קמחים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קמחים
    מיה
    12/11/2012

שלום

אני מעונינת לאפות ללא אבקת אפיה וכמובן אין זה מתאים לקמחים: חיטה/קוסמין ושיפון מלאים.

ניסיתי עם קמח שיבולת שועל (שיבולת טחונה בבלנדר) ויצא מצויין כי קמח זה כנראה לא חייב אבקה.

שאלתי היא אילו קמחים עוד ניתן להשתמש שאינם דורשים אבקת אפיה?
    אולי קמח תירס?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קמחים

הוספת תגובה

• קמחים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    12/11/2012

היי לימור,
    מה את רוצה לאפות? עוגות? לחם?

אם את רוצה לאפות עוגות, הדרך שמאד יכולה לעזור היא הקצפה של חלבוני הביצים. זה מאוורר ומתפיח את הבצק. זה עובד טוב עם כל בצק. את גם יכולה לטחון את הסוכר החום בבלנדר לאבקת סוכר. גם זה עוזר לאווריריות של העוגה.

יש אפשרות להכין לחמים, עוגות שמרים וגם פיתות עם מחמצת שאור. בקרוב נעשה סדנה כזו. עקבי אחרי הפרסומים ואת כמובן מוזמנת.

אם לא עניתי לך, אנא היי יותר ספציפית בשאלה שלך ואשמח לעזור,

שושי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיה
    12/11/2012

תודה רבה על התגובה המהירה.

אני עברתי לתזונה טבעית (80-90% ) לכן סוכר לא ממש מתאים (שמה קצת דבש, תמרים או רסקי פירות) אך לא אכפת לי להשתמש בשני ביצים אורגניות אם אין ברירה.

1. האם 2 ביצים מוקצפות זה מספיק לעוגה בה לפעמים יש דרישה ליותר?

2. האם ניתן לרכוש מחמצת שיעור בחנויות טבע?

אני לא מחפשת שהמאפה יצא כמו המקור בגלל המגבלות אלה רק שיאפה ויהיה אכיל.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

שושי שטיינוביץ
    12/11/2012

היי לימור,
    מה הסיבה שגזרת על עצמך תזונה כה קיצונית? האם יש בעיית בריאות?

ביצים הם מזון בריא. איני רואה סיבה לא לצרוך אותן. אבל גם דבש, סילאן או רסק תפוחים יכול להתאים.

לטעמי, אם את רוצה לאכול עוגה, כדאי שהיא תהיה כיפית וטעימה, אחרת תמאסי בה ולא תרצי לאכול אותה.

כמות הביצים תלויה במתכון כמובן, ואם תכיני עוגה בלי ביצים, בלי סוכר ובלי שומן אז לא תהיה לך ממש עוגה......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיה
    12/11/2012

שוב תודה.

התזונה הטבעית עושה ניסים להרבה בעיות רפואיות כולל הרזיה ללא מאמץ ורעב בכלל.
    באמת מדהימה אך היא דורשת השקעה וכל מתכון משתמשים בתחליפים בריאים לא מעובדים וללא כימיקלים. בינתיים היא פתרה אצלי כמה בעיות.

בכל מקרה אני אנסה עם ביצים בהפרדה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

שושי שטיינוביץ
    12/11/2012

האם עברת לסוג זה של תזונה על מנת לרדת במשקל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

שושי שטיינוביץ
    12/11/2012

לא ידוע לי אם אפשר לקנות מחמצת שאור מחנות. לא מכירה את האופציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

מיה
    12/11/2012

גם לירידה במשקל של סה"כ 5-6 ק"ג שזה הכי הכי קשה ובנוסף בולמוסי אכילה לא נשלטים.
    20 שנה ניסיונות בכל שיטות הדיאטה, אטניקס, נקודות, מוצרים דלי שומן מעובדים וכל מיני וגם הרבה ספורט. בכל השיטות ניתן להוריד במשקל אבל לא לשמור!

תזונה טבעית זה פלא כי הכל בגוף מתאזן ומרזים בלי רעב בכלל (רק עם מגוונים עם הרבה מתכונים טעימים אבל הבסיס הוא : דגנים מלאים, קטניות, ירקות, פירות ושומנים בריאים ומעט חלבונים מהחי)

בקיצור אני מרוצה ומחפשת גם שידרוגים למאפים בשיטה זו.

בכל מקרה הרבה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן - תגובה

שושי שטיינוביץ
    12/11/2012

אני מכירה עוד שיטה לירידה במשקל, המאפשרת לך לאכול בריא, טוב, להיות שבעה ומסופקת, עם גוף מאוזן ואשר מבטיחה תוצאות לתמיד.

בינתיים, אני מאחלת לך הצלחה ואם תרגישי שאת רוצה לעבור למשהו שפוי יותר, דברי איתי.

לגבי אפייה, אין כל כך קיצורי דרך. עוגות מכילות בדרך כלל, קמח, סוכר או תחליף, שומן וביצים. אפשר לדלג על אחד המרכיבים אבל לא על כולם. אז או שמוותרים על עוגות או שאוכלים מידי פעם פרוסת עוגה טובה, נהנים מכל ביס וחוזרים לתוכנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו