מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לא דיברתי על קופסאות שימורים
נועה ק.17/07/2011אלא על רסק גרגירי חומוס מבושלים וטחונים, הארוזים באריזת פלסטיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דיברתי על קופסאות שימורים - תגובה
שושי שטיינוביץ17/07/2011הבנתי אותך. בינתיים ראיתי פרסום של המוצר.
יש לבדוק אם יש במוצר חומרים משמרים אם לאוו. והאם מכיל רק 100% חומוס טהור וללא שום תוספות.
אם המוצר מכיל רק חומוס טבעי ואין בו שום תוספות, אז נשמע טוב ונשאר רק לבדוק את הטעם.
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דיברתי על קופסאות שימורים - תגובה
שושי שטיינוביץ17/07/2011הערה נוספת. חומוס טרי, מבושל, מתקלקל מהר מאד. מסקרן לדעת מה הוסיפו לו כדי שיחזיק מעמד ולא יתקלקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכון לחומוס בריא ומהירshimrit12/07/2011
היי, בתור חובבת בריאות וחדשה בעסק +חולה על חומוס אני ובעלי נמנעים מקניית חומוס ברשתות השיווק השונות ופונים לפתרונות אחרים. נוסף על כך אני עוסקת בתחום היח"צ ואין ברשותי זמן רב לבישול.. איזה מתכון לחומוס בריא תציעו לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכון לחומוס בריא ומהיר - תגובה
שושי שטיינוביץ14/07/2011מפתיע כמה הכנת חומוס טעים בבית היא פשוטה וידידותית. וזה החומוס הכי טעים שיש!!
וכמובן שיש כל מיני גרסאות: עם או בלי שום, עם או בלי לימון ויש שמוסיפים מעט שמן זית לתוך העיסה. וגם כמות הטחינה היא עניין של מסורת. נסי את המתכון הבא, אך פעלי לפי חושייך ותקני בהתאם לטעמך.
וגם יש הבדלים בהגשה: יש שמגישים חומוס מרוח על צלחת עם שמן זית ופפריקה. יש כאלה שמגישים עם שום כתוש טרי, מיץ לימון ושמן זית. יש כאלה שלא יוותרו על חתיכת בצל טרי ופלח עגבנייה טרייה. וכמובן עם גרגרים למעלה. הכל טעים, הכל בריא והכל מומלץ. ורצוי ללוות חומוס עם פיתה מקמח מחיטה מלאה ואז זו ארוחה בריאה וטעימה למהדרין! וכמובן, חומוס למריחה על פרוסה לחם מלא לארוחת בוקר או ערב. לסנדויץ' לילד לבית הספר. ועוד ועוד.
חומרים: 1/2 ק"ג כוסות גרגרי חומוס דווקא קטנים (כי יש גדולים במרכול).
1 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון טרי
מלח לפי הטעם
2-3 שיני שום (גם עניין של טעם).
משרים את גרגרי החומוס לילה מראש. מבשלים עד ריכוך. כדאי בסיר לחץ, זה מקצר את זמן הבישול והם יוצאים יותר רכים. הגרגרים צריכים להיות רכים מאד מאד וניתנים למעיכה אפילו ביד.
שמים 2 כוסות גרגרים מבושלים במעבד מזון וטוחנים. מוסיפים טחינה, שום כתוש, מיץ לימון ומלח. מערבלים. אם צריך מוסיפים מעט מים עד לקבלת הסמיכות הרצוייה. טועמים ומתקנים תיבול. אולי צריך להוסיף עוד קצת לימון או מלח. עניין של טעם אישי. אפשר גם להוסיף טחינה אם צריך. עשי כך שתאהבי את התוצאה.
אוכלים מיד ואפשר גם לאחסן במקרר לימים אחדים.
מגישים עם גרגרי חומוס, מעט פפריקה טרייה ומעט שמן זית.
טיפים:
כדאי להשרות ולבשל גרגרי חומוס בכמות יותר גדולה ופשוט להקפיא. כך יהיה לך מוכן כאשר תרצי להכין חומוס.
כאשר את מכינה חומוס מגרגרים מבושלים וקפואים, כדאי להרתיח אותם במים. יוצא יותר טעים.
גרגרי חומוס שנשארים אפשר גם להוסיף לתבשיל של עוף עם ירקות או למרק ירקות. תמיד טעים. תמיד בריא.
מקווה שיצליח לך. שתפי אותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד שיטה מהירה וטעימה
נועה ק.14/07/2011נניח ואת ספונטנית ולא חשבת לילה מראש שאת רוצה להכין חומוס למחרת (כמוני:) , את פשוט משתמשת בתערובת גרגירי החומוס של יכין , שהיא 100% טבעית.
וזה מתכון בסיסי טעים שאני מכינה ואוהבת:
(מתכון חומוס בסיסי מאת טל כהן / אתר אכול ושאטו)
חומרים:
1 גביע = 400 גר' מחית חומוס יכין
כוס ורבע = 300 גר' טחינה גולמית
2/3 כוס = 150 גר' מים חמימים
1/3 כוס = 75 גר' מיץ מלימון טרי סחוט
20 גר' שום טרי = כ- 4 שיני שום
כף מלאה = 10 גר' מלח ים אטלנטי
כפית = 5 גר' פלפל שחור גרוס דק
כפית = 5 גר' כמון טחון משובח
אופן ההכנה:
מנקבים בקופסת החומוס מספר חורים ומכניסים למיקרו ל-2 דקות על מנת לחמם את החומוס,
מסירים את המכסה ומעבירים את יתר המרכיבים לתוך מעבד מזון.
טוחנים עד קבלת חומוס אחיד במרקם חלק.
מצננים מעט ומעבים לצלחת יפה מעט עמוקה.
מעטרים בשמן זית כתית בכבישה קרה, ומעט עלעלי נענע צעירה.
מקווה שעזרתי , בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי לא ממליצה על חומוס מקופסא.
שושי שטיינוביץ14/07/2011אני לא מוחקת את ההודעה הזו משום שזו הזדמנות מצויינת לומר שאני לא יודעת מה לומר על הרמה הבריאותית של גרגרי חומוס מקופסאות. אולי ליה תוכל לתת על כך איזשהו מידע.
אגל אני כן יודעת לומר שזה לא אותו טעם. אין טעמם של גרגרים מקופסה דומה לטעמם של גרגרים טבעיים המתבשלים בבית.
אז אני לא ממליצה להכין חומוס מגרגרים מקופסה. עדיף להכין גרגרים מוכנים וקפואים, שיהיה בבית. זו טרחה חד פעמית והגמול שווה אלף מונים.
וסליחה מהכותבת נועה, שטרחה ונתנה לנו את עצתה. ותודה לך על היוזמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף קפוא
ליה שומרון פינדר15/07/2011גם אני סולדת מקופסאות שימורים.
יש אפשרות לקנות את גרגירי החומוס המבושלים והקפואים, או שיש אפשרות להשרות (מתישהו כשיש זמן), לבשל ולהקפיא. ואז כשיש כמות גדולה בפריזר, אפשר פשוט מתי שרוצים לשלוף ולהשתמש.
אגב, בחומוס שלי אני שמה טחינה משומשום מלא, מעט כמון ואת השום אני מבשלת עם החומוסים או אופה בתנור. אני מוצאת שככה גם החומוס שלי מחזיק קצת יותר זמן...
יאללה, לכו לנגב עם פיתה מקמח מלא..
שיהיה בתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)