מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן שהגוף מתרגל לתרופהמשה30/08/2018
שלום.
אני בן 30, מאובחן עם ADD, מטופל תרופתית בשנה וחצי האחרונות.
הדרך התחילה עם ריטלין לסוגיו ( 10 ו20 מ"ג לממושך), המשיכה לקונצטרה(36 מ"ג). עם שתיהן היו לי הרבה תופעות לוואי ולכן עברתי לאטנט 20 מ"ג. עם אטנט - הרבה פחות תופעות לוואי. מצד שני, מכיוןן שאני זקוק לתרופה במהלך העבודה, זמן ההשפעה לא ענה על הדרישות, ולכן בהמלצת הרופא עברתי לתרופה גנרית לאדרל XR במינון 20 מ"ג.
הכל היה מעולה עם התרופה האחרונה במשך כמעט חודש. ההשפעה קצת ירדה עם הזמן אבל לאחר חודש זה הרגיש שהגוף "התרגל" מאוד מהר ושהריכוז לא מספיק טוב. בהמלצת הרופא, חזרתי לאטנט 20 מ"ג, אך הפעם לקיחה פעמיים ביום.
אני רואה מוטיב חוזר אצלי, של התרגלות יחסית מהירה למינון. אני לא רוצה להיכנס למין תחרות של העלאת המינון ולהגיע למינונים גבוהים. מה ניתן לעשות כדי למנוע מהגוף להתרגל? אני לוקח באופן יומי, אך לא בסופי שבוע או חגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרגלות לתרופה
ד``ר עדי אדר31/08/2018שלום לך
אין פתרון טוב לנושא שאתה מעלה. יש אנשים שאצלם המנגנונים האלו יעילים מאוד וגורמים לצורך לעלות במינונים לעתים תכופות יחסית.
הפתרון האפשרי הוא לא לקחת את התרופה ברציפות כי לאחר פרק זמן של שבוע-שבועיים הגוף "שוכח" את התרופה וכלן התרופה שוב יעילה במינונים נמוכים יותר.
כאמור מנגנונים אלו יחודיים לכל אדם וכנראה שאצלך זה בולט יותר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקים בלקיחה רצופה של ריטליןחגי30/08/2018
אני לוקח ריטלין באופן יומיומי. לאור פרויקט בעבודה בשבוע הקרוב כנראה יהיו כמה לילות לבנים במשרד הדרך היחידה שלי לשרוד את זה זה בנטילה רצופה של הכדורים, עד כמה זה נורא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזקים בלקיחה רציפה של ריטלין
ד``ר עדי אדר31/08/2018שלום לך
אין נזק בטיפול לפרקי זמן ממושכים בריטלין אם זה נלקח על פי התוויות רפואיות (כלומר במינון מקובל ובשעות הנכונות).
לא מקובל לקחת ריטלין בלילה! זה גורם לפגיעה במנגנון השעון הביולוגי האחראי למחזוריות ערנות ושינה ועקב כך עייפות, שינויים במצבי רוח.
בברכה,
דר' עדי אדר
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות במתן ריטלין לפני בחינה פסיכומטריתעידו רוזנפלד28/08/2018
שלום, אובחנתי לפני 8 שנים כבעל הפרעות קשב, ריכוז והיפראקטיביות.
לקחתי קונצרטה במשך כשנה ולאחר מכן הפסקתי ליטול את התרופה, תוך כדי ההתבגרות הרגשתי שאין לי צורך בה והרגשתי שההפרעה מתמתנת עד כדי לא משפיעה עליי יותר.
כעת אני ניגש למבחן הפסיכומטרי והבחנתי קושי בריכוז במשך 3 שעות רצופות, לעיתים טעוית שנובעות מחוסר ריכוז ותשומת לב.
ניגשתי לרופאת המשפחה שרשמה לי 10mg ריטלין.
שאלתי :
1. מה המינון המומלץ, כדור אחד/שניים ?
2.האם כדאי לי לקחת כל יום את המינון המומלץ עד ליום המבחן או שמא כדאי לנסות את הכדור פעם- פעמיים ו"לשמור" את הפעם הבאה שאקח ליום המבחן ?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצו במתן ריטלין
ד``ר עדי אדר28/08/2018שלום -
איני ממליץ המלצות תרופתיות אינידיבידואליות במסגרת הפורום. זה תפקידו של הרופא המטפל. צריך לדעת נתונים שונים על מהות ההפרעה, מידת ההפרעה שלה, משקל, התנהלות בסיטואציות שונות וכו'.
עם זאת סביר להניח כי המינון הנוכחי מעט נמוך ויש מקום לשקול טיפול יותר מפעם אחת ביום (לאור המרתונים הצפויים לפני המבחן).
בברכה,
דר' עד י אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון נכון עם אטנטלירון28/08/2018
מה המינון המתאים לילד בגיל 10 ששוקל 40 ק״ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון נכון עם אטנט
ד``ר עדי אדר28/08/2018שלום לך
המינון הנכון הוא המינון המתאים לו.....
זאת לא תשובה מתחמקת אבל קביעת מינון הוא לא מתמטי ורק מתבסס על המשקל אלא על התגובה האינדיבידואלית של הילד כאשר כל ילד מגיב בצורה שונה לאותו מינון.
אטנט היא תרופה ל קשב וריכוז (ADHD / ADD) ממשפחת האמפתמינים. זו משפחה קרובה לריטלין אך נבדלת ממנה. התרופה המקורית – אדרל - נמצאת בשימוש למעלה מ 30 שנה, משתמשים בה מיליוני אנשים ונצבר ניסיון רב בטיפול בה..
ממה אדרל מורכבת?
התרופה מורכבת מארבעה חומרים שונים. לכולם השפעה על תופעות הקשב והריכוז.
dextroamphetamine saccharate, amphetamine aspartate monohydrate, dextroamphetamine sulfate, amphetamine sulfate
מה היתרון בהרכב של אדרל ?
להרכב הזה כמה יתרונות:
• פעילות ארוכה יותר: חלק מהחומרים מתחיל לפעול מהר אחרים פועלים לאחר כשעתיים ואחר אחרי ארבע שעות. בכך מתקבלת השפעה ארוכת טווח.
• פחות תופעות לוואי. היות והמינון של כל חומר נמוכה יותר, יש פחות תופעות לוואי מריטלין.
• שכיחות נמוכה יותר של תופעות לוואי. במקרים רבים בהם ריטלין גרם לתופעות לוואי - האדרל לא גרם לתופעות אלו.
מה משך הפעילות של התרופה?
אדרל פועל במשך כ 5-6 שעות (לעומת 4 בריטלין). קיים גם אדרל XR שפעיל במשך 12 שעות.
מהן תופעות הלוואי?
כלל תופעות הלוואי דומות לאלו של ריטלין (אם כי פחות שכיחות): כאבי בטן, אבדן תיאבון, כאבי ראש, עצבנות, הפרעות שינה, שינויי מצב רוח, סחרחורת, יובש בפה, דפיקות לב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על הד"ר עדי אדראלונה פיבוברוב26/08/2018
אני עשיתי אבחון טובה אצל ד"ר עדי, מרוצה מאוד, תמיד יש מענה, יחס אישי, עובר על מיילים ווואצאפ, למרות שהוא נוירולוג ילדים אני אצלו גם בגיל 27
מקצועי, תורים נוחים ומהירים בגל שהוא פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר' עדי אדר
ד``ר עדי אדר26/08/2018שלום אלונה!
מסכים לכל מילה שלך....
אני מתבדח כמובן אבל בהחלט חן חן לך!
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מינון לפי צורכי למידהבן26/08/2018
אם סיימתי ללמוד ואני עוד מעט מתגייס ובצבא כנראה לא אצטרך לשבת ללמוד ולהתרכז כמו בבית ספר אז אפשר להוריד מינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מינון.....
במסגרת הפורום איני מייעץ באופן אינדיבידואלי וזה תפקידו של הרופא המטפל.
בכל אופן גם לרופא לא תהיה אפשרות למענה לשאלתך אלא אם תפרט דברים נוספים - מה אופי הפעילות, מה הציפיות שלך מהטיפול , משך השעות בהן נדרש ריכוז, יום, לילה ועוד-
התאמת מינון קשורה למכלול נתוני ם שעל הרופא המטפל לדעת.
בברכה,
דר' עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על סטרטרהיערה23/08/2018
אשמח לשמוע חוות דעת על סטרטרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרטה
סטרטרה Strattera
סטרטרה היא תרופה חדישה יחסית. התרופה מכילה Atomoxetine. זו התרופה הראשונה לטיפול בקשב וריכוז שאינה שייכת למשפחת הסטימולנטים (ריטלין, אדרל). כיצד סטרטרה פועלת?
הסטרטרה מעכבת את הספיגה חזרה של נוראפינפרין (norepinephrine reuptake inhibitor)במרווח הסינאפטי במוח. בכך היא מעלה את ריכוזו.
יתרונות סטרטרה
השפעה במשך כל היום. בניגוד לריטלין, אין לתרופה טווח זמן מוגבל של כמה שעות בה היא פועלת.
• התרופה אינה מפריעה לשינה. לעיתים נדירות, הפרעות שינה עלולות לקרות במבוגרים הנוטלים סטרטרה.
• התרופה אינה מדכאת תיאבון.
• התרופה מפחיתה חרדות.
למה לצפות במהלך הטיפול?
כאמור, הסטרטרה שונה לחלוטין מריטלין. לכן רמת הציפיות צריכה להיות שונה. מי שהשתמש בעבר בריטלין וחש את השפעתו המיידית עלול להתאכזב, שלא בצדק.
השפעת הסטרטרה מתחילה אחרי שבוע של טיפול יום יומי. מלוא ההשפעה מתגלה אחרי חודש. צורת פעולה זו שונה לחלוטין מהתרופות האחרות לקשב וריכוז, בהן מרגישים השפעה מיידית.
תופעות לוואי:
כמו לכל תרופה גם לסטרטרה עלולות להיות תופעות לוואי. התופעות השכיחות ביותר הן:
בחילה ועייפות. כדי להתגבר עליהן ניתן לקחת את התרופה אחרי האוכל. בד"כ לוקחים את התרופה בבוקר. אם היא גורמת לעייפות, ניתן לקחת אותה בערב. תופעות אלו חולפות בדרך כלל לאחר מספר שבועות. כדי לצמצם את תופעות הלוואי מתחילים לקחת את התרופה במינון נמוך ועולים בהדרגה.
תופעות לוואי אחרות ונדירות: מחקרים אחרונים מעידים כי יתכן ויש עליה בשיעור ניסיונות אובדניים בילדים - כחצי אחוז. על ההורים לעקוב אחרי מצב הרוח של הילדים בתחילת הטיפול. יש גם שני דיווחים על מקרים של נזק לכבד (מתוך שני מיליון משתשמשים). הנזק היה הפיך עם הפסקת השימוש.
כמו כן ניצפו בילדים: הפרעות במערכת העיכול, כאבי ראש, אי שקט, סחרחורת, שיעול.
במבוגרים הפרעות שינה, אבדן תיאבון. תופעות אלו נעלמות עם הפסקת השימוש.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפנידאט עוד סיפור כוזבמאור21/08/2018
חברים אין להאמין בשום שטויות הכי נכון והכי טוב זה רטלין 20 מג sr שלא יספרו לכם סיפורים הכל זה כסף!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפנדיאט...
ד``ר עדי אדר23/08/2018לא ברורה לי ההצהרה הזו והיא בהחלט מיותרת בפורום זה.
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד אני אמור לדעת את המינון הנכון בישבילי?שרון19/08/2018
שלום דר, אני מטופל עם הכדור ויואנס 50 מג כבר כ 3 שנים. לפני כשנתיים בערך ניסיתי לעלות את המינון ל 70 מג ואני זוכר שלא אהבתי את התחושה היא הייתה התחושה הזאת שאתה לוקח את הכדור בפעם הראשונה - תחושה של over ריכוז, לא בדיוק זוכר את ההרגשה אבל היא הייתה משהו בסגנון ולכן הפסקתי.קראתי קצת מאמרים שאומרים שמטופל בדרך כלל מחפש את התופעות לוואי של חוסר תאבון ולפי זה הוא בעצם מרגיש אם התרופה פועלת או לא ולכן ניסיתי באמת את ה 70 מג. היום אני מרגיש ש ה 50 מג פחות משפיע עליי ואני שוקל לנסות 70 שוב. כיצד אני אמור לדעת את המינון הנכון בישבילי? העלאת המינון היא בעצם השפעת התרופה לזמן ארוך יותר או השפעה חזקה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון נכון...
קשה להחליט עבורך מה המינון המתאים מבחינת התחושה שלך כאשר צריך להגדיר במה רוצים לטפל, מה היתרונות ומה החסרונות של התרופה וזאת כמובן עם הרופא המטפל.
העלאת מינון התרופה לא מאריך את זמן השפעתה אלא את עוצמתה במשך 10-12 שעות השפעת התרופה.
חוסר תאבון הוא תופעת לוואי של התרופה ולא מהווה מדד ליעילותה!
קביעת מינון היא לא על פי מדד של משקל בלבד והוא אינדיבידואלי לכן בן אדם. בצד יתרונות ייתכנו תופעות לוואי ולכן צריך להחליט על מה מתפרשים או מה יותר חשוב.
אני ממליץ שיחד עם הרופא המטפל תבחן מחדש את יעילות המינון של 70 מ"ג.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון רטלין 80 מ"ג ביוםאיל19/08/2018
שלום
אני בן 50 שוקל 63 (ללא מחלות רקע)
לוקח רטלין רגיל (רפינידט לאחרונה) 20 מ"ג ביום ארבע פעמים- סה"כ 80 מ"ג.
רופא המשפחה שלי חושב שזה מינון מאוד גבוה . הוא חושש שיכולות להיות השלכות ארוכות טווח (חושש שאין מספיק ניסיון עם מבוגרים)
ירדתי למינון 60- (כדור וחצי ארבע פעמים ביום) אני יכול להסתדר עם 60 אבל זה פחות טוב.
האם ידוע על סיכון במינון של 80?
האם לדעתך המינון מסוכן?
אני יודע שאנשים לוקחים קונצרטה 90 בכל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין קצר טווח -
ד``ר עדי אדר28/08/2018שלום לך -
אני לא "מתלהב" ממתן ריטלין קצר טווח במינון כזה. עם זאת במידה ואין תופעות לוואי אין מניעה רפואית מלהשתמש במינון כזה - כמובן אחרי ביצוע אבחון מסודר.
בברכה,
דר' עד י אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות של מדבקות ריטליןאודי16/08/2018
האם מדבקות ריטלין מקנות את אותה ההשפעה כמו כדור? האם מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות מדבקות ריטלין
ד``ר עדי אדר16/08/2018שלום לך -
קשה להשוות בין עילות של תכשירי ריטלין כאשר כל אחד מגיב בצורה אינדיבידואלית לכל אחד מהתכשירים (למרות שמדובר באותו חומר פעיל).
עקרונית מדבקות ריטלין היא יעילה מאוד ועם מיעוט תופעות לוואי. עם זאת המחיר שלהן יקר ביותר!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן צריך לקחת עד שמשפיעדור14/08/2018
מהו משך זמן ההתרגלות לריטלין LA? כמה זמן לפני תחילת הלימודים כדי להתחיל לקחת באופן קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת השפעה של כדורי ריטלין
ד``ר עדי אדר15/08/2018שלום לך-
עקרונית משך "ההתרגלות" לכדורים אלו זה כשבועיים שלושה.
תלוי כמובן בסוג התסמינים אבל לא חייבים להתחיל טיפול לפני תחילת שנת הלימודים ובמיוחד בשנת הלימודים הנוכחים עם חודש ספטמבר המשופע בחגים....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלופה לרטילין שאינה ניתנת להסנפהעמי12/08/2018
אנחנו חוששים שהבן שלנו מסניף את הריטלין שלו... יש חלופה לריטלין שאינה ניתנת להסנפה, שלא נותנת את ההשפעה הרצויה...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין והסנפה......
ד``ר עדי אדר12/08/2018שלום לכם
השאלה בהחלט מקורית...
אם יש לכם חשד כזה אז מיידית יש לקחת את התרופה ולהקפיד לתת אותה בנוכחותכם!
קונצרטה הוא כדור "קשה" שמעשית לא ניתן להסניף אותו....
בכל מקרה חובה עליכם להשגיח עליו בעת נטילת התרופה ולהתייעץ עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן טובה לאבחון הפרעות קשבדוד09/08/2018
היי, אני סטודנט בן 21, נירולוג הפנה אותי למבחן TOVA בגלל קשיי ריכוז בלימודים. התוצאות נמוכות מאד. מינוס 25 ללא ריטלין, ו2.2 עם ריטלין 20 מג. הבחינה הראשונה הייתה מוקדם בבוקר והגעתי עייף, ובבחינה השנייה עם ריטלין זה כבר היה בצהריים לאחר שהייתי הרבה יותר ערני. יכול להיות שבגלל זה הפער כל כך גדול ? האם המבחן אמין? אני לא רוצה לקחת את התרופה אם היא לא תעזור לי.. תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן טובה והפרעות קשב
ד``ר עדי אדר09/08/2018שלום לך
רצוי לעשות מבחן טובה באותם תנאים אם כי פערים גדולים מאוד לא יכולים להיות מוסברים על ידי עייפות (באופן טבעי הסיטואציה של אבחון מעוררת אותנו...).
בכל מקרה האבחון חייב להיות נושאים שאלונים נוספים ואין להסתמך בלעדית על מבחן טובה כאשר הדיוק שלה מוערך ב 70-80%.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגי טבליות
מיקי עופר09/08/2018האם נטלת 2 טבליות של ריטלין 10מ"ג או טבליה אחת
של 20 מ"ג SR? קיים הבדל.
מיקי עופר
רוקח קהילתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניפוק ריטלין ובתי מרקחתמיקי עופר08/08/2018
הפיקוח המדוקדק בבתי מרקחת למטופלים של ריטלין נובע מנוהלי משרד הבריאות המגדירים במדויק מה חובתו של הרוקח בניפוק ריטלין. רוקח בבית מרקחת מוגדר "כסוחר סמים ברישיון" וכפי שכתוב במאמר הריטלין נכלל מוגדר כסם מסוכן מכאן שכל פעולותיו של הרוקח החייבים להיות לפי כל הנוהלים.
מיקי עופר
רוקח קהילתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ובתי מרקחת
ד``ר עדי אדר08/08/2018שלום לך מיקי -
מודה לך על הערותיך המחכימות!
אמנם איני מכיר אותך אך שמעתי עליך מקולגות שלך על הרמה המקצועית הגבוהה שלך ואני אשמח לתגובות שלך בנושאים שונים.
בברכה
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)