חליטה לצרבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חליטה לצרבת
    יוסי
    06/09/2012

שלום לכולם סובל מצרבת בזמן האחרון, ניסיתי מלפפון, חלב חם, חלב קר, שקדים ומה לא האם תוכלו להגיד מה אפשר לעשות עוד במסגרת תזונה כדי להקל על התופעה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חליטה לצרבת

הוספת תגובה

• חליטה לצרבת - תגובה

שושי שטיינוביץ
    06/09/2012

היי יוסי,

הפורום הזה הוא פורום לבישול בריא. מציעה לך לפנות לפורום אחר אולי פורום בריאות או משהו כזה.

אם תפנה לאיש מקצוע או מישהו יתן לך עצה באיזה מצרכי מזון כדאי להשתמש למניעת צרבת, נוכל לייעץ לך לעשות את זה הכי טעים שיש.

וחוץ מזה, אולי ליה תוכל לעזור לך כאו.

ושאלה כללית: האם אתה מקפיד על תזונה נכונה? בכמות הנכונה? בזמנים הנכונים?

הקפדה על תזונה נכונה ומאוזנת יכולה מאד לסייע בהפחתת תופעות כאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי תזונה מאוזנת

יוסי
    06/09/2012

תזונה מאוזנת זה מונח שאף פעם לא הבנתי
    מה זה אומר?
    שאלתי בפורום אחר לגבי תוסף שמשמש גם לטיפול וצרבת וגם ויטמין D.

השאלה היא מה זה לדעתכם תזונה מאוזנת (בן 63)
    שיכולה להפסיק את הצרבת ואולי עם התוסף לחסל אותה לתמיד.
    רב תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי תזונה מאוזנת - תגובה

שושי שטיינוביץ
    09/09/2012

יוסי היי,

לגבי הצרבת, מציעה לך לראות רופא או נטורופת או מומחה שיכול להנחות אותך מה לעשות.

לגבי תזונה מאוזנת, בקווים כלליים.

יש להקפיד על אכילת מזון ממוצרים טריים וטבעיים בלבד. להמנע ממזון מעובד, כימיקלים, אבקות וכד'. כדאי להמנע מצריכה של ה"לבן": סוכר לבן, קמח לבן ואורז לבן.
    מומלץ להקפיד על תזונה דלת שומנים ובעיקר להמנע משומנים מן החי או שומנים רוויים (שיש בשמן מבושל, בשומן מן החי וממזונות מעובדים ובטח עוד).

יש לאכול 3 ארוחות עיקריות ביום: ארוחת בוקר, צהרים וערב. בכל ארוחה רצוי שיהיו כל מרכיבי המזון: חלבונים, פחמימות וירקות.
    ועוד 3 ארוחות ביניים קטנות, כולל: פירות, לחם ומעט חלבון (כלומר, ארוחת ביניים יכולה לכלול למשל: פרי + יוגורט או פרוסת לחם מחיטה מלאה עם כף ממרח בריא וכד')

אם אוכלים מאוזן, ורק את מרכיבי המזון המומלצים, ודואגים לאוכל טעים ומשביע (מאד חשוב). יש להניח שהגוף יהיה מסוגל להתמודד יותר טוב עם אתגרים בריאותיים.

אני אוכלת כך כבר כמה שנים, ובבדיקות האחרונות שעשיתי התברר שכל הערכים שלי היו בול באמצע. זה היה מרנין לראות. זה לא היה כך קודם.

הדרכה מדוייקת של כמויות המזון, איזה מנות ומה עושים - נראה לי שתצטרך לקבל ממישהו מומחה. קשה בפורום מהסוג הזה לתת לך הדרכה פרטית ומדוייקת.

מקווה שעזרתי. שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חליטה לצרבת - תגובה

ליה שומרון פינדר
    10/09/2012

הי יוסי,
    אני נתקלת בהרבה אנשים שסובלים מהבעיה שלך ואני בטוחה שבעזרת תזונה אפשר לשנות לחלוטין את המצב.
    אני חייבת לציין שמי שסובל מצרבות באופן חריף, כלומר, ברמה היומיומית ייצטרך לאמץ דיאטת "אנטי צרבת" די ארוכה כדי שיוכל לשנות את המצב.
    אני יכולה לתת לך את עקרונות הדיאטה שעבדה לי במקרים רבים, לא קל לעמוד בה אבל היא משתלמת!
    ממה יש להימנע במסגרת הדיאטה:
    1. מאוכל חמוץ - לימון, עגבניות, חומץ, חמוצים וכד'...
    2. מאוכל חריף או מתובל. במיוחד להמנע מתבלינים מחממים כמו ג'ינג'ר, קינמון, הל.. לא לאכול נקניקים מכל סוג.
    3. מאוכל מתוק מאוד במיוחד דבש ותמרים. ניתן לשתות תה ולהמתיק במעט סוכר חום, אבל דברים מאוד מתוקים ישר עושים צרבת.
    4. מאוכל או שתיה חמים במיוחד. תה או מרק כדאי לצרוך כשהם פושרים.
    5. אלכוהול.
    6. קפה.
    7. מוצרי חלב.
    8. מאכילת יתר. ככל שממלאים יותר את הקיבה יש יותר סיכוי לצרבות. אז עדיף לאכול יותר ארוחות קטנות ביום ולא ארוחה אחת ענקית.
    9. משכיבה מאוזנת בשעה שלאחר האוכל. עדיף אפילו לעשות הליכה קצרה אחרי כל ארוחה, או פעילות כלשהי על הרגליים ולא במנוחה.
    10. משקאות קלים ומוגזים למעט סודה.
    11. מאפים עם שומן טראנס / מרגרינה / שומן טראנס בכל צורה אחרת.
    12. לצמצם צריכה של בשר אדום. אפשר עוף ודג.
    ** באופן כללי עדיף לצרוך כמה שפחות מעובד, וכמה שיותר אוכל ביתי.

נשמע בלתי אפשרי? מה אפשר?
    1. כל הירקות למעט עגבניה.
    2. כל הפירות למעט החמוצים.
    3. כל הדגנים - עדיף לצמצם בחיטה, אבל אין בעיה לאכול לחם פסטה וכד'... וכן בורגול, קינואה, אורז, תירס, שיבולת שועל, שיפון וגריסים
    4. כל הקטניות - חומוס, עדשים, אפונה, שעועית, פול וכד'...
    5. בשר רזה - עוף ודג.
    7. כל האגוזים, הגרעינים והזרעים.
    8. כל עשבי התבלין.

** לאחר ממש ימים ספורים (תלוי במצבך), תחוש הקלה ושיפור. מומלץ מאוד לא להפסיק או לרופך את הדיאטה בשלב זה כדי להגיע לשיקום המערכת ופעילות השסתומים.

לאחר כחודש ללא צרבת כלל, ניתן להתחיל להחזיר לאט לאט מזונות שהורדנו מהתפריט.

אפשר להוסיף לזה חליטת קמומיל ושיש קרח שיחד מאוד עוזרת לשיפור המצב. ניתן להכין כמות גדולה, לשים בבקבוק במקרר ולשתות צונן.

אם תצטרך עוד הנחיות עזרה וסיוע, תרגיש חופשי לפנות אלי.

ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חליטה לצרבת - תודה ליה על התשובה המ

שושי שטיינוביץ
    10/09/2012

תודה על התשובה המפורטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו