טעימות לתינוקת - שאלה לליה שומרון.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טעימות לתינוקת - שאלה לליה שומרון.
    שיר
    01/03/2012

אז התחלנו לפני בערך שבוע.
    של ירק שלושה ימים . בטטה --- תפו"א --- קישוא --- גזר(הפסקנו בחשד לאלרגיה-פריחה בפנים) ---- אבוקדו.
    שאלותיי הן:
    מתי אפשר לנסות שוב גזר. אני לא בטוחה שזה בכלל מהגזר הפריחה שהייתה בפנים.
    האם להמשיך להציג ירקות ופירות חדשים או לעשות שילובים של נגיד בטטה,תפו"א וקישוא?
    כמה כפיות אפשר לתת ביום? אחות טיפת חלב אמרה לי עד 4 כפיות. אחות אחרת של טיפת חלב אמרה לי גג 2.
    אם 4 כפיות - כדאי לחלק ל 2 ארוחות? נגיד בוקר מאוחר וצהריים?
    שוב, אחות טיפת חלב אמרה שאני יכולה לתת הכל במינונים קטנים - טחינה,חומוס,שקדיה,עוף וכו'.... (חוץ מחלב ומוצריו ודבש כמובן) - האם זה נכון? ומתי להתחיל לשלב נגיד טחינה? מתי עוף?
    האם מרק ירקות שאני עושה כדאי לשים במקרר ולתת במשך שלושה ימים ממנו או עדיף להקפיא בקוביות קרח?
    אבוקדו - היום נתתי לה - ריסקתי במעבד מזון - יש בו שערות כאלו - זה לא מסוכן??
    אגס,תפוח - כדאי לאדות לפני? מה לגבי תמרים, אפשר לתת?
    תודה וסליחה על מבול השאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טעימות לתינוקת - שאלה לליה שומרון. - תגובה

שושי שטיינוביץ
    01/03/2012

ליה יקירתי. כולו שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות לתינוקת - שאלה לליה שומרון. - תגובה

ליה שומרון פינדר
    12/03/2012

הי טל, וסליחה ששאלתך התפספסה לי...
    לא ציינת באיזה גיל מדובר.
    איך הולך? איך מתקבל האוכל? באהבה? בדחייה?
    אז התחלת יפה! טעימות קטנות באמת של ירקות מאודים. אני ממליצה להתחיל בפחות מתוקים ולעבור למתוקים יותר, הכל מאודה, אחר כך אותו הדבר עם פירות ואחר כך להתחיל שילובים מדברים שכבר ניסיתם.
    אמרת שקישוא בטטה ותפוח אדמה עברו טוב, אז (בהנחה שהוא/היא מעל 6 חודשים, ומתלהבים מהאוכל) אפשר להכין מרק משלושתם ולהתחיל להגדיל כמויות.
    השלב הבא הוא להעשיר את המזון בפחמימות, שומנים וחלבונים...
    וזה אומר להוסיף טחינה או שקדיה לפירות, להוסיף דגנים למרק הירקות או להוסיף ארוחה של דייסה ומבחינת חלבון להוסיף עוף / הודו / בקר / עדשים למרק הירקות.
    עד שמגיעים לשלוש ארוחות מלאות ועשירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו