מוצרי חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוצרי חלב
    לימור
    01/11/2010

היי

רציתי לשאול לגבי היחס שלכן למוצרי חלב בעיקר כאשר מדובר בתינוקות/ילדים והאם קיים קשר למחלות חורף .
    בתי בת השנה ינקה עד גיל 9-10 חוד' ועברה לאחר מכן לתמ"ל , אינני שלמה עם זה אך איני מכירה חלופות .
    באופן כללי התזונה של הילדים מורכבת מלא מעט מוצרי חלב לרבות מעדני החלב והייתי שמחה לקבל רעיונות לתזונה אשר אינה מורכבת רובה ככולה ממוצרי חלב אשר מציפים את השוק זמינים ונוחים .
    אשמח אם תפנו אותי למקורות מידע , ספרים וכו'.

תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוצרי חלב

הוספת תגובה

• מוצרי חלב - תגובה

ליה שומרון פינדר
    01/11/2010

אני בד"כ ממליצה להיזהר ממוצרי חלב. כלומר, לצרוך מעט ובחשדנות. אם שמת לב שמרגע שחשפת את הילדים למוצרי חלב חל שינוי במצב הבריאותי כדאי לעשות הפסקה של חודש ולבדוק אם המצב משתפר.
    בתור תזונת תינוקות, אני הייתי ממליצה לחכות עם מוצרי חלב לגיל מאוחר עד כמה שאפשר, גם ככה את נותנת תמ"ל, אז לא צריך להעמיס מעבר לזה עם מעדנים וגבינות.
    באופן עקרוני יש הרבה חלופות לא חלביות בשוק, אפשר לקנות חלב מאורז, משקדים או משיבולת שועל.
    אפשר לעשות מעדני פירות (כמו שייקים) אשר אינם מבוססים על מוצרי חלב. שקדיה (ממרח שקדים) וטחינה הם מוצרים טובים שאפשר להשתמש בהם להעשרת השייקים. גם תוספת טובה לטעם וגם תוספת תזונתית.
    יש כמה ספרים בשוק על תזונת תינוקות, שווה לבדוק מי מהם מתאים לגישה שלך והמתכונים שבו הגיוניים לגבייך. יש ספר מצוין בהוצאת פוקוס. שווה לבדוק!
    באופן כללי, כבר נתתי פה מתכון בעבר של דייסת שיבולת שועל על בסיס מים בלבד אשר מערבבים עם מעט רסק תפוחים או כל רסק פרי אחר לא ממותק ושקדיה. זה מעדן, מאוד מזין ומאוד טעים. שווה לנסות.
    נשמח אם תעדכני את הפורום.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב מכילים מרכיבים חיוניים לה

המחלקה המדעית
    03/11/2010

התזונה בגיל הילדות היא המפתח לגדילה והתפתחות אופטימליות. תזונה דלה מדי בקלוריות או תזונה שלא מכילה את כל הויטמינים והמינרלים החיוניים בכמות הדרושה לגוף עלולה לגרום לפגיעה בגדילה. החלבונים מהווים את אבני הבניין של הגוף, חיוניים לבניית תאים, שרירים, לגדילה ולתפקוד הורמונים ואנזימים שונים. חלב ומוצריו הם המקור הטוב ביותר לסידן, הבסיס החיוני והחשוב ביותר לבניית העצמות. עיקר בניית העצם מתרחשת בגיל הילדות וההתבגרות, כך שתקופה זו מהווה חלון ההזדמנויות לבניית עצמות בריאות וחזקות יותר, שישמשו את הגוף לאורך כל החיים. החלב מספק לגוף רכיבי תזונה חיוניים כמו: חלבון איכותי, אשלגן, מגנזיום, ויטמין D, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B. לדוגמה: כוס חלב מספקת את כל הכמות המומלצת ליום של ויטמין B12 לילדים בגילאי 1-8 שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו