מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעיצות לתינוקת בת 4 חודשיםשיר21/01/2012
אז בערך עוד שבועיים הנסיכה מגיעה לטעימות....
אין לי מושג איך לבשל, באיזה צורה, איך אני אדע שריסקתי כמו שצריך שחו"ח לא יהיו חתיכות, עדיף לעשות אידוי?זה שומר טוב יותר על הויטמנים בירק? איך עושים? כדאי לקנות כלי מיוחד לאידוי ובלנדר? יש לי בלנדר ישן שקצת עשה את שלו ובלנדר מוט - זה מתאים.? אם לא - המלצה לבלנדר? או כלי מיוחד לתינוקות לבישול/אידוי/ריסוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעיצות לתינוקת בת 4 חודשים - תגובה
שושי שטיינוביץ21/01/2012מזל טוב לתינוקת בהגיעה לטעימות. כתבתי סיפור שלם על תפריט מדוייק לתינוקת וכו' ופתאום נזכרתי שלליה יש תינוקת קטנה והיא בטח יודעת בדיוק מה צריך. שלי כבר גדולים והיום נוהגים אחרת לגמרי ממה שהיה אז.
אז ליה יקירתי - את בטח יודעת בדיוק מה אוכלים תינוקות ומתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעיצות לתינוקת בת 4 חודשים - תגובה
ליה שומרון פינדר23/01/2012הי טל,
קודם כל זה שהתינוקת שלך מגיעה לגיל 4 חודשים לא בהכרח אומר שהיא באמת מוכנה. צריכים להתקיים 3 תנאים:
1. היא הכפילה את משקל הלידה שלה.
2. היא מתעניינת באוכל, אבל לא רק מתעניינת אלא שולחת ידיים ומנסה לחטוף לך אוכל מהפה.
3. נעלם לה רפלקס דחיפת הלשון שיש לתינוקות קטנים.
אם כל אלה התמלאו אפשר להתחיל להציג טעימות.
מתחילים בירקות הפחות מתוקים (קישוא, דלעת), מאדים אותם מעל מים רותחים (בסיר פסטה, או שושנת אידוי) ומועכים או מרסקים באמצעות בלנדר או מעבד מזון. נותנים ממש 2-3 כפיות. כך עם כל טעימה.
כשמסיימים ירקות מתחילים עם פירות. כשמסיימים את אלה מתחילים לעשות שילובים של ירקות ואחר כך שילובים של פירות.
השלב הבא הוא העשרה של המזון בחלבון או בשומן. אבל זה תהליך וייקח חודשיים - שלושה עד שתגיעי לשם. אשמח ללוות אותך בהמשך.
יש ספר טוב שנקרא טעמים ראשונים, יש שם כמה הסברים ורעיונות יפים.
אני עורכת אחת לכמה שבועות סדנת בישול לקטנטנים - בנושא טעימות ואוכל טחון. את מוזמנת ליצור איתי קשר באופן פרטי ואני אעדכן אותך כשתהיה סדנא.
בברכה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר29/01/2012אז ככה:
היא הכפילה את משקל הלידה שלה, היא מנסה לחטוף לי אוכל כשאני אוכלת והיא עליי...,לגבי רפלקס דחיפת לשון - אני לא בטוחה, נראה לי שאין...
בכל מקרה - שאלה נוספת לי : כשמרסקים : זה צריך להיות ממש מחית בלי שום גושים אפילו קטנים? ניסיתי למעוך עם בלנדר מוט - ועדיין יש גושים קצת, מעכתי עם מזלג וגם יש קצת גושים....
ועוד דבר: צריך להוסיף מהמים של הבישול לתוך המחית ואז לרסק?
מה דעתך על הבייבי קוק או הבלנדר מאדה ומרסק משולב של אוונט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ליה שומרון פינדר04/02/2012המרקם תלוי בילד, ילדים שונים אוהבים מרקמים שונים. לכן יש אפשרות להוסיף את המים, אבל לא חייבים.
אפשר לרכוש מוצרים ייעודיים לאידוי, ואפשר לאדות ממש בקלות בבית ולטחון עם בלנדר מוט או במעבד מזון. המכשירים הייחודיים נוחים, אבל גם יקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)