מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורז לבן רך ,דביק ומתקתקאבישי02/11/2011
היי ,רציתי לשאול שאלה בבקשה:
זכורני טעמו ומראהו של האורז שהייתי אוכל אצל סבתי כשהייתי ילד.
סבתי ,היתה מכינה אורז לבן רגיל ,אך הוא היה יוצא רך ,הגרגירים קצת נדבקים
זה לזה ,וטעמו היה מתקתק.
הייתי שמח להגיע לתוצאה דומה.
כיצד אני יכול להגיע לידי כך שהאורז יצא רך יותר ,רטוב יותר(ולא יבש) ומה צריך
להוסיף כדי שיהיה מתקתק? (סוכר?)
ובאופן כללי: למה תורם הטיגון למשך שתי דקות בתחילת ההכנה?
יש כאלו ששמים מכסים עם מגבת את הסיר ומעליה את המיכסה. לשם מה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורז לבן רך ,דביק ומתקתק - תגובה
שושי שטיינוביץ02/11/2011היי אבישי,
אין סיכוי להתחרות או לנסות לשחזר טעם של אורז של סבתא. זה הטעם שלה, זה הזיכרון והגעגוע המתוק והמיוחד אליה, שמן הסתם ילווה אותך תמיד..
אני יכולה לנסות לנחש. היא בטח השתמשה באורז לבן, רגיל. לא בסמטי ולא אורז דווקא עגול או מתוחכם. אני מעריכה שהיא שמה בסיר למשל 1 כוס אורז ועוד 2 עד 2.5 כוסות מים, מעט מאד מלח ושמן. היא בטח בישלה את האורז עד שרוב המים נספגו, אבל נשארו עוד קצת, ואז כיסתה את הסיר ובישלה על להבה מאד נמוכה עוד כ-20 דקות.
אין לי מושג מדוע הוא היה מתקתק. אני מעריכה שזה זכרון ילדות,
אני לא מעזה להציע לך להוסיף קורט סוכר. זה לא בריא, אך מי יודע? אולי זה הביא את התוצאה?
שיהיה בהצלחה. מקווה שעזרתי. גם אם זה קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שוש ,שאלה נוספת:
אבישי03/11/2011האם בדומה לפסטה ,אם מבשלים עוד קצת את האורז ,זה גורם לו להיות רך יותר?
או להיפך ,זה מקשה אותו וגורם לו להיות יבש?
יום-טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שוש ,שאלה נוספת: - תגובה
שושי שטיינוביץ03/11/2011זו בדיוק הסיבה שהצעתי לאדות במשך 25 דקות ולא 15, כמקובל. אכן כן, אם מבשלים את האורז יותר זמן הוא נהיה יותר דביק, וזאת בתנאי שיש בו מספיק נוזלים.
אשמח לשמוע חוויות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)