מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמן קוקוס -טובטליה28/02/2010
לבריאות? מה מרוויחים כשמחליפים אותו בחמאה? דרך אגב, הייתי פעם בסיור חופים בניו זילנד ועם החבורה היה גם פרופ' לביוכימיה, שבישול ואפייה היו בין תחביביו, והוא אמר, שהצליח לייצר בצק פריך נוח למדיי לעיבוד, משמן זית, שעבר קודם לכן הקשייה במקפיא. אני לא זוכרת את כל הפרטים המדוייקים. מכירות את התהליך הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קוקוס ושמן זית ואפייה
ליה שומרון פינדר28/02/2010כל הסוד שבאפייה הוא שכדי ליצור בצק פריך יש צורך בשומן מוצק. לכן חמאה כל כך טובה במה שהיא עושה.
שמן קוקוס הוא בעל ייתרון כי הוא גם מוצק בטמפרטורת החדר וטעמו יחסית נייטרלי וגם כי הוא פרווה, אין בו מוצקי חלב או לקטוז או קזאין. יש עוד כל מיני מחקרים אודות ההיבטים הבריאותיים של שמן הקוקוס, אני לא אכנס לזה כאן.
בנוגע לשימוש בשמן זית - שמןזית כתית מעולה אמיתי, הופך מוצק כששמים אותו במקרר. ברגע שהוא מוצק ניתן להכין איתו בצק פריך כשם שמכינים כשמשתמשים בחמאה. אולם, החסרון הוא שלשמן זית יש טעם משלו, והוא לא בהכרח יתאים לנו לכל מאפה שנרצה לשלבו. מתוקים לא הולכים במיוחד עם שמן זית, כך שהוא יוכל להתאים לבצק פריך לטארטים מלוחים וקישים למשל.
אם זו הכוונה, אז בהחלט ששימוש בשמן זית הוא עדיף בהרבה על כל אפשרות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)