מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קמחיםמיה12/11/2012
שלום
אני מעונינת לאפות ללא אבקת אפיה וכמובן אין זה מתאים לקמחים: חיטה/קוסמין ושיפון מלאים.
ניסיתי עם קמח שיבולת שועל (שיבולת טחונה בבלנדר) ויצא מצויין כי קמח זה כנראה לא חייב אבקה.
שאלתי היא אילו קמחים עוד ניתן להשתמש שאינם דורשים אבקת אפיה?
אולי קמח תירס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמחים - תגובה
שושי שטיינוביץ12/11/2012היי לימור,
מה את רוצה לאפות? עוגות? לחם?
אם את רוצה לאפות עוגות, הדרך שמאד יכולה לעזור היא הקצפה של חלבוני הביצים. זה מאוורר ומתפיח את הבצק. זה עובד טוב עם כל בצק. את גם יכולה לטחון את הסוכר החום בבלנדר לאבקת סוכר. גם זה עוזר לאווריריות של העוגה.
יש אפשרות להכין לחמים, עוגות שמרים וגם פיתות עם מחמצת שאור. בקרוב נעשה סדנה כזו. עקבי אחרי הפרסומים ואת כמובן מוזמנת.
אם לא עניתי לך, אנא היי יותר ספציפית בשאלה שלך ואשמח לעזור,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיה12/11/2012תודה רבה על התגובה המהירה.
אני עברתי לתזונה טבעית (80-90% ) לכן סוכר לא ממש מתאים (שמה קצת דבש, תמרים או רסקי פירות) אך לא אכפת לי להשתמש בשני ביצים אורגניות אם אין ברירה.
1. האם 2 ביצים מוקצפות זה מספיק לעוגה בה לפעמים יש דרישה ליותר?
2. האם ניתן לרכוש מחמצת שיעור בחנויות טבע?
אני לא מחפשת שהמאפה יצא כמו המקור בגלל המגבלות אלה רק שיאפה ויהיה אכיל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
שושי שטיינוביץ12/11/2012היי לימור,
מה הסיבה שגזרת על עצמך תזונה כה קיצונית? האם יש בעיית בריאות?
ביצים הם מזון בריא. איני רואה סיבה לא לצרוך אותן. אבל גם דבש, סילאן או רסק תפוחים יכול להתאים.
לטעמי, אם את רוצה לאכול עוגה, כדאי שהיא תהיה כיפית וטעימה, אחרת תמאסי בה ולא תרצי לאכול אותה.
כמות הביצים תלויה במתכון כמובן, ואם תכיני עוגה בלי ביצים, בלי סוכר ובלי שומן אז לא תהיה לך ממש עוגה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיה12/11/2012שוב תודה.
התזונה הטבעית עושה ניסים להרבה בעיות רפואיות כולל הרזיה ללא מאמץ ורעב בכלל.
באמת מדהימה אך היא דורשת השקעה וכל מתכון משתמשים בתחליפים בריאים לא מעובדים וללא כימיקלים. בינתיים היא פתרה אצלי כמה בעיות.
בכל מקרה אני אנסה עם ביצים בהפרדה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
שושי שטיינוביץ12/11/2012האם עברת לסוג זה של תזונה על מנת לרדת במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
שושי שטיינוביץ12/11/2012לא ידוע לי אם אפשר לקנות מחמצת שאור מחנות. לא מכירה את האופציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
מיה12/11/2012גם לירידה במשקל של סה"כ 5-6 ק"ג שזה הכי הכי קשה ובנוסף בולמוסי אכילה לא נשלטים.
20 שנה ניסיונות בכל שיטות הדיאטה, אטניקס, נקודות, מוצרים דלי שומן מעובדים וכל מיני וגם הרבה ספורט. בכל השיטות ניתן להוריד במשקל אבל לא לשמור!
תזונה טבעית זה פלא כי הכל בגוף מתאזן ומרזים בלי רעב בכלל (רק עם מגוונים עם הרבה מתכונים טעימים אבל הבסיס הוא : דגנים מלאים, קטניות, ירקות, פירות ושומנים בריאים ומעט חלבונים מהחי)
בקיצור אני מרוצה ומחפשת גם שידרוגים למאפים בשיטה זו.
בכל מקרה הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן - תגובה
שושי שטיינוביץ12/11/2012אני מכירה עוד שיטה לירידה במשקל, המאפשרת לך לאכול בריא, טוב, להיות שבעה ומסופקת, עם גוף מאוזן ואשר מבטיחה תוצאות לתמיד.
בינתיים, אני מאחלת לך הצלחה ואם תרגישי שאת רוצה לעבור למשהו שפוי יותר, דברי איתי.
לגבי אפייה, אין כל כך קיצורי דרך. עוגות מכילות בדרך כלל, קמח, סוכר או תחליף, שומן וביצים. אפשר לדלג על אחד המרכיבים אבל לא על כולם. אז או שמוותרים על עוגות או שאוכלים מידי פעם פרוסת עוגה טובה, נהנים מכל ביס וחוזרים לתוכנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)