מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרעי פשתןרעות\אתי10/11/2009
קראתי שזרעי פשתן שלמים,מסייעים לעצירות.
איך זה עובד בדיוק? והאם זה אכן מסייע לעצירות?
מוסיפים לסלט או ליוגורט? כף ביום או יותר?
מבחינה קלורית,מהם הנתונים לכל כף?
תודה רבה,
נ.ב
מבחינת שתייה מספקת,זה בסדר כי אני שותה קרוב ל-3 ליטר מים ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי, משושי
שושי שטיינוביץ10/11/2009שירי היי,
אלה שאלות בנושא תזונה, ואני לא תזונאית. מקווה שליה תוכל לענות לך. תפני אליה את השאלה.
מה שאני יודעת הוא שאת זרעי הפשתן טוחנים ומוסיפים ליוגורט או סלט או דייסה אחרת. מידע אישי, זה מכיל אומגה 3 ומוריד כולסטרול. לא יודעת על תכונות אחרות.
בברכה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה הקודמת לאתי ולא לשירי, סליחה
שושי שטיינוביץ10/11/2009סליחה על הטעות. התגובה מכוונת אלייך, אתי, ולא לשירי (ששאלה את השאלה הקודמת).
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון- אכן עוזרים!
חן10/11/2009אני הייתי אוכלת אותם שלמים וקלויים(כיוון שלא אהבתי את הטעם בעודם טחונים) בתוספת לסלט וגם יחד עם דבש על פרוסת לחם קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי פשתן
ליה שומרון פינדר11/11/2009הי אתי,
לזרעי הפשתן יש תכונה כזו שבמגע עם מים הם מפרישים מעין רירית כזו שבמערכת העיכול היא עוזרת לאוכל לעבור בצינור העיכול.
תוכלי לנסות זאת על ידי השרייה של מעט זרעי פשתן במים למשך כחצי שעה וכבר תוכלי לראות שהמים הפכו צמיגיים יותר.
באופן זה, אין אנו מקבלים את הערכים התזונתיים של הזרעים. הם יצאו בצואה כפי שהם ולא יתעכלו. על כן ערכם הקלורי אינו רלוונטי.
כפי ששושי הסבירה, כדי לקבל את חומצות השומן אומגה-3 יש צורך לטחון אותם.
לכן אני ממליצה לך לקחת כפית של זרעי פשתן לא טחונים, לשם הקלה על היציאות וכפית של זרעי פשתן טחונים בשביל הערכים התזונתיים.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר אם אוכלים אותם שלמים
חן11/11/2009לא מקבלים בכלל קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי פשתן שלמים
ליה שומרון פינדר11/11/2009בעיקרון לא, כי הגוף לא מעכל אותם והם לא נספגים במעי אלא יוצאים שלמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי פשתן
גילי14/11/2009היי
זרעי פשתן כדאי לצרוך טחונים (ללא טחינה הם יוצאים ממש כשם שנכנסו..). בזרעים סיבים מסיסים ובלתי מסיסים וכן אומגה. את הזרעים מומלץ לטחון ממש לפני השימוש בהם(במטחנת תבלינים).
ניתן להוסיפם לסלטים, ליוגורט, ולכל דבר כמעט. ממליצים על כמות של כשתי כפות ליום. הטעם אגוזי משהו. מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)