כיצד מחשבים כמות קלוריות במנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד מחשבים כמות קלוריות במנה
    מתת
    21/12/2011

שלום רב לכולם,
    לפני מספר ימים הכנתי קנלוני במילוי תרד. אך מכיוון שאני בדיאטה השתמשתי בחומרים מופחתי שומן יחד עם מס' קטן של כאלו שהם לא. אני דיי גאה לציין שמצאתי דרך להכין רוטב בכיאלו בשמל שמבוסס על יוגורט וחלב דל שומן אך היה בו גם מעט חמאה, מוצרלה וקמח. כיצד אני מחשבת את הקלוריות?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כיצד מחשבים כמות קלוריות במנה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    22/12/2011

קנלוני צריך באמת לדעת להכין כדי שזו תהיה מנה דיאטטית. מה שלא תעשי, יש לך את הבצק של הפסטה שמאד קשה להסתפק במנה דיאטטית ממנו.

חישוב קלוריות הוא עניין מקצועי.

אבל אפשר גם בצורה חובבנית. יש מחשבוני קלוריות באינטרנט. את צריכה להכניס במדוייק את כל המרכיבים, כולל המשקל שלהם או יחידת מידה (כוס קמח או כף שמן וכו').
    בעיקרון, אם תכניסי את כל המרכיבים במדוייק, ותחלקי למספר המנות תוכלי לקבל ערך של כל מנה.

אבל, כדי לאכול דיאטטי טעים ובריא נדרשת שיטה מסודרת של חשיבה וביצוע.

באכילה מבוקרת אין דבר כזה "מופחת שומן". עם כמות השומן צריך לדייק וחוסר דיוק יכול להביא לאי הרזיה ואפילו להשמנה. שלא לדבר על ההשלכות הבריאותיות. (אמא שלי הייתה מורידה את כמות השמן לגובה סנטימטר בסיר במקום גובה של 5 ס"מ והיא חשבה שהיא ממש מבשלת "מופחת שומן").

חשוב שהתהליך הזה ילווה בייעוץ מקצועי של דיאטנית או השתתפות בקבוצת תמיכה שתעזור לך לתכנן את התפריט שלך בצורה נכונה, לאכול את האוכל הנכון, בכמות הנכונה ובזמנים הנכונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו