בת 33, אל ווסת, נובופם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 33, אל ווסת, נובופם
    מאי
    01/11/2021

שלום רב, בת 33, מעולם לא קיבלתי וסת באופן עצמאי אלא עם התערבות הורמונלית, מבדיקות שביצעתי הבעיה היא בבלוטת יותרת המוח שלא מפרישה הורמון מסוים ולכן לא נוצר ביוץ וווסת. (אציין שיש לי ילד שנקלטתי בטיפול יחיד לביוץ בזריקות).
    כעת רופא אנדוקרינולוג המליץ לקחת טיפול הורמונלי קבוע מאחר ולווסת תפקיד בבנית עצמות וחשוב מעכשיו. קיבלתי מרופא הנשים מרשם לנובופם כדורים. יש לי מספר שאלות:
    א. האם באמת הכרחי לטפל בנובופם? עד היום לא היה לי משהו חריג מלבד אי הופעת ווסת.
    ב. כל יום שאני מפספסת כדור למחרת מופיע דימום וזה מאוד מטריד. יש חלופה מתאימה?
    ג. האם זה מקרה מוכר? אני מנסה לקרוא ולחפש ולא מוצאת צעירות במקרים דומים או טיפולים מתאימים..

אודה בעזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 33, אל ווסת, נובופם

הוספת תגובה

תמונה

• התחליף לנובופם הוא פמוסטון 1/10

ד``ר איתן פאר
    09/11/2021

צודק לחלוטין האנדוקרינולוג שהמליץ לך על נובופם
    המינון נמוך ולכן לא לשכוח לקחת בזמן
    התחליף לנובופם הוא פמוסטון 1/10

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סוף טבליות ואי קבלת ווסת והאם תקין

מאי
    16/11/2021

ד"ר פאר תודה רבה על המענה. החודש סיימתי טבליות והתחלתי חדשות, בדרך כלל בסוף הטבליות אני מקבלת ווסת והפעם לא קיבלתי בכלל, עברו שבעה ימים מהחפיסה החדשה (אציין שאין כאבי בטן, אין שום דימום, אין הפרשות מוזרות) האם תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו