מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתכון מיוחדנטלי10/09/2009
שלום,
אני זקוקה בדחיפות למתכון ללחם או עוגיות עשויים מקמח אורז או תפו"א אשר לא יכילו מוצרי חלב, ביצים או שמרים. האם יש לכן רעיון למתכון כזה?
אני ממש זקוקה לזה
תודה, תודה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי, משושי
שושי שטיינוביץ10/09/2009צר לי נטלי. איני מכירה מתכון כזה.
התכוונתי להציע לך אולי להכין פנקייקים או מעין "פיתות" מקמח אורז או קמח עם תפוחי אדמה, אך בלי ביצים או מוצרי חלב, אני חוששת שזה יצא דל מאד אם בכלל.
אבל אם יש אילוץ הייתי מנסה לערבב דגנים כמו קמח אורז, תפוחי אדמה (מבושלים ומעוכים לא קמח תפוחי אדמה, שלא מחזיק כלום) אולי גם קמח תירס, מוסיפה מעט שמן ומלח ואם מותר לך מעט אבקת אפייה, עושה בלילה בסמיכות של דייסה ומנסה לטגן או לאפות על בסיס של מחבת לא דביק. לא בטוחה שבהצלחה של מוצר כזה, אך זה מה שעולה לי בראש.
אם תאמרי לי מה הצורך אולי אוכל למצוא לך משהו. למה דווקא לחם ממוצרים כל כך בלתי אפשריים ללחם.
אולי ליה יודעת משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נטלי
ליה שומרון פינדר10/09/2009קצת קשה להכין עוגות או עוגיות בלי ביצים ובלי קמח חיטה, כי אז אין מה שמחבר בין הדברים.
בעבר עשיתי פנקייקים עם קמח אורז מלא ומים בלבד. אני מניחה שאפשר להוסיף ממתיק כלשהו (אולי סילאן), ואולי גם שברי אגוזים וקינמון. תנסי לטגן את זה במחבת טפלון יבשה. וספרי לנו איך יצא. מה שכן, זה לא מחזיק לאורך זמן, זה מתייבש. לכן כדאי להגיש את זה בסמוך להכנה.
אולי לשושי יש רעיון יותר טוב?
אני בכל זאת מצרפת מתכון מצוין, של עוגה עם קמח תפוחי אדמה, אבל שימי לב - יש בו ביצים! תראי אולי זה יכול להתאים.
עוגת פירות יבשים ללא גלוטן (כשרה לפסח)
רכיבים:
200 גר' צימוקים
200 גר' תערובת של אגוזים (לוז פקאן ושקדים)
100 גר' משמשים מיובשים קצוצים גס
4 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת אפייה
1 כף ליקר קוואנטרו (או קוניאק)
אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל – 160 מעלות.
2. בקערה לערבב את הפירות ואת האגוזים
3. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים יחד עם הסוכר, הקמח, אבקת האפייה והליקר.
4. מוסיפים את האגוזים והפירות לתערובת הביצים ומערבבים.
5. מוזגים ל 2 תבניות מוארכות מצופות בנייר אפיה ואופים למשך 60 דקות או עד שהלחם משחים מלמעלה.
6. מצננים למשך 30 דקות לפחות לפני שבוצעים.
7. פורסים פרוסות דקות מאוד.
לבריאות ובתיאבון,
ליה שומרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה, משושי, קמח אורז ותפוחי אדמה
שושי שטיינוביץ10/09/2009ליה יקירתי,
גם אני הפניתי אלייך את הבקשה ללחם מקמח אורז ותפוחי אדמה. התשובה שלי די דומה לשלך. תוכלי לראות מה כתבתי לה.
שבת שלום, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)