מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורז מלאענת30/05/2011
שלום
האם יש לך המלצה לאורז מלא של איזה חברה?
ואפה לקנות?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורז מלא - תגובה
שושי שטיינוביץ31/05/2011ענת יקרה,
את יודעת שאני לא יכולה להמליץ על חברה או מוצר מסויים.
אני אישית קונה במרכולים או בחנויות תבלינים וקטניות.
אני בוחרת אורז שהגרגרים שלו יפים ושלמים. יש מאכלים שאני מעדיפה אורז מלא עגול ויש מאכלי אורז שאני מעדיפה אורז מלא ארוך. ואם את יכולה להרשות לעצמך, אז אורז בסמטי מלא הוא גם בריא מאד וגם משובח בבישול.
ושאני אומר לך שיש אפשרות לאורז בסמטי, מלא ואורגני? יש. עניין של מחיר.
לא יודעת אם עניתי, אבל זה הכי טוב שאני יכולה.
רוצה טיפים לבישול אורז מלא?
כדאי לבשל אורז מלא עם המון מים (כמו לפסטה), עד 90% בישול. כשזה כבר רך אבל כמו אל דנטה בפסטה. תהליך זה אורך כ-25 - 30 דקות.
מסננים את המים וממשיכים.
שמים בסיר: מלח, תבלינים לפי הטעם, כפית שמן קנולה או זית + 1/2 כוס מים ל-2 כוסות אורז (לפני הבישול). מרתיחים את המים המתובלים, מחזירים את האורז לסיר, מערבבים בעדינות, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה מאד נמוכה עוד 20 דקות.
תבלינים מומלצים: פלפל שחור, שום, מלח, כורכום, הל, מקלות קינמון, גרגרי כוסברה. אפשר לחוד או ביחד. כל תבלין מעניק לאורז טעם אחר.
אפשר בשלב האידוי להוסיף עשבי תיבול קצוצים והרבה שיני שום ולאדות יחד.
אפשר להוסיף ירקות שהוקפצו מראש (גזר מגורר, קישואים, פטריות וכו').
כל אופציה תתן אורז אחר, עם טעם ומראה אחרים.
והנה בנשימה אחת נתתי טיפים ללפחות 10 מתכוני אורז.
נראה לך שתסתדרי?
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת אחלה תודה רבה
ענת05/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת אחלה תודה רבה - תגובה
שושי שטיינוביץ09/06/2011תודה ענת. זה כיף לקבל משובים. מחמם את הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
ענת05/06/2011ומה לגבי קמח מלא? איך מחליפים את הקמח הרגיל בעוגה בקמח מלא (מבחינת כמויות?)
אודה לך שוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה... - תגובה
שושי שטיינוביץ09/06/2011אם את עושה את המתכון אחד לאחד, הפחיתי מעט מהקמח המלא. מעט זה אומר כ-10 אחוז פחות. קמח מלא גם סופח יותר נוזלים, כך שייתכן שיש מקום להגדיל מעט את כמות הנוזלים בעוגה. אם תשלחי לי מתכון ספציפי, אנסה להמיר לך אותו.
בנוסף, אפשר לנסות חצי מלא חצי לבן. זה לא הכי טוב, אבל ייתן תוצאות יותר טובות.
בנוסף, אפשר להמיר חלק מהקמח בקמח כוסמין, שדומה יותר בצבעו ותכונותיו (לצורך אפיית עוגות כמובן) לקמח לבן. הוא יותר קל מהמלא, כמובן בריא מאד והתוצאות איתו מצויינות.
מקווה שעניתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)