המלצה עם הפניה לראומטולוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצה עם הפניה לראומטולוג
    אורית
    12/01/2009

שלום רב, בתי בת שלוש וחצי, סובלת קרוב ל-5 חודשים מכאבי רגליים עזים. כל הסימנים מעידים על "כאבי גדילה" (כאבים בעיקר בלילה, התקפים שהולכים וחוזרים ועוד) בבדיקה של רופאת הילדים, גם חשבה כך אך הפנתה לבדיקות דם. כל הבדיקות יצאו תקינות (לצערי הרב הם אינם בידי) מלבד MCV נמוך, מטופלת כרגע ב25 טיפות ברזל ליום. מזה 4 ימים, החלה צליעה ברגל ימין, שוב כאבים עזים, אך במהלך כל היום והלילה. מאתמול היא "רק מציינת" שיש כאבים, כבר בלי בכי וצעקות, אבל מתלוננת.הכאבים הם בפרקים (ברך וירך) ובשוק, אך מתרכזים בעיקר בברך(יים). התייעצתי עם רדיולוגית שעובדת איתי, האם לפנות לאורטופד והציעה לי לפנות למיון על מנת שיעשו לה את כל הבדיקות (התורים בקהילה- הן לאורטופד והן לאולטרא סאונד מאוד רחוקים לקראת סוף חודש הבא). ניגשתי היום למיון ילדים ולא ביצעו לה בדיקות (דם או אולטראסאונד), מלבד בדיקה גופנית, בטענה שאין הצדקה במקרים כאלו לגשת למיון. קיבלתי בהבנה ויחד עם זאת המלצה לגשת לראומטולוג לאחר ביצוע בדיקות דם מקיפות בקהילה, על מנת לשלול דלקת פרקים. יש לציין (לא ציינתי זאת במיון עקב חוסר נוחות מול הרופא), שהילדה נחלשת בזמן האחרון (לדוג'- דברים נשמטים לה מהידיים), מרטיבה במיטה ואף במהלך היום כ-5 פעמים בשבועיים האחרונים (יש לציין שהיא גמולה מגיל שנה ו-10 חודשים לערך, ובלילה גמולה ללא "פספוסים" למעלה משנה). גם התיאבון נחלש (את זה הרופאת ילדים מייחסת לחוסר בברזל). ממשיכה בפעילות רגילה, אך בצורה "חלשה" יותר, לדוג'- לא מטפסת כבעבר על מתקנים בגני שעשועים ורצה מאוד לאט. אם יש צורך אציין- שהילדה אחת לשבוע לומדת בלט. עקב חוסר ניסיוני והרצון לטפל בילדה בצורה הטובה ביותר- האם מומלץ לבצע אולטרא סאונד (למרות שזו "שאלה אורטופדית") או האם כן לגשת לבירור ראומטולוגי ולבצע בדיקות דם נוספות לילדה. מאוד מפריעה לי הצליעה, למרות שהרופא במיון אמר שגם אם התור לראומטולוג יהיה בעוד חודש- אין לי מה לדאוג. אשמח לקבל עזרה/עצה. בתודה מראש- אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאורית

ד``ר יונתן בוטבול
    12/01/2009

אורית שלום!
    נראה לי הכי נכון שהמקרה ינוהל ע"י הרופא המטפל שלך במידה והוא יחשוב שהמקרה דחוף ומצריך התיחסות דחופה של ראומטולוג הוא ייפנה אליו טלפונית ויקדים את התור כנ"ל לגבי אורטופד, פרט לכך קשה לי להתיחס למקרה לגופו של עיניין מכיוון שחסרים פרטים כמו בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה.
    תודה מראש ד"ר בוטבול יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו