מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד מחשבים כמות קלוריות במנהמתת21/12/2011
שלום רב לכולם,
לפני מספר ימים הכנתי קנלוני במילוי תרד. אך מכיוון שאני בדיאטה השתמשתי בחומרים מופחתי שומן יחד עם מס' קטן של כאלו שהם לא. אני דיי גאה לציין שמצאתי דרך להכין רוטב בכיאלו בשמל שמבוסס על יוגורט וחלב דל שומן אך היה בו גם מעט חמאה, מוצרלה וקמח. כיצד אני מחשבת את הקלוריות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד מחשבים כמות קלוריות במנה - תגובה
שושי שטיינוביץ22/12/2011קנלוני צריך באמת לדעת להכין כדי שזו תהיה מנה דיאטטית. מה שלא תעשי, יש לך את הבצק של הפסטה שמאד קשה להסתפק במנה דיאטטית ממנו.
חישוב קלוריות הוא עניין מקצועי.
אבל אפשר גם בצורה חובבנית. יש מחשבוני קלוריות באינטרנט. את צריכה להכניס במדוייק את כל המרכיבים, כולל המשקל שלהם או יחידת מידה (כוס קמח או כף שמן וכו').
בעיקרון, אם תכניסי את כל המרכיבים במדוייק, ותחלקי למספר המנות תוכלי לקבל ערך של כל מנה.
אבל, כדי לאכול דיאטטי טעים ובריא נדרשת שיטה מסודרת של חשיבה וביצוע.
באכילה מבוקרת אין דבר כזה "מופחת שומן". עם כמות השומן צריך לדייק וחוסר דיוק יכול להביא לאי הרזיה ואפילו להשמנה. שלא לדבר על ההשלכות הבריאותיות. (אמא שלי הייתה מורידה את כמות השמן לגובה סנטימטר בסיר במקום גובה של 5 ס"מ והיא חשבה שהיא ממש מבשלת "מופחת שומן").
חשוב שהתהליך הזה ילווה בייעוץ מקצועי של דיאטנית או השתתפות בקבוצת תמיכה שתעזור לך לתכנן את התפריט שלך בצורה נכונה, לאכול את האוכל הנכון, בכמות הנכונה ובזמנים הנכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)