צמחוני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמחוני
    רועי
    23/11/2008

שלום אני נער בגיל 16 ולא מזמן נהייתי צמחוני היים זה יכול להשפיעה אל מצבי הבריאותי לרעה? או לטובה? ומה כדי לי לאכול כדי להשלים את הויטמינים שיש בבשר ? חשוב לציין שאני רגיש לחלב גבינות ואני בקושי אוכל זה כבר שנה וחצי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צמחוני

הוספת תגובה

• תזונה תמחונית

ליה שומרון פינדר
    26/11/2008

צמחונים צריכים לשים לב שהם מקבלים את כל רכיבי התזונה שהם לא מקבלים כיוון שהם לא אוכלים בשר.
    בהנחה שאתה כן אוכל מוצרי חלב וביצים, אתה צריך לשים לב שאתה מקבל מספיק חלבון, ברזל וויטמין B12.
    חלבון - אתה מקבל חלבון מביצים וממוצרי חלב אך כדאי לשלב בתפריט מזונות המכילים דגנים מלאים וקטניות כמו למשל: לחם מקמח מלא + חומוס, מג'דרה (אורז ועדשים) וכד'... כי שילובים אלה יספקו לך את החלבון החיוני.
    ברזל - מי שלא אוכל בשר יצטרך להעשיר את התזונה שלו בברזל מהצומח אשר נמצא בעיקר במזונות כגון טחינה, ירקות עליים ירוקים, אגוזים, שקדים, זרעים וחיטה מלאה.
    B12 - בעיקרון מקורו של ויטמין זה בבשר בלבד, אך יש הסבורים כי גם ביוגורט ובאצות ים יש ויטמין B12. בעיקרון, לא הייתי ממליצה לקחת תוסף כשאין מצב של חסר. בכל מקרה יש להיוועץ ברופא.

אם תשמור על תזונה מאוזנת המתאימה לצמחונים לא אמורות להיות לך בעיות בריאותיות.

לבריאות,

ליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה משלימה

מיכל אשל
    26/11/2008

הי רז,

אני מסכימה עם כל מה שליה כתבה,

הייתי שמחה להדגיש כמה דברים-

תזונה צמחונית יכולה להועיל לבריאות, אך חשוב לוודא שמקבלים את ההשלמות הנכונות.

חשוב מאוד להקפיד בכל יום לאכול לפחות מנת חלבון אחת-
    אם אתה כן אוכל דגים, אז תוכל לאכול מנת דג כ- 3-4 פעמים בשבוע,
    אם לא, תוכל לאכול איזשהו תבשיל עם טופו (תחליף חלבון צמחי) כ- 3 פעמים בשבוע
    או לאכול שילוב של תבואות עם קטניות שמספק חלבון מלא (למשל- אורז עם עדשים= מג'דרה,
    אורז / קינואה / תבואה אחרת עם שעועית / מאש / אפונה וכו').

חשוב שבכל יום יהיה לפחות מנה אחת ממה שהזכרתי.

חשוב שתערוך בדיקות דם כל מספר חודשים לוודא שלא חסר לך ויטמין B12 (שיש כמעט רק בבשר) וברזל.

כל טוב ושפע של בריאות,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו