מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל מומלץ לאבחון להפרעות קשביוסי13/01/2019
הגננת אמרה שהיא חושבת שלבת שלי בת ה-4 יש הפרעות קשב והמליצה לשלוח לאבחון, האם גיל 4 זה לא מוקדם מדי לאבחון? ואם נגיד שלא, אז זה לא גיל מוקדם מדי להתחיל טיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מומלץ לאבחון הפרעות קשב
ד``ר עדי אדר27/01/2019שלום לך
אין גיל מומלץ וזה תלוי במצב התפקודי, במידת ההפרעה ההתנהגותית, החברתית והלימודית.
במצבים מסוימים מאבחנים בגיל 4 ש' כאשר אני אישית ממליץ לאבחן סביב גיל 6 ש' (להוציא מקרים חריגים).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להשכלה גבוההDaniel11/01/2019
אני בעל add מאובחן.. לא היפר אבל עפיפון בכיתה בחומר הנלמד, וקורא כל דבר הרבה פעמים עד שמבין , ולרוב לא מבין אם החומר הוא קשה כמו מתמטיקה. בעבר השלמתי בגרויות סיימתי ממוצע 95 אקסטרני(במתמטיקה הצטיינתי בכיתה חח) . צרכתי ריטלין ואיתו פשוט הבנתי הכל סוג של איינשטיין.
עכשיו אני תוהה אם להיכנס ללמוד השכלה גבוהה עם ריטלין או לוותר ולא ללמוד, כי אני לא רוצה לחזור לתופעות לוואי (עצבים שזה עושה בתום ההשפעה) גם התחזקתי מאז קצת בדת ואני מרגיש גם שהריטלין קודם כל מוריד ברמה הרוחנית כי אתה בהשפעת סם, וגם בנוסף זה סוג של רמאות וזה לא פתר לי את הבעיה מהשורש כמו שלצורך העניין מישהו עושה ניתוח ואין לו משקפיים יותר. גם הרי זה ברור שאני לא אצרוך ריטלין כל החיים, וזה דבר זמני.. בכל אופן אני אובד עצות ואם לא אמצע טיפול הומופאתי אני ככל הנראה לא אחזור ללמוד נראלי, וגם מה יהיה בעתיד שאפסיק לצרוך אותו ואתקשה בריבוי משימות ובקליטת החומר בעבודה ועוד.. בכל אופן הריטלין נראה לי כמו סוג של אשליה שלא פותרת את המצב מהשורש (מניסיון בעבר שצרכתי שנתיים שהשלמתי בגרויות). אשמח לתשובה כנה ואובייקטיבית תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע להשכלה גבוה
מספר הערות - לא צורכי ם ריטלין אלא מטופלים בריטלין. זאת תרופה כמו כל תרופה - אתה לא צורך אקמול אלא מטופל באקמול.
לא ברור לי מה הכוונה שלך בתשובה כנה שלי? ניסוח מעט מוזר...
מה הכוונה אשליה? - תרופה אמורה לסייע. לפי הגיון זה גם אין להשתמש באקמול. תרופה לעתים מרפאת במצב מסוים ולעתים מקלה עליו וזה בסדר גמור.
אני ממליץ שתיגש לרופא המטפל כדי לסכם איתו את הנושא כאשר במידה ואכן יש לך הפרעת קשב מומלץ לשקול טיפול תרופתי העשוי לעזור לך בתחומים תפקודיים שונים.
בברכה,
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילה חד פעמית של קונצרטהתהילה10/01/2019
הבנתי שלוקח זמן עד שמתרגלים לתרופה, אבל יצא לי לקחת באופן חד פעמי קונצרטה וזה עבד מצוין, איך זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילה ח פעמית של קונצרטה
בוודאי שתיתכן תופעה כזו.
תכשירי ריטלין/קונצרטה עשויים להיות יעילים מאוד כבר במתן ראשון ולעתים היעילות פוחתת עם הזמן.
בדרך כלל מומלץ להתרשם מהשפעת התרופה אחרי שבועיים-שלושה של נטילה רצופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה עצמית של מינון קונצרטהשי08/01/2019
אני לוקח קונצרטה 54 מ"ג, בזמן האחרון אני מרגיש שזה לא עושה לי טוב, האם אפשר להוריד לעצמי את המינון ל36 מ"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדה עצמית של קונצרטה
אין נזק רפואי בהפחתת מינון.
עם זאת רצוי לנהל את הנושא דרך הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מריטלין לויואנס ילד בן 7.5סיון05/01/2019
הילד שלי (בן 7.5) לוקח כחודש ימים ריטלין la40 מ״ג, לאחר שעלינו מ30 מ״ג שאותם לקח במשך שנתיים. מאחר ו40 מ״ג לא משפיע עליו בצןרה טובה, אנחנו הולכים לעבור לויואנס 50 מ״ג בהמלצת הפסיכיאטר. אשמח לדעת 2 דברים: - האם זה הגיוני שאנחנו עוברים ל50? זה לא גבוה מידי? - איך אני עושה את המעבר? בבום אחד פשוט לתת לו את הכדור? מפחדת שזה יעשה לו משהו. תודה רבה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מריטלין לויואנס
ד``ר עדי אדר06/01/2019שלום
קשה לענות על שאלה זו מבלי לדעת יותר פרטים . בכל מקרה אם אתם חוששים אתם יכולים פשוט לתת חצי מהכמות למשך מספר ימים ..
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם לא משפיעה האם מזיקה?יעל05/01/2019
שלום, האם מלבד העובדה שריכוזית אינה משפיעה , האם במידה ולוקחים אותה ילדים שאובחנו עם בעיית קשב וריכוז זה עלול לגרום לנסק? בכל זאת אלה צמחי מרפא ויש להם השפעה כלשהי..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מזיקה?
ד``ר עדי אדר06/01/2019שלום -
השאלה מעט מוזרה. במדיה ואת מסכימה שהיא לא מועילה אז למה לקחת אותה?
בכל מקרה לא ידוע לי נזק כלשהו מהשימוש בה להוציא הנזק הכספי....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן השפעה של אטנטחנית03/01/2019
כמה זמן לפני שרוצים שאטנט יתחיל להשפיע צריך לקחת אותו, זאת אומרת שיש לי שיעור ב-10, באיזה שעה אני צריכה לקחת את הכדור? האם זה הגיוני שלקחתי ב-8 וחצי וב-10 זה עוד התחיל להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך השפעה של אטנט
ד``ר עדי אדר03/01/2019שלום לך
משך ההשפעה של התרופה כ- 5 שעות.
עקרונית ההשפעה מתחילה תוך 3-45 שעות אך כמובן ששיא ההשפעה מאוחר יותר.
אטנט היא תרופה ל קשב וריכוז (ADHD / ADD) ממשפחת האמפתמינים. זו משפחה קרובה לריטלין אך נבדלת ממנה. התרופה המקורית – אדרל - נמצאת בשימוש למעלה מ 30 שנה, משתמשים בה מיליוני אנשים ונצבר ניסיון רב בטיפול בה..
ממה אדרל מורכבת?
התרופה מורכבת מארבעה חומרים שונים. לכולם השפעה על תופעות הקשב והריכוז.
dextroamphetamine saccharate, amphetamine aspartate monohydrate, dextroamphetamine sulfate, amphetamine sulfate
מה היתרון בהרכב של אדרל ?
להרכב הזה כמה יתרונות:
• פעילות ארוכה יותר: חלק מהחומרים מתחיל לפעול מהר אחרים פועלים לאחר כשעתיים ואחר אחרי ארבע שעות. בכך מתקבלת השפעה ארוכת טווח.
• פחות תופעות לוואי. היות והמינון של כל חומר נמוכה יותר, יש פחות תופעות לוואי מריטלין.
• שכיחות נמוכה יותר של תופעות לוואי. במקרים רבים בהם ריטלין גרם לתופעות לוואי - האדרל לא גרם לתופעות אלו.
מה משך הפעילות של התרופה?
אדרל פועל במשך כ 5-6 שעות (לעומת 4 בריטלין). קיים גם אדרל XR שפעיל במשך 12 שעות.
מהן תופעות הלוואי?
כלל תופעות הלוואי דומות לאלו של ריטלין (אם כי פחות שכיחות): כאבי בטן, אבדן תיאבון, כאבי ראש, עצבנות, הפרעות שינה, שינויי מצב רוח, סחרחורת, יובש בפה, דפיקות לב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקה רפטטייבית על השולחןאילנית01/01/2019
הבן שלי בכיתה ו', לוקח ריטלין. בזמן האחרון הוא דופק על השולחן באופן רפטטיבי עם כל מיני חפצים, בדרך כלל עט או עיפרון. הוא אומר שזה עוזר לו להתרכז, הבעיה היא שזה אולי עוזר לו אבל מפריע לכל שאר הכיתה. מה אפשר לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקה חוזרת על השולחן
ד``ר עדי אדר03/01/2019שלום לך
זה לא עוזר לו להתרכז, זה עוזר לו להפיג את השעמום. בדיוק כמו שהאזנה למוסיקה לא משפרת ריכוז אלא מפחיתה שעמום ואז אפשר להתרכז יותר.
בכל אופן זה ענין של חינוך וקביעת נורמות התנהגות. יש דברים שלא עושים בכיתה! גם שירה או עמידה יכולים להפיג שעמום ועם זאת לא מקובל לעשות אותם.
כמובן שיתכן והמינון התרופתי לא מתאים ויש לפנות במידת הצורך לרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ריטלין בהפרש של כמה שעותאדם30/12/2018
האם אפשר לקחת ריטלין LA בהפרש של 5 שעות? ואם לא אז למה לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ריטלין LA פעמיים ביום
ד``ר עדי אדר03/01/2019שלום
מותר לקחת ריטלין LA אחרי 6-8 שעות מנטילת המנה הראשונה.
עם זאת לעתים מתן מנה נוספת עלול לגרום קשיי הרדמות ולכן זו הסיבה ש"אסור".
בכל מקרה יש לקבל אישור מהרופא המטפל לגבי מנה נוספת ולבחון שאין חריגה מהמנה היומית המותרת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר הסתגלות אחרי חודשנעמה27/12/2018
הבנתי שאמורים להסתגל לאטנט בתוך שבועיים שלושה, עבר כבר חודש ועדיין אין הסתגלות, פחות חמור כבהתחלה אבל עדיין. כמה זמן עוד לתת לפני שמחפשים תחליף אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת הסתגלות לאטנט
ד``ר עדי אדר04/01/2019שלום
פרק זמן של חודש הוא סביר להתרשמות לגבי מידת ההשפעה של תרופה זו .
כמובן הסתגלות זה דבר יחסי ורצוי היה לפרט למה הכוונה.
רצוי לפנות לרופא המטפל כאשר אפשרות אחת היא לשנות מינון ולחילופין לשקול מתן תרופה אחרת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלופה אפשרית במקום ריטליןסעיד25/12/2018
ריטלין עובד אבל גורם לטיקים, איזה תרופה נותנת את אותה התוצאה רק בלי הטיקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלופה לריטלין שלא גורמת לטיקים
ד``ר עדי אדר25/12/2018שלום לך
באופן פוטנציאלי כל תרופה בתחום הזה גורמת לטיקים!
המעניין הוא לשעתיים תכשיר ריטלין מסוים גורם לטיקים ותכשיר דומה לא.
עלייך לפנות לרופא המטפל להתייעצות בנושא.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילות לבנים בשל ריטליןאנונימי23/12/2018
היי אני בכיתה יב לוקחת רטלין הרבה אבל לא באופן קבוע מידי יום (LA 20 מג ירדתי מ40) ההשפעה אמורה להיות לשמונה שעות. ואני לא מרגישה את התופעות לוואי כמעט בהשוואה ל40 מג אבל ביום שבו לקחתי רטלין אני לא מצליחה להירדם בכלל, אני נשארת ערה במיטה לילה שלם ובשעה רבע לחמש בערך אני מתייאשת ומתחילה את סידורי הבוקר . השפעת הרטלין אמורה לעבור אחרי 8 שעות ואני מניחה שאכן היא עוברת , חוץ מהקטע הספציפי עם השינה .מה אמורה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילות לבנים....
ד``ר עדי אדר25/12/2018שלום לך
את מטופלת במינון נמוך ולמרות זאת את מדווחת על נדודי שינה.
עקרונית ככל שלוקחים תרופה זו בצורה רציפה תופעות הלוואי פוחתות. כלומר יתכן שדווקא הנטילה הלא קבועה מחמירה תופעה זו.
במידה והתופעה לא משתפרת מומלץ לפנות לרופא המטפל לשקול החלפת התרופה לאטנט.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב לנערה בתיכוןמרב19/12/2018
ביתי, בת 16, בכיתה יא'.
היתה תמיד תלמידה טובה. הצליחה ללמוד למבחנים והתנהגותה שובחה על ידי המורים.
השנה לראשונה מתלוננת שאינה מצליחה להתרכז, עד כדי צורך לעמוד בשיעור, מתקשה להתרכז לאורך זמן בשיעורים, ללמוד למבחנים ולסיים אותם.
האם יכולה להיות הפרעת קשב וריכוז שמתגלה רק בשלב כזה?
איך ניתן לסייע לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב המתחילה בכיתה א'
ד``ר עדי אדר04/01/2019שלום לך
על פי ההגדרה המקובלת כיום הפרעת קשב באה לידי ביטוי עד גיל 12 ש' כלומר התסמינים אמורים להתבטא בגיל צעיר ולא בגיל 16 שים!
לעתים קרובות מגיעים אלי תלמידי תיכון בכיתה י"א והסיבה לכך היא לעתים תכופות הלחץ, העומס הלימודי לפני מבחני בגרות ואף התבגרות המתבטאת בגיל זה גם כדאגה לעתיד, התגברות המוטיבציה ללמידה.
כלומר אם לפני כן לא היו ביטויים כלשהם להפרעת קשב אז כנראה יש שוני במוטיבציה, רצון לקבל טיפול תרופתי (הצעירים משוחחים גם על נושא זה ומייעצים לחברים לנסות טיפול תרופתי...).
עם זאת לאור חשיבות ההצלחה הלימודית בכיתות הגבוהות אין "לזלזל" בתלונות אלו ויש מקום לבצע אבחון מכיוון שעדיין תיתכן אפשרות שעד גיל זה מצליחים הצעירים להפעיל מנגנוני פיצוי לקשיים שלהם ועם העומס הלימודי הרב באים לידי ביטוי תסמינים "רדומים" של הפרעת קשב.
לסיכום - חשוב לבצע אבחון במצב כזה!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויואנס-ילדה בת 7.5יעל19/12/2018
ילדה בת 7.5 מטופלת בריספונד 1.2+פריזמה 10 מ"ג, הפסיכיאטר הוסיף ויואנס 30, נותנים כבר 4 ימים, אין שום שיפור בקשב ובהתנהגות לא בבית ולא בבית הספר, היא גם מתעוררת ב5 לפנות בוקר
האם יש טעם להמשיך עם הויואנס- האם זו תרופה שעוזרת מייד או שצרכה להספג קודם מספר ימים בגוף- יש לציין שניסינו כבר את כל סוגי התרופות האחרות לקשב, חלקם לא עזרו וחלקם גרמו לתופעות לוואי קשות
0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויואנס - מתי מתחילה ההשפעה?
ד``ר עדי אדר04/01/2019שלום לך -
על פי התרופות הנוספות אני מניח שלילדה יש גם תסמיני הפרעת סרבנות.
ילדים עם הפרעה זו לא מגיבים בצורה טובה לתכשירים כמו ריטלין, ויואנס וכו'.
עם זאת על מנת להתרשם ממידת ההשפעה של ויואנס יש להמתין בסבלנות שבועיים לפחות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש שאני לא קולט שום דברערד18/12/2018
אני מרגיש שמשמיעה בלבד אני לא קולט שום מידע, כדי להישאר מרוכז אני חייב לכתוב וגם זה לא תמיד עוזר. זה נשמע כמו הפרעת קשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קולט שום דבר.....
ד``ר עדי אדר05/01/2019שלום לך
הפרעת קשב מורכב ממספר רב של תסמינים ונושא שציינת יתכן והוא קשור להפרעת קשב אך גם ייתכנו גורמים נוספים כגון לקות למידה.
לכן, מומלץ לבצע אבחון כי תסמין בודד אינו בהכרח מצביע על הפרעת קשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)