חומוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומוס
    שרון
    05/09/2010

שלום

האם ניתן לעשות סלט חומוס מקמח חומוס+טחינה גולמית+לימון ומלח?

ניסיתי עם גרגירי חומוס ויצא טעים אבל אני רוצה לחסוך את הבישול ולהשתמש בקמח חומוס.

ואם כן אז איך עושים? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומוס

הוספת תגובה

• חומוס, ללירון

שושי שטיינוביץ
    05/09/2010

צר לי, אך עד כמה שידוע לי, לא ניתן להכין סלט חומוס מקמח חומוס. ויש דברים שאין מה לעשות, אם רוצים טעם, בריאות ואיכות זה דורש טיפה השקעה. אז הנה הדרך לצמצם את ההשקעה עד כמה שאפשר:

כדי להכין חומוס, ניתן להשרות 1 קילו גרגרים יבשים במשך לילה שלם ולהרתיח למחרת, עם הרבה מים, עד ריכוך (תהליך שיכול להמשך 3 שעות).

מצננים מעט, מחלקים את הכמות ל-5 חלקים, משאירים חלק אחד ומקפיאים את השאר, בשקיות נפרדות.

את החלק שנשאר מחזירים לסיר, מוסיפים 1 כפית אבקת אפייה וממשיכים לבשל עד שהגרגרים ממש נמעכים.

מוציאים את הגרגרים מהסיר, עם קצת ממי הבישול, שמים בקערת מעבד המזון, מוסיפים טחינה, שום, לימון ומלח - מפעילים את המעבד לדקה, ומקבלים את החומוס הכי טעים שיש.

הצעת הגשה: שמים בצלחת, משטחים עם כף, שמים מעט שמן זית, פפריקה, כמה גרגרי חומוס חמים, 1 כפית (או יותר) שום כתוש טרי (בטח טרי) וזורים מיץ לימון טרי. בבוקר שבת אפשר להוסיף גם ביצה קשה חתוכה לרבעים.

כל פעם שתשתמשו בגרגרים במקרר עושים את אותו הדבר.

מניסיון, שיטה זו מייצרת חומוס יותר טעים מאשר בישול עם אבקת אפייה והקפאה.

שימו לב, בגלל שאין חומרים משמרים החומוס הזה מחזיק מספר ימים בודדים ומקסימום שבוע.

עוד טיפ: את הגרגרים שהקפאנו אפשר להוסיף לתבשילי עוף ובשר ולמרקים.

תמיד כדאי לשמור מעט גרגרים שלמים (מבושלים, כמובן) לקישוט החומוס.

בהצלחה ושנה טובה. שושי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו