שמן קוקוס -טוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמן קוקוס -טוב
    טליה
    28/02/2010

לבריאות? מה מרוויחים כשמחליפים אותו בחמאה? דרך אגב, הייתי פעם בסיור חופים בניו זילנד ועם החבורה היה גם פרופ' לביוכימיה, שבישול ואפייה היו בין תחביביו, והוא אמר, שהצליח לייצר בצק פריך נוח למדיי לעיבוד, משמן זית, שעבר קודם לכן הקשייה במקפיא. אני לא זוכרת את כל הפרטים המדוייקים. מכירות את התהליך הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמן קוקוס -טוב

הוספת תגובה

• שמן קוקוס ושמן זית ואפייה

ליה שומרון פינדר
    28/02/2010

כל הסוד שבאפייה הוא שכדי ליצור בצק פריך יש צורך בשומן מוצק. לכן חמאה כל כך טובה במה שהיא עושה.
    שמן קוקוס הוא בעל ייתרון כי הוא גם מוצק בטמפרטורת החדר וטעמו יחסית נייטרלי וגם כי הוא פרווה, אין בו מוצקי חלב או לקטוז או קזאין. יש עוד כל מיני מחקרים אודות ההיבטים הבריאותיים של שמן הקוקוס, אני לא אכנס לזה כאן.
    בנוגע לשימוש בשמן זית - שמןזית כתית מעולה אמיתי, הופך מוצק כששמים אותו במקרר. ברגע שהוא מוצק ניתן להכין איתו בצק פריך כשם שמכינים כשמשתמשים בחמאה. אולם, החסרון הוא שלשמן זית יש טעם משלו, והוא לא בהכרח יתאים לנו לכל מאפה שנרצה לשלבו. מתוקים לא הולכים במיוחד עם שמן זית, כך שהוא יוכל להתאים לבצק פריך לטארטים מלוחים וקישים למשל.
    אם זו הכוונה, אז בהחלט ששימוש בשמן זית הוא עדיף בהרבה על כל אפשרות אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו