מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכנת גרנולה לבד!אופק14/12/2010
אני ממש מתלבטת... כי להכין גרנולה לבד בבית נשמע לי כמו אחד הדברים היותר משובחים שקיימים. זה יכול להפוך את הבוקר שלי לכזה נעימי :)
אבל זה אומר שאני חייבת לקנות מעבד מזון חדש.. כי שלי כבר שבק חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת גרנולה לבד! - תגובה
שושי שטיינוביץ14/12/2010מה הקשר בין הכנת גרנולה בבית למעבד מזון?
כדי להכין גרנולה, פשוט צריך לקלות שיבולת שועל. אפשר לקלות בתנור ועוד יותר טעים לקלות על הכיריים במחבת יבשה (זה יוצא ממש טעם של גרעינים קלויים). קולים בזהירות כי זה נשרף מהר. מסירים מהאש ומוסיפים מה שמתחשק: גרעינים, שקדים,אגוזים,פירות יבשים (לשים לב שהם מכילים הרבה קלוריות). אני מוותרת על דבש או סילאן בגלל הסוכר, אבל אם את רוצה, אפשר להוסיף גם דבש או סילאן או סוכר חום. אפשר בלי להוסיף כלום. שיבלת שועל קלוייה בעיני, זה אחד הדברים הטעימים שיש. הוסיפי חלב או יוגורט וזה ממש מעדן. כדאי לוותר על הממתיק בגרנולה, אך אם מתחשק מוסיפים אותו באוכל.
אפשר לקלות את הגרעינים והשקדים קלייה קלה של 2 דקות לפני שמוסיפים לגרנולה.
אכן, גרנולה ביתית הרבה יותר טעימה ואת יודעת בוודאות מה היא מכילה.
יש כאלה ששמים את כל המרכיבים יחד ואופים בתנור. אני פחות אוהבת את השיטה הזו.
אנא ספרי לי מה הקשר למעבד מזון. ולא, איני מכירה את המעבד הספציפי הזה.
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני דווקא מבינה את ההקשר..
אוסנת19/12/2010יש מס' חומרי גלם שצריך לחתוך בצורה כזאת שמעבד מזון חוסך זמן.
כל מיני אגוזים, שוקולד ופירות יבשים.
ואני מכירה את המעבד ששאלת לגביו והוא מומלץ.
יאללה תתחדשי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לפרטים בקשר לגרנולה
(:19/12/2010היי
איזו שיבולת שועל את משתמשת?
אינסטנט או אלה שקונים בחנויות תבלינים?
בנוסף בתנור כמה זמן צריך להיות? והאם פשוט לפזר את השיבולת שועל על תבנית וככה ישירות להכניס לתנור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לפרטים בקשר לגרנולה - תגובה
שושי שטיינוביץ21/12/2010לגרנולה השתמשי בשיבלת שועל רגילה, הגרגרים הגדולים, ולא אינסטנט.
אם את רוצה לאפות בתנור, כן, פשוט פזרי את שיבלת השועל בשכבה דקה בתבנית ואפי בתנור, בחום בינוני גבוה (190 מעלות) עד שהגרנולה משחימה מעט. שימי לב שלא תישרף.
באשר לאגוזים ותוספות. עדיף לשבור אגוזים עם פטיש שניצלים בתוך שקית ניילון מאשר לטחון במעבד מזון. ככה יישארו חתיכות ללעוס וזה לא ייטחן.
לגבי פירות יבשים. את יכולה לחתוך אותם לחתיכות גדולות ולהוסיף לגרנולה. אם תוסיפי דובדבנים מיובשים, חמוציות, צימוקים וכד' אז אין צורך לחתוך.
אישית, אני מעדיפה את הגרנולה עם מעט גרעינים (גרעיני דלעת, חמניות, שקדים - הקלויים 2-3 דקות בלבד) ובלי שום ממתיק. כך היא עם הרבה פחות קלוריות ולטעמי, לא פחות טעימה. אפשר לאכול אותה ממש כמו גרעינים, לפעמים אפילו בלי חלב.
אציין, שחשוב מאד לשמור על טריות ולכן יש לשמור בכלי אטום. (זה ממש כמו גרעינים).
מקווה שעניתי, ואם יש לך עוד שאלות, אני כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
(:22/12/2010איפה אפשר להשיג את השיבולת שועל הזו?
ובקשר להוספת ההפירות היבשים באיזה שלב אני מוסיפה אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה,וכמה זמן גם לוקח לה להשחים?
(:22/12/2010חשוב לי לדעת את הדברים מקווה שלא מטרידה אותך עם השאלות על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה,וכמה זמן גם לוקח לה להשחים? - תגובה
שושי שטיינוביץ23/12/2010את לא מטרידה בכלל. אני מודה לך שאת שואלת שאלות. את נותנת הצדקה לקיום הפורום. מה הייתי עושה אם לא היו שואלים שאלות? אז אנא שאלי כמה שיותר.
הזמן הוא עד 20 דקות עם השגחה מתמדת כל 5 דקות. כי זה תלוי בתנור שלך, בעובי השכבה ובעוד גורמים. אחרי הפעם הראשונה יהיה לך יותר ברור כמה זמן את צריכה.
נסי לקלות על מחבת יבשה על הגז. בעיני זה יוצא יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
שושי שטיינוביץ23/12/2010בכל מרכול.
לגבי פירות יבשים. אם חשוב לך לשמור על פריכות גרגרי שיבלת השועל (שיהיו ממש כמו פיצוחים), אז כדאי לשמור את הפירות היבשים בצנצנת ליד ולהוסיף כשאוכלים.
אם לא חשוב לך עניין הפריכות, את יכולה להוסיף אחרי הקלייה ואחרי שהגרגרים הצטננו היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לקלייה במחבת
(:24/12/2010כמה זמן נמשכת הקלייה במחבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לקלייה במחבת - תגובה
שושי שטיינוביץ25/12/2010דקות אחדות תוך השגחה על התהליך ותוך ערבוב תמידי. כדאי להחזיק את המחבת קצת מעל האש ולנענע אותו. זה קורה מהר מאד. הגרגרים מתחילים להזהיב וברגע שכולם או רובם זהובים, התהליך מסתיים. הניחי לקירור מוחלט לפני שאת מאחסנת בכלי אטום.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרנולה מדגנים אחרים
שירי08/02/2011הי, רציתי לשתף בנושא זה: אני מכינה גרנולה ביתית מדגנים אחרים, למשל שבבי שעורה או כוסמין. הם הרבה פחות שמנים משיבולת שועל ואני בדיאטה לכן עבורי זה פתרון מצויין. מתקבלת גרנולה פריכה, מעולה ורזה מאוד, שאני שולטת בתכולתה.
אני מתגוררת בחו"ל וכאן ניתן להשיג שבבים של דגנים שונים בחנויות טבע, אני מניחה שגם בארץ, למשל בעדן טבע מרקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרנולה מדגנים אחרים - תגובה
שושי שטיינוביץ08/02/2011נשמע מצויין, למרות שיש לציין ששבלת שועל הינה מאכל בריא ומומלץ מאד. נראה לי שאפשר לשלב וליהנות מהכל ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)