סויה ואורז חום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סויה ואורז חום
    שולה
    31/10/2010

האם במקרה יש לך מתכון לגינת סויה מטוגנת ומתובלת אולי עם ביצה? כל המתכונים להשרותה בסויה וכו' לא טעימים בעיני. גם אורז חום אינני מליחה לגרום לו להיות טעים .האם יש לך רעיון למתכון שישביח אותו? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סויה ואורז חום

הוספת תגובה

• סויה ואורז חום - תגובה לאילנה

שושי שטיינוביץ
    31/10/2010

א, אילנה היי,

אני מניחה שהתכוונת לגבינת סויה, כלומר טופו?

את יכולה להשרות את הגבינה, לאחר שחתכת לקוביות, במשרה של שום כתוש, שמן זית, פלפל שחור ומעט מלח. אחר כך את יכולה להמשיך כרגיל.

חייבת לציין בפנייך, שטיגון איננו בריא, כך שאולי עדיף להקפיץ את הנתחים בווק חם. אם תוסיפי מעט סויה, זה לא יזיק.

לגבי אורז מלא: דרך טעימה מאד להכין אורז היא לבשל אותו בהרבה מים (כמו פסטה פי 4 או 5 מים) עד כמעט ריכוך ואז לסנן (ממש כמו פסטה).

בסיר שהוצאת ממנו את האורז את שמה מעט מים, כף או שתיים שמן, מלח ופלפל שחור, מביאה להרתחה ואז מחזירה את האורז, מערבבת היטב, מנמיכה את הלהבה למינימום ומאדה עוד 10 דקות.

בשלב זה אפשר להוסיף לאורז עשבי תיבול טריים וקצוצים עם שיני שום קצוצות או עדשים שבושלו מראש. שיטה זו אכן מאפשרת לאדות את האורז כפי שהוא או להוסיף לו ירקות וטעמים כחפצך.

מקווה שיצליח לך. ספרי לנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה ואורז חום - תגובה

ליה שומרון פינדר
    01/11/2010

אני מעדיפה הכנה בסיסית של אורז מלא אשר שומרת על כל הערכים שלו ולכן אני ממליצה להכין אותו בכמות מים מדודה ולהמתין עד שהם נספגים לגמריי. כמו שעושים אורז לבן.
    אז יש כמה שלבים:
    1. שוטפים 1 כוס אורז במים.
    2. מייבשים אותו בסיר יבש (קולים בסיר ללא שמן).
    3. מוסיפים 1/4 2 כוסות מים רותחים (ומלח אם רוצים כמובן)
    4. מבשלים מכוסה, על אש נמוכה 40-45 דקות עד שכל המים נספגו או התאדו.
    5. מפוררים בעזרת מזלג.

האורז שאני הכי אוהבת להשתמש בו הוא אורז בשמתי מלא...

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו