תחתיות ארטישוק- למה יצאו חמוצות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחתיות ארטישוק- למה יצאו חמוצות?
    קרן
    10/01/2013

שלום לכולם.
    היום עשיתי תחתיות ארטישוק ממולאות. קניתי תחתיות ארטישוק קפואות של סנפרוסוט, הפשרתי אותן במיקרו ולאחר מכן חלטתי אוותן כ-7 דקות בערך במים. הוספתי מילוי (של פירה כרובית עם פטריות, בצל, ביצה ופטרוזיליה שיצא טעים להפליא), שמתי בסיר עם רוטב פטריות ובישלתי עוד כ-20 דקות.
    משום מה התחתיות יצאו עם טעם חמוץ ומגעיל. מלכתחילה הריח שלהן היה חמצמץ. חשבתי שאולי הן לא היו טובות אך כשפתחתי קופסת שימורים עם תחתיות ארטישוק נוכחתי לריח דומה. אני לא יודעת למה הן יצאו כה חמוצות ומגעילות, חברה שלי שנוהגת לעשות זאת אמרה שכולה יש לחלוט במים. מה עשיתי לא נכון??????????????
    למה לה יוצא כ"כ טעים ולמה לי כ"כ חמוץ ומגעיל, אפילו הטעם הרע נשאר ברוטב, בקיצור הכל הלך לטמיון.
    אשמח להארת עיניים ולטיפים לפעם הבאה (שלא בטוח שתהיה אחרי היום)...תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תחתיות ארטישוק- למה יצאו חמוצות? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/01/2013

תחתיות ארטישוק....

אני מודה שאם רוצים תחתיות ארטישוק טעימות באמת ועם הטעם המקורי, יש להשתמש בארטישוקים טריים......

אבל....

מכיוון שזה לא כל כך זמין בקלות, אין ברירה אלא להשתמש בקפואים (למעט כאפשר להשיג טריים!!).

אין לי תשובה חד משמעית מדוע זה יצא בטעם דוחה.

אומר לך מה אני עושה:

קודם כל לא מפשירה במיקרוגל, וגם אין צורך לחלוט במים. מספיק לשטוף היטב ולא חייבים להפשיר לגמרי.

אחרי המילוי יש לבשל את התחתיות ברוטב טעים, עם דגש על המילה טעים.

אני מטגנת את התחתיות והמילוי ב-1 כפית שמן. הטיגון עם מעט השמן מוסיף המון טעם.

אני מכינה רוטב עם בצל מטוגן בתוספת 1/2 ענף רוזמרין, מוסיפה 1/2 כוס יין לבן, 1 כוס ציר ירקות או עוף (תלוי בסוג המנה), מוסיפה טבעות של גזר (לטעם ויופי), מתבלת במלח ופלפל ו...כורכום (שמוסיף המון יופי למנה). חשוב שהרוטב יהיה טעים כדי שהתחתיות תספוגנה את הרוטב ואז תהיינה יותר טעימות ואולי זה יצליח לכסות על הטעם הבסיסי שהוא לא משהו.

אפשר להכין גם רטבים אחרים כמובן......אבל חשוב שיהיה רוטב ולא סתם מים.

מקווה שעזרתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קרן
    13/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו