מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בצק פילוענת .ר.08/04/2010
שלום לכולם!
לאחר שנמאס לנו לאכול את מאכלי החג (ובמילים אחרות- עוף, בשר, תפוחי אדמה ואורז), הצעתי לאמא שלי להכין בורקסים מבשר טחון.
אנחנו לא אוכלים בורקסים כבר שנים מכיוון שזהו בצק עלים (הידוע לשמצה). אולם, הצעתי לאימי שני פתרונות חלופיים לבצק.
האחד- שימוש בדפי אורז.
השני- בצק פילו.
אמא שלי אמרה שהיא לא תעמוד ותגלגל כל דף אורז קנתה בצק פילו, וכמובן (כצפוי לכל סוג בצק שהיא הייתה לוקחת) שבסוף יצא שאני הכנתי את הבורקסים :)
במקום לשים 3 שכבות של עלי פילו שמתי רק 2 (בכל זאת, אני רוצה את זה כתוספת בשרית, וכן להפחית את כמות הפחמימות הריקות, שכן נאכל את זה עם דגן מלא כלשהו כתוספת), וכן במקום למשוח בין הדפים בשומן כלשהו (חמאה/מרגרינה/שמן זית) משחתי במים.
הבורקסים הוכנסו לתנור לאחר משיחה בביצה ופיזור שומשום (מלא ורגיל- שיהייה צבעוני).
והתוצאה?-- יצא מעולה!!! מומלץ ביותר!
אבל (ופה מתחילות השאלות)- האם בצק פילו באמת יותר בריא מבצק עלים? אני יודעת שהחסרון של בצק פילו הוא שצריך למשוח בשומן כלשהו, אבל אם משחתי במים??
ודבר נוסף- נותרנו עם מעט דפי פילו- כמה זמן אפשר לשמור אותם בהקפאה?
וכן, האם אפשר לקבל מתכון בריא כדי שנוכל לנצל אותם?
תודה מראש! ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצק פילו
ליה שומרון פינדר11/04/2010הי ענת,
בצק פילו יותר בריא מבצק עלים במיוחד בגלל שאין בו מרגרינה.
השימוש בבצק פילו באמת מצריך שמן ואני נוטה תמיד להשתמש בשמן זית. מעולם לא ניסיתי לשים מים בין לבין, אבל אם זה יוצא מוצלח - אז זה ממש סטארט אפ!
הדפים עצמם עדיין מקמח לבן. בארה"ב כבר משווקים מקמח מלא, אבל אצלנו - זו בהחלט הגרסה הבריאה לבצק עלים.
מבחינת שמירה במקפיא, ברגע שמפשירית לא מומלץ להקפיא שנית. אבל בהקפאה ניתן לשמור לפי תאריך התוקף על האריזה.
לגבי מתכון - אפשר לעשות המון דברים עם בצק פילו. אפשר למלא בכל סוג של מחית - ממחית בטטה וגבינה, מחית תפוחי אדמה ובצל, גם דברים מתוקים כמו תפוחי עץ וקינמון.
אפשר להכין מזה סוג של קלתית ומעל לשים קרם ופירות חתוכים... האפשרויות בלתי מוגבלות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטנט לשימון קל של עלי פילו
שושי שטיינוביץ11/04/2010הרי לך פטנט לשימון קל ומצויין של עלי פילו:
אכן, כדאי להשתמש בדף אחד ולגלגל, אחר כך שימי בקערית קטנה כף שמן + 2 כפות מים. ערבבי היטב עד ליצירת אמולסיה ומרחי את העלה עם מברשת סיליקון.
המים עוזרים לשמן להתפזר היטב ומאפשרים לכמות קטנה של שמן להגיע לכל חלק ולעשות את העבודה.
עם כף אחת של שמן את יכולה למרוח תבנית שלמה.
את יכולה כמובן, לזרות שומשום או גרעינים אחרים.
וכן, בצק פילו בריא יותר מבצק עלים כי הוא לא מכיל שומן!!!
בתיאבון וספרי לנו איך יצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם המים בין דפי הפילו זה יצא מעולה!
ענת .ר.12/04/2010אז כפי שאמרתי עוד בהודעה הראשית- התוצאה של מריחת המים בין העלים היתה מעולה! לכן, ליה, כנראה שזה אכן שסרט-אפ ;)
לא מרגישים כלל את חיסרון השמן שבין העלים! יצא מעולה וטעים! ושלמחתי יצאו כל כך הרבה בורקסים
שיישאר למשפחתי ולי להתענג עליהם עוד בהמשך השבוע :)
תודה לשניכן על התשובה לעדיפות צק הפילו על בצק העלים. אני מקווה שבצק הפילו מקמח מלא יעשה עלייה ונוכל להנות גם אנחנו ממנו... זה ייפתור לי הרבה דילמות לםפני שאני נותנת ביס בבורק הטעים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)