מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אזוספרמיהאנטוני13/10/2011
ד"ר שלום,
לפני כחודשיים ביצעתי בדיקת זרע שבה לא נמצאו זרעונים,
בבדיקת אולטאסאונד אשכים הכל תקין חוץ מוירקוצלה בינונית באשך שמאל.
להלן ממצאי ההורמונים:
Prolactin - 142
LH - 6.1 iU/l
FSH - 8.2 IU/l
Testosterone - 21.7 nmol/l
לאחר מפגש עם אורולוג פוריות, הוא אמר שרמות הFSH גבוהות והפנה אותי
לבדיקות גנטיות, בדיקות חוסרים ובדיקת זרע נוספת (ביצעתי רק אחת עד היום)
כהמשך בירור של אבחנת אזוספרמיה לא חסימתית.
לפי כל מאמר או כתבה באינטרנט ראיתי שרמות FSH נמוכות מ-10 נחשבות
לנורמאליות אז אני לא מבין על בסיס מה הקביעה...
תודה מראש,
אנטוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"א בן 27 בריא
אנטוני13/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזוספרמיה - תגובה
ד''ר שי שפי16/10/2011למרות מה שמצאת, FSH של 8.2 בהחלט אינו תקין, ולרוב מאפיין גברים עם בעייה בייצור הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזוספרמיה
אנטוני16/10/2011תודה על התגובה, עזרת לי עם החששות...
אם אפשר רק לשאול מה הטווח הנרומאלי של ה-fsh, הנושא נורא מבלבל אותי
ואני מעוניין לדעת.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ספירת זרע ומה הלאה?אנדרומד12/10/2011
שלום רב.
להלן התוצאות:
מראה כללי - N
נפח זירמה - 4 ML
ריכוז תאי זרע במיליונים - 16.5
סה"כ תאי זרע במיליונים - 66
תנועתיות 45%
דרגה - בין 2 ל-3
חיוניות 80%
חומציות PH - 7.9
צמיגות - N
תאים תקינים (ע"פ שיטת קרוגר) - 6
tapering - 0
long acros. reg - 0
short acros.reg - 0
neck pathology - 6
tail pathology-2
other-84
long post acros- 2
נוגדנים בזרע מוקפא - לא
ברור לי שיש תוצאות לא תקינות, השאלה שלי עד כמה זה חמור ומה הטיפולים האפשריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעל 3 ימי התנזרות וגיל 34
אנדרומד12/10/2011ללא ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת ספירת זרע ומה הלאה? - תגובה
ד''ר שי שפי16/10/20111. הפרמטרים תקינים, אך חלקם בתחום הנמוך של הנורמה.
2. בדיקת הזרע היא רק חלק מהבירור, ולא ניתן להמליץ על טיפול לפני השלמת הבירור.
3. את הבירור יש לבצע אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תרופות לאחר התקף לב על הזרערויטל11/10/2011
בעלי בן 45 לקה לפני חמישה חודשים בהתקף לב ומקבל תרופות רבות. אנו רוצים להביא ילד נוסף ורציתי לדעת האם התרופות פוגעות ומחמירות את איכות הזרע ?
(בתנו נולדה מהפריה בגלל בעיות זרע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעת תרופות לאחר התקף לב על הזרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש16/10/2011שלום רויטל,
מספר תרופות יכולות להשפיע לרע על מורפולוגיה של זרעונים וכך לגרום לירידה בפוריות הגבר. אפשר תמיד להתיעץ עם מרכז לייעוץ תרופתי, יש מספר מרכזים כאלו בארץ כולל זה של פרופ' אורנוי בירושלים.
טלפונים 026243669 או 026243663 בימים א'-ה' בשעות 9:00 עד 15:00
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TESAדודי10/10/2011
שלום
אובחן אצלי אזואוספרמיה חסימתית וכתוצאה מכך עברנו 11 מחזורי טיפול כאשר בכולם עברתי TESA והופקו זרעים ואף בכל מחזור הופרו בבמוצע כ 10 עוברים לערך אך לא הושג הריון בכל הטיפולים למעט פעם אחר אך בבדיקת בטא השלישית ההריון הופסק .
כל הבדיקות כולל קריוטיפ שלי ושל אשתי תקינים .
האם זהו רק עניין של מזל או שיש משהו שאפשר לעשות ולהגדיל את הסיכויים
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TESA - תגובה
ד''ר שי שפי10/10/2011במידה שאכן הבעיה היא חסימתית בלבד, שיעורי ההצלחה ב-IVF אמורים להיות זהים לזוג בו הגבר ללא כל בעייה.
חוסר הצלחה ב-11 מחזורים מרמז שבכ"ז קיימת בעעיה, אצלך ו/או אצל אשתך, וכדאי לבדוק את הבירור שלכם, ואולי להרחיבו.
בנוסף, MESA הוא ניתוח מיקרוסקופי שפותח בדיוק למצבים חסימתיים כאלה, ומאפשר לאסוף מספיק תאי זרע לכל ניסיונות ההפריה הדרושים, מבלי הצורך בביצוע ניתוח TEAS והרדמה בכל מחזור IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעים בודדים בלבדחיים07/10/2011
שלום
אני בן 30 יש לי ילד מהריון ספונטי כלפני 3 שנים, בשנה וחצי האחרונות ניסינו להיכנס להריון ללא הצלחה , בחצי שנה האחרונה אני בבדיקות אצל אנדרולוג +רופא ממוחה לפוריות האישה ביצעתי את כל הבדיקות האפשריות ולא נימצא שום דבר לא תקין, רק בבדיקות זרע נמצאו זרעים בודדים בלבד כל הזמן
אני מניח שהיתי פורה לפני 3 שנים יש הוכחה יש לי ילד בלי שניסינו יותר מידי,
מה יכולה להיות הבעיה ?
למה זה קורה?
ואיך ממשיכים מפה ומה עושים ?
קשה לנו להשלים עם המצב יכול להיות שכמו שהמצב נהיה גרוע פתאום, יום אחד המצב יכול לחזור לקדמותו? או שלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעים בודדים בלבד - תגובה
ד''ר שי שפי09/10/2011לא ניתן לחוות דעה בצורה זו.
מציע שתקבע תור לבירור מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע תוצאותתות06/10/2011
שלום ד"ר
אנחנו מנסים להיכנס להריון 9 חודשים ללא הצלחה. הבנתי שיש מספר דברים לא כל כך טובים בבדיקה, האם בכל זאת ניתן להיכנס להריון בצורה טבעית? תוך כמה זמן צריך לבצע בדיקה נוספת ? והאם רכיבה על אופניים מספר פעמים בשבוע יכולה להשפיע על התוצאות?
תודה רבה
התנזלות תקינה
צמיגות
צבע לבן
pH 8.2 (7.0 - 8.7)
נפח (ml) 4 (1 – 5) ml
ריכוז תאי זרע (mil/ml) 12 15 mil / ml <
ריכוז תאי זרע בזירמה (mil) 48 15 mil <
אחוז תנועה כללית (%) 52 (מהירה + בינונית) > 40%
או מהירה > 25%
מהירה (%) 7
בינונית%) ) 26
איטית (%) 18
במקום (%) 1
סה"כ תאי זרע בתנועה (mil) 25
אחוז השרדות התנועה לאחר 4 שעות (%) 44
חיות (%) 70 75%>
אגלוטינציה
מורפולוגיה (%)
Strict criteria – Kruger
צורות תקינות (%) 6 > 14%
צורות פתולוגיות (%) 94 5-13% בינונית 0-4% לא תקין
ראש (%) 64
צוואר (%) 18
זנב (%) 12
תאים עגולים (mil/ml)
(2 – 5) mil / ml
לאוקוציטים (mil/ml) 0.3 (0 – 1) mil / ml
אריטרוציטים(mil/ml)
סיכום:
Oligozoospermia
+ הערות:
Astenozoospermia +
Teratozoospermia +
Azoospermia
Aspermia* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע תוצאות - תגובה
ד''ר שי שפי09/10/2011הבדיקה אינה קריאה בצורה שהעברת אותה.
בכל מקרה, היא רק חלק מהבירור אותו אתה אמור לעבור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאלכסנדר05/10/2011
שלום,
אני ואשתי מנסים להיכנס להיריון כבר שנה, ביצעתי בדיקת זרע ולהלן התוצאות: האם תקין?
interval- 20 minutes
signature - ב
semen ph - 8.0
semen volume - 4.0
concentration - 14.0
parid progres motili - 22%
slow prog mot - 7%
monprogres motility - 16%
morpho abnormal - 91%
semen wbc - 3.00 mill
round cells - 2.00 mill
vitality - אין שום ספרה או אחוז ליד (ריק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
אלכסנדר05/10/2011אני בן 33, 3 ימי התנזרות לפני הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע - תגובה
ד''ר שי שפי09/10/2011הבדיקה אינה תקינה.
יש להשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענות תוצאות בדיקת זרע.מיכל04/10/2011
אבקש עזרה בפענוח תוצאות בדיקת הזרע המפורטות להלן:
המורפולוגיה נמוכה מאוד, מה לגבי שאר המדדים והסיכויים להריון טבעי?
תודה.
Abstinence- 2.5
Viscosity- normal
Volume- 5
Ph-8
Count- 19
Tot. count- 95
Motility I 40-45
Grade- 2
Morphology-
Normal- 1%
Borderline- 4%
Amorphous- 88%
Pyrifprm- 5%
Tail- 2%
Prem cell- +
w.b.c- few
fructosw- normal* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענות תוצאות בדיקת זרע. - תגובה
ד''ר שי שפי09/10/2011הבדיקה אינה תקינה.
יש להשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה נמוכה והפלהיואב04/10/2011
שלום,
אני וזוגתי בני 36. בנסיון ראשון להרות באופן טבעי הושג הריון שהפסיק להתפתח בשבוע 8. שק החלמון היה גדול מידי והרופאה אמרה שהעובר לא התפתח "בגלל בעיות כרמוזונים ו/או גנטיות".
בבדיקת זרע שביצעתי נמצאו כל המדדים תקינים למעט מורפולוגיה (1 %) ו- borderline (3%).
יש לי 2 שאלות:
א. האם יש קשר בין מורפולוגיה נמוכה (שאר הפרמטרים היו תקינים) לבין אפשרות שהעובר לא היה תקין עקב הפרית זרע עם בעיה מורפולוגית? מקריאה באינטרנט ראתי שזרע לא תקין מורפולוגית אינו יכול להפרות בכלל. אודה על הסבר מצידכם.
ב. התחלתי לנטול תוסף תזונה של סולגר "מולטי מייל", האמור בין השאר לשפר איכות זרע. האם תוסף תזונה יכולה להיות השפעה חיובית על מורפולוגיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מורפולוגיה נמוכה והפלה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש16/10/2011שלום יואב,
בהחלט יש קשר בין מורפולוגיה ירודה של זרעונים ואיכות ואי תקינות של עובר הנוצר. ממליץ לפנות לאורולוג ולבחון פעילות האשכים. דבר נוסף, תוספי תזונה לשיפור פריון הגבר בהרבה מקרים יכולים לשפר איכות העוברים וכך לעזור בהצלחת ההריון. קיימים תוספים שונים רבים עם פעילות ביולוגית נמוכה. צריך לבחור כאלה עם חומר הפעיל בריכוז גבוה. בארץ קיים תוסף כזה ושמו "ויטמייל".
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרע אפסאנונימי01/10/2011
שלום,
אנחנו זוג טרי ללא ילדים, מנסים להרות כבר שנה ללא הצלחה.
בבדיקת זרע נמצא שלבעלי יש ספירת זרע אפס, בילדותו בעלי סבל מנפרוטיק סינדרום.
שאלתי היא האם יכול להיות שיש קשר בין הדברים? כי לפי מיטב הבנתי הכליות אחראיות על תפקוד האשכים בצורה מסווימת.
האם יש אפשרות לגרום ליצור זרע בדרך כלשהיא טבעית או לא?
אשמח לתשובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת זרע אפס - תגובה
ד''ר שי שפי02/10/20111. יכול להיות קשר עקיף בין הדברים, תלוי כמובן גם באטיולוגיה (סיבה) של הסינדרום הנפרוטי.
2. יש צורך לבצע בירור מסודר אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע דחוףשרונה25/09/2011
שלום,
אני יודעת שבדיקת זרע של בעלי לא תקינה .רציתי לדעת עד כמה היא חמורה .
אופן מתו הזרע-קונדום לאחר 2 ימי המנעות.
נפח-4.5 PH:8 צמיגות +
ריכוז 1.4 סמק
המספר הכולל של תאי זרע 6.3
תנועתיות 29% תנועה מתקדמת 14% תנועה בנונית - תנועה חלשה 15% ללא תנועה 71% סהכ תאי הזרע בתנועה 0.4 מיליון בסמק
הערות: לא ניתן לבצע מורפולוגיה בריכוז נמוך של תאי זרע .
תוצאות לאחר שטיפה: ריכוז 4.6 מיליון בסמק
תנועה 13% שהורחפו 0.5 סמק מדיום סהכ זרעונים בתנועה 0.3 מיליון.
רצית לדעת עד כמה זה חמור?
והאם אפשר להיכנס להריון עם זרע כזה?.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע דחוף - תגובה
ד''ר שי שפי27/09/20111. יש הפרעה משמעותית בריכוז ובתנועתיות.
2. הסיכויים להריון ספונטני די נמוכים.
3. יש צורך לבצע בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ספונטניירון25/09/2011
שלום רב
אני קורא את אשר כתוב בפורם ואני מבין שמי שהיה פורה בעברו והיום נמצא בתחום מדדים
ששואף לאפס אין שום סיכוי ואין שום טיפול שיחזיר אותו להיות פורה שוב ולהפרות באופן ספונטני.
האם באמת כך הדבר ואין שום תיקווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ספונטני - תגובה
ד''ר שי שפי25/09/2011השאלה כללית מדי מכדי לענות עליה בצורה סבירה.
עם זאת, יש להשלים בירור מסודר אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגדים צמודיםמיכאל24/09/2011
עד כמה ההשפעה של לבישת תחתון/ מכנס צמוד לאורך זמן יכולה להשפיע על הזרע?
האם שינוי בהרגל זה יכול להחזיר את המצב לקדמותו ? או מה שהיה כבר לעולם לא יחזור?
יש לציין שמדדי הזרע שלי על גבול הבודדים. יש לי ילד מהריון ספונטני לפני שנתיים לא נמצאה סיבה רפואית לירידה חדה שכזאת חוץ מנושא התחתונים שאני חושב.
לא מבין איך זה קרה?????????יכול להיות שבלי סיבה חלה ירידה חדה בתקופה כל כך קצה בלי שום סיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגדים צמודים - תגובה
ד''ר שי שפי24/09/2011למרות שחשיפה לחום עלולה לפגוע בייצור הזרע, אין הוכחה שלבגדים צמודים יש אפקט כזה.
מצבך דורש בירור יסודי אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה לגבי VITAMALEדני23/09/2011
האם למולטיויטמין זה יש יעילות רפואית מוכך??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה לגבי VITAMALE - תגובה
ד''ר שי שפי23/09/2011למעשה, אין מחקרים רפואיים טובים, שהצליחו להראות השפעה משמעותית לתוספים אלה ואחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהז"א שזה לא הוכח מדעית, ולמעשה פה בפ
דני23/09/2011בפורום יש רופא שכן אומר שה VITAMALE משפר את איכות הזרע על כל מרכיביו...
ולמעשה בכל הפורומים אחרים ראיתי שאותו רופא רק נותן את ה"פרסום" של המולטיויטמין...
מוזר לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ז"א שזה לא הוכח מדעית, ולמעשה פה בפ - תגובה
ד''ר אליעזר גירש24/09/2011המאמר האחרון בנושא שפורסם השנה:
Reproductive BioMedicine Online (2011) 23, 361– 362
www.sciencedirect.com
www.rbmonline.com
Quantifying the effectiveness and cost-efficiency
of food supplementation with antioxidants for
male infertility
Frank Comhaire a,*, Wim Decleer b
a Ghent University, Brakelmeersstraat, 18, B 9830 Sint Martens-Latem, Belgium; b Fertility-Belgium,
Weststraat, 16-18, B 9880 Aalter, Belgium
Abstract In male infertility, complementary treatment with antioxidant-containing food supplements quadruples the spontaneous
pregnancy rate and reduces the cost per pregnancy by 60%. RBMOnline
Discussion
One-fifth of all placebo-controlled trials of oral antioxidant
treatment have failed to reveal any benefit (Ross et al.,
2010). This may be due to the use of an inadequate dose
and/or type of oral antioxidant. For example, Rolf et al.
(1999) have given a high dose of ascorbic acid
(1000 mg/day) which may exert a pro-oxidative rather than
an anti-oxidative effect, particularly among men with the
haptoglobin type 2–2 (Langlois et al., 1997). Similarly a high
dose (800 mg) of the vitamin E analogue tocopherol succinate
was found to adversely effect the gap-junctional intercellular
communication (Chaumontet et al., 2008), which is
of pivotal importance for spermatogenesis.
Antioxidant treatment should be applied in the correct
dosage and the judicious combination of several food supplements
is probably preferable to optimize different
aspects of cell integrity and cell function (Comhaire, 2010).
Since conclusions on the effectiveness of a treatment
that are based on either clinical pregnancy or live birth as
endpoints are comparable (Clarke et al., 2010), the present
data underscore the effectiveness of oral antioxidant supplementation
in male infertility, quadrupling the probability
of spontaneous pregnancy within 3 months, and reducing
the cost per pregnancy by 60%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהז"א שזה לא הוכח מדעית, ולמעשה פה בפ - תגובה
ד''ר שי שפי24/09/2011למעט מקרים קיצוניים (ולא זה המקרה), לא נהוג ברפואה של ימינו להתבסס על תוצאות מחקר בודד, או אפילו מחקרים בודדים.
ואכן, בניגוד לתוצאות של מחקרים בודדים, שגם לגבי איכותם עלתה בקורת, הרי שהראיות המתקבלות מסקירה סיסטמטית של כל המחקרים בנושא של "תוספי זרע" למיניהם (כולל אנטי אוקסידנטים) הן, שעדיין חסרה הוכחה להשפעה חיובית של הטיפול על שיעור ההריונות.
מסקנה זו מצאה ביטוי בסקירות ספרות, בעיבודים סטטיסטיים של מחקרים רבים (מטה-אנליזות), בספרי הלימוד הרלבנטיים, ובהנחיות הקליניות של הגופים המובילים בעולם בשטח פוריות הגבר: איגוד האורולוגים האמריקאי (AUA), ואיגוד האורולוגים האירופאי (EAU). בנוסף, לשלושה גופים מכובדים נוספים, החברה האמריקאית לרפואת פריון (ASRM), והחברה האירופאית לפוריות האדם ולאמבריולוגיה (ESHRE), החברה האמריקאית לאנדרולוגיה (ASA), אין כל המלצות לטיפול בתוספי זרע, ולא במקרה.
מכל הנ"ל, וכפי שמקובל על הרופאים העוסקים בפוריות הגבר ובאנדרולוגיה, עולה כי בשלב זה, לא ניתן להמליץ על טיפול בכל סוגי "תוספי הזרע", למעט לצורך מחקרים קליניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה , בדיוק לזה ציפיתי,
דני25/09/2011ולא להמלצה שיש תרופות פלא , שעדיין לא הוכחו מדעית......
חבל לפתח תקוות לאנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהvitamale
ליאור23/05/2012לפני כ4 חודשים עשיתי בדיקת זרע ועיקר הבעיה הייתה מורפולוגיה 2% לפני כחודש עשיתי בדיקה נוספת (רחיצת זרע לפני הזרעה) והמורפולוגיה עלתה פעם אחת ל 5% ופעם ל4%.חוץ מלקחת vitamale לא עשיתי שום דבר אחר אה הפסקתי גם אלכוהול אז לשיפוטכם.
בנוסף לתוצאות האלה חל גם שיפור משמעותי בחשק המיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור23/05/2012הפסקתי גם טיפול במינוקסי 5 זה תמיסה לחיזוק השיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
vitamale - תגובה
ד''ר אליעזר גירש26/05/2012זה נכון שאין המלצה של איגודים שונים של פריון לגבי תוספי תזונה לשיפור פריון, אך אין גם ביקורת שלילית על כך. למעשה, לא בוצע אף פעם השוואה בין תוספי תזונה שונים וקיימים בשוק תוספי תזונה המיועדים לשיפור פריון בעלי ריכוזים שונים ולכן בעלי השפעה שונה. Vitamale פותח בארץ לפני 8 שנים ומתבסס על מחקרים מדעיים שפורסמו בספרות מדעית מובילה ומכובדת. Vitamale מכיל מרכיבים הנחוצים לפעילות תקינה של אשך ולכן בתנאים טובים יותר קיים ייצור זרעונים טוב יותר וגם משתפר ייצור הורמון הזכרי טסטוסטרון וכפי שאמרו רבים, אלה שהשתמשו ב- Vitamale חשו שיפור גם בחשק המיני. במשך כל השנים היו הרבה תגובות חיוביות על ה-Vitamale וכמעט ולא נשמעה ביקורת שלילית. ברור שזה לא "תרופת פלא" ולא בכל מקרה יכול לעזור. בעיות זרע נובעות מסיבות שונות וקיימים מקרים ששום דבר לא יעזור. לדעתי, בגלל שאין אפקט שלילי ל-Vitamale וקיים סיכוי לשיפור באיכות הזרע לאחר שימוש בו, כדאי לא לזלזל בתוסף תזונה זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח וריקוצלהחנן22/09/2011
שלום
הובחנתי ע"י אנדרולוג כי אני סובל מוריקוצלה דרגה 3 , מדדי בדיקות הזרע שלי בערכים של בודדים נפח תקין ph תקין.
האם יתכן שלאחר הניתוח ובמידה והוא יצליח אני יוכל להפרות באופן ספונטי למרות מדדים ברמה כזאת לא תקינה?
או שניתוח מסוג כזה מתאים ויעיל לבעלי ערכים יותר גבוהים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח וריקוצלה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש22/09/2011שלום חנן,
ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור זרעונים. בואריקוצלה הפגם בזרעונים הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס.
ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
שיטות הטיפול הנפוצות בארץ הן צינטור, אמבוליזציה של ורידי אשך וטיפול בשיטת גת וגורן. גם בשיטת אמבוליזציה יש שיטות שונות, כמו אמבוליזציה ע"י קפיצים (מתחתיים או מפלסתיק) ואמבוליזציה ע"י ג'ל המתקשה וסותם את הורידים.
לא ידוע לי בצורה מובהקת מה השיטה הטובה ביותר. לדעתי כל השיטות יעילות בצורה דומה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח וריקוצלה - תגובה
ד''ר שי שפי23/09/2011ניתוח בוריקוצלה במצבך יכול להביא לשינוי לטובה, אך לא לרמות זרע בטווח הנורמה, וקרוב לודאי גם לא לרמות שיאפשרו הריון ספונטני.
בנוסף, הניתוח יכול למנוע המשך הידרדרות עד למצב של אזואוספרמיה (היעדר מוחלט של זרע בזירמה), ובכך למנוע צורך בניסיון הפקת זרע כירורגית (ניתוח של האשך עצמו).
בניגוד לאמונה שרווחת בחלקים מן הציבור, טיפול מוצלח בוריקוצלה מביא לשיפור קבוע באיכות הזרע.
מכל השיטות הקיימות היום, התיקון המיקרוכירורגי הוא האפשרות המודרנית והיעילה ביותר, כפי שמקובל במרכזי פוריות הגבר המובילים בעולם, וזאת על-סמך מחקרים רפואיים שהשוו בין השיטות. צינתור וחסימת ורידי האשך בטכניקות שונות (אמבוליזאציה) הוא שיטה מיושנת ומוצלחת פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)