פורום מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים - יש לך שאלה?

בפורום זה אפשר להתייעץ עם המומחים על נושאים כמו כאבי שרירים, מחלת פרקים, מחלה אוטואימונית בילדים, ראומטולוגיה, דלקת פרקים בילדים, לופוס, זאבת, כאבי עצמות, פיברומיאלגיה ועוד

מנהל הפורום

ד``ר יונתן בוטבול
ד"ר יונתן בוטבול
פרופ` יוסף עוזיאל
פרופ' יוסף עוזיאל
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל פרופ' יוסף עוזיאל ללא פרסום בפורום
 
  • נוגדנים גבוהים למפרקים לילדה בת 4.5
    שרה
    03/02/2020

    בבדיקת דם שגרתית (בשל שאלה של צמיחת שיער דלילה)... שבצענו לילדתנו Antinuclear Ab-IFA. נאמר לי שהתוצאה יצאה גבוה 1:160 בכייל. וכדאי לגשת לראומטולוג ילדים, לברר מה הענין. כי היא ללא שום תלונות של מפרקים. מצ" קובץ pdf של התוצאות
    אני דואגת ורוצה לדעת מה האבחון. תודה מראש!!


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • נוגדנים גבוהים למפרקים

    פרופ' יוסף עוזיאל
    06/02/2020

    ANA חיובי קיים כממצא מקרי בכ 5% מהילדים.
    הבדיקה יכולה גם ללוות דלקת מפרקים או מחלת אוטואימונית אחרת.
    כדאי להתייעץ עם רופא הילדים ובחשד -לפנות להערכה ראומטולוגית.
    בברכה
    פרופ עוזיאל

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מחלות חום ב-sjia
    דיאנה
    21/10/2019

    שלום,
    בילדה עם סיסטמיק jia,במהלך כל חייה ניצטרך לבדוק ולאבחן MAS
    עם הופעת מחלת חום?
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • MAS

    ד''ר יונתן בוטבול
    21/10/2019

    שלום רב!
    MAS זו בדרך כלל מחלה יותר קשה מבתם מחלה וירלית.
    לכן צריכים להיות זהירים אבל עם הזמן תוכלו להבדיל בין מחלת חום שיגרתית לבין מחלה יותר משמעותית, ובכל מקרה התחנה הראשונה היא הרופא המטפל ותמיד ניתן להתיעץ עם הראומטולוג המטפל לגבי צורך בבדיקות דם נוספות בעת מחלת חום.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תוסף כלורלה לילדים עם sjia
    דיאנה
    19/10/2019

    שלום,רציתי לשאול אם ניתן לתת לילדה עם סיסטמיק jia
    תוסף כלורלה. תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • כלורלה

    ד''ר יונתן בוטבול
    19/10/2019

    שלום רב!
    למיטב הבנתי מדובר בתוסף תזונה טבעי.
    מאחר ותחום התמחותי הנו רפואה מערהית לא אוכל לענות לך על השאלה.
    על פניו נראה שלא צריכה להיות בעיה אך עדיף להתיעץ בפורום של רפואה טבעית.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • טיפולים אלטרנטיביים בסיסטמיק jia
    דיאנה
    12/10/2019

    שוב שלום,שאלה נוספת,
    מה דעתך על טיפולים אלטרנטיביים לצד הטיפולים הקונבציונליים?
    מניסיונך,יש משהו שיכול לעזור? הומופטיה או דיקור?
    תודה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • טיפולים אלטרנטיביים

    ד''ר יונתן בוטבול
    13/10/2019

    יש לי מספר מטפלים שהשתמשו בטיפולים אלטרנטיביים למיניהם אבל קשה לי להעריך לגבי יעילות מכיוון שלא נעשו מחקרים מבוקרים בנושא.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • סיסטמיק jia בת 3.5
    דיאנה
    08/10/2019

    שלום,הבת שלי אובחנה לפני כחודש ב-sjia.
    היא מטופלת כרגע בדנלון ומגיבה טוב לטיפול,כרגע בלי תסמינים.
    נמצאים עכשיו בשלב שמנסים כל שבוע לרדת במינון.
    כמובן שאני בחששות ופחדים נוראים.
    מפחדת שהתופעות יחזרו עם הורדת המינונים
    והכי מודאגת מהעתיד שלה,איך יראו חייה...
    מה הפרוגנוזה במקרים כאלה?
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ילדה עם סיסטמיקjia

    ד''ר יונתן בוטבול
    08/10/2019

    היום אנחנו נמצאים בעידן חדש, שבו יש תרופות ביולוגיות במקרה הצורך עם תגובה מאוד טובה לטיפול.
    חלק גדול מהחולים נכנסים להפוגה ,ויש כשליש מהחולים לפחות שהמחלה לא חוזרת.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • סיסטמיק jia בת 3.5

    דיאנה
    08/10/2019

    תודה על המענה המהיר.
    גם במצב המערכתי הפרוגנוזה כזו?
    הבנתי מ-printo שזה המצב הקשה יותר ובעל הסיכוי לסיבוכים גבוהים יותר( MAS,עמילואידוזיס).

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בהמשך

    ד''ר יונתן בוטבול
    08/10/2019

    דיברתי על המצב סיסטמי במה שכתבתי .
    עמילוידוזיס זה סיבוך מאוד נדיר שלא רואים כבר , MAS זה אכן סבוך שיותר שכיח בקבוצה הסיסטמית אבל עם איבחון מוקדם ניתן לטפל בזה בהצלחה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • Sjia בת 3.5

    דיאנה
    08/10/2019

    התרופות הביולוגיות בטוחות לשימוש?
    התופעות לוואי הקשורות לסיכויים לחלות בלימפומה או לפתח עוד מחלות אוטואימיוניות ממש מלחיצות לא?
    האמת שהתחושה היא שהמחלה הזו ככ נוראית שאין נקודות אור.
    תודה על הסבלנות והמענה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • Sjia לילדה בת 3.5
    דיאנה
    07/10/2019

    שלום רב,ביתי בת 3.5 אובחנה לפני כשלושה שבועות וסיסטמיק jia.
    אנחנו כרגע בשלב הטיפול בדנלון.
    קראתי על רפואה סינית שיכולה לעזור במצבים כאלה.
    מה דעתך בנושא? מניסיונך...
    תודה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובה לגבי טיפול אלטרנטיבי משולב בטיפול

    ד''ר יונתן בוטבול
    07/10/2019

    שלום רב!
    אין לי ניסיון במיקרים האלו עם רפואה סינית , ובכל מקרה רפואה משלימה כל עוד שנעשית במקביל לרפואה הקונונציונלית ובהסכמה של שני הצדדים לרוב אנחנו לא מתנגדים.
    בברכה
    דר בוטבול

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • האם עליה באנזימי כבד AST/ALT דורשת הפסקת טיפול במטוטריקסט
    אירה
    06/09/2019

    שלום רב, בתי בת 10 אובחנה עם JIA, מקבלת טיפול של מטאטריקסט כבר חודשיים. התחילה טיפול משולב של בטנזול ומטוטריקסאט. מצבה השתפר מאוד ואחרי כחודש וחצי הפסקנו את הבטנזול בהדרגה. כל התקופה לא עשינו בדיקות דם. בתי מקבלת מינון של 15 מ"ג מטאטריקסט פעם בשבוע. עשינו בדיקת דם אחרי חודשיים של טיפול ונמצאה עליה באנזימי כבד AST 128, ALT 113. במידע על התרופה כתוב שעליה באנזימי כבד שכיחה בטיפול במטאטריקסט ולא דורשת התיחסות, אבל הראומטולוג המטפל אמר שזה רציני ואולי נאלץ להפסיק מטוטריקסאט ולעבור לתרופה ביולוגית. כרגע הומלץ להפסיק לשבועיים את המטאטריקסט, לבדוק דם, לתת שוב שבועיים מטוטריקסאט ושוב בדיקת דם.
    שאלה שלי אם תופעות לוואי של התרופה -עליה באנזימי כבד האם יש צורך בבדיקות דם האלה? גם לתרופה ביולוגית יכולות להיות תופעות לוואי, האם צריך להפסיק טיפול מטאטריקסט שעובד?
    תודה רבה, אירה


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • הפרעה בתפקודי כבד תחת טיפול במטוטרקסט

    ד''ר יונתן בוטבול
    07/09/2019

    שלום רב !
    מקובל שעליה באינזימי כבד מעל פעמיים מהערך התקין מחייבת הפסקת הטיפול בדרך כלל לשבועיים או עד נירמול ההפרעה.
    במידה וההפרעה חוזרת יש להוריד מינון או להחליף טיפול.
    לגבי הניטור של תפקודי הכבד בתחילת הטיפול אחרי שבועיים שלושוה ובהמשך פעם ב3 חודשים צריך לעקוב אחרי ת.כבד.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • Ckp גבוה לילד- פעם שנייה אחרי שפעת
    ארז
    07/03/2019

    שלום דר
    בני בן 6 בריא ובשנתיים האחרונות נתקלנו בבעיה שמגיע בחורף שנה שעברה היה לו מחלת חום 4 ימים שהחום ירד הוא ירגיש כאבים ברגליים וממש לא יכל ללכת בכלל הגענו למוקד cpk היה 1800 נשלחנו למיון ואושפזנו ביום השלישי לאשפוז זה היגיע ל4000 קיבלנו נוזלים ואז ביום החמישי זה ירד ושוחררנו הביתה .
    השנה בדיוק אותו דבר הפעם זה הגיע ל7000 כמה ימי אשפוז עם נוזלים
    ושוחררנו הביתה . אמרו לנו להיות בקשר עם מחלקה מטבולית שממש לא רצו לקבל אותנו כי לטענתם ה cpk לא כל כך גבוהה וכלום לא קרה .
    שאלתי
    1 . מה צריך לעשות ולאיזה רופא לפנות שזה לא יחזור על עצמו או לפחות שנקבל תשובות
    דרך אגב בפעם הראשונה שאןשפז היה לו שפעת B ופעם השניה זה היה A
    תודה רבה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בדיקות דם שיצאו לא תקינות
    יונה
    26/01/2019

    ד"ר שלום רב

    בן 11 שנים. בריא בדרך כלל.

    עקב עליית חום מספר ימים עייפות ופריחה בשתי הידיים בלבד רופא הילדים שלח את הילד בן 11 שנים לבדיקות דם.

    כל הבדיקות לשלילת בדיקות ראומטולוגיות יצאו תקינות למעט SCL-70 AB שיצא 7.7 כשטווח הנורמה הינו 0.0-0.9.

    בדיקה דם בשם NEUTROPHULS ABS DIF יצא נמוך 0.6 כשטווח הנורמה הינו 1.9-8.0

    LYMPHOCYTES ABS DIF יצא נמוך 0.8 כשטווח הנורמה הינו 0.9-4.5

    בדיקת DNA DS AB = 0.1 טווח הנורמה הינו 0.0-0.6 בטווח הנורמה

    PLT - בטווח הנורמה.

    WBC = 2 טווח הנורמה 5.0-13.0

    RBC = 5.31 טווח הנורמה הינו 4.50-5.30

    שאר הבדיקות תקינות.

    כעט רופא הילדים ביקש שיבצע בדיקות נוספות והן :
    COMPLETE BLOOD COUNT

    בינתיים החום כבר עבר לפני מספר ימים
    וכן הפריחה נעלמה מהידיים כבר יומיים .

    אני מאד מאד מודאגת, מה זה יכול להיות? האם זה סקלרודרמה של ילדים? ואם כן מה זה אומר ומה ההשלכות? האם זה משהו אחר ואם כן מה יכול להיות הכיוון?

    אנא בבקשה אם אפשר לקבל תשובתך

    תודה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מינון מטוטרקסט האם המינון לא גבוה?
    אמא
    14/09/2018

    שלום רב,
    בתי בת ה2.9 אובחנה בגיל שנה ושבעה חודשים עם דלקת מפרקים. מקבלת מטוטרקסט 10 מ"ג בזריקה תת עורית מאז האבחנה. האם המינון הנ"ל לא גדול? בסופו של דבר אני מבינה את החשיבות של מתן התרופה אבל אני ממש מפחדת ממנה. האם זה מינון מקובל ונחשב נמוך? בהתחשב בגיל הצעיר הנ"ל?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מתן מתוטרקסט- האם המינון לא גבוה

    פרופ' יוסף עוזיאל
    14/09/2018

    שלום רב
    זהו מינון סביר לגילה
    בילדים משתמשים במינון גבוה יותר מאשר במבוגרים, עד כדי 1 מג לקג עד 25 מג
    מטרת הטיפול היום היא להגיע להפוגה מלאה או כמעט מלאה במחלה ולכן נוקטים בגישה טיפולית מתקדמת
    בהצלה ובבריות
    פרופ עוזיאל

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בטנזול בפעוט חולשת שרירים
    אמא מודאגת
    12/07/2018

    בני בן 3.5 אסטמטי, טופל בארבעת החודשים האחרונים פעמיים בבטנזול, כל פעם 5 ימים במינון 6 ליום, שלא הופסקו הדרגתית. טופל בבטנזול גם לפני. לאחר ההתקף האחרון, הוא התלונן בהתחלה על כאבים ברגליים וכעת עדיין מתלונן על חולשה ברגליים ומשתמש בביטויים כמו ״ניגמר לי הכוח״. הוא אמנם ממשיך להיות פעיל, אבל אני מרגישה שינוי התנהגותי קל ולתלונותיו על החולשה ברגליים, או התחושה ש ״נופלות לו הרגליים״ מדליק אצלי נורה אדומה. האגודה מניסיונם האם זה משהו שצריך או ניתן לבדוק? הרבה תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בונזול בפעוט חולשת שרירים

    פרופ' יוסף עוזיאל
    14/07/2018

    שלום רב
    בהחלט יש להיבדק אצל הרופא המטפל.
    לא סביר קשר לבטנזול,
    אך יש לגלות את ההסבר לתלונות
    בברכה
    פרופ עוזיאל

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • דלקת פרקים שגרונית לילדה בת 3
    נדב
    10/07/2018

    שלום רב. הבת שלי כיום בת 3, לפני כ10 חודשים היא אובחנה כסובלת מדלקת פרקים שהופיע במפרק אחר כל פעם. אחרי שקבלה דלקת חריפה בעין רוצים להתחיל לה טיפול מאסיבי יותר ע"י מטוטרקסט בהזרקה תת עורית פעם בשבוע. טיפול זה יכול לגרום לתופעות לוואי קשות, לפי מה שקראתי קנאביס מועיל בחיזוק מפרקים ובמערכת החיסון . הייתי שמח לקבל חוות דעת ממכם בנושא והאם כדאי לפני הזריקות לנסות טיפול בקנאביס? בתודה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • דלקת מפרקים שיגרונית בבת 3

    פרופ' יוסף עוזיאל
    10/07/2018

    נדב שלום, מעורבות עינית היא הסיבוך החשוב ביותר בדלקת מפרקים וחייבים לטפל בו בתרופות נוגדות דלקת. מתוטרקסט היא תרופת הבחירה הראשונה , זו תרופה יעילה ובטוחה הניתנת במינון נוגד דלקת ולא נוגד ממאירות. התרופה נסבלת היטב על ידי מרבית הילדים
    בברכה
    פרופ עודיאל

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • זריקה מתוטרקסאט לדלקת מפרקים
    אני
    12/05/2018

    שלום רב!
    הבת שלי בת השנתיים וחמישה חודשים מאובחנת בדלקת מפרקים של הילדות. התחלנו כבר כמעט כשנה טיפול במתוטרקסט וברוך השם זה עוזר.
    אנחנו יורדים מעט במינון של התרופה (היא מקבלת זריקה)
    אמורים להזריק 5 מג אך אין זריקה כזו. השאלה שלי אולי קצת טיפשית אך אשמח בכל זאת לשאול.
    האם לקחת זריקה של 10 לזרוק את החומר לכיור עד שאני מגיעה ל5 ואז להזריק לילדה?
    העניין הוא שאנחנו יורדים במינון עקב תפקודי כבד שיצאו לא תקינים ולכן חשוב לי לא להזריק בטעות יותר מ5.
    אשמח לתשובתך.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • זריקת מתוטקסט לדלקת מפרקים

    פרופ' יוסף עוזיאל
    26/05/2018

    שלום רב
    את החומר יש לפנות בדרך מסודרת ולא כך
    ניתן לשקול טיפול פומי או לבקש הכנה רוקחית של המינון המבוקש
    בברכה
    פרופ עוזיאל

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • טיקים מורכבים אחרי סטרפטוקוק
    שוש
    27/03/2018

    לנכדתי בת ה-7 החלו לפני כ-3 שבועות טיקים: שליחת ידים, זריקת רגלים,הכנסת בטן חזקה,זריקת ראש לאחור,עוות פה-אף. לפני התחלת הטיקים וגם עכשיו מתלוננת על כאבי פרקים שעוברים ממקום למקום. בבדיקת רופא הילדים נמצאה arthralgia. בבדיקות דם אנטיסטרפטוליזין 870. משטח גרון תקין. RF קטן מ 10.8. EKG תקין
    ANA PATTERN- CYTOPLASM + SPEKI
    ANA FILTER BORDER 1:40
    1. האם יש טעם שתקבל עכשיו אנטיביוטיקה ?
    2. האם זקוקה למעקב ואם כן אצל איזה רופא מומחה: נוירולוג, ראומטולוג,קרדיולוג ?
    3. האם זקוקה לבדיקות נוספות על מנת לודא אם זה
    PANDAS, PANS או SYDENHAM'S CHOREA.
    האם המעקב הפרוגנוזה או הטיפול שונה בין המקרים?
    חוץ מהטיקים שמפריעים לה הילדה שמחה ומתנהגת כרגיל.
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בדיקת דם עבור ילד בן 5
    חופית
    25/03/2018

    בני בן 4 שנים ו 10 חודשים עשה בדיקת דם כי מידי פעם הוא מתלונן שכואבות לו הרגלים. יש לציין שהוא אוהב להשתולל ולקפוץ.
    בדיקת הדם הראתה את התוצאות הבאות:
    ANA PATTERN SPECLED
    ANA TITER 1:160
    ANAINCLEAR ABׂ )- ANA NEGATIVE
    האם עלי לחשוש?


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום