טעם קוקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מבולבלת :S

ענת
    03/04/2011

ליה, נגעת לי בנקודה רגישה.
    אני מאוד מתלבטת האם לקנות ולהשתמש בשמן קוקוס או לא.
    מצד אחד קראתי שהוא בריא (ואפילו מחקרים הראו כי הוא עוזר בכל מיני בעיות של מערכת העיכול, כמו IBS). מצד שני, קראתי כי כמות השומן הרווי בו מאוד גבוהה ולכן הוא לא מומלץ.
    בקיצור, הלכתי לאיבוד.
    אני מאוד אוהבת קוקוס (בפני עצמו, כקוקוס. לא פירות יבשים המלאים בסוכר. פשוט טעם הקוקוס... מתה על זה!) כך שמה שאת אומרת לי בעצם משמח.
    אבל בקשר לשמן קוקוס (שיכול להוות תחליף פרווה מצויין במקום חמאה בהרבה מאוד מתכונים) אני אובדת עצות.

אשמח לשמוע ממך (ואולי גם משושי, אם היא יודעת) על העניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבולבלת :S - תגובה

ליה שומרון פינדר
    03/04/2011

הי ענת,
    כמו להרבה דברים יש כמה דעות והנושא מורכב.
    הדיאטניות הקליניות והגישה המערבית עוד לא אימצה את הקוקוס והיתרונות שלו. הם עדיין מזהירים מהשומן הרווי.
    הגישה הנטורופתית כן מכירה כבר בשמן הקוקוס ובשומן הרווי שבו כמזון בריא ואף בעל סגולות ריפוי.
    כל אחד יכול לחקור ולאמץ את הגישה שמתאימה לו ביותר.
    אני באמת מאמינה שיש להימנע משומן רווי , אולם יש להבחין בין שומן רווי מן החי ומן הצומח. שומן רווי שמקורו מן הצומח, הוכח כשומן רווי שאינו מזיק ואף יש בו סגולות ריפוי.
    לכן, אני בהחלט משתמשת בשמן קוקוס במטבח שלי, אך אני מדגישה שעדיין אין תמימות דעים בענין.
    מקווה שעזרתי ולא בילבלתי...
    ליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ליה

ענת
    04/04/2011

לא בלבלת. רק חידדת את העניינים.
    אני חושבת שאקנה שמן קוקוס ואשתמש בו במשורה.
    בהזדמנות זו אשאל- איך אני מחליפה את החמאה במתכון בשמן הקוקוס? מחליפה 100% או שצריך יחס אחר?
    ועוד שאלה- זה נותן טעם מיוחד לאוכל? (בכל זאת, זה מקוקוס)

שוב, המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ליה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    05/04/2011

בהרבה דברים, מאפים במיוחד, לא ממש מורגש הטעם של הקוקוס. אני מכינה גם חביתה עם שמן קוקוס וזה מאוד טעים לי. יש לזה טעם מיוחד, אבל לא מרגיש קוקוסי במיוחד...
    בכל אופן כשממירים חמאה בשמן קוקוס זה 80% שמן קוקוס במקום כמות החמאה. כיוון שבחמאה יש 80% שומן ושמן קוקוס הוא 100% שומן (כמו כל שמן אחר).

מאוד נחמד להשתמש בו במאפים פריכים. כיוון שהוא מוצק בטמפרטורת החדר, הוא מתפקד כמו חמאה מבחינת המרקם של המאפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ענת
    05/04/2011

אני אנסה את זה.
    ראיתי את זה בחנות הטבע שיש לי בקניון (זה לא הכי זול), אז אלך לרכוש לי ולנסות.
    בתור אחת שאסור לה מוצרי חלב (ונגד שימוש במרגרינה) זה פתרון נהדר כדי שאוכל גם אני להנות מהמאפים שאני מכינה. :)

ואגיד גם לך, כפי שרשמתי לשושי, המון תודה לשתיכן על השיתוף שלכן עם הידע שיש לכן פה בפורום. תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    05/04/2011

תודה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבולבלת :S - תגובה

שושי שטיינוביץ
    04/04/2011

ענת היי,
    התשובה של ליה היא התשובה האמיתית. אכן, הדעות חלוקות. הגישה שאני עובדת לפיה היא הגישה הקונבנציונאלית, ואת המידע שלי אני מקבלת מדיאטנים ותזונאים איתם אני עובדת לאורך השנים. גישה זו לא ממליצה על צריכה מוגברת של קוקוס מהטעמים שהוזכרו. אין לי דעה משלי כי אינני תזונאית. אך אני הולכת לפי הקו הזה ועל פיו גיבשתי את השיטה שלי (גורמה לייט) ואת הגישה שלי למזון בריא וטעים.
    אז יקירתי, ההחלטה היא אכן בידייך.
    ואם אני עוזבת את כל הכללים והולכת לפי הלב, אז אני אומרת לך, השתמשי בקוקוס, וכתמיד, לפי מידה. ליה צודקת. זה טבעי, זה צמחי ובטוח הרבה פחות "רע" משומן מן החי, שעליו אין חולקין.

וכמו בכל דבר, המידתיות היא הקובעת. מזכירה לך את כלל הזהב שלנו. שמירה על תזונה בריאה היא במתכונת 80-20. 80 שומרים ו-20 פחות. ולמה ככה? כי אנחנו בני אדם ורובנו לא יכולים אחרת.

מקווה שהבהרנו את הבלבול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שושי

ענת
    04/04/2011

אני יכולה לחיות בסגפנות אם יש משהו שאני יודעת שלא בריא. יש הרבה דברים שגיליתי לאחרונה שאסור לי לאכול ואני מצליחה (יחסית) לעמוד בזה. מידי פעם יש לי "נפילה" קטנה וכשבא לי משהו מתוק (שאסור לי, ולא בגלל סוכרת), אני אוכלת מעט חלבה משומשום מלא (ממש איזה גרגיר... רק בשביל הטעם) או לוקחת מעט מאיזה ממרח שוקולד-אוגוזים (כמו נוטלה) שהכנתי. או לחילופין פשוט לועסת מסטיק ללא סוכר עם טעם שאיננו מנטה.

לצערי אני חייבת להקפיד כמה שיותר על התזונה שלי. אחרת אני סובלת מכאבי בטן נוראיים. לכן אני מכינה לעצמי את הגרנולה הביתית (ללא שימוש בממתיק כזה או אחר כלל- לא דבש, לא סילאן לא כלום. רק מעט שמן קנולה ורסק תפוחי עץ- ולתנור),
    לא מכניסה פירות יבשים (כי הם סתם מסוכרים ולא באמת טעימים לי. מעדיפה את הפריא האמיתי.). יש לזה טעם מאוד טבעי וניטרלי שאני שמחה להגיד שהוא הרבה יותר טעים לי מגרנולות קנויות. גם ההמנעות מהסוכר ומהמתוק עשתה לי רק טוב (ולשמחתי הייתה לי מאוד קלה).

אני מבינה ומקבלת מאוד את גישת ה 80-20, כי אחרת אי אפשר להתמיד בתזונה. אחרת יש נפילות, ואלו נפילות קשות וכואבות. אבל אני לא מאמינה בלהכניס לגוף שלי משהו שאיננו בריא. לכן, לפני שאני מכניסה לגוף שלי משהו אני בודקת מיליון פעם אם זה כדאי או לא. וזו הסיבה שעדיין לא קניתי לי סטיביה.

שוב, תודה על התשובה ועל ההתייחסות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שושי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    05/04/2011

ענת היי,
    הלוואי ויכולנו כולנו להיות כמוך, עם משמעת הרבה יותר מהודקת ומודעות למה שאנחנו מכניסים לפה.

מה שאני מנסה לעשות הוא למקסם את הטוב ולתת מקום גם לחולשות האנושיות, תוך פגיעה מינימלית בבריאות ואיכות חיים. ברור שלמי שיש מגבלה בריאותית - זה מה שקובע.

אז אני מאחלת לך בריאות, שמירה על אורח חיים בריא, והכי חשוב שיהיה בקלות ובשמחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ענת
    05/04/2011

שושי,
    תודה רבה!
    אני מרשה לעצמי ממש מעט לחרוג (כפי שרשמתי) כי אני יודעת אחרת כמה אני אסבול (מניסיון).
    אני מסכיהמ עם הגישה שלך. היא גישה נכונה. וזו הגישה שאני ממליצה לחברות שלי כשהן חושבות על שינוי תזונתי.

אני יודעת שלעשות שינוי תזונתי הוא לא קל, אבל הוא שווה את זה. אני מרגישה על עצמי הרבה יותר טוב. ואני יודעת שיש דברים שגם המשפחה שלי עשתה ומרגישה עם זה הרבה יותר טוב. פשוט צריך לנסות ולא לפחד.

ותודה על כל התשובות! אני מאוד נהנית מהפורום ומהידע שאת וליה משתפות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    06/04/2011

תודה ענת. את מקסימה. שיהיה לך חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעם קוקוס
    ענת
    02/04/2011

אני מכינה גרנולה ביתית.
    הפעם ממש התחשק לי להכין גרנולה ושיהייה לזה טעם קל של קוקוס, אז הכנסתי פירורי קוקוס לתערובת והכל יחד לתבנית. לצערי, למרות ריח הקוקוס העדין שעלה מהתנור (לפחות בדקות הראשון של הקלייה) לא מרגישים את הקוקוס בכלל! אין טעם, לא רואים אותו.. כלום!
    יש למישהו רעיון איך אני יכולה לארגן לי את הגרנולה שיהיה לה טעם של קוקוס? אני מעדיפה להשאר עם המצרכים כמה שיותר טבעיים. כלומר, לא תמציות טעם שונות ולא חלבה בטעם קוקוס (עשיתי את זה. זה יוצא טעים אבל מאוד עדין בטעם ואני רוצה משהו שטעם הקוקוס בו יורגש. וזה לא מיוחד בעיניי עניין החלבה. רוצה לגוון).

תודה מראש ;)

לקביעת תור
    סגירה
    טעם קוקוס

הוספת תגובה

• טעם קוקוס - תגובה

שושי שטיינוביץ
    03/04/2011

אם את רוצה חטיף או גרנולה בריאותיים, עדיף לצמצם או לוותר על הקוקוס בכלל. אבל אם בכל זאת את רוצה טעם של קוקוס, אז פשוט הגדילי כמות הקוקוס.

לגבי הגרנולה, הוסיפי את הקוקוס ממש בסוף, כאשר כבר כיבית את התנור. ככה יישאר טעם הקוקוס וגם הוא לא יתבשל יתר על המידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ענת
    03/04/2011

תודה!
    למה את ממליצה לוותר על הקוקוס כליל אם אני מעוניינת שזה יהיה כמה שיותר בריא? מעולם לא שמעתי על דבר כזה ואשמח שתאירי את עיניי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    03/04/2011

הי ענת,

במשך זמן רב קוקוס נחשב לא בריא במיוחד כיוון שיש בו תכולה גבוהה של שומן רווי.
    אולם, כיוון שמדובר בשומן רווי מן הצומח, מחקרים חדשים בתחום טוענים שאין בעיה עם זה ואפילו להיפך, יש מחקרים לפיהם סוג חומצת השומן הרוויה שיש בקוקוס זהה לזו שיש בחלב אם, ודווקא ממליצים על צריכה של חומצת שומן זו.
    אני בעיקרון בעד קוקוס.

לבריאות ובתיאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו