מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב של ריטלין וציפרלקסלירן05/08/2018
האם אפשר לשלב בין ריטלין לציפרלקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של ריטלי וציפרלקס
ד``ר עדי אדר08/08/2018שלום לך-
שילוב זה אפשרי, כמובן עם המלצה ומעקב רפואי מתאים.
יש לקחת בחשבון כי ריטלין לעתים מגביר מצבים רגשיים שונים כולל תסמינים חרדתיים ובמיוחד באנשים עם רקע מתאים (ולכך נועד ציפרלקס). לכן חשוב שבעתיים במצב כזה מעקב רפואי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפה לרפינדאט והירדמות לאחר נטילה בערבק02/08/2018
שלום רב,
בחודשים האחרונים התחלתי להרגיש עייף ואף לקרוס לאחר נטילת מנה נוספת בשעות הערב ואף נרדמתי. לאחר מעבר לרפנידאט מריטלין הבעיה הזו באה לידי ביטוי בצורה גרועה אף יותר.
האם יש סיבה שדווקא בשעות הערב הכדור ירדים ויגרום לעייפות חזקה והאם זה יכול להיות קשור לחומר הלא פעיל ברפנידאט?
אציין שמאז שאני לומד לימודי ערב אני נוטל ריטלין באופן קבוע בשעות הערב/לילה, במידה וזה הפך לקשה על הגוף לאחר כשנתיים האם בתום הלימודים עשיית הפסקה קצרה לפחות עם המינון של הערב תוכל להחזיר את המצב לקדמותו?
אציין שהעלאת המינון לא עוזרת, ההפך הוא הנכון והעייפות אף מתגברת.
מודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפנידאט ותחושת עייפות
ד``ר עדי אדר06/08/2018שלום רב
תכשירי ריטלין לעתים תכופות גורמים לרבאונד - כלומר תסמינים המופיעים לאחר שנגמרה השפעת התרופה (בתחומים של מיקוד וריכוז).
אחד הביטויים לכך היא תחושת עייפות, לעתים מאוד משמעותית, במיוחד בשעות הערב כאשר סביר להניח כי התחושה תימשך כחצי שעה-שעה ואז תחלוף (אלא אם כן נרדמנו לפני כן...).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת העייפות של הריבאונד אני מכיר, התכוונתי לעייפות לאחר נטילה
ק06/08/2018הכדור שנלקח בערב מתחיל להרדים חזק כשעה לאחר הנטילה ולמעשה אי לקיחתו גורמת לי להיות ערני יותר אך לא מרוכז וזו הבעיה למעשה, אציין שהשינוי קרה בחודשים האחרונים לאחר לקיחת התרופה במשך קרוב לשלוש שנים.
ברפנידט זה מורגש יותר מאשר בריטלין אך עדיין זו תגובה מוזרה שלא חוויתי בעבר. האם יש איזשהם דיווחים ספרותיים בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות שקשיי הנשימה קשור לויואנס?דנה יוסף31/07/2018
שלום
בת 38 אני נוטלת ויואנס 70 מג כבר שנה
הכדור ממש עוזר ולא היו תופעות לוואי
לפניי 3 שבועות התחיל לי קושי בנשימה וכרגע אני מנסה להבין מאיפה זה בא....בדיקות של אלרגיה וריאות.
האם יכול להיות שקשיי הנשימה קשור לויואנס? יכול להיות שאחרי שנה יהיו תופעות לוואי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה וויואנס
ד``ר עדי אדר31/07/2018שלום לך -
סביר להניח כי הסיבה לקוצר הנשימה לא קשור בויואנס במיוחד שאת נוטלת את התרופה תקופה כה ארוכה.
מומלץ לגשת לרופא שלך לברר את הגורמים לתסמין שאת מתארת!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן תודה.....................
דנה יוסף31/07/2018תודה על התשובה המהירה
אני בברורים וזה לוקח זמן לצערי.
אם הקושי לנשום קשור לויואנס זה יכול לסכן אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן תודה.....................
דנה יוסף31/07/2018ועוד שאלה
קבלתי פרדניזון מרופא המשפחה....במחשבה שאולי יש לי אלרגיה....זה שילוב אפשרי? סטרואידים וויאנס?
אני כבר עובדת עצות מכל המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון ריטלין לילד בן שששלומית29/07/2018
בני בן שש (עוד שבועיים) אובחן עם ADHD והתחיל טיפול בריטלין LA 10 לפני כעשרה ימים. לא נראה שיפור משמעותי. שוקל שלושים ק"ג. האם יכול להיות שהמינון נמוך לו מדי? אולי תרופה אחרת מתאימה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון ריטלין
ד``ר עדי אדר29/07/2018שלום לך
עקרונית אני ממליץ על יעוץ תרופתי אינדיבידואלי בפורום וזה תפקידו של הרופא המטפל (אשר מכיר את הילד, מהות הקשיים וכו').
עם זאת למשקל שלו המינון הזה בהחלט יכול להיות נמוך ויש מקום להתייעץ עם הרופא המטפל על העלאת המינון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפי מה בוחרים איזו תרופה?רועי29/07/2018
מהם הקריטריונים לבחירת סוג התרופה שלוקחים? האם לרצון של המטופל יש מקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים לבחירת סוג התרופה.
ד``ר עדי אדר29/07/2018שלום לך
אתחיל מהשאלה השנייה. בהחלט יש להאזין למטופל כאשר כיום המידע נגיש לכל. עם זאת הרופא צריך לשקול שיקולים מקצועיים רפואיים ולהסביר אותם כמובן למטופל.
יש שיקולים מגוונים לבחירת סוג התרופה כולל משך הפעילות הנדרש, עלויות, הבעיות התפקודיות הקיימות.
יש לציין כי לא ניתן להתחיל בתכשירים כגון אטנט, ויואנס אלא רק התנסות בשני תכשירי ריטלין לפחות ותופעות לוואי משמעותיות עקב כך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים בעין ונטילת פוקולין 30דבי26/07/2018
ילד בן 9 התחיל לפני כמה חודשים פוקולין 30 עכשיו התחילו לו טיקים בעין. אני מניחה שיש קשר בין הדברים? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים בעין ונטילת פוקלין
ד``ר עדי אדר26/07/2018שלום לך
יתכן ווישקשר לנטילת התרופה ויתכן שלא...
טיקים מהווה תופעה שכיחה מאוד גם בילדים ללא נטילת תכשירי ריטלין.
טיקים כשלעצמם לא מהווים סכנה בריאותית בדרך כלל אך הם גורמים לילדים תחושת אי נחת וגוררים תגובות של הורים וחברים כאשר ההורים מנסים לעתים לגעור בילד או בילדה להפסיק את התנועות (אשר הן כמובן בלתי רצוניות וניתנות לריסון רק לפרק זמן קצר) וכן של חברים העלולים ללעוג או להעליב. ההחלטה להתחיל טיפול תרופתי קשורה בעיקר לשיקול האם קיימת הפרעה תפקודית משמעותית לתפקוד היום-יומי או לחילופין האם נגרמת מבוכה משמעותית לילד או לילדה עקב הטיקים.
כמון שיש צורך להתייעץ עם הרופא המטפל אך הופעת טיקים לא מחייבת בדרך כלל הספקת טיפול תרופתי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוקלין XR 30 מגקרן23/07/2018
שלום רב, בני בן 16.5 ושוקל 58 קג, סובל מבעיות קשב וריכוז. טופל בריטלין אך סבל מתופעות לוואי.הרופא הציע לנסות את הכדור פוקלין XR ורשם לו מינון של 30 מג. האם המינון לא גבוה מידי? הבנתי שזה המינון הגבוה ביותר שניתן
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוקלין XR
ד``ר עדי אדר23/07/2018שלום לך
בדרך כלל איני נותן המלצות אינדיבידואליות בפורום לגבי טיפול תרופתי.
עם זאת המינון שציינת הוא אכן המינון המקסימלי ולא ברור משאלתך האם זה המינון הראשוני שהומלץ להתחיל איתו ואם כן רצוי לברר עם הרופא המטפל למה הוא המליץ להתחיל במינון הזה (משקל גוף גבוה? בעיות התנהגותיות משמעותיות, טיפול רפואי קודם במינון גבוה?) .
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ODD אצל מבוגר - ארך הטיפולארגמן22/07/2018
שלום רב
אני מבקש לקבל הערכה של מספר הטיפולים הנדרשים לשינוי משמעותי לטובה במצבו של מבוגר (אישתי) בעל תסמונת ADD מאובחנת.
אני מבין שאין כאן שחור-לבן, וזה משתנה מאדם לאדם, אבל אני זקוק להבין את סדרי הגודל, למשל: 5-10 טיפולים או 10-20 טיפולים, וזאת ע"מ לגייס משאבים כספיים לצורך הטיפול.
מאוד מודה אם תוכל לסייע לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADD ואורך טיפול
ד``ר עדי אדר23/07/2018שלום לך
עם כל הרצון הטוב קשה לענות על שאלה כזו כי אין נוסחה מתמטית. תלוי מה הקשיים כולל קשיים נלווים, איזו שיטה טיפולית תינקט ויש להפנות שאלה זו לגרום המטפל.
אני מניח שהטיפול נועד לסוגיות שונות העולות מהתפקוד בסיטואציות שונות, נושאים רגשיים, יתכן משפחתיים .
חשוב כמובן לפני התחלת טיפול לברר נושא זה (משך טיפול משוער) עם הגורם המקצועי .
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז ולימוד מתמטיקהאלון19/07/2018
היי
רציתי לדעת האם יש קשר בין קשב וריכוז לקושי בלימוד מתמטיקה?
אני מתכוון כשאני מנסה ללמוד אפילו אני תוך 5 דקות מאבד עניין ונהיה לי מין "עמעום" במוח,אני לא מסוגל להבין כלום ומפסיק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז ולימוד מתמטיקה
ד``ר עדי אדר19/07/2018שלום לך -
אין קשר....
הפרעת קשב וריכוז לא מתבטאת במקצוע ספציפי אלא במצבים שונים הדורשים למידה ,התמדה, מיקוד וריכוז.
יתכן וקיימת הפרעת למידה ספציפית במתמטיקה והיא לא קשורה לקשב וריכוז.
יש לזכור כי קושי במקצוע מסוים גורם גם לקשיי מיקוד וריכוז כי החומר משעמם, לא מובן, קיימת רתיעה מהתמודדות עם החומר הלימודים וכו'.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 ונטילת פוקליןטלי17/07/2018
שלום
בני החל טיפול בפוקלין 10 מג xr.
נראה שהתרופה משפיע לשעתיים שלוש ונעלמת והוא לא רגוע בכלל.
הוא מאד רזה שוקל 21 קילו .
האם יש להעלות את המינון לדעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 10 ונטילת פוקלין
ד``ר עדי אדר18/07/2018שלום לך
איני ממליץ המלצות אינידיבידואליות בפורום לגבי מיון תרופתי.
מומלץ בנושא זה להתייעץ עם הרופא המאבחן והמטפל אשר מכיר את הילד.
עם זאת ניתן ברמת העיקרון ניתן להעלות מינון מעבר למינון שהוא מטופל ובהנחה שאין תופעות לוואי משמעותיות. מאידך יש לבדוק שוב מהות קשייו התפקודיים והאם קיימים קשיים תפקודיים התנהגותיים אחרים אשר גורמים לתגובה חלקית לתכשירי ריטלין כולל פוקלין.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה של הכדורים משפיעה על ההשפעה?צביקה17/07/2018
האם הפסקה של התרופות לחודשיים הקרובים תשפיע על ההשפעה כשחוזרים לקחת אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפסקה במתן ריטלין משנה את השפעת התרופה?
בהחלט ייתכן כי לאחר הפסקה של ימים או שבועות (למשל בחופש הגדול) אז חידוש הטיפול עלול להיות מלווה בתופעות לוואי.
ככל שמקפידים על נטילה סדירה של התרופה יש פחות תופעות לוואי כאשר גם תתכן ירידה בהשפעת התרופה.
לכן כאשר מחדשים טיפול רצוי להתחיל במינון נמוך יחסית ולאחר שבועיים שלושה לחזור למינון המקורי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של קונצרטה לריטליןבן15/07/2018
האם יש מניעה לשלב בין קונצרטה לריטלין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש מניעה לשלב בין קונצרטה לריטלין?
ד``ר עדי אדר18/07/2018שלום לך -
עקרונית ניתן לשלב בין קונצרטה לריטלין. המרכיב הפעיל בשתי התרופות זהות.
יש להדגיש כי לא מומלץ לקחת ריטלין לאחר חלוף השפעת הקונצרטה כי ייתכנו קשיי הרדמות.
כמובן שיש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי מינון והנחיצות בשילוב זה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של ויואנס וציפרלקסקטיה12/07/2018
האם מותר לשלב ויואנס עם ציפרלקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח גם לתשובה
אלעד18/07/2018אשמח גם לתשובה בבקשה שכן לא ניתן מענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר לשלב ויואנס עם ציפרלקס?
אין הוראת נגד לשילוב זה כלומר שילוב כזה אפשרי אבל כמובן תוך התייעצות עם רופא המטפל.
יש לקחת בחשבון כי לעתים ויואנס מגביר מצבים חרדתיים או דיכאוניים ולכן חשוב להתייעץ קודם לטיפול עם הרופא!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת עייפות אחרי לקחית ריטליןדותן10/07/2018
לוקח ריטלין la במינון של 10 מ"ג , חצי שעה אחרי נופלת עלי עייפות וכל מה שאני רוצה לעשות זה לישון... צריך להעלות את המינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת עייפות לאחר נטילת ריטלין
ד``ר עדי אדר11/07/2018שלום -
אם המטופל הוא מבוגר אז זהו מינון מאוד נמוך (!) ובהחלט ייתכן כי תופעת העייפות מבטאת מינון נמוך ואכן יש מקום להעלות מינון.
מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגביי השפעה של הכדור ויואנסאשד08/07/2018
היי דר, האם יש לכדור ויואנס השפעה מבחינה חברתית ורגשית, ולא רק ריכוז. שמתי לב שיש ימים שאני ממש מתחיל להשתגע ולא להתחשב ברגשות של אחרים בכלל וזה בדרך כלל קורה בערב. אבל אני מרגיש שאני יכול לשלוט על זה. האם בגלל הסיבות האלו והדברים האלו שאני מתאר צריך להפסיק את נטילת הכדור? האם באמת יש לכדור השפעה רעה על הקטע החברתי והריגשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבאונד לאחר תום השפעת ויואנס
ד``ר עדי אדר11/07/2018שלום -
התופעה שאתה מתאר היא למעשה רבאונד, כלומר תסמינים שונים אשר מופיעים לאחר שחולפת השעפת התרופה.
חשוב במצב כזה האם התופעה שכיחה, האם אתה מסוגל להתמודד איתה ובמידה והתופעה מפריעה בצורה משמעותית יש להתיעץ עם הרופא המטפל לשינוי תרופתי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)