מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות של בדיקות דם - המוגלובין נמוךאריאל16/07/2012
שלום,
לפני כמה חודשים באתי לתרום דם ואמרו לי שההומוגלובין שלי נמוך. הלכתי לרופא ועשיתי בדיקות דם כלליות. הוא גילה הומוגלובין נמוך (ראו תוצאות בקובץ). הוא שלח אותי לעוד סדרה של בדיקות דם לבדוק היתכנות לאנמיה. עשיתי את הבדיקות, הרופא אמר שכביכול יש לי אנמיה, אך אין כל תמיכה לאבחון חוץ מהומוגלובין נמוך - שלל אנמיה ים תיכונית, הריסת תאי דם מכוונת וכל מיני דברים שאיני זוכר.
בשורה התחתונה - הוא לא יודע מה גורם להומוגלובין שלי להיות נמוך כל הזמן וזה נראה לי תמוה.
צירפתי את הבדיקות דם שעשיתי בחודשים האחרונים.
יש לכם מושג מה יכולה להיות הסיבה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם התמונה
אריאל16/07/2012אני לא מצליח להעלות את זה בגודל נורמלי. יש אפשרות לשלוח לכם קובץ אקסל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי הצלחתי
אריאל16/07/2012נראה לי עכשיו הצלחתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם
אריאל16/07/2012LIPEMIC INDEX NORMAL
HEMOLYTIC IND. NORMAL
ICTERIC INDEX NORMAL
IRON 90.00
G6PD 14.20
HEMOGLOBIN F 0.50
HEMOGLOBIN A2 2.70
RETICULOCYTES 0.59
COOMBS DIRECT NEGATIVE
COOMBS INDIRECT NEGATIVE
WBC 5.60
NEUTROPHILS 3.90
NEUTROPHILS % 69.50
LYMPHOCYTES 1.10
LYMPHOCYTES % 19.90
MONOCYTES 0.40
MONOCYTES % 7.30
EOSINOPHILS 0.20
EOSINOPHILS % 2.90
BASOPHILS ערך אפס
BASOPHILS % 0.40
RBC 4.77
HEMOGLOBIN 12.80
HEMATOCRIT 39.60
MCV 83.10
MCH 26.90
MCHC 32.40
PLATELETS 216.00
MPV 7.70
RDW 14.50
FERRITIN 55.00* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם- תגובה
יעל אבנון17/07/2012שלום אריאל,
עפ"י הבדיקות ששלחת ניראה כי ההמוגלובין נמוך עקב מחסור קל בברזל ואולי גם בחלבון. את זה אני רואה עפ"י גודל כדורית הדם האדומה- MCV נמוך מעט ועפ"י FERRITIN נמוך- מאגרי הברזל. הטווח שאתה רואה בבדיקת הדם הוא טווח סטטיסטי ואני מאבחנת את הבדיקות עפ"י טווחים מדויקים יותר.
רמת הברזל החופשי בדם תקינה אך המאגרים הם אלו שמתרוקנים קודם.
לרמת ברזל נמוכה ישנן סיבות שונות, לדוגמה- ספיגה לקויה במערכת העיכול, תזונה דלה בברזל, דימום ממערכת העיכול ועוד.
על מנת לאבחן בצורה מעמיקה יותר עלי לבדוק תמונת דם מלאה ולערוך תשאול אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון17/07/2012שלום אריאל,
עפ"י הבדיקות ניראה כי ההמוגלובין הנמוך הוא תוצאה של ברזל נמוך ואולי גם רמת חלבון נמוכה. את זה אני רואה עפ"י גודל הכדורית האדומה- MCV נמוך ו- FERRITIN נמוך- מאגרי הברזל. אני מאבחנת את הבדיקות עפ"י טווחים מדויקים יותר מאשר הטווחים הסטטיסטיים הנמצאים בבדיקה.
רמת הברזל תקינה אך מאגרי הברזל הם אלו שמתרוקנים קודם.
לרמת ברזל נמוכה סיבות שונות, ביניהן בעיות ספיגה במערכת העיכול, תזונה דלה בברזל, דלקות, דימומים, פעילות גופנית מאומצת ועוד.
על מנת לאבחן את הסיבה המדויקת לאנמיה אצלך, עלי לראות תמונת דם מקיפה יותר ולערוך תשאול בריאותי אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)