מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טחינת קטניות + חיטהשני02/03/2012
הי בנות :))
רציתי לשאול אם אתן טוחנות בבית חומוס/עדשים/שועית?
עדשים טחנתי (סתם עלה לי רעיון אולי יום אחד להכין עוגה...רעיון משוגע...
חומוס לא טחנתי תוהה אם זה אפשרי
ומה לגבי הקמחים? אני קונה (בתקווה שמה שהיצרן כותב זה אמיתי 100% מלא בלי תוספות....
ואתן?
תודה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחינת קטניות + חיטה - תגובה
שושי שטיינוביץ02/03/2012היי מור היצירתית ושופעת הרעיונות,
יש קמח חומוס מוכן לקנייה בחנויות טבע. את יכולה כמובן גם לטחון, אבל מזכירה לך שאם את עושה זאת, כדאי לשבור את הגושים הגדולים עם פטיש שניצלים (בתוך שקית כפולה, כמובן), וזאת כדי להגן על המטחנה. לא יודעת עד כמה זה מעשי לשימוש ביתי. תבלינים כדאי לטחון בבית כי משתמשים בכמות קטנה ואז המאמץ שווה. אבל קמח חומוס צריך בכמויות יותר גדולות ואז אינני יודעת עד כמה המכונה הביתית הקטנה שלך תעשה את העבודה בלי יגיעה מיותרת.
קמח חומוס משמש לקציצות גונדי, למשל, מוסיפים אותו לחזה עוף טחון, והתוצאה: קציצות נימומות, טעימות וכיפיות שגם ילדים מאד אוהבים. יש עוד שימושים והוא טוב לכל צורך שצריך קמח. אם את רוצה לשלב אותו בלחם, אז רק בכמות קטנה.
לגבי עדשים ושעועית. השאלה לאיזה שימושים את רוצה לטחון. אם למשל את רוצה להשתמש בחומר הטחון כדי להוסיף למרק או תבשיל, אז אפשר לטחון גם בסוף הבישול, ואז זה יותר קל.
אם את רוצה ליצור קמח עדשים, אז תחשבי קודם מה בא לך לעשות עם זה ואז אפשר לראות אם זה מעשי. אף פעם לא ניסיתי לטחון עדשים או שעועית יבשה. אולי זה רעיון. רק צריך לחשוב על מנות שאפשר להכין. בטוח שיש, רק צריך לחפש. כי כל שימוש אפשרי כמו למשל: קציצות עדשים, לביבות, וכו' ניתן לטחון אחרי הבישול.
ישנו סלט שעועית שעושים עם שעועית מבושלת טחונה, והוא למעשה כמו סלט חומוס, רק שעשוי משעועית עם הרבה שום ולימון ושמן זית. מגישים אותו ממש כמו שמגישים חומוס.
לא יודעת אם ממש עזרתי, אבל זה הידע שיש לי בשלב זה.
שבת שלום ומלאה יצירה וכיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת תמיד עוזרת
שני03/03/2012אני תמיד שמחה לקרוא את התשובות שלך. תמיד יש מה ללמוד
והינה לא חשבתי על החומוס שהוא קשה ואולי בעייתי ואולי עלול לשבור לי את המטחנה ועל כן כמו שאמרת לשבור קודם ...
גונדי אכלתי פעם וואו טעים טעים.....
תגידי מה לגבי קמחים? את טוחנת בבית או קונה מוכן?
את סומכת על היצרנים שכותבים 100 אחוז קמח מלא, שיפון וכ'?
לפעמים אני רוצה שתהיה לי מעבדה בבית שאני אוכל לבדוק בעצמי אילו מרכיבים יש במזון שמוכרים לנו ועד כמה אומרים לנו את האמת...
מרגיז שצריך לסמוך על היצרן כאשר היום אנחנו יודעים שיש כ"כ הרבה שקר בפירסום....
תודה ושבת חורפית שלווה :)))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושכחתי להוסיף
שני03/03/2012שאפיתי אתמול עוד לחם
חצי שיפון חצי חיטה
שינויים קלים .....
יצא לי מרקם מעולה. היה כ"כ נח לעבוד . לא נידבק
תפח יפה. כל פעם שלשתי אותו (ידני) היה כ"כ כיף ללוש
איזה תענוג :))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושכחתי להוסיף - תגובה
שושי שטיינוביץ03/03/2012מור מקסימה. קודם כל תודה לך על המשובים שלך. את מחממת לי את הלב. וזה ממש כיף.
לעניין שאלותייך. רוצה להזכירך, שנקודת המוצא שלנו היא שפיות. אם כתוב על אריזה שהיא מכילה שיפון מלא, אני בוחרת להאמין. האם אני באמת יכולה להקים מעבדה שתבדוק כל דבר בחיים שלי? כנ"ל לגבי דברים שנאמרים אלי. האם אני יכולה לחיות בחשדנות תמידית שמישהו משקר לי? אי אפשר הרי לחיות כך. אין ברירה. בחיים צריך גם לדעת להתמסר.
החשיבה כל הזמן צריכה להיות: מה ישרת את החיים שלי ושל סביבתי באמת. האם חשדנות מתמדת (גם כלפי דברים פיסיים וגם כלפי אנשים), משרתת את חיי? ולפי התשובה אני מחליטה איפה אני מתמסרת ואיפה אני בודקת.
אז קמחים אני קונה. ואם התכולה כתובה על האריזה, אני בדרך כלל מאמינה. ברור שאם יש סיבה לחשדנות, אני לא מניחה לה. אבל עד אז, אני בוחרת להאמין.
ואני מודה שאני שמחה שאני חיה במדינה שעוזרת לי בסוגיות האלה. היצרנים מחוייבים בסימון התכולה, ואם מישהו משקר הוא משלם על כך מחיר כבד. לא יודעת מה הייתי עושה אילו הייתי חיה במדינה שהערכים בה היו שונים.
אני פועלת לפי זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני04/03/2012הי שושק'ה :)))
בוקר חורפי גשום ויפה לנו :)))
איזה אויר נפלא ושתתמלא הארץ במים מי ברכה :))
תראי את צודקת אי אפשר לחיות בחשדנו מתמדת זה באמת קשה קשה
אלא שבאמת אנחנו מגלים כל הזמן ללא הפסקה שעובדים עלינו, מסלפים עובדות
תראי לחם שיפון : כל לחם שיפון מכיל בסה"כ איזה 200 גרם קמח שיפון וכל השאר
היצרן שם קמח לבן. אני תוהה כמה אנשים יודעים את זה (והחוק מרשה ליצרן וכך היצרן חוסך כסף על חשבונינו) מרגיז.
מזל שהיום הכל נגיש ואנחנו יכולים להכין לפחות חלק מהמזון בעצמנו
וכשאני מכינה לחם אני כ"כ שמחה לא רק בגלל החוויה אלא שבאמת אני יודעת שאצלי לחם זה הכל קמחים מלאים בדיוק כמו שאני רוצה וכמובן שאני שולטת בכל כמויות המלח והסוכר וכ'.
נ.ב. יש לי בננות אני מחכה שיבשילו וייתכן שאני בכל זאת אעשה לחם מתוק
אני אעטוף את זה בבצק כמו שאמרת. אני אדווח ....
כל טוב יקירה ותודה רבה על ההתייחסות שלך לכל שאלה :))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
שושי שטיינוביץ04/03/2012מור יקירתי. בוקר נפלא לך, גשום והמון המון מים לכנרת,
את בהחלט צודקת!! הדוגמא שהבאת היא דוגמא להתנהלות נכונה. את מסתכלת על התווית, יש לך מידע מדוייק מה המוצר הזה מכיל ואת עושה את הבחירה לא להשתמש בו אלא להכין משהו משלך.
זה בדיוק מה שהתכוונתי.
להשיג כל מידע אפשרי. תמיד לבדוק בשבע עיניים.
ואחרי שיש מידע לקבל החלטה.
אבל - בדרך כלל, אני מקבלת את המידע כי אין לי דרכים להתווכח איתו או לבדוק אותו (שוב, הכל בשיקול דעת). אם אני קונה חבילה של 1 ק"ג קמח שיפון וכתוב עליה שהוא מכיל 100% קמח שיפון, אין לי דרך לערער על האמינות של המידע. ולכן, אעדיף לבחור להאמין. ככה אני חיה בשלום עם עצמי.
כל הכבוד על הלחם שאת מכינה. אני ממש מריחה וטועמת אותו עד כאן.
יום נפלא ושבוע נפלא לך יקירתי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)