מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוסקוס מסולת מלאה מול פסטה מלאהעמית21/05/2012
מה ההבדל בערך התזונתי מה עדיף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוסקוס מסולת מלאה מול פסטה מלאה - תגובה
שושי שטיינוביץ21/05/2012הערך התזונתי דומה למדי. ב-100 גר' סולת מלאה לא מבושלת יש קצת יותר קלוריות מ-100 גר' ספגטי מחיטה מלאה. לפני בישול (370 בסולת לעומת 330 בספגטי מחיטה מלאה). כנ"ל כל השאר דומה למדי.
שניהם נחשבים מאכלים בריאים ומומלצים לאכילה. אפשר כמובן לגוון ביניהם.
מנה מומלצת לדיאטת הרזיה: כוס קוסקוס או פסטה מחיטה מלאה, לארוחה שיש בה מנת חלבון וירקות מבושלים + סלט טרי או מרק ירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת
עמית22/05/2012אני טבעונית, האם ניתן להחשיב קטניות כמנת חלבון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת - תגובה
שושי שטיינוביץ22/05/2012קטניות מכילות אמנם חלבון, אך כדי שזה יהיה חלבון מלא יש לשלב אותן עם פחמימות.
כלומר כדאי לשלב: אורז מלא עם עדשים, או קינואה עם אפונה וכו'.
פולי סויה הינם חלבון מלא. ניתן לקנות בחנויות טבע. משרים ללילה שלם ואחר כך מסננים, שוטפים ומניחים על השיש לעוד יום או יומיים. מידי פעם שוטפים ומסננים. כעבור כיומיים הם ינבטו (יצא "צ'ופצ'יק לבן קטן) ואז את יכולה להשתמש בהם לבישול, לסלט, לטחון ולהכין כמו כדורי פלאפל וכו'.....
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשריית קטניות
עמית31/05/2012תודה על התשובה ,
אני משרה ומנביטה קטניות על בסיס קבוע אבל בזמן האחרון הן מחמיצות ( מעלות ריח לא טוב וחמוץ ) ואני נאלצת לזרוק אותן, למרות שאני מחליפה מים 4 פעמים בערך כשמדובר בקטניה כמו שעועית.
רציתי לשאול אם אפשר /כדאי להשרות בתוך כלי במקרר
ובכלל אשמח להמלצות על השריה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשריית קטניות - תגובה
שושי שטיינוביץ31/05/2012היי עמית,
אם הקטניות מחמיצות, סימן שהן לא שטופות מספיק. לא מספיק להחליף מים, כדאי לשטוף אותן היטב בין החלפות המים.
אני מנביטה הרבה קטניות בימים אלה, ולא נתקלתי בבעיה. (לפני דקות אחדות הכנסתי למקרר הנבטות מ-2 כוסות גרגרי חומוס, 2 כוסות פולי סויה ו-2 כוסות עדשים שחורות. כולן הונבטו מצויין).
בדקי אם את שמה אותן במקום שהוא אולי חמים יותר ממקומות אחרים. האם הם קרובים אולי למקרר או למקור חום אחר?
נסי גם להחליף את הכלי (למרות שאיני רואה כל קשר, אבל אולי).
בעיקרון, אם את שוטפת ומחליפה מים, איני רואה סיבה להחמצה הזו.
בדקי שוב וחזרי אלי.
אגב, תהליך ההנבטה מתרחש ללא כיסוי. האם את מכסה את הכלי?
הנבטה במקרר? נראה לי שזה יאט מאד או יעצור את תהליך ההנבטה. אולי היא תתרחש בסופו של דבר, אך זה עלול לקחת הרבה ימים אם בכלל. את יכולה כמובן לנסות. במקרר, כדאי לכסות את הכלי עם מכסה. עדיף כמובן עם מכסה שיש בו חור אוורור כלשהוא.
נסי וספרי לנו את התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות המפורטות!
עמית01/06/2012אני אנסה לשטוף אותן יותר טוב בין החלפות המים.
התכוונתי להשריה במקרר ולא להנבטה עצמה.
אני מכסה אותן במגבת דקה בשלב ההנבטה , אין בזה צורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות המפורטות! - תגובה
שושי שטיינוביץ01/06/2012אגב, אני מקווה שבשלב ההבטה אין מים בקערה. הקטניות מסוננות ממים ומונחות בקערה כשהן לחות בלבד. אחת לכמה שעות, כדאי לשטוף היטב ולסנן שוב את המים. אפשר לשים בד שקוף (מסוג "טול") שלא חוסם את האור. לא לחסום את האוורור וזו יכולה להיות סיבה לתסיסה של הקטניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות המפורטות! - תגובה
שושי שטיינוביץ01/06/2012וכמובן תודה על המשוב, ושתהיה לך שבת שלום ומבורכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)