מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום אני רוצה לאכול שיבולת שועל :דור20/11/2009
שלום אני רוצה לאכול שיבולת שועל בלי לבשל זה בסדר?
כלומר לקחת שיבולת שועל ולהשים על זה חלב ולאכול כמו קורנפלס
אין בעיה אם זה ??
כי אם אני מחמם זה ממלא אותי ואני לא יכול לאכול ואני צריך לאכול בערך כוס וחצי שיבולת שועל
(כמו מכובדת של חלבונים)כי אני רוצה לפתח את הגוף
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבלות שועל, לדור
שושי שטיינוביץ20/11/2009דור היי,
שיבלת שועל היא דגן. עד כמה שידוע לי, וללא בישול די קשה לאכול אותה.
אפשר לקלות שבלת שועל, על מחבת מחוממת ואז לאכול אותה כמו גרעינים או כמו גרנולה עם חלב. כמובן, שאתה יכול להוסיף גרעינים כגון: גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שקדים וכד',ו בכך להעלות את הערך התזונתי של המנה. אם אין לך בעיה עם ממתיק אתה יכול להוסיף דבש או סילאן ואז תהיה לך מנה ממש כיפית.
ואם אתה רוצה עוד קצת להרחיק לכת אז אפשר להכין גרנולה ביתית נפלאה משיבלת שועל קלוייה, להוסיף גרעינים, שקדים, צימוקים, חמוציות ופירות יבשים שמתחשק לך. אוכלים עם חלב או יוגורט ומוסיפים דבש.
אופציה קלה לאכילת שיבולת שועל היא פשוט לקנות גרנולה מוכנה.
מקווה שעזרתי.
בתיאבון,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!!!! אך עדין:
דור20/11/2009אני רוצה לנסות לאכול רק עם חלב בלי לחמם את הדגן
האם זה מסוכן או שזה לא בריא או שזה בסדר רק שיהיה קשה לי לאכול את זה?
כי המדריך במכון כושר אמר לי שזה מה שהוא אוכל בארוחת בוקר
אה אבל הוא שם את זה במיקסר עם חלב
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבלת שועל, לדור
לא נראה לי שזה מסוכן לאכול שבלת שועל ללא בישול, זה רק קצת קשה ואולי לא מי יודע מה טעים. אם אתה מתעקש, זה אפשרי. אם אתה רוצה להתעסק עם מיקסר, אתה בהחלט יכול ל"כתוש" את שיבלת השועל ולערבב עם חלב. אני בטוחה שיהיה הרבה יותר קל לאכול אותה בצורה זו.
יש כמה סוגים של שבלת שועל. יש לבישול מהיר, ואז הגרגרים שלה קטנים ורכים יותר, ויש לבישול רגיל. לשימושים שאתה רוצה לעשות עדיף לך את הסוג של הבישול המהיר. יהיה לך יותר קל ללעוס אותם וגם לטפל בהם.
אגב, אם כבר אתה כותש או טוחן את שבלת השועל, אז זו תוספת מצויינת לקציצות בשר או קציצות אחרות, במקום פירורי לחם. אני עושה זאת וממליצה. אפשר להוסיף שבלת שועל למרקים, לקדירות, ולתבשילים אחרים. זה מסמיך את התבשיל ומוסיף לו ערך תזונתי חיובי.
באמת מקווה שעזרתי. שבת שלום, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דור20/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!!!! אך עדין:
דור20/11/2009אני רוצה לנסות לאכול רק עם חלב בלי לחמם את הדגן
האם זה מסוכן או שזה לא בריא או שזה בסדר רק שיהיה קשה לי לאכול את זה?
כי המדריך במכון כושר אמר לי שזה מה שהוא אוכל בארוחת בוקר
אה אבל הוא שם את זה במיקסר עם חלב
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולת שעול ללא בישול
ג'יל31/10/2012היי דור וכל שאר המתעניינים
שיבולת שועל ללא בישול,בתוספת חלב....טעים טעים....ובטח לא מסוכן....
אני חולה על זה ככה,,אין צורך בריסוק שיבולת השועל,כשמוסיפים לה חלב וממתינים 4 דק' היא מתרככת והתוצאה הרבה יותר טעימה מאשר היא עוברת תהליך בישול.
לטעמי אין צורך להוסיף מתיקות כי גם החלב וגם שיבולת השועל מתפרקים לסוכרים כך שמתקבלת מתיקות טבעית עדינה., אם בכל זאת רוצים להמתיק, אני ממליצה על מולסה...הכי בריא שיש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד על שבלת שועל, לדור
הערה נוספת:
אין לי מושג מה עושה מדריך הכושר שלך ולמה. אבל שבלת שועל מבושלת עם חלב או רק מים היא טעימה מאד. גם כאשר קולים את הגרגרים זה מוסיף מאד לטעם וזה ממש כיף לנשנש אותם כמו פיצוחים. לא נראה לי שזה גורע מהערך התזונתי, למרות שהייתי שואלת את ליה שלנו.
ליה, אם את קוראת את התגובה שלי, אשמח אם תוסיפי מידע בקשר לערך התזונתי של שבלת שועל כאשר היא מבושלת וכאשר היא לא. וגם אולי את יכולה לעזור לדור בעניין זה.
ואחרי שתשתכנע לגבי הבישול, אם תרצה מתכון, אז תכתוב לי כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבלת שועל
ליה שומרון פינדר22/11/2009דור שלום,
אתה יכול לאכול שיבולת שועל כמו שהיא עם חלב או עם יוגורט. בעיקרון אין בעיה עם זה. יש 2 דברים שכדאי שתשים לב אליהם:
1. שיבולת שועל סופחת אליה הרבה מאוד מים, אז אם אתה לא מבשל אותה עם מים, חשוב מאוד שתשתה הרבה מאוד מים במקביל לאכילתה כדי שלא תתייבש.
2. שיבולת שועל קשה יותר לעיכול אם אוכלים אותה ככה ללא בישול. אז היא עשויה להכביד עליך לאחר מכן.
** שים לב: לא כל מה שמדריך הכושר שלך עושה הוא מודל לחיקוי. לעיתים ההנחיות של מדריכי הכושר נוגדות לחלוטין את מה שנכון ובריא לגוף שלך. אז הקשב לגופך, ואם זה לא מתאים לך, נסה לבחור מזון אחר שיתאים לך.
** מנה של ארוחת בוקר נורמלית מורכבת מ- 1/4 כוס שיבולת שועל עם 3/4 כוס מים, אפשר להוסיף אגוזים או שקדים או צימוקים או קינמון וזה יוצא טעים ומשביע. אני לא יכולה לדמיין איך זה ירגיש לאכול פי 6 מהכמות הזו. ואני לחלוטין יכולה להבין למה זה כבד לך על העיכול!
בברכה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה, משושי, שיבלת שועל
שושי שטיינוביץ23/11/2009ליה יקרה,
ממש תודה לך על התשובה לדור בעניין שיבלת שועל. העשרת גם אותי.
לילה טוב,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה ושושי-שיבולת שועל
ג'יל31/10/2012אין שום סכנה לאכול שיבולת שועל ללא בישול בתוספת חלב,בכל כמות.שיבולת שועל מכילה ברובה סיבים מסיסים,כך שכל כמות העולה כאופציה אפשרית מבחינת הקיבולת,היא בסדר.לדעתי היא נעכלת טוב יותר ללא בישול(מנסיון והגיון)וגם התחושה יותר קלילות מאשר בבישול,שהרי הבישול משנה את המבנה המולקולרי שלה והופך אותה לעיסתית,ידוע שמזון מבושל כבד יותר בעיכולו שכן אנו משנים את הרכבו המולקולרי מה שאומר שכל הפלורה בקיבה ובמעיים - כמו אינזימים,לא יכולים לפרק את המזון מה שנותן תחושת כבדות לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעשות זאת (-:
ליה שומרון פינדר24/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)