מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה דעתכם על ראו פוד?אני בסדנא בשישימיכלי28/12/2011
הקרוב בתל אביב.מאו מעניין אותי ללמוד את התחום, בכשרתי אני תזונאית וחשבתי ללמוד את הכלי כשיטה לירידה במשקל ( ובראיות כמובן) במטופלים.
אגב, הסדנא צריכה להיות מאוד מעניינת לטעמי, כי מעבר להסברים מכינים מכלים- מה שיתן לי אנדקיצייה טובה אם זה טעים או לא.
מה דעתכם? האם הייתם מנסים את השיטה כחלק מירידה מבוקרת במשקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה דעתכם על ראו פוד?אני בסדנא בשישי - תגובה
ליה שומרון פינדר28/12/2011אני מאמינה בRAW FOOD כחלק מתזונה מאוזנת.
אבל אני מאמינה גם באוכל מבושל.
יש הרבה דברים טובים וחשובים באוכל חי וטרי, אבל להרבה אנשים זה לא מתאים לבנות תפריט אשר בנוי אך ורק מזה.
אבל אני בטוחה שתהיה לך סדנא טעימה ומעניינת, יש בסדנאות כאלה הרבה "טריקים" נחמדים לשימוש במרכיבים שונים במטבח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתכם על ראו פוד?אני בסדנא בשישי - תגובה
שושי שטיינוביץ30/12/2011רואו פוד וכל שיטת תזונה היא שיטה נחמדה ואין שום רע בללמוד מתכונים חדשים וצורות בישול אחרות.
אבל אני לא מאמינה בשיטה הזו כדרך חיים וכדרך לרדת במשקל. ואני לא מאמינה בה מסיבה פשוטה. זה פשוט לא עובד לאורך זמן. הטבע שלנו רוצה אוכל מבושל, ביתי, חם. אם נמנע מאוכל מבושל לאורך זמן, נחזור לאכול בלי שליטה.
אני לא מאמינה באף שיטה שמרחיקה אותנו מדרך החיים שאנחנו רגילים אליה ואוהבים אותה. חקרתי את הנושא לאורך שנים, ולא ראיתי כמעט אף אחד שמחזיק מעמד לאורך זמן, עם תוצאות, בשיטות שמציעות דרך תזונה קיצונית, אחרת ולא רגילה.
אני לא מדברת על מקרים של חולי או צורך לרפא מחלות. אני יודעת שיש שיטות תזונה שעזרו לאנשים להחלים ממחלות, אבל לאורך זמן פשוט לא מחזיקים מעמד.
לכן אני חושבת שכדי לרדת במשקל, צריך לאכול אוכל בריא, שיש בו רק חומרים טריים וטבעיים, דלי שומן, מאוזן, מוקפד קלוריות והכי דומה לאוכל הביתי שאנחנו אוהבים. וכן, שיש בו את כל מרכיבי המזון: גם בשר ועוף ודגים, הרבה ירקות, דגנים מלאים וקטניות. בסדנאות שלי אנשים לומדים לאכול 6 פעמים ביום, אוכל ביתי ומבושל, יורדים במשקל, מאזנים ערכים בריאותיים והכי חשוב מחזירים את השמחה לבית ולמטבח.
אבל, כמובן, שאני בטוחה שתיהני מהסדנה ותלמדי שם כמה דברים חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואו פוד
תפוח סדום13/01/2012רואו פוד ידוע כמזון מזין (מחוסר מידע וחינוך אנו אוכלים אוכל שפוגע בבריאותנו). נכון מניסיון שאם אנו מתחברים לשיטה הזו אנו מאבדים משקל. אנו גם מנקים את הגוף מפסולת ותורמים להבראה במגוון גדול של מחלות. על כן נראה לי ששימוש ברואו פוד רק לצורך הרזייה מחטיא את האפשרויות המדהימות והנפלאות הגלומות שבשיטה. אני מפנה את תשומת ליבכם לספר של ויקטוריה בוטנקו: מזון צמחי חי - חשיבותו לריפוי ולמניעת מחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואו פוד - תגובה
שושי שטיינוביץ13/01/2012נא להתייחס לתגובה של ליה שומרון ושלי בעניין רואו פוד. חשוב שלא ייווצר הרושם שהמדור הזה ממליץ על שיטה זו כשיטה בלעדית לתזונה נכונה. אין פסול מהכנת מנות בשיטה זו, להיפך. אבל תראו לי מישהו שלא רוצה צלחת מרק חם בקור הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי תתנו דוגמא?
שני16/01/2012הי שלום
חדשה כאן בפורום
קראתי את ההודעה ואת התשובות שלכן ואני בדיעה כמובן שלא צריך להצמד למשהו אחד שימאס מהר מדי ואולי גם מחסיר עוד ויטמינים ומינרלים וכ' חיוניים לגוף
אף אינני מכירה בכלל את התחום ומתוך סקרנות תוכלו לתת דוגמא מתכון פשוט
של אוכל כזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)