מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים לא מוגדרים אצל ילד בגיל 9סיגלית04/01/2010
סיפור קצת ארוך, בני בן ה-9 לפני כשנה באותה תקופה פחות או יותר סבל מכאבי ראש יחד עם תחושות כאב ועקצוץ ברגליים היינו אצל רופא המשפחה שבדק אותו ופסק שאין לו כלום. לפני יותר משבועיים בני התחיל לסבול שוב מכאבים בראש ולאחר מכן הבטן רגליים וידיים, רק לאחר שבועיים של כאבים שאני קצת מכה על חטא לקחתי אותו לרופא כי יום לפני שאלתי אותו לאחר שמששתי את גרונו אם כואב לו ואז הוא ענה שעכשיו כן, אצל הרופא נמצא שיש לו סטרפוקוק בלוע ולכן התחלנו טיפול אנטיביוטי של פניצילין כבר במשך ארבעה ימים, היום בערב כשצריך ללכת לישון למרות שכל היום הוא היה פעיל הוא התלונן שוב על כאבי ראש, רגליים, זרועות ובאצבעות הידיים וגם כאבי בטן (שאני משערת שזה מהאנטיביוטיקה), הדאגה שלי האם זו חלילה קדחת שגרון, מאחר והתחלתי כנראה את האנטיביוטיקה שבועיים באיחור ( בהנחה שהסטרפוקוק התחיל לפני שבועיים). או שמא זוהיא תופעה ראומטית שקיימת בעיקר אצל מתבגרים ונשים שאינה מזיקה לגוף שהתסמינים שלה מאפיינים אחד על אחד את מה שהבן שלי חש, כאבים בגפיים עליונים ותחתונים רגישות באיזורי הרכות כאבי ראש, שינה לא רגועה ובבקרים הוא קם מאוד עייף ללא רעננות אני לא זוכרת בדיוק את שם המחלה אני חושבת שזה נקרא פיברומיאלגיה. בבקשה אני צריכה יעוץ והכוונה בנושא.
נ.ב הילד שלי נבדק לפני כ-9 חודשים אצל קארדיולוג (בדיקת מעקב הכוללת גם אולטרסנד, עקב ניתוח שהוא עבר בגיל 4.5 של ASD) וברוך השם הכל בסדר.
תודה: סיגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגלית
ד``ר יונתן בוטבול04/01/2010סיגלית שלום רב
התסמינים של בנך אינם מתאימים לקדחת השיגרון ישנם קריטריונים של ג'ונס שכוללים נפיחות/כאבי מפרקים, פריחות ספציפיות, פגיעה לבבית וחום ועוד.
לגבי פיברומילגיה התסמינים בד"כ ממושכים וכוללים כאבים בלתי ספציפיים הפרעות שינה וממצאים ספציפיים בבדיקה הגופנית, על מנת להתקדם באבחנה יש להיבדק ע"י ראומטולוג ילדים.
מקווה שהועלתי
בתודה מראש
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)