מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויאפקס xr יחד עם ריטלין laליטל18/05/2018
שלום, אני נוטלת ויאפקס xr 300mg נגד דכאון ויחד מטופלת גם על ידי ריטלין la 20mg לבעיית קשב וריכוז.
לאחר נטילת שני הכדורים, אני חווה עייפות גדולה ובעצם תחושת ההפך ממה ששני הכדורים אמורים לספק.
ידוע למה?
האם עליי לשנות מינון או להחליף סוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של ויאפקס עם ריטלין
ד``ר עדי אדר28/05/2018שלום לך-
המינון של 20 מ"ג LA הוא נמוך לבן אדם מבוגר ובהחלט מינון נמוך יכול לגרום לעייפות.
מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה וצעקנות לילדה בת 15ענת17/05/2018
ביתי בת 15 מאובחנת כסובלת מ ADD. היא נוטלת קונצרטה זו שנה שניה. כאשר היא ללא התרופה היא "כמעופפת" ואינה שמה לב לנעשה סביבה. אך, כאשר הינה נוטלת את התרופה יכולותיה הלימודיות והמיקוד המחשבתי שלה משתנה ללא הכר וכך גם ציוניה והישגייה הלימודיים (אשר גרמו למוריה לא להאמין לשינוי שחל בה ולחשוב שהיא מעתיקה או משקרת... לצערי הרב). אך לצד כל היתרונות של הטיפול התרופתי ישנם תופעות אשר גורמות לאופיה של ביתי להשתנות כאשר היא תחת השפעת הכדור, לדוגמא: חוסר תיאבון מוחלט!, התמקדות והתמסרות טוטאלית ללימודים ולציונים (גם כאשר היא חוזרת הביתה מהלימודים, היא מנצלת כל רגע שהיא תחת השפעת הכדור ללמידה) וכן היא מרבה לענות בצעקנות!!! בעיקר כאשר מדובר בנושא לימודים. דבר זה יוצר התנגחויות רבות עם המחנכת החדשה שהגיעה לכתה (זו שנת העבודה הראשונה שלה כמורה) לדוגמא: שבוע שעבר הייתה פעילות חוויתית בביהס ולמחרת מבחן גדול במדעים. ביתי בחרה שלא ללכת אלא ללמוד למבחן הקשה (כי היא רואה בביהס מקום ללמידה בלבד) למחרת המורה כעסה מאוד והחליטה להוריד לה ציון בתעודה באחד המקצועות שהיא מלמדת אותה. ביתי כעסה מאוד וניסתה לדבר איתה וכשזה לא הלך היא צעקה על המורה שאין זה הוגן להוריד ציון שעבדתי עליו רבות. כמובן שביתי מייד התקשרה לשתף אותי באירוע. ולאחר מספר דקות קיבלתי הודעה מהמורה שאני מוזמנת לשיחה אצל המנהלת.
שאלתי האם ישנו קשר ישיר בין נטילת התרופה (קונצרטה במינון 37 מג) לבין צעקנות. והאם ישנה דרך לטפל בזה.
ביתי אינה מוכנה בשום פנים לוותר על התרופה למרות שהיא יוצרת אצלה חוסר תיאבון מוחלט עד הערב וביתי מאוד רזה עד גבול תת-משקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה וצעקנות....
ד``ר עדי אדר28/05/2018שלום לך!
אכן תיאור מאוד מעניין של תפקוד בהשפעת קונצרטה !
אני חושב שבמקרה כזה צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה כלומר ההשפעה החיובית של הטיפול על הילדה ועל השגיה.מבלי להיות מעורה לחלוטין בפרטי המקרה שאת מתארת נשמע לי התנהלותה של המורה מעט תמוהה....
בכל מקרה מומלץ לנהל שיחה עם הצוות החינוכי שיפרגנו ויעודד אותה ובוודאי לא להתעמת איתה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לשלב טיפול פסיכולוגי CBT \ אימון ADD
לא רופא29/05/2018אני לא רופא אבל מידע שיש לי על הנושא:
א. יש לוודא עם פסיכיאטר שמדובר בהפרעת קשב ולא בתופעה אחרת עם תסמינים דומים (דיכאון OCD וכו).
ב. לעבור עם פסיכיאטר תהליך התאמת תרופה ומינון - יכול לקחת כמה מפגשים.
ג. אדם שהתרגל להתנהגות מופרעת קשב צריך כלים לווסת את עצמו, התרופה מנטרלת רק את אפקט המוסחות.
שימי לב לא מדובר על טיפול דינמי בשיחות אלא טיפול הישגי ובר יעדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין קונצרטה - תופעות לוואימוישה16/05/2018
שלום.
אני בן 29, שוקל 70 קילו.
בכמעט שנה האחרונה בטיפול תרופתי יום יומי עקב ADD ובעיות ריכוז שמשפיעות עלי בתפקוד בעבודה.
בתחילת הדרך לקחתי 20 מ"ל ריטלין LA. בחודש הראשון זה עבד טוב - הריכוז היה טוב ותופעת הלוואי היחידה הייתה אובדן תאבון.
לאחר תקופה, התחלתי להרגיש כאבים חזקים בחזה, ביחד עם יובש מאוד מעיק בפה, מה שמאוד הפריע לי לתפקוד.
הלכתי לרופא והוא המליץ לנסות קונצרטה 36 מ"ל.
התחלתי גם אותה - בעיית התיאבון די נפתרה, אך עניין הכאבים בחזה והיובש עדיין קיים. בנוסף, יש תחושה של דיכאון ו"חוסר רצון" לקראת סוף היום - מה שמקשה עלי בבית.
אשמח לעצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וקונצרטה - תופעות לוואי
לעתים קונצרטה במינון נמוך גורם לתחושת עייפות.
במקרים כאלה צריך לשקול העלאת את המינון.
לגבי תחושת יובש בפה אכן לעתים יש תופעה כזו, שתייה תכופה עשויה לסייע להפחית תחושה זו.
לא ברור מה כוונתך - כאבים חזקים בחזה! טיפול בתרופות אלו לא אמור לגרום לכאבים בחזה. יתכן לעתים דופק מהיר אשר אולי מפורש על ידך ככאבים . בכל מקרה אם אכן יש כאבים יש לבצע בירור קרדיולוגי ולשקול הפסקת הטיפול התרופתי ולשקול טיפול תרופתי אחר כגון ויואנס.
מומלץ שתפנה בהקדם להתייעצוץ עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין, קונצרטה, אטנט ובעיות בלבמיכל3515/05/2018
שלום, לפני מספר חודשים התחלתי לקחת ריטלין, והכדור הזה שינה לי את החיים. לצערי הוא גם גרם לי לתופעות לוואי של דפיקות לב מאוד חזקות ולחץ בחזה. החלפתי לקונצרטה בעצת הרופא, אבל אותן תופעות ממשיכות לקרות. הוא רוצה להחליף לי לאטנט, אבל לפי מה שאני קוראת אני רואה שיש לו אותן תופעות לוואי ואפילו יותר בעניין של לחץ בחזה ודפיקות לב. עשו לי צילום לב ואקג לפני מספר שבועות בעקבות תלונות שלי על דפיקות לב ולחץ והכל היה נראה תקין. כרגע הלחץ בחזה קורה בעיקר אחרי שכיבה (לא לחץ מאסיבי שאי אפשר לעמוד בו) ודפיקות הלב באקראיות, לעיתים אחרי מאמץ פיזי, בשכיבה או אפילו כשהתרופה מפסיקה להשפיע (אחרי 12 שעות).
השאלות שלי: 1. האם אפשרי להמשיך עם קונצרטה למרות הלחץ בחזה וזה יכול לעבור אחרי תקופת הסתגלות, או שזה אומר שזה מזיק ללב וצריך להחליף תרופה?
2. האם אטנט באמת יכול להיות פתרון יעיל ושווה לנסות אותו, או לנסות לבקש ויואנס או פוקלין? (כרגע מחכים לאישור משרד הבריאות לאטנט)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסיף גם
מיכל3515/05/2018שאני מטופלת באלטרוקסין וכרגע יציבה מבחינת בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת אחרונה...
מיכל3515/05/2018התרופות במינון נמוך. ריטלין התחלתי ב-10 ועברתי ל-20, קונצרטה - 27 מ"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכשירי ריטלין וטכיקרדיה
ד``ר עדי אדר28/05/2018שלום לך
כל תכשירי הריטלין עלולים לגרום לדופק מהיר - טכיקרדיה.
בדרך כלל מדבור בתופעה שנמשכת דקות ספורות ולא כרוכה בסיכון משמעותי.
רצוי במקרה כזה לעלות בהדרגה במינון התרופה.
יתכן ואטנט יגרום פחות תופעה זו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב ובעיות שינהזיוית15/05/2018
הבן שלי, בן 16, סובל מבעיות שינה, הוא לוקח ריטלין, האם יש קשר בין הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בריטלין ובעיות שינה
בהחלט!
ריטלין גורם לקשיי הרדמות גם אם התרופה נלקחה בבוקר.
חשוב במצבים כאלה לבדוק באיזה שעה נוטלים את התרופה, מינון והאם קשיי הרדמות מופיעים רק בימים בהם הוא נוטל את התרופה..
במצבים של הפרעה משמעותית יש לשקול החלפת התרופה ולחילופין ניתן לשקול טיפול במלטונין שהוא חומר טבעי המשרה שינה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך נטילת קונצרטה בהריוןדורון13/05/2018
נוטלת קונצרטה כבר כמה שנים, רוצה להיכנס להריון. האם להפסיק עם התרופה? לשנות מינון? להחליף תרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה במהלך הריון
ד``ר עדי אדר14/05/2018שלום לך
לא מקובל לטפל בתכשירי ריטלין במהלך ההריון.
לא ידע לנו בטיחות השימוש בתכשירים אלו במהלך ההריון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם אטנט וויואנסנינה10/05/2018
שלום,לפני כחודש העלתי לפה שאלה מאוד ארוכה ומפורטת לשמוע מבעל נסיון חוות דעת. עם אותה כותרת. השאלה שלי לא זכתה להתייחסות ואף נעלמה וכנראה הוסרה. רציתי לדעת למה? בסך הכל סיפרתי מה נסיתי ומה עכשיו וביקשתי לשמוע דעה.. ממש מעליב. עונים לכולם ותשאלה שלי מוחקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עם אטנט וויואנס
נינה10/05/2018שלום,
אני בת 28 מילדות הובחנתי עם קשב וריכוז והיפרקטיביות. ניסיתי כשגדלתי את כל סוגי הריטלין ובנהם גם קונצרטה ולא הייתה השפעה עליי והמון תופעות לוואי. הבנתי שאני מהאחוז הקטן שהחומר הפעיל בריטלין לא משפיע עליי.
לאחרונה התחלתי להרגיש שאני במן בועה בראש ובלאגן. לא מרוכזת בכלום,מספרת דברים בצורה מבולבלת. לא ממש מקשיבה לשיחה שאני מנהלת עם אנשים. טועה בעבודה. ולכן החלטתח שהגיע הזמן לחזור לנוירולג ולנסות שנית. ניסתי אטנט 10 מיליגרם שעזר פעמיים והפסיק. עלינו מינון ל30 שעזר והפסיק אבל הבעיה פה שמצד אחד זה כן עזר ומצד שני לא. זאת אומרת שכן יכולתי לנהל שיחה עיקבית בלי להתבלבל. הקשב שלי יותר טוב זה מה שמהצד רואים ואמרו לי. ואני מרגישה שהראש כבר לא בבלאגן אלה כאילו יש לי מגירות מסודרות בראש. אבל הריכוז בדברים נעלם. אני כבר לא מרוכזת בכלום. לא בעבודה ולא בסרט ולא בשיחה. והרבה פעמיים אני יכולה לדבר ומישהו יבוא ואני אתחיל איתו שיחה כאילו שלפני רגע לא ניהלתי שיחה כבר עם מישהו. אני פשוט עוזבת באמצע. וגם 6 שעות זה מעט מידי ולכן אחרי 6 שעות הייתי נוטלת עוד אטנט של 10. אבל אחרי כשעתיים הייתי מקבלת מיגרנה חזקה מאוד ועצבים בלתי נישלטים. ביקשתי מהנוירולג לנסות ויואנס כי הבנתי שהוא דומה לאטנט. הנוירולג הביא לי 50 מיליגרם. אחרי שעה שנטלתי תכדור הראש שלי באזור המצח כאב מאוד ברמה של בחילות. אני כבר 4 שעות תחת הכדור ואני מרגישה שוב במן בועה כזאת של בלאגן. מתבלבלת המון בשיחות.. האם הכדור לא עוזר לי? המינון? עדייף לחזור לאטנט? או שמדובר בתקופת הסתגלות? אני כבר לא יודעת מה לעשות. מרגיש לי שהאטנט היה יותר טוב אבל גם איתו הריכוז נעלם וגם שש שעות זה מעט מידי וכשהייתי לוקחת עוד כדור שיכסה תשעות הנוספות הנפילות הן לא קלות. מצד שני הכדור ויואנס לא מרכז אותי. לא עושה סדר בראש. עושה לי כאב ראש. אבל אני חייבת כדור יותר משש שעות והוא אמור לתת מענה לזה. מה לעשות? :( מה זה בעצם אומר עליי שבהתחלה כדור משפיע ואחרי פעמים לא. ולמה ויואנס לא משפיע בכלל עם הוא דומה לאטנט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה של אלכוהול וסמים קלים עם קונצרטהדורי10/05/2018
האם שתייה של אלכוהול ועישון סמים קלים (מריחואנה) משפיעים על היעילות של קונצרטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת סמים אלכוהול ומתן קונצרטה
ד``ר עדי אדר14/05/2018שלום לכם
קונצרטה אמרוה לחדד חושים, לשפר ריכוז ומיקוד.
לגבי השפעת הקנביס והאלכוהול - ברור כי השפעתם הפוכה....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אטנט והפרעות נפשיותמאור08/05/2018
שלום
בני בן 13 ומאובן כADD, בעבר ניסינו ריטלין ולא עשה לו טוב. הנוירולוג המליץ על אטנט, אך אני חוששת בשל תופעות לוואי אפשריו המופיעות בעלון של הפרעות נפשיות.
חמותי סובלת מדכאון ויש לי חשש שאולי יש רכיב גנטי המגביר את הסיכון
אשמח לשמוע את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אטנט והפרעות נפשיות
ד``ר עדי אדר09/05/2018שלום לך
אטנט היא תרופה בטוחה לשימוש. בהנחה שלא ידוע על הפרעה נפשית משמעותית אצל בנך ניתן בהחלט לתת אטנט. כמובן שצריך להיות במעקב רפואי בעת נטילת תרופה זו.
הערה - לעתים במצב של דיכאון מעדיפים מתן טיפול בסטרטרה .
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אחידות של השפעת הריטלין בין הימים השוניםTzuki01/05/2018
נוטל ריטלין L.A 20 mg בקביעות כמה שנים כבר. עובד כפקיד בתחום הפיננסי בסביבת עבודה משרדית לחוצה מאוד עם מגוון של רעשי רקע, בממוצע כ 10 שעות עבודה ביום. המטרה בשימוש בריטלין הינה בעיקר הפחתת הסחת הקשב ושמירה על ריכוז לאורך שעות העבודה כדי לשרוד במקום העבודה.
העיניין הוא כזה, יש ימים שהריטלין מאוד מפקס ובזכות זה יום העבודה עובר בצורה טובה מבחינת התפוקה מבחינת איכות הטיפול במשימות וכמובן שאני מסיים את היום בתחושת סיפוק עצמי. ויש ימים שהריטלין במקום לפקס הוא סוג של "מעיף" אותי/ מסמם אותי.
כמות הריטלין הנצרכת בשני סוגי הימים שתיארתי לעיל היא אותה כמות וזמני הנטילה דומים - בסה"כ כמות של 5-6 גלולות ריטלין 20 mgL.A בפער של כשעה בין כדור לכדור.
מה יכולה להיות הסיבה להבדלי ההשפעה כפי שתיארתי לעיל? כלומר שיש ימים "שהריטלין עובד" ויש ימים שהריטלין "לא עושה את העבודה"?
האם יש לך המלצה כיצד לגרום לכך שתהיה השפעה מפקסת בכל ימות השבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אחידות בהשפעת הרתופה
ד``ר עדי אדר09/05/2018שלום לך -
לא ברור חי מי המליץ לך על מינון זה(שהוא בהחלט מעל המותר!) ומדוע ריטלין 20 מ"ג???
גם לא מקובל לקחת כדורים אלו שעה אחר שעה.
ממליץ שחזור לרופא המטפל לעשות סדר בטיפול התרופתי שלך.
בברכה
דרד עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אטנט ותחושת קורלימור01/05/2018
הבן שלי לוקח אטנט פעמיים ביום, מאז שהתחיל לקחת הוא אומר שקר לו כל הזמן, בעיקר בגפיים. בגל הסמיכות של האירועים אני מניחה שיש קשר בין הדברים? מה עושים? מפסיקים? משנים? זה באמת קשור או אולי זו בעיה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ריטלין ותחושת קור
ד``ר עדי אדר09/05/2018שלום לך -
לא מוכרת לי תופעת לוואי זו, בוודאי היא לא שכיחה. ייתכן וקיימת תחושתה של רעד או אולי תחושה אחרת המתורגמת כרעד.
אני מקווה כי בימים אלו, התחושה תעלם - בל נשכח כי עד לאחרונה החורף סרב לעזוב אותנו.
תעדכני אם התופעה נמשכת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב פוקולין עם אטנטליטל26/04/2018
האם ניתן לתת בחלק הימים פוקולין xr ובימים האחרים אטנט ? הרעיון הוא שבימים קצרים אני מעדיפה לתת תרופה שהשפעתה קצרה. האם אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב פוקלים עם אטנט
ד``ר עדי אדר30/04/2018שלום לך -
עקרונית ניתן לשלב בין התרופות שהזכרת אם כיאני אישית לא המלצתי עד היום על שילוב זה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משלים לבעיות קשב וריכוזאושרת26/04/2018
האם יש טיפול משלים לתרופות שמוכח כמסייע לבעיות קשב וריכוז? נוירופידבק? מיינדפולנס? משהו שבאמת עוזר ולא סצם מבזבז זמן וכסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משלים לטיפול תרופתי בהפרעו תקשב.
ד``ר עדי אדר30/04/2018שלום לך
הטיפול המשולב השכיח הוא פשוט טיפול פסיכולוגי/יעוץ משפחתי בשיטות שונות כולל .CBT
עם זאת גם טיפולים אלו לא זולים ולא תמיד יעילים והצלחתם תלויה בגורמים שונים כולל מקצועיות המטפל, הכימיה שנוצרת איתו ועוד.
בברכה,
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נכון שריטלין פוגע בגדילה?עמליה12/04/2018
האם זה נכון שריטלין ודומיו פוגעים בגדילה התקינה של הילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ריטלין - האם פוגע בגדילה?
ד``ר עדי אדר30/04/2018שלום לך -
נעשו מספר עבודות בנושא ולא הודגם לאורך זמן פגיעה בגדילה גם בשימוש ממושך בריטלין.
עם זאת בילדים נמוכים מאוד או ילדים בתת משקל יש כמובן צורך לעקוב אחרי הפרמטרים שלהם לגדילה בעת נטילת התרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוקלין 15 ותופעות לוואיעינת01/04/2018
שלום ד"ר. בני בן ה-8 נוטל פוקלין 15 מ"ג כמעט שנה. לאחרונה הוא אומר לי שמרגיש חולה בערבים. שואל אם יש לו חום. האם יש קשר? החולשה הזאת שהוא חש מפחידה אותי.
כמו כן, הוא נוטל במקביל הומאופתיה. האם האחד פוגע בשני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוקלין ותופעות לוואי
ד``ר עדי אדר02/04/2018שלום לך
סביר להניח שאין קשר בין נטילת התרופה לפרק זמן כל כך ממושך לבין התלונות של הילד.
עם זאת ברור שעליכם לקחת את הילד לרופא ילדים המטפל שיתרשם ויבדוק את הילד.
לגבי התכשירים ההומאופטים להערכתי אין להם שום ערך - לא מזיק ולא מועיל ולכן אני מניח שאין קשר.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)