מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם להפסיק את הכדורים לקיץ?עמית08/07/2018
השנה הבן שלי, בן ה-11 התחיל עם ריטלין la, האם להפסיק לו את הכדורים לחופש? אם כן כמה זמן לפני החזרה ללימודים צריך לחזור לקחת אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול בריטלין בחופש הגדול
ד``ר עדי אדר11/07/2018שלום -
עקרונית, ניתן להפסיק את הטיפול בקיץ במידה ואין הפרעות תפקודיות התנהגותיות משמעותיות.
אין הנחיה ספציפית מתי לחדש את הטיפול אך בהחלט סביר לחדש את הטיפול כשבוע לפני תחילת שנת הלימודים.
מומלץ לחדש את הטיפול במינון נמוך למשך כשבוע ואז לחזור למינון המקורי .
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילדה אין תאבון בגלל הקונצרטהתמי05/07/2018
בת 17 התחילה עם קונצרטה ומאז הפסיקה לאכול, פשוט לא רעבה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תאבון בעקבות מטילת ריטלין
ד``ר עדי אדר07/07/2018שלום לך-
זוהי תופעת לוואי שכיחה.
מומלץ במצב כה לעקוב אחר המשקל שלה כאשר סביר להניח כי היא משלימה ולו חלקית את הדרישה הקלורית היומית לאחר חלוף השפעת התרופה.
ירדה במשקל בין 5-10% דורשת הערכה רפואית חוזרת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נכון שריטלין ודומיו ממכרים?עמליה01/07/2018
יש טענות שתרופות אלה ממכרות, המליצו לבת שלי בת ה-12 ואני חוששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ריטלין ממכר?
דר` עדי אדר05/07/2018שלום לך!
זו שאלת מיליון הדואר.....
במילה אחת : לא!......
נשאלת שאלה פשוטה והיא האם ריטלין מוגדר סם ואם כן האם הוא גורם להתמכרות, האם הוא מסוכן ואיך יתכן שניתנים סמים לילדים ועוד לילדים צעירים בגן או בבי"ס יסודי?
ריטלין או מתילפנידט שייך לתרופות המעוררות הנמצאות בפיקוח עקב פוטנציאל להתמכרות.
בפקודת הסמים המסוכנים של ישראל, בניגוד לפקודות דומות במדינות כמו ארצות הברית או בריטניה אין חלוקה של הסמים לרמות. בישראל, כל הסמים מוגדרים כמסוכנים ואין שום אבחנה בין סמים קלים לסמים קשים.
עם זאת באופן מעשי ריטלין לא גורם להתמכרות!!!!!!! מיליוני ילדים נוטלים את התרופה בכל העולם ואין דיווחים על התמכרות.
סם צריך למלא מספר תנאים –
1. שינוי במצבי רוח כולל מצבי התרוממות הרוח (אאופוריה).
2. שינויים במצב תפיסת המציאות – הזיות.
3. תחושת מתגמלת ולכן צורך כפייתי להמשיך ולצרוך את החומר.
4. התמכרות פיזית ומנטלית ותופעות של תסמונת גמילה כאשר יש הפסקה של השימוש בחומר.
את כל התנאים לעייל ריטלין לא ממלא!!! לעתים נדירות יש לאחר נטילת תחושה של מצב רוח טוב ובמקרים מאוד נדירים תוארו הזיות אך ברוב המכריע של המקרים אין כלל תופעות אשר ניתן להגדירן כאופייניות לסמים. ברור כי יתכנו תופעות לוואי שונות בצריכה לא מבוקרת של התרופה.
הנסיונות החוזרים ונשנים ליחס לתרופה זו השפעה ממַכרת עם תופעות לוואי בריאותיות קשות מטעים ועלולים למנוע מציבור הילדים וההורים (החווים את קשיי הילד ומצוקתו) טיפול פשוט, יעיל ובטוח המסייע להם לעבור תקופה קריטית בעיצובם החברתי האקדמי והנפשי. יש לחזור ולהדגיש כי במרבית המקרים משמש הריטלין תוספת לשיטות טיפול אחרות ולא טיפול יחיד, ובלעדיו תקטן ההצלחה של שיטות טיפול חינוכיות, פסיכולוגיות ואחרות.
לסיכום – ריטלין היא תרופה, לא סם! היא שייכת לקבוצת חומרים מעוררים המוגדרים כבעלי פוטנציאל להתמכרות ולכן היא נתונה לפיקוח. ריטלין לא גורם להתמכרות ואין לו מאפיינים אחרים של סמים. השימוש בחומר זה הוא רפואי לכל דבר, הוא ניתן על ידי רופאים מומחים אשר הוסמכו לכך על ידי משרד הבריאות. זוהי תרופה בטוחה מאוד לשימוש כאשר יחד עם זאת יש לה תופעות לוואי קלות (כמו כמעט לכל תרופה הנמצאת בשימוש כיום).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגוף מתרגל למינוןסמי28/06/2018
אני מרגיש שהריטלין הפסיק לעבוד עלי, יכול להיות שהגוף התרגל וצריך להעלות את המינון? ואז בכל כמה שנים צריך להעלות? זה לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .האם הגוף מתרגל למינון
ד``ר עדי אדר07/07/2018שלום לך -
בהחלט קיימת התרגלות מסוימת גם מבחינת המינון וגם מבחינת תופעות לוואי כלומר ככל שנוטלים את התרופה באופן מסודר ורציף יש פחות תופעות לוואי אך מאידך תתכן ירידה בהשפעת התרופה.
אין משמעו הדבר שצריך לעתים תכופות לעלות עוד ועוד במינון התרופה אך בהחלט יש צורך לעתים לעלות במינון של התרופה.
לעתים הפסקה של מספר ימים או שבועות מחדשת את השפעת התרופה
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטנצרטה לפני טיסה קצרהידידה26/06/2018
הבת שלי לוקחת קונצרטה באופן קבוע אבל בחופשים היא מפסיקה את הטיפול. אנחנו נוסעים לחו"ל, טיסה קצרה של כמה שעות, ואני מתלבטת מה לעשות, זו תקופה שהיא לא לוקחת את הכדור והיא לא תיקח אותו כשנהייה שם, אבל אני מפחדת עליה בטיסה שהיא תשתגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה לפני טיסה קצרה
ד``ר עדי אדר07/07/2018שלום לך –
הדילמה לא ברורה. מומלץ לחדש את מתן התרופה מספר ימים לפני הטיסה .
ניתן בהחלט לתת את הטיפול גם במהלך החופשה אם צפויים קשיים התנהגותיםף
לעתים קרובות אני מקבל דיווחים על חופשות שנהרסות עקב קשיים תפקודיים מהלך טיסה או החופשה של ילדים עם הפרעת קשב או קשיים תפקודיים התנהגותיים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורות בגוף עם ריטליןADD22/06/2018
שלום,
לאחר נטילת ריטלין la 70mg חלה אצלי תופעה של צמרמורות בכל הגוף, האם מדובר בתופעה שכיחה שתחלוף או תופעה מסוכנת שמצריכה היוועצות עם הרופא?
*אולי חשוב לציין שאני לוקחת יחד גם נוגדי דיכאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמורת לאחר נטילת ריטלין
תלונה על צמרמורת או רעד שרירים מדווחת לעתים בעת השפעת התרופה ובמיוחד בעת נטילת מינון גבוה.
במידה והתופעה תכופה או ממושכת מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגביי הכדור ויואנס 50 מגגיא20/06/2018
היי דר, אני נוטל ויואנס 50 מג כבר שנתיים בערך והכול טוב כדור מעולה, הבעיה שכאשר קורה שיש יום שאני לא נוטל אותו אני מרגיש עייפות ברמה מפחידה כאילו אני משלים שעות שינה ככה כמה ימים. בנוסף לכך רציתי לשאול האם יש צורך לנטול את הכדור גם בשירות הצבאי למרות שהתפקיד לא דורש ממני ריכוז כזה גבוהה כמו בבית הספר והאמת שאני מסוגל לתפקד גם בלי הכדור פשוט הכדור עוזר לי, מרגיש יותר טוב איתו, מרגיש שהוא תורם. מצד שני פה אני חושד שאולי בעצם התמכרתי לכדור. האם אלו הם התסמינים?. האם גם כבר ידוע על התופעות לוואי של הכדור לטווח הארוך? הכוונה לכמה שנים.
תודה רבה, מקווה שתענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויואנס....
התופעה שאתה מתאר היא לא התמכרות ובמידה ותפסיק את נטילת התרופה למספר ימים היא תעלם.
אין נזקים לטווח הארוך מנטילת ויואנס ועם זאת במידה ובמהלך השרות הרפואי לא תזדקק לתרופה אין סיבה להמשיך ולהשתמש בה.
בברכה,
דר' עדי אדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של ריטליןנעמה17/06/2018
היי
אני בת 26 סטודנטית
מאובחנת מגיל צעיר ולוקחת ריטלין שנים רבות
אחרי ניסויים סכל מיני סוגים הבנתי שהטוב ביותר בשביךי הוא ריטלין רגיל (2 כדורים כל פעם 20 מג)
בדרל כלל לוקחת פעם בבוקר בסביבות 10 ואז שןב בשעות הצהרים לקראת 15
יש תופעות לוואי קלות - חוסר תיאבון, צימאון ודופק מואץ וחזק אבל כל אלו לא מפריעים
הבעיה היא עם בעיות ההירדמות - בימים בהם אני לוקחת אץ הריטלין אני לא מצליחה להירדם שעות רבות (לפחות 12 שעות מהכדור האחרון) רציתי לדעת האם יש דרך להקל על תופעה זו? אני לא רוצה לוותר עת הריטלין או לשנות את הסוג כי זה מאוד עוזר לי אבל כן רוצה לישון.
אציין שאני כן עייפה אבל לא נרדמת ובתמ ריטלין אין לי אץ הבעיות הללו
מה עושים? אשמח לטיפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הרדמות בעת נטית ריטלין
ד``ר עדי אדר07/07/2018שלום לך -
תופעה זו מוכרת.
אחת השיטות הפשוטות לטפל בכך היא שינוי השעה של נטילת המנה השנייה של התרופה.
כמו כן קיימת אפשרות לטיפול במלטונין שהוא למעשה תרופה טבעית המשרה שינה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה המשקל והשפעה של ריטליןנעם17/06/2018
אני כבר כמה שנים לוקחת ריטלין ועובד עלי מצוין. לאחרונה העליתי קצת במשקל, לא הרבה, אבל אני חושבת שזה משפיע על ההשפעה של הריטלין. האם נכון? צריך להעלות את המינון בגלל 3-4 קילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל והשפעה על מינון ריטלין
לעתים עליה מתונה במשקל גורמת לשינוי בהשפעת התרופה.
השיקול האם לשנות את המינון התרופתי לא קשור לעצם השינוי במשקל אלא לתחושה הכללית ולכן במצב כזה מומלץ לבחון עם הרופא המטפל שינוי במינון.
בברכה,
דר' עדי אדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט שבועיים עם אטנט - ייעוץאייל30/05/2018
שלום,
אני בן 31. משקל 75 קג וגובה 1.76 כבר שנים שחשדתי שיש לי הפרעות קשב וריכוז אבל אף פעם לא הייתי בטוח. כשהייתי בתיכון איבחנו אותי עם הפרעות קשב ונתנו לי הקלות במבחנים, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות כל כך. בעבודה תמיד הרגשתי שהיו ימים שאני ממש צריך לעבוד קשה בשביל להיות מרוכז יותר מהאחרים יום אחד חבר לעבודה נתן לי רבע כדור אדרל והרגשתי פשוט מדהים כאילו המח שלי חושב בצורה ישרה וממוקדת, ושאני מצליח לדבר שוטף ומלא בביטחון עצמי פניתי לניורולוג פרטי, סיפרתי את אותו סיפור בקצרה ותוך כמה דקות הוא הביא לי מרשם לאטנט 30, בטענה שהוא יכול לראות שיש לי בעיות קשב וריכוז ושכבר אובחנתי בעבר. הוא אמר שאני יכול לקחת אותו בימים שארגיש לא מאוזן. בחרתי להתחיל ב15 מג והרגשתי בסדר בלי הרבה תופעות לוואי חוץ מכאב ראש ביום הראשון. ופחות תחושת רעב עם יובש פה בכל הפעמים שלקחתי. אבל ראיתי שההשפעה היא לטווח קצר מאוד אז החלטתי לקחת 30, לקחתי בשעה 12 בצהריים. הרגשתי מפוקס למשך כל היום אבל זה עשה לי ממש בעיות שינה בלילה הצלחתי להרדם רק ב7 בבוקר, אותו דבר ביום אחרי היה לי ממש קשה לישון. החלטתי לא לקחת את התרופה מיום חמישי למשך כל הסופש והבעיות שינה הסתדרו אחרי יום וחצי. הבנתי שצריך לקחת את התרופה מוקדם יותר אז לקחתי אותה בין 9 ל10 בבוקר ביום שני ועוד פעם היה לי קשה לישון עד 6 בבוקר. עכשיו אני קצת מבולבל לגבי המינונים, אני מרגיש שהתרופה ממש עוזרת לי אבל אני קצת מתוסכל ומפוחד מהבעיות שינה הנלוות, האם זה משהו זמני שיסתדר לבד עם לקיחת התרופה? או אולי אני צריך לשנות את המינון שוב? כמו כן אני קצת מפחד לגבי התלות של התרופה, כמה פעמים מומלץ לקחת בשבוע בשביל לא לפתח תלות מוגזמת? ומה כדאי לאכול כשלוקחים את התרופה? תודה מראש על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט חודשיים.....
מתן התחלתי של 30 מג אטנט הוא בהחלט גבוה ועלול לגרום לתופעות לוואי.
מומלץ להתחיל בהדרגה במינונים נמוכים ולעלות בהדרגה.
אגב, בהחלט ניתן לתת תרופה זו גם פעמיים ביום.
בברכה,
דר' עדי אדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין בנוסף לשאר הכדוריםליאת גיל29/05/2018
שלום רב,
אני נוטלת מס' שנים אנפרניל 150 מג'
אמביאן 12.5 מג'
וסרוקוול 50 מג'.
האנפניל טיפל בי היטב גם לדיכאון וגם לכאבי הפיברומיאלגיה.
עליתי 20 קג. כולל דייטות למינהן.
רציתי לדעת אם הרטלין יכול לעזור לי לחוסר הריכוז שנגרם לי מהפיברומיאלגיה.לא מצליחה לקרוא ספר או להתרכז בהרצאה.
ועל הדרך יטפל בתיאבון.
האם שילוב זה מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין בשילוב עם כדורים נוספים
נושא מתן ריטלין ותכשירים דומים לחולי פיברומיאלגיה הוא נושא מעיין הדורש מחקר ויתכן שעשויה להיות בכך הקלה מסויית בהיות התרופה מעוררת.
עם זאת מומלץ לאור השילוב התרופתי שאת נוטלת התייעצות עם הרופא המטפל המכיר את מגוון התסמינים שלך כאשר יש לקחת בחשבון שריטלין לעתים מחריף מצבים רגשיים ולכן צריך לבחון את מכלול השיקולים לפני שמוסיפים תרופה נוספת.
בברכה,
דר' עדי אדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי- התייעצותיעל28/05/2018
שלום,
אבקש להתייעץ לגבי בני בן השנתיים וחצי:
היה תינוק נוח יחסית, ישן לילה שלם עד גיל 7-8 ח' בערך. מתמודד עם אלרגיה לחלב המתבטאת בהקאות (תבחיני עור שליליים) + אטופיק דרמטיטיס שמוחש מאד בתקופות מסוימות.
מאז שפסק לישון ברציפות הלילות הפכו לסיוט. נהג להתעורר כ4 פעמים בלילה לעיתים לקבלת בקבוק (סירב בעקשנות לקחת מוצץ ולא היה לו חפץ מעבר או "שמיכי" שירגיע אותו).
ספגנו את העניין בשקט תוך מחשבה שהזמן יעשה את שלו.
רק לפני 3 ח' לערך הצלחנו להפסיק את בקבוקי הנוטרימיגן (בשל האלרגיה) בלילה והם הוחלפו במים. זה עדיין אותה משמעות של קימה אך לפחות ללא אוכל.
פנינו ליועצת שינה בהיותו בן 2 ו-3 חודשים. זו הציעה לנו לרכוש שער בטיחות ולהתקין אותו בפתח חדרו ולמנוע ממנו פיסית לצאת מהחדר (ישן במיטת מעבר). לא הייתי מסוגלת לעשות זאת ולהפוך את חדרו ל"אורוות סוסים סגורה". פחדתי מאד שזה יגרום לו נזק קשה. לכן לא יישמנו דבר לאור הגישה הנוקשה מאד לטעמנו.
עם זאת, מאז שהיינו אצלה כנראה משהו בגישה ובהחלטיות שלנו כלפיו נהיה אסרטיבי יותר והוא הבין שהחגיגה תיפסק. אכן היו לילות ספורים של שינה רציפה אך מהר מאד זה נגמר.
יש לציין כי ילד זה הוא הקטן במשפחתנו ויש לנו עוד 2 ילדים בני ארבע וחצי ושש וחצי.
בקיצור, הלילות שלנו הם לא לילות, אנחנו סובלים והוא סובל. הוא לא יודע אפילו מה הוא רוצה כשהוא מתעורר, לפעמים בוכה שרוצה מים ולפעמים פשוט מגיע לחדרנו. כמובן שמוחזר בחזרה למיטתו וכך קורה מס' פעמים בלילה, כמעט כל לילה. הוא קם סופית בין 5-6 בבוקר, מגיע לחדרנו, ואנו כמובן מותשים אחרי לילה של שינה טרופה, בלי כוחות ובלי אנרגיות לקום ולהתארגן לעבודה. עושים הכל על אוטומט.
בעיה נוספת טמונה בטמפרמנט שלו: יש לו אובססיה מטורפת לפלאפונים. כאשר הוא מגיע לחדרנו לפנות בוקר ולפעמים גם באמצע הלילה, הוא ישר בא לניידים שלנו שנמצאים בהטענה. העלנו אותם גבוה, אז הוא פתר את הבעיה והביא שרפרף כדי לקחת אותם. אם לוקחים לו את הנייד אז מתחילות צרחות שלא נגמרות. בנוסף, הוא ילד שהורס פיסית משחקים, קורע דפים מספרים, עומד על קופסאות של משחקי קופסא שנהרסים. הרס לבעלי לא אחת את הנייד. מסוגל לאכול ואז פתאום להעיף את הכפית או המזלג עם האוכל על הקיר... צייר מס' פעמים על הקיר ועל הריצפה.
השיא היה- כשנתתי לו לראות במחשב שירים ועזבתי אותו לכמה דקות- הוא בא אלי עם מקשים מהמקלדת שתלש!!! הוא עושה לנו דברים שאף ילד לא עשה לנו ואנו לא יודעים איך "לאכול" אותם.
כאשר אני מנסה לקרוא לו סיפור, מהר מאד הוא מתחיל לזוז, לקחת במקביל ספר אחר ולדפדף בו או לקום. קשה לקרוא לו סיפור שלם אך זה אפשרי אם אני מתעקשת שלא יקום. הוא אוהב פאזלים (אך מתקשה בהרכבתם באופן עצמאי, גם כאלה עם 6 חלקים), משחקי קוביות, לצייר ולגזור.
לשבת מול הטלויזיה או המחשב- דבר שאני מציעה כאשר נגמר לי כבר הכח- כמעט ולא קורה כי אין לו סבלנות.
אם דקה או שתיים אני משאירה אותו לבד בחדר כלשהו, ישר אני נלחצת כי אני יודעת שהוא יעשה משהו שאסור / יהרוס משהו.
בשורה התחתונה, הוא מפעיל אותנו ביום ובלילה. כל הזמן.
במעון דווקא מספרים שהוא קשוב מאד לפעילויות, ערני, משתתף, יושב יפה במפגשים. אלים לעיתים. הקושי לשבת הוא בעיקר בבית. נתתי דוגמאות לטמפרמנט הסוער...
ממש חשוב לי שיעלה בספטמבר לגן עירייה ראשון כשהוא רגוע יותר, ביום ובלילה.
האם להערכתך הכיוון הוא הפרעות קשב וריכוז? ניתן לאבחן בגיל כזה?
תודה מראש על ההכוונה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים עם טמפרמנט סוער
ד``ר עדי אדר28/05/2018שלום לך
תודה על התיאור המפורט.
אכן מה שאת מתארת הוא ילד צעיר עם טמפרמנט סוער. התנהגות כזו בגיל שלו מוכר בהגדרה : Terrible twos והכוונה להתנהגות סוערת הכוללת התקפי זעם במצבי תסכול המופיע בילדים בגיל שנתיים שלוש.
מומלץ להתיעץ עם פסיכולגית התפתחותית ואף רצוי לעשות זאת במסגרת יחידה לגיל הרך - אלו יחידות הקיימות במספר בתי חולים ומכונים לאבחון קשיים תפקודיים התהגותיים בילדים מתחת לגיל 6 שנים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי חמורות מאד - פוקליןאמא מודאגת מאד26/05/2018
בנינו, בן 6, ASD בתפקוד גבוה, משולב בגן רגיל. הבעיה העיקרית אצלו היתה היא קשב נמוך מאד ומוסחות גבוהה. התחלנו טיפול תרופתי. את הריטלין הפסקנו לאחר יומיים כשראינו שהוא לא מגיב טוב. ניסינו אטנט במשך חודש שגרם לחרדות ומחשבות שוא ולכן הפסקנו. נסינו פוקלין במשך שבוע. כתוצאה מהתרופה החלו התקפים קשים מאד בהם הילד נושך ומכה את עצמו הסובבים אותו וכן חרדות קשות מאד. תופעות שלא היו כלל בעבר . הקשב עצמו נמוך ביותר. כבר כמעט 3 חודשים אנחנו לא נותנים את התרופה ועדיין הוא לא חזר לעצמו. הפסיכיאטרית טוענת שזה הפיך אך אינה יודעת כמה זמו יקח לו לחזור לעצמו.
בנינו הפך מילד טוב מזג שיכל לתפקד עצמאית בגן לילד מנותק, אומלל ואלים המסוכן לעצמו ולסביבה. לפי המחקרים שבוצעו על התרופה, מהו הזמן המירבי בו לוקח לתסמינם לעבור? האם ישנן סטטיסטיקת מדויקות לגבי מקרים כאלו? האם יתכן שנגרם נזק בלתי הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי בעקבות נטילת פוקלין.
אני מניח שהתופעות שאת מתארת לא קשורות במישרין לפוקלין אם כי אני מבין שיש סמיכות בין התופעות לבין נטילת התרופה למשך פרק זמן קצר של שבוע.
מומלץ להתייעץ עם הפסיכאטרית כאשר יש לשקול טיפול בריספרדל.
בברכה,
ד' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי חמורות מאד- פוקלין - המשך
אמא מודאגת מאד29/05/2018התופעות התחילו אכן מספר ימים לאחר חילת לקיחת התרופה וברגע שהבנו שזו תופעת לוואי הפסקנו מיד. לפסיכיאטרית המטפלת אין ספק שמדובר בתופעת לוואי של התרופה (אחרת אך אפשר להסביר שינוי קיצוני ופתאומי כל כך מלבד התרופה שאחד מתופעות הלוואי הידועות שלה זה התקפי חרדה?!). מובן שכשיו לא ניתן לו שום תרופה פסיכאטרית, מספיק נזק כבר נגרם. אנחנו נעזרים בינתיים במנתחת ההתנהגות שלנו. הפפסיכאטרית טוענת שלפעמים לוקח חודשים עד שהתופעות חולפות.
השאלה שלי היא מדוע אין סטיטיסטיקיות מדויקות לגבי מקרים כאלו אם אכן התרופה אכן נבדקה ונמצאה לכאורה בטוחה לשימוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי חמורות לאחר פוקלין
ד``ר עדי אדר07/07/2018שלום לך
התופעות אשר את מתארת סביר להניח כי אינן קשורות למתן תכשירים תרופתיים למרות שמבחינה כרונולוגית הם נצפו בעקבות כך.
לילדים אלו יכולים להיות שינויים בדפוסי התנהגות, תגובות ואני מניח שגם פסיכיאטרית המטפלת לא מייחסת אותם לטיפול התרופתי.
איני מייעץ בדרך כלל באופן פרטני בפורום אך רצוי לחזור לביקורת רפואית ויש לשקול מתן ריספרדל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות של הפרעה בגיל מאוחרנעמי24/05/2018
מעולם לא היו לי הפרעות קשב, בתיכון תמיד חרשתי לבד והקשבתי בכיתה ולא היו לי שום בעיות לימודיות. עכשיו באוניברסיטה אני רואה שממש קשה לי להקשיב להרצאה לאורך זמן, כשאני מנסה ללמוד לבד אני כל הזמן מוסחת. יכול להיות שהפרעה התפתחה בגיל מאוחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות הפרעה בגיל מאוחר
עקרונית הפרעת קשב באה לידי ביטוי בגיל צעיר, כיום מוגדר שעד גיל 12 ש'.
עם זאת ברפואה לא הכל שחור או לבן ויש מצבים שההפרעה באה לידי ביטוי ברור יותר בגיל מבוגר.
יש לציין כי גם במצב כזה יש תסמינים מסויימים באו לידי ביטוי בעוצמה משתנה בגיל צעיר.
יש לקחת בחשבון שהרבה גורמים יכולים לגרום למבוגרים לא להיו מרכוזים החל מבריאות, הפרעה רגשית נלווית ועוד.
מומלץ לשקול אבחון מסודר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קונצרטה בשעות הערבגילי22/05/2018
אני לוקחת קונצרטה בימי לימודים. התחלתי עכשיו קורס ערב ואני לוקחת את הכדור בערב אבל אחרי זה אני לא מצליחה להירדם בלילה... מה עושים? ריטלין לא עושה לי טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקחי אותו בבוקר...
אחת22/05/2018קונצרטה משפיעה בסביבות 12 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת קונצרטה בשעות הערב.
ד``ר עדי אדר28/05/2018שלום לך-
חד משמעית לא מומלץ נטילת קונצרטה בערב!
ניתן לנסות להקדים את שעת הנטילה תוך בדיקת יחסי הגומלין בין השוואה בעת למידה לבין נדודי שינה כלומר האם ניתן למצוא שעה מיטבית לנטילת התרופה.
במידה וזה לא מעשי יש לפנות לרופא המטפל לשקול נטילת כדור עם משך השפעה קצר יותר כגון ריטלין LA
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)