07/2012לרונה שלום,
לאור הנתונים שהצגת, אני מציע לבצע "חיפוש תאי זרע בהגדלה גדולה" כבר בשלב הזה, ולהקפיא את תאי הזרע באם ימצאו. כמובן שניתן להשתמש ביכולות המעבדה לחפש תאי זרע גם ברקמה האשכית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידת פוריות אצל הגבראורנית12/06/2012
שלום רב,
אני בת 29 ויוצאת מאוד רציני עם גבר בן 42.
אני מעוניינת לדעת, האם אצל גבר בגילאים אלו, יש סיכון גדול מבחינת פוריות?
האם כדאי לבקש ממנו לעשות בדיקה כלשהי? אם כן, איזו בדיקה?
משהו נוסף, האם עישון גראס באופן כמעט יומיומי פוגם בפוריות?
האם יש לאישה בדיקה כזאת? שוב, אם כן, איזו?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידת פוריות אצל הגבר - תגובה
ד''ר שי שפי13/06/2012הגיל לבדו לא מהווה בעיה.
לעומת זאת, עישון כנ"ל בהחלט עלול לפגוע בייצור הזרע.
לבירור פוריות שלך, יש לפנות לגינקולוג מומחה בפוריות האשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם וריקוצלה חוזרת???רינת04/06/2012
בעלי עבר ניתוח של וריקוצלה לפני כחצי שנה. היה לו דרגה 2 ודרגה 3.
עפ סימנים חיצוניים נראה שהוריקוצלה חזרה. הייתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם וריקוצלה חוזרת??? - תגובה
ד''ר שי שפי05/06/2012בייחוד בניתוחים המיושנים, ובניגוד לניתוח המיקרוכירורגי, קיים סיכון ממשי לחזרת וריקוצלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לנתח אחרי צינתור?
רינת06/06/2012הטיפול הראשון בוריקוצלה היה בשיטת הצינתור.
עכשיו כשהוריקוצלה חזרה ניתן לתקנה ע"י הניתוח בשיטה שלך?
*יש לציין שהצינתור הצליח ואני בהריון ב"ה. אבל הוריקוצלה כנראה חזרה שוב אחרי חצי שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לנתח אחרי צינתור? - תגובה
ד''ר שי שפי06/06/2012בניתוח מיקרוכירורגי ניתן לתקן חזרה של וריקוצלה שטופל בכל שיטה אחרת.
שיעור החזרה במיקרוכירורגיה הוא הנמוך ביותר מכל השיטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מצב שקופות החולים יעבדו איתך?
רינת10/06/2012או לפחות שרותי השר"פ של קופות החולים?(כדוגמת-כללית מושלם, מאוחדת שיא עדיף וכד'?)
מה יעשו אנשים שלא עשו אף פעם ביטוח בריאות פרטי מחוסר מודעות לעניין ומאוד מעוניניים להיות מנותחים בשיטה שלך אצלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מצב שקופות החולים יעבדו איתך? - תגובה
ד''ר שי שפי10/06/2012את השאלה יש להפנות לקופות, לא אלי...
בגדול, המצב בקופות החולים אינו מקדם הכנסת טכנולוגיות מתקדמות, אפילו אם הן טובות מהקיימות, ובטווח הארוך גם חוסכות בהוצאות על ניתוחים חוזרים וסיבוכים.
כמו שאמר לי פעם בכיר באחת מהן: "לקופה לא אכפת, אם אתה מנתח עם מיקרוסקופ, או עם F-16. בשבילנו, שניהם זה ניתוח של וריקוצלה..."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעאלעד01/06/2012
בס"ד
שלום רב!
להלן תוצאות בדיקת זרע שעשיתי בשבוע שעבר:
שם האנטיביוטיקה
קוד הרגישות
תוצאת הרגישות
הערות
Escherichia coli .
ESBL test NEG
Amoxicillin/Clavul A רגיש <=2
Ampicillin/sulbactam רגיש <=2
Amikacin רגיש <=2
Cephalothin רגיש 4
Ciprofloxacin רגיש <=0.25
Cefuroxime רגיש 4
Ceftazidime רגיש <=1
Ceftriaxone רגיש <=1
Gentamicin רגיש <=1
Imipenem רגיש <=1
Ofloxacin רגיש <=0.25
Piperacillin רגיש <=4
Sulfamethoxa/Trimeth רגיש <=20
Ertapenem רגיש <=0.5
אודה מאוד לכם באם תוכלו לפענח לי את התוצאות..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש09/06/2012שלום אלעד,
בצעתה בדיקת רגישות התרבית לסוגים שונים של אנטיביוטיקה. גש לרופא המטפל שלך והוא יתאים עבורך את האנטיביוטיקה המתאימה כטיפול כנגד זיהום חיידקי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאור30/05/2012
שלום רב,
רצ"ב תוצאות של ב2 דיקת זרע אחת מלפני שנתיים ואחת מעכשיו :
בסוגריים התוצאות מלפני שנתיים
נפח - 2 מ"ל (3.5)
צמיגות - תקינה
(7.2 )PH - 7.6
אגלוטינציה - אין
ריכוז - 6^10*65 (6^10*120 )
מס' זרעונים כללי - 6^10*130 (6^10*420)
תנועה %-49 (50): טובה - 18 (15), בינונית - 21 (20), איטית -10(15)
מורפולוגיה - 7% (15%)
תאי דם לבנים - 6^10*3 (אין)
קודם כל איך ייתכן כזאת הדרדרות אצל גבר צעיר(30) שלא מעשן ולא שותה ?
מה זה אומר - הימצאות של תאי דם לבנים ? האם זה מחייב טיפול רפואי ?
האם נתוני נמורפולוגיה לא תקינים ? מה חומרת המצב ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב04/07/2012אור שלום,
לדעתי, אין הבדל מהותי הקשור לפוריות בהשוואה ל 2 הבדיקות שעשית.
בשניהם הפרמטרים השונים של איכות תאי הזרע הם תקינים למעט המורפולוגיה שהיא מעט נמוכה (בתנאי שהמורפולוגיה בוצעה לפי שיטת WHO).
נוכחות של תאי דם לבנים בזירמה מעלה את החשד לזיהום חיידקי.
לאור הנתונים הללו, מומלץ שתבצע תרבית זירמה כדי לברר נוכחות אפשרית של זיהום חיידקי, ובאם התרבית שלילית, תוכל לשפר את פוטנציאל הפוריות של הזירמה על ידי השבחתו של הזרע על גבי מפל צפיפות לשם הזרעה תוך רחמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעיובל28/05/2012
שלום רב,לפני שמונה חודשים עשיתי ניתוח וריקוצלה בעקבות מדדי זרע מאוד נמוכים(הריכוז למ"ל היה מיליון כפול 10 בחזקת 6)בבדיקה שעשיתי לפני שבועים התקבלו התוצאות הבאות:
צמיגות:תקין
PH:7.3
אגלוטינציה:תקין
נפח:1.5ML
ריכוז למ"ל:14 מיליון כפול 10 בחזקת 6
תנועה:60% דרגת תנועה:2+
סה"כ תאי זרע:21מיליון כפול 10 בחזקת 6
מורפולוגיה:
זרעים תקינים:5%
לא תקינים ראש:66
midpiece:25
זנב:4
הערכים הם לפי:who
חשוב לי לציין שיש שיפור משמעותי בין בדיקה לבדיקה ובינתיים(טפו טפו טפו) זה רק עולה
השאלה שלי אם לפי הבדיקה הזאת יש סיכוי להיכנס להריון בדרך טבעית או שחייבים לעשות הפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב04/07/2012יובל שלום רב,
נראה שניתוח הוריקוצל השפיע לטובה על איכות הזרע, אך עדין יש בעיה במורפולוגיה של התאים.
מומלץ להמתין עוד כחודשיים שלושה, ואז לבצע בדיקת זרע נוספת בכדי לברר באם חל שיפור במצב המורפולוגיה. לאור נתונים שיתקבלו, ניתן לשקול את שאלתך, בדבר סיכוי להיריון ספונטני או שמא תזדקק לטיפולי הפריה מסייעת. לצורך שיקול זה, היה רצוי שתציין את גיל אשתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרע של בעלי, והסיכוימיה24/05/2012
להרות.
אנחנו כבר באמצע הבירורים ומכל מילות הרופאים רק גדל אצלי הבלבול, אחד בלי להסס שלח אותנו להזרעה והכל לדבר מילים של ivf ואילו אחרת בכלל טענה שיש סיכוי להרות טבעי ואין צורך בהפצצת הורמונים
בגדול אצלי לא נמצא דבר חריג, המחזור תמיד היה סדיר וכל הבדיקות לבנתים תקינות כולל ביוצים מוכחים עם בדיקות ביוץ
אצל בעלי- אחרי יומיים של התנזרות: נפח 2.5 מל
ריכוז 46x10 (העשר בחזקה השישית)
ph-7.8
תנועתיות- 54 אחוז
אגלוטינציות- שלילי
swim up
ריכוז- x עשר בחזקה השישית
קרוגר
תקין-2
פ.ראש-77
פ.ז-21
וצמיגיות גבוהה מאוד..
אם אפשר לדעת, האם אני מבזבזת את הזמן בהתעקשות להריון טבעי?
אנחנו כבר חצי שנה ללא הצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת זרע של בעלי, והסיכוי - תגובה
ד''ר אליעזר גירש26/05/2012שלום מיה,
גם עם איכות זרע ירודה ניתן להסיג הריון בצורה טבעית עם כי בסיכוי נמוך ביחס לטיב הזרע תקין. לא כתבת בני כמה אתם. זה חשוב כי אחד הגורמים לחוסר פריון זה גיל. בדרך כלל מקובל לפנות למומחה פריון לאחר שנה של יחסים לא מוגנים וחוסר הסגת הריון. חשוב לתזמן יחסים עם הופעת הביוץ. מקובל לקיים יחסים כל יום במשך 6 ימים סביב הביוץ. זה אומר לקיים יחסים כ-4 ימים לפני הביוץ ו-2 לאחר הביוץ. רק אם לא תצליחו בשיטה זו עד שנה של נסיון פנו למומחה פריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועוד שאלה לגביי חזרת
מיה27/05/2012בעלי חלה במחלה בינקותו
אנחנו בני 29
אני מפחדת שמדובר באי פוריות מוחלטת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה, ועוד שאלה לגביי חזרת - תגובה
ד''ר אליעזר גירש27/05/2012שלום מיה,
רק מנסיון להרות תדעו אם אתם מצליחים או לא. נסו לתזמן קיום היחסים לביוץ ורק אם לא תצליחו פנו למומחה כפי שכתבתי לך קודם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מורפולוגיה וVITAMALEליאור23/05/2012
אני ואישתי התחלנו טיפולי פוריות זאת לאור בדיקות זרע לקויות כאמור מורפולוגיה 2%. הספקנו לעשות טיפול אחד (הזרעה) שלא הצליחה לעשות הריון. וכעת לאחר שהמורפולוגיה עלתה ( ל5% בשטיפת זרע הראשונה ול 4% בשטיפה השניה)
כנראה בעקבות הVITAMALE אני שואל האם לא כדאי לתת לזה צ'אנס ולנסות באופן טבעי? אציין כי אין לנו ילדים ואנחנו בגיל מתקדם אשתי 35 ואני 43 בנוסף אני קצת חושש מההורמונים והקשר שלהם לסרטן על סוגיו השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי מורפולוגיה וVITAMALE - תגובה
ד''ר אליעזר גירש26/05/2012שלום ליאור,
ממליץ אם כך להמשיך להשתמש ב- Vitamale, כל עוד אתם מנסים להרות וולבצע הזרעות. במקביל לזה (גירוי שחלתי לא מתבצע כל חודש) להמשיך לנסות להרות בצורה הטבעית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה באיכות הזרע עם הגילאור15/05/2012
האם ישנה ירידה באיכות הזרע עם הגיל המעלה את הסיכון למומים בעובר/תינוק? קיים סיכון גדול יותר לאוטיזים או בעיות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ירידה באיכות הזרע עם הגיל - תגובה
ד''ר אליעזר גירש26/05/2012שלום אור,
בדומה לירידה בפריון אצל נשים - מנופאוזה, גם לגברים קיימת ירידה בפריון עם הגיל - אנדרופאוזה והיא מתחילה לרוב בגיל 50-55. ירידה בפריון אצל גברים מלווה בירידה באיכות הזרע, בסיכוי נמוך יותר להסיג הריון ואם מוסג הריון קיים סיכוי גבוה יותר למומים בילוד. מדובר בעיקר במומים של מערכת עצבים מרכזית, לדוגמה: אוטיזם, סכיזופרניה ואחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלוספרםאמיר14/05/2012
שמעתי שיש בדיקה כזו שהיא לא בסל הבריאות. מה זו הבדיקה הזו ? האם מומלץ לעשות אותה לכל מי שיש בעיות זרע ? האם מיון בשיטת בר מנטרל תאים שבורים שמתגלים בבדיקה ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלוספרם - תגובה
ד''ר שי שפי15/05/2012הלוספרם היא אחת מהבדיקות, שבאמצעותן ניתן להעריך את שלמות "האריזה" של ה-DNA בתאי הזרע. הבדיקה "עצמאית", ואינה קשורה לבדיקות זרע אחרות.
השימוש בבדיקה בבירור פוריות הגבר עדיין אינו פשוט, ודורש הערכה יסודית ע"י אורולוג מומחה בפוריות הגבר. זו בפירוש אינה "בדיקת קסם" המיועדת לכל הגברים להם אובחנה בעייה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בנוגע לזרעישראל14/05/2012
1. עוצמת הגירוי יכולה להשפיע על איכות הזרע ?
2. בעית זרע היא משהו מולד/ תורשתית ?
אם לי יש בעיות זרע אז אני מעביר אותם גם לילדי ?
3. האם יש דרך לשפר את המורפולגיה ?
כאשר המצב הוא ששאר המדדים די תקינים
4. יש מומלץ על נטילת אומגה 3 ו/או ויטמין E לשיפור איכות הזרע ?
5. אם בבדיקת זרע נמצאו 0 ליקוציטים, יש טעם לבצע בדיקה של תרבית זרע ?
6. בדיקת תרבית זרע - ניתן לקבל הפניה מאורולוג של קופ"ח (כללית, זה בסל ?
7. האם למכנסי ג'ינס יש באמת השפעה על איכות הזרע ?
8. מה ניתן לעשות כדי לשפר את איכות הזרע ?
מקלחת במים קרים, קוביות קרח לאשכים וכד' כל אלו יכולים לעזור ?!
אני יודע ששאלתי הרבה שאלות..מתנצל..אני פשוט קצת נואש אחרי מס' IFV שכשלו...לא מאבד תקווה...בתודה מראש על תשובות לשאולתי שאני מקווה שיעזרו לי ולאחרים.
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות בנוגע לזרע - תגובה
ד''ר שי שפי15/05/2012התשובות לחלק מהשאלות לא פשוטות.
נראה שחסר אצלך בירור מסודר אצל אורולוג מומחה בפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע
j15/05/2012אפשר לקבל תשובות לשאלות הפשוטות שאינן מצריכות ביקור אצל אורולוג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תגובות לחלק מהשאלות...
אורח16/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)