מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קמח ללא גלוטןליאורה25/03/2012
היי,
אני מתעניינת בקמח ללא גלוטן להכנת לחם, אין לי צליאק..
אני אוכלת מידי יום לחם מקמח מלא.
האם קמח ללא גלוטן הוא גם קמח מלא? אם לא, האם עדיף לאכול קמח ללא גלוטן מקמח מלא?
האם יש יותר קלוריות בקמח מלא מקמח ללא גלוטן? במה יש יותר סיבים תזונתיים.
אודה לתשובה, ושיהיה המשך שבוע מצוין:)
ליאורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמח ללא גלוטן - תגובה
שושי שטיינוביץ27/03/2012אם אין לך צליאק, לא ממליצה לך להשתמש בקמח ללא גלוטן. זה לא ממש קמח. יותר דומה לעמילן תירס. קשה להכין ממנו לחם טעים, וכן, אין בו את מרכיבי התזונה הטובים שיש בקמח מלא. זה קמח לבן לכל דבר, רק הרבה יותר מעובד והרבה פחות בריא. לחולי צליאק אין ברירה אבל לאדם בריא? למה?
אם את לא סובלת מצליאק, עדיף שתקפידי לאכול דברים מזינים ובריאים ו נ ו ר מ ל י ם.
חשוב שיהיה לך טעים ומשביע, אחרת לא תחזיקי מעמד ותחזרי להרגלים ישנים ולא בריאים.
אז ברור שעדיף קמח מלא. את יכולה לגוון גם עם קמח שיפון וקמח כוסמין, שהם קמחים מעולים ויש בהם קצת פחות גלוטן.
תזונה בריאה זה לאכול את הדברים הנכונים, בזמן הנכון ובכמות הנכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקמח ללא גלוטן - תגובה
ליה שומרון פינדר27/03/2012הי ליאורה,
אפשר לקנות לחמים ללא גלוטן במרקם של לחם אמיתי. להכין זה כבר יותר מסובך, ומבחינה תזונתית גם פחות מומלץ... הגלוטן, שהוא חלבון החיטה יכול להיות באמת בעייתי, ויש אנשים שרגישים אליו ובדיאטות שונות ממליצים להימנע ממנו או לצמצם בצריכתו.
מי שרוצה לאכול תזונה דלת גלוטן יכול להכין לחמים מקמח שיפון או כוסמין ובשילוב עם קמח שיבולת שועל או קמח קינואה למשל.
מי שרוצה להימנע מגלוטן, אני ממליצה גם להימנע מלחם. כי התחליפים הרבה פחות מזינים מהמקור ומכילים כל מיני רכיבים לא בריאים, לרוב נטולי סיבים תזונתיים ונטולי ערכים תזונתיים.
מן הסתם, אם היית חולת צליאק שחייבת להימנע מגלוטן ועדיין כמהה לאכול לחם בריא, היו לי פתרונות יצירתיים לפתרון הבעייה, אבל גם הפתרון הכי טוב במקרה זה, הוא לא ממש במרקם לחם אמיתי, יותר במרקם של עוגה בחושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי התשובות שקיבלת לא מדוייקות
דנה01/04/2012אפייה ללא גלוטן הינה מורכבת ויש להתוודע לתחום טרם מנסים לאפות כדי לקבל תוצאות טובות. ישנם קמחים ללא גלוטן מאוד טובים ומזינים כגון קמח קינואה, קמח אורז מלא, קמחי קטניות כגון סויה, חומוס, קמח סורגום (דורה) , קמח טף (אתיופי) ששהינו בעל סגולות יוצאות מן הכלל, קמחי שקדים, גרעינים ואגוזים ועוד. ישנם גם עמילנים עליהן כתבו לך ב2 ההודעות הקודמות , כגון: קורנפלור, טפיוקה, קמח תפוחי אדמה שהינם חסרי ערך תזונתי ולכן שוחרי התזונה הבריאה ללא גלוטן ממעיטים להשתמש בהם. חשוב לציין שלשם תוצאה טובה באפייבה ללא גלוטן- יש לשלב לפחות 3 סוגי קמח ומתוכם סוג אחד עמילן. המינונים הם צתוצאה של ניסוי וטעייה- יש המון מתכונים באנגלית ברשת. בנוסף, באפייה ללא גלוטן יש להוסיף תחליף גלוטן כדי שידביק את החומרים- ניתן להשיגו בבית טבע: קסנטן גם (ככף וחצי לכיכר לחם.) מומלץ להשתמש במיקסר עם וו גיטרה ולערבב חומרים יבשים מראש לפני הוספת הרטובים. על כמות של כ 400 גר חומרים יבשים (קמחים, קסנטן גם, מלח, סוכר,) פשתן טחון יתקבל בברכה (כ 3 כפות)מומלץ להוסיף כ 2-3 חלבוני ביצה , כף שמרים יבשים , כ 3 כפות שמן זית, ומים- לערבב במיקסר במהירות גבוהה כ 2-3 דקות. עד קבלת עיסה דומה לחומוס סמיך.- יש לאפות בתבנית לחם כי כאמור, העיסה לא תחזיק עצמה ככיכר בהיעדר גלוטן. התפחה של כ 40 דקות במקום חמים - לא נחוצה התפחה כפולה. אפייה בכ 190-200 מעלות כ 50 דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי התשובות שקיבלת לא מדוייקות - תגובה
שושי שטיינוביץ01/04/2012דנה, תודה על התוספות ועל התגובה המלומדת והמנומקת שלך.
עדיין אני גורסת שמי שלא חולה צליאק, ואין לו רגישות מיוחדת לגלוטן, יכול לצרוך לחם רגיל מקמח מחיטה מלאה או שיפון או כוסמין, ואולי להפחית גלוטן עם קמחים ללא גלוטן.
בכל מקרה, אני גם חושבת על הפרקטיקה והעשייה היומיומית. אני חוששת שמי שלא חייב לעמוד בתלאות האלה, פשוט לא יחזיק מעמד. ולכן, בשם השפיות, החשיבה שאני ממליצה עליה היא שקלול של בריאות, זמינות, נוחות והתנהגות ריאלית.
חג שמח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)