מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטיביה וסוכר קניםענת09/02/2011
שלום!
אני שומעת רבות על הסטיביה... אבל אני לא יודעת עד כמה הוא בריא והאם כדאי לצרוך ממנו או לא?
אני יודעת שהוא עדיף על סוכר ושהוא ממש טבעי (שני דברים אלו הם מה שמושך אותי).
כמו כן, מושכת אותי העובדה כי אני יכולה לגדל את הצמח בבית ולהפיק ממנו את הסטיביה הנוזלית או האבקה (אני לא יודעת בדיוק איך, לצערי)
אבל הייתי רוצה לדעת האם הוא מומלץ והאם יש לו התוויות נגד.
חשוב לציין שאני לרוב לא צורכת מוצרים מתוקים וסוכר... אבל כשמכינים עוגיות או עוגות אני מעדיפה מוצרים כמה שיותר בריאים וטובים..
כמו כן, הייתי רוצה לדעת מהם הייתרונות של סוכר קנים. שמעתי עליו, אבל פרט לכך שאין לי מושג איפה אני קונה את זה אני לא יודעת עד כמה הוא בריא תזונתית.
מה עדיף בין השניים הללו? האם יש משהו אחר שמומלץ לצריכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיביה וסוכר קנים - תגובה
ליה שומרון פינדר14/02/2011סטיביה וסוכר קנים שניהם ממתיקים אבל הם בעלי תכונות שונות.
סוכר קנים - בארה"ב זה הסוכר הפחות מעובד והיותר בריא. יש לזה תקן. בארץ... כל סוכר שמופק מקנה סוכר יכול להיקרא סוכר קנים גם אם הוא לבן. כך שהמונח סוכר קנים לא מעיד על משהו בהכרח בריא.
סטיביה זה באמת ממתיק טבעי. אני לא באמת שמעתי טענות נגדו מלבד זה שיש לובי של חברות הענק שעומדות מאחורי הממתיקים המלאכותיים והם מאויימיפ מפני הסטיביה וטוענים שהעובדה שהוא טבעי לא אומרת שהוא בריא ורוצים שהוא יעבוד את אותן הבדיקות שעוברים ממתיקים מלאכותיים...
בכל אופן, סטיביה מתאים גם לחולי סכרת, הוא מתוק מאוד אבל יש לו גם טעם לוואי מריר אם שמים יותר מדי. לא כל אחד אוהב את הטעם. אגב, מאוד קשה להשתמש בו באפייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל
ענת14/02/2011אם סטיביה לא הכי כדאי לאפייה, על מה את ממליצה לשימוש באפייה שהוא לא סוכר רגיל ומעבוד (הרי גם סוכר חום הוא סוכר מעובד שלא מומלץ לצריכה כמו הלבן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל - תגובה
ליה שומרון פינדר20/02/2011אפשר להשתמש באפייה בממתיקים כמו סילאן, סירופ אגווה, מייפל וכד'...
הבעיה היא שהם נוזליים ולא ניתן להחליף בקלות את הסוכר במתכון בממתיקים אלו. זה באמת אתגר. אבל צריך לנסות ולנסות ובסוף זה מצליח.
אגב, סוכר חום עדיף במעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל - תגובה - תגובה
שושי שטיינוביץ21/02/2011אגב סוכר חום: אפשר לטחון סוכר חום בבלנדר ולקבל ממש אבקת סוכר חום שהיא מצויינת לעוגות עדינות כגון טורטים. טורט עם אבקת סוכר חום, קמח מלא ושקדים היא טורט מעולה, אין בה שמן (נכון, שקדים, אבל לא שמן) והיא ממש עוגת בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשושי ולליה
ענת21/02/2011אני יודעת שסוכר חום עדיף על סוכר לבן- אבל איזה מהם? לרוב אנו משתמשים בדמררה, אבל יש גם את הסוכר החום הכהה. אני לא בטוחה, אבל האם זה נכון כי מוסיפים לו מולסה או מייפל כדי שהוא יהייה כל כך כהה ולח?
שושי, אני יודעת שאפשר כך ליצור אבקת סוכר חום. ואני עושה זאת.
אני פשוט מחפשת משהו יותר בריא להשתמש בו מאשר סוכר כאשר אני אופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת, סוכר חום אמיתי או צבוע?
שושי שטיינוביץ22/02/2011כדי לדעת אם סוכר חום הוא אמיתי או צבוע, אפשר לבצע בדיקה פשוטה.
שימי כפית סוכר בתוך רבע כוס מים. רצוי כוס שקופה.
אם המים נהיים כהים והסוכר הופך ללבן, סימן שהסוכר צבוע. אם הסוכר נשאר בצבעו האמיתי, יש לך סוכר חום אמיתי. וזה שהוא יותר עדיף אמרנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברית נכונה
יוסי18/02/2012אם הוא עדיף אז הוא יותר טוב !
אין צרוף של "יותר עדיף " !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברית נכונה - תגובה
שושי שטיינוביץ18/02/2012אתה בהחלט צודק. זה סתם סלנג (לימור, זוכר?)....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמררה למיטב ידיעתי עדיף
ליה שומרון פינדר22/02/2011שושי, לא הכרתי את השיטה הזאת... מאוד מענין! אני מתכננת לנסות אותה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמררה למיטב ידיעתי עדיף - תגובה
שושי שטיינוביץ22/02/2011אשמח. נסי וספרי לי. אני ניסיתי כמה פעמים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה ושושי- תודה
ענת22/02/2011שושי, אנסה גם אני את בדיקת הסוכר- תודה!
יש לי שאלה נוספת:
אני לרוב משתמששת בדמררה כפי שרשמתי, אבל מה אני עושה במתכונים שרשום שצריך את הסוכר החום הכהה?
יש מתכונים שניסיתי לחהליף במקום ולשים את הדמררה וזה היה בסדר, אבל מבחינת משקל- הם הרי בעלי משקל שונה.
אני לא רואה סיבה להחזיק בבית שני סוגי סוכר שונים בשביל הפעם ב.. שאצטרך א הסוכר החום הכהה...
יש רעיונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה ושושי- תודה - תגובה
שושי שטיינוביץ23/02/2011גמישות ויצירתיות זה הפתרון. השתמשי בדמררה לכל דבר. עשי הערכה של הכמות ואני מאמינה שיצליח לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)