מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אצות וואקאמה האם מסוכן לאכול?korkov20/07/2012
קניתי אצות וואקאמה מיובשות. בסימון הערכים התזונתיים רשום שאין לצרוך יותר מ 300 מק"ד יוד ביום. ממש מעל זה רשום שבאצות בחבילה יש 24 מ"ג יוד. הסתכלתי באינטרנט לברר על המידות מק"ד ומ"ג והתברר שצריך להכפיל ב1000. כלומר שהחבילה מכילה 24,000 מק"ד יוד. שזה המון! כי רשום שאפשר לאכול עד 300 מק"ד ביום. זו לא חבילה ענקית אלא בסה"כ מאה גרם. ככה שלפי מה שרשום אני יכולה לאכול ממש קמצוץ. 1/80 מהחבילה. חשבתי שאולי יש להם טעות והתקשרתי לחברה "מזרח ומערב" התברר שזו לא טעות ושזה מה שמשרד הבריאות ממליץ.
איך אפשר לבשל עם זה? באיזו כמות? מה אתן אומרות? האם אצות וואקאמה מסוכנות לבריאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצות וואקאמה האם מסוכן לאכול? - תגובה
שושי שטיינוביץ23/07/2012אני לא מכירה את האצות האלה. אולי ליה יודעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצות וואקאמה האם מסוכן לאכול? - תגובה
ליה שומרון פינדר15/08/2012אצות וואקמה הן מזון מאוד בריא ומומלץ (כל סוגי האצות הם כאלה).
צריכת יוד בעודף יכולה להיות מסוכנת למי שסובל מעודף פעילות של בלוטת התריס. לאדם רגיל שמאוזן מבחינת בלוטת התריס לא צפויה סכנה באכילה מבוקרת של אצות.
אני קונה וואקמה בחבילות של 50 גרם ולוקח לי דח הרבה זמן לסיים חבילה, האצות תופחות ברגע שמשרים אותן במים, הן גם מאוד דומיננטיות בטעם ולא צורכים מהן בכמויות גדולות.
תתחילי בלהשרות כפית של שבבי אצות במעט מים, תראי מה יוצא מזה, תטעמי, תסנני, תשלבי בחביתה למשל או בסלט ותראי איך זה מסתדר לך.
בהנחה שאת אדים בריא ואין לך בעיה של פעילות יתר של בלוטת התריס, לא אמורה להיות בעיה בכמויות שתקבלי מהמזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותה בעיה
שי22/07/2015עזבי אני ממליץ לך , לשים ממש ממש קצת , בדיוק צרכתי עשר גרם עכשיו שזה 950 מג נתרן ו 2.4 מג יוד שזה 2400 מקג , 2100 יותר מקצובה בעוד גם הנתרן שיא גבוה , אפשר לצרוך גרם או שני גרם ליום אך זו בדיחה לדעתי , גם קשה כי אני למשל אוהס את הטעם , הייתי צורך בסושי לפחות מאה גרם מהאצות האלו ובכלל לא ידעתי שהן מסוכנןת , ממש רעל אכלתי , רק עכשיו נהיה לי מודעות בנושא , אני חושב שאוריד את הכמות לשני גרם ביום , או גרם אחד , שוב זה בדיחה , וכבר יש לי מלא חבילות בבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצות וואקאמה האם מסוכן לאכול? - תגובה
שושי שטיינוביץ22/07/2015לפי הנתונים שאתה מוסר, אפשר להוסיף קמצוץ (אולי כפית) למנה של תבשיל אורז או פסטה או חביתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)