תזונה למיגרנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה למיגרנה
    מיקי
    06/06/2009

אני סובלת ממגרנות כ- 10 שנים עם התקפים של אחת לשבועים שלושה. נאטורפתית המליצה לי על מזון ללא קפאין ,ללא מוצרי חלב , ללא שמרים וללא מוצרי חיטה. תפריט האוכל מאוד מצוצמם אבל למרפא הפלא עוזר מאוד . השאלה איזה סוג של מזון גורם לי למיגרנות? איך עלי לדעת, אם הפסקתי בבת אחת לאכול מגוון של מוצרי מזון? האם הפסקת אכילת חיטה מונעת מיגרנה? ידוע שמוצרי חלב וקופאין. אודה על תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה למיגרנה

הוספת תגובה

• מיגרנה

ליה שומרון פינדר
    06/06/2009

שלום מיקי,
    אני שמחה לשמוע שחל שיפור בנושא המיגרנות. כנראה משהו מהמוצרים שירדו מהתפריט היה גורם למיגרנות הללו. הדרך לבחון איזה מהם היא לנסות עכשיו להוסיף בחזרה לתפריט כל אחד מהמזונות באיטיות ובהדרגתיות תוך תשומת לב מירבית. הייתי מתחילה בחיטה בכמות קטנטנה.
    בהצלחה בבדיקה,
    ליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב לא גורם מיגרנות

סטודנט לתזונה
    07/06/2009

היי,

ממה שמלמדים אותנו באוניברסיטה, כדאי לקחת בעירבון מאוד מוגבל המלצות של נטורופתים. לא רק שההכשרה שלהם לא אקדמית, חלק מהם מתנהלים כאילו הם בכת, וממליצים/אוסרים על דברים ללא שמץ ביסוס מדעי. אני לא שמעתי על חלב ומוצרי חלב כקטליזטורים למיגרנות, כך שאין לדעתי סיבה שתימנעי מהם.

ממה שאני יודע, במוצרי חלב, ובעיקר כאלה שהם דלי שומן, יש הרבה סגולות בריאותיות (לתזונה וספורט, למשקל הגוף ולמניעת מחלות). הסידן במוצרי חלב ומשקה החלב עצמו נספגים מעולה בגוף האדם, והרבה יותר טוב מספיגת סידן של כל מזון אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב

ליה שומרון פינדר
    08/06/2009

שלום לך סטודנט לתזונה,

אני בטוחה שכוונותיך טובות ותשובותיך מסתמכות על מחקרים מדעיים כאלה ואחרים. אולם, לימודיך המדעיים לא משאירים מקום לתופעות שאינן מדעיות. ואם אדם שסובל ממיגרנות במשך שנים מצליח למצוא פתרון בכך שהוא נמנע ממזון כזה או אחר - יתכן שזה פתרון עדיף מלקחת תרופות חזקות נגד מיגרנות. אין כל סיבה לשלול את זה.
    במקרה הזה תואר מקרה בו טרם נקבע הגורם למגרנות, אך כנראה משהו מהמוצרים הבאים: חיטה, שמרים, חלב או קפאין אכן השפיעו ואף ייתכן כי גרמו למיגרנות.
    אגב, קיימת תופעה של רגישות לקזאין, שהוא חלבון החלב אשר בהחלט יכולה לגרום לתגובות קשות, ביניהן מיגרנות.
    אני מתייחסת לכל המחקרים המדעיים בכבוד רב, אך איני מזלזלת בתחושות של אנשים לגבי גופם. ולפעמים, גם אם הדברים אינם מעוגנים במחקר זה או אחר או אינם מוסברים לגמריי, כשמקשיבים לאנשים ומתבוננים במה שקורה לגופם, רואים שלעיתים הימנעות ממזון כזה או אחר יכולה בהחלט לעזור ואף לרפא.
    תמיד כדאי לשמור על ראש פתוח (ולהקשיב למטופל),

ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו