מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טמפקס ופגיעה בזיכרון הכללימיש01/04/2018
האם לקיחת טופמקס פוגעת בזיכרון בכללי או לטווח ארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת טופמקס....
ד``ר עדי אדר01/04/2018שלום -
נא להפנות שאלה זו לפורום אפילפסיה.......
חד שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על סטרטרהאביתר01/04/2018
לוקח ריטלין שגורם לי להרבה מאוד תופעות לוואי, האם כדאי לעבור לסטרטרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת על סטרטרה
ד``ר עדי אדר01/04/2018שלום לך
זה לא דיון של מספר שורות ולמעשה רצוי לעשות אותועם הרופא המטפל.
בכל אופן להלן הסבר קצר על התרופה:
מכילה Atomoxetine. זו התרופה הראשונה לטיפול בקשב וריכוז שאינה שייכת למשפחת הסטימולנטים (ריטלין, אדרל). כיצד סטרטרה פועלת?
הסטרטרה מעכבת את הספיגה חזרה של נוראפינפרין (norepinephrine reuptake inhibitor)במרווח הסינאפטי במוח. בכך היא מעלה את ריכוזו.
יתרונות סטרטרה
השפעה במשך כל היום. בניגוד לריטלין, אין לתרופה טווח זמן מוגבל של כמה שעות בה היא פועלת.
• התרופה אינה מפריעה לשינה. לעיתים נדירות, הפרעות שינה עלולות לקרות במבוגרים הנוטלים סטרטרה.
• התרופה אינה מדכאת תיאבון.
• התרופה מפחיתה חרדות.
למה לצפות במהלך הטיפול?
כאמור, הסטרטרה שונה לחלוטין מריטלין. לכן רמת הציפיות צריכה להיות שונה. מי שהשתמש בעבר בריטלין וחש את השפעתו המיידית עלול להתאכזב, שלא בצדק.
השפעת הסטרטרה מתחילה אחרי שבוע של טיפול יום יומי. מלוא ההשפעה מתגלה אחרי חודש. צורת פעולה זו שונה לחלוטין מהתרופות האחרות לקשב וריכוז, בהן מרגישים השפעה מיידית.
איך לוקחים סטרטרה?
לוקחים את הקפסולה מידי יום. כל יום כולל שבתות וחגים. היות והתרופה מתחילה להשפיע רק אחרי מספר שבועות, ניתן להפסיק אותה בחופש הגדול, אך לא בחופשים קצרים.
מה המינון המקובל?
מתחילים לקחת את התרופה במינון של בערך 0.5 מ"ג לקילו ועולים בהדרגה עד ל בערך 1.2 מ"ג לקילו. לדוגמא: במשקל של 50 קילו נתחיל 3 ימים במינון של 25 מ"ג לאחר מכן עוד 3 ימים במינון של 40 מ"ג ולבסוף נגיע למינון של 60 מ"ג.
המינון המירבי גם למבוגרים הוא 100 מ"ג.
ניתן להשיג את התרופה במינונים מוכנים של 10, 18, 25, 40, 60, 80, ו- 100 מ"ג.
תופעות לוואי:
כמו לכל תרופה גם לסטרטרה עלולות להיות תופעות לוואי. התופעות השכיחות ביותר הן:
בחילה ועייפות. כדי להתגבר עליהן ניתן לקחת את התרופה אחרי האוכל. בד"כ לוקחים את התרופה בבוקר. אם היא גורמת לעייפות, ניתן לקחת אותה בערב. תופעות אלו חולפות בדרך כלל לאחר מספר שבועות. כדי לצמצם את תופעות הלוואי מתחילים לקחת את התרופה במינון נמוך ועולים בהדרגה.
תופעות לוואי אחרות ונדירות: מחקרים אחרונים מעידים כי יתכן ויש עליה בשיעור ניסיונות אובדניים בילדים - כחצי אחוז. על ההורים לעקוב אחרי מצב הרוח של הילדים בתחילת הטיפול. יש גם שני דיווחים על מקרים של נזק לכבד (מתוך שני מיליון משתשמשים). הנזק היה הפיך עם הפסקת השימוש.
כמו כן ניצפו בילדים: הפרעות במערכת העיכול, כאבי ראש, אי שקט, סחרחורת, שיעול.
במבוגרים הפרעות שינה, הפרעות בזיקפה, אבדן תיאבון. תופעות אלו נעלמות עם הפסקת השימוש.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה השפעה לזמן רב יותראדר29/03/2018
אני לוקחת ריטלין LA שעובד עלי טוב אבל אני סטודנטית ואני צריכה להגדיל את טווח ההשפעה. לקחת עוד כדור? לשנות תרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה לפרק זמן ארוך...
ד``ר עדי אדר29/03/2018שלום לך -
אינו ממליץ המלצות אינדיבידואליות לטיפול תרופתי במסגרת הפורום אבל ברמה עקרונית ניתן לתת תוספת ריטלין אחרי הצהריים או לשקול לעבור לקונצרטה.
מומלץ להתיעץ עם הרופא המטפל!
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בהשפעה של ויואנסשימי או-חנה25/03/2018
לפני חודשיים התחלתי טיפול בויואנס ורמוטיב למטרות למידה וטיפול בהפרעת קשב (אציין שהמינון של הויואנס הוא 70 מ"ג, המקסימלי, מאחר וה50 לא השפיע עליי)
במשך שלושה שבועות ההשפעה של הויואנס הייתה מדהימה, יכלתי ללמוד שעות בלי הסחות דעת והייתי מרוכז מאוד.
במשך שבועיים הפסקתי את השימוש בויואנס וכשחזרתי להשתמש בו פתאום ההשפעה ירדה משמעותית. עדיין יכלתי לשבת וללמוד ולא הייתי מוסח אבל לא הצלחתי להתמקד במה שלמדתי והייתי קורא את אותו דבר שוב ושוב.
השאלה שלי היא למה ההשפעה פתאום ירדה והאם יש אפשרות לחזור למצב המקורי? יכול להיות שהבעיה נוצרה מהפסקת השימוש בויואנס לשבועיים? אולי הגוף שלי פשוט התרגל לתרופה? ואולי בכלל השילוב של רמוטיב עם הויואנס גרם לירידה בהשפעה שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בהשפעת ויואנס
ד``ר עדי אדר29/03/2018שלום לך -
בדרך כלל הפסקת הטיפול משפרת את התגובה ולא להפך.
עם זאת בהחלט מתואר מצב כזה ויתכן ויהיה צורך לעלות מעל למינון המקסימלי...
רמוטיב לא אמור להפריע להשפעת התרופה.
חד שמח!
דר' עד יאדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת אטנט מתפוגגת מהר מדיהדס25/03/2018
הבן שלי נוטל אטנט פעמיים ביום, בבוקר ובצהריים אבל הוא אומר שרוב היום בבית הספר הוא עייף ולא מרוכז. יכול להיות שההשפעה של הכדור פגה מהר מדי? האם להעלות מינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת אטנט מתפוגגת מהר.....
ד``ר עדי אדר25/03/2018שלום לך-
איני ממליץ המלצות ספציפיות לגבי מינונים במסגרת הפורום (זה תפקידו של הרופא המטפל) אך בהחלט יתכן והמינון מעט נמוך... יש לציין כי השפעת התרופה בדרך כלל 5-6 שעות
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת כלים למיומנות חברתיתניצן21/03/2018
שלום רב,
שמי ניצן ואני בעלת קשב וריכוז ולקות למידה. אני אומנם בת 30 ועובדת עם אנשים אבל אני שמה לב שיש לי ליקויים תקשורתיים וחברתיים.
האם יש איזשהי סדנה או מקום בו אפשר לעבוד על מיומנויות אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת כלים למיומנות חברתית
ד``ר עדי אדר25/03/2018שלום לך
איני יודע להמליץ על סדנה ספציפית.
אני ממליץ שתבדקי ברשתות החברתיות...יש פורומים שונים ומן הסתם ניתן יהיה לקבל המלצות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת נטילה של ריטליןמור20/03/2018
שלום רב,
אני בת 20 ואובחנתי כבעלת בעיות קשה יחסית קלות ובכל שנות התיכון והצבא הצלחתי להתגבר על הבעיה באמצעות תוספת זמן במבחנים.
לאחרונה התחלתי ללמוד לפסיכומטרי והפרעות הקשב פוגעות לי רבות בריכוז בעת המבחן שנבנה על זמנים קצרים ובעקבות כך בהישגיי. רציתי לשאול האם אפשר להתחיל ליטול ריטלין רק בפעמים חד פעמיות (כשיש לי מבחן למשל, ולא בהכרח בכל יום לימודים) והאם זה בסדר לא להתמיד בלקיחה? (יש לציין שאנסה להתחיל מהמינון הכי נמוך)
בנוסף, יש לי ציסטה בבלוטה הפינאלית במוח ורציתי לשאול אם הדבר יכול להשפיע.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ריטלין SOS
ד``ר עדי אדר25/03/2018שלום לך!
עקרונית צריך במצב כזה להתייעץ עם הרופא המטפל אשר ביצע את האבחון.
לגבי הציסטה אין לכך קשר לטיפול זה ומן הסתם ניתן ייעוץ נוירוכירורגי לגבי הממצא.
ניתן לטפל בריטלין בצורה לא מתמשכת אך בדרך כלל מומלץ לקחת ברציפות בימי למידה. יש גם לציין שתופעות הלוואי מתמתנות ככל שנוטלים בצורה סדירה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן הופך לזומבי באמצע שיחהליזה20/03/2018
הבן שלי בן 9, אנחנו יכולים לנהל שיחה ופתאום הוא מאבד קשה לחלוטין, דעתו לא מוסחת אלא הוא הופך למעין זומבי. בלי צל של ספק הוא לא היפראקטיבי, אבל האם הניתוקים האלה מעידים על בעיית קשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן הופך לזומבי באמצע השיחה
ד``ר עדי אדר25/03/2018שלום לך
מצב כפי שאת מתארת יכול לנבוע ממספר גורמים... חשוב לשים לב אם אכן הוא לא מגיב כאשר פונים אליו, נראה קצת מבולבל כאשר הוא חוזר לעצמו?.
מומלץ במצב כזה לגשת לבדיקה רפואית על להתרשם על מה מדובר. יתכן ויהיה לשקול גם ביצוע EEG.
כמובן שיתכן ואכן יש הפרעת קשב ואז יהיה מקום לבצע אבחון מלא.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ריטלין וצמרמורות קורחן17/03/2018
שלום,
חזרתי לקחת ריטלין (LA 20), לאחר הפסקה של כחצי שנה.
מאז שחזרתי ליטול את הכדור אני חווה צמרמורות קור בשעות הלילה לאחר שהכדור מתפוגג. ממש מוצאת את עצמי מתעטפת בהמון שכבות...
בעבר זה לא קרה ואני לא מצליחה להבין מה יכול לגרום לזה להופיע.
האם יש לכך משמעות רפואית מעבר לאי הנוחות הנילוות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ריטלין וצמרמומורות קור
ד``ר עדי אדר25/03/2018שלום לך!
ריטלין LA (את מטופלת במנון מאוד נמוך!) השפעתו מפוגגת בשעות הצהריים ואין קשר בין צמרמורות קור (אנחנו לקראת סוף החורף) לבין נטילת התרופה.
לא נראה כי יש לכך משמעות רפואית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד של חוט המחשבהטליה13/03/2018
מאז שאני ילדה יש לי בעיה של איבוד חוט המחשבה ובעיות ריכוז. אם חשבתי על משהו בזמן שיעור אז לא הייתי יכולה לחזור לעניינים. בזמני לא הייתה מודעות של הפרעות קשב וריכוז ואני תוהה אם זה מה שיש לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד של חוט המחשבה
ד``ר עדי אדר25/03/2018שלום לך -
איבוד חוט המחשבה לפי הגדרתך אינו מהווה בהכרח הוכחה לקיומה של הפרע ת קשב.
הגדרה של הפרעת קשב דורשת קיומם של מספר רב יחסית של סמינים.
במידה ואת חשה הפרעה תפקודית עקב "איבוד חוט המחשבה" פשוט יש מקום לבצע אבחון מסודר!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפרעת קשה יכולה להיות סלקטיבית?שירלי08/03/2018
יש לנו שני ילדים, הגודל חולה במחלה כרונית כך שהרבה תשומת הלב הולכת אליו באופן טבעי, לכן הקטן בבית יותר שקט ורגוע, אבל בבית הספר או בבתים של חברים אומרים לי שההתנהגות שלו שונה ושכדאי לקחת אותו לאבחון. אני חושבת שאולי זה משהו נפשי, של מקום פורקן שאין לו בבית, אבל האם ייתכן שבגלל הנתונים המשפחתיים כן יש לו הפרעה והיא פשוט סלקטיבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרת קשב סלקטיבית - האמנם?
ד``ר עדי אדר19/03/2018שלום לך
לא קיים מושג של הפרעת קשב סלקטיבית. לא כל מצב של ירידדה בקשב הוא הפרעת קשב כהגדרתה ויתכן ומדובר בגורמי ם אחרים.
אבחנה של הפרעת קשב מתבססת על קריטריונים רבים ולכן הדבר הנכון הוא לבצע אבחון מסודר .
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת תרופות בזמן חופשהנטע06/03/2018
הבן שלי התחיל לפני כמה שבועות לקחת ריטלין LA עוד מעט יוצאים לחופשת פסח ורציתי לדעת אם הוא צריך לקחת את התרופה גם בחופש או שאפשר לתת לו זמן מנוחה, או אולי זה הכרחי בשביל ההסתגלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת תרופות במהלך חופשה -
ד``ר עדי אדר06/03/2018שלום לך-
מבחינה רפואית מותר לקחת את התרופה ברציפות כל השנה כולל חופשות. התרופה לא מצטברת ולא צריך "לתת לגוף לנוח"....
מאידך אם אין בעיות תפקודיות בחופשה או בסופי שבוע ניתן להפסיק את נטילת התרופה.
יש לקחת בחשבון כי ככל שנוטלים את התרופה בקביעות תופעות הלוואי מתמתנות ולכן לעתים כאשר מחדשים את הטיפול יש צורך להתחיל במינון נמוך יותר וייתכן גם כי תופעות הלוואי יתחדשו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיקוי התנהגות או הפרעת קשב?רותם04/03/2018
הבת שלי בת ה-5 מעריצה את אחיה בן ה-8. לגדול יש הפרעת קשב מאובחנת. הבת מחקה את ההתנהגות של אח שלה בהרבה דברים, לרבות מאפיינים של ההפרעה. אנחנו לא יודעים אם זה רק חיקוי או שגם לה יש הפרעה. גיל 5 מרגיש מוקדם מדי לאבחון, מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיקוי התנהגות או הפרעת קשב?
ד``ר עדי אדר06/03/2018שלום לך -
לעתים תכופות אני שומע את האמירה ש"הילד הקטן מחקה את הגדול".
לעתים תכופות זה לא חיקוי אלא פשוט דפוס התנהגות אשר מתחיל בוא לידי ביטוי ככל שהילד או הילדה גדלים.
הערה - הפרעת קשב בעלת מאפיינים תורשתיים ברורים.
בהחלט זה גיל מוקדם לבצע אבחון אלא אם קיימות בעיות תפקודיות משמעותיות וכדאי להתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם בוס עם הפרעות קשבמיטל01/03/2018
אני לא יודעת אם זה ממש קשור לפורום הזה אבל אולי מכאן תבוא הישועה. למנהל שלי יש הפרעות קשב וריכוז וזה מאוד מקשה על העבודה שלי הוא לא עקבי לחוץ כל הזמן והוא משרה עלי תחושה דומה, שאני כבן אדם בלי ההפרעה, לוקחת מאוד קשה, כל הלחץ הזה עולה לי בעצבים ובבריאות. הוא המנהל שלי אז אין לי כל כך מה לעשות בעניין מולו השאלה היא אם יש איזו עצה לעזור לי לשמור על עצמי בהתמודדות מולו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוס עם הפרעת קשב......
ד``ר עדי אדר01/03/2018חג שמח!
העצה הכי פשוטה שאני יכול לחשוב עליה זה לייעץ לו לגשת לאבחון...
אולי זה לא פשוט להגיד לו את זה (ייתכן שבסוף הוא יודה לך או שיפטר אותך...).... אך זה הפתרון הנכון - כמובן להציע את זה עם טקט....
אם את לא יכולה להציע לו את זה ניתן לחשוב וללמוד איך להתמודד במצבי לחץ , ניתן לקבל הדרכה גם על ידי מאמן אישי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות ודכדוך עם אטנטאמיר27/02/2018
ילד בן 10 התחיל עם אטנט 20 מ"ג. עוד בתקופת הסתגלות אבל הוא עייף, מדוכדך ואין לו כוח לעשת שום דבר. זה תופעה טבעית שתעבור או אולי צריך לשנות מינון או שהתרופה לא מתאימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות לאחר נטילת אטנט
ד``ר עדי אדר27/02/2018שלום לך -
אני מניח שהתחלת ם עם מינון נמוך יותר (המינון המקסימלי הוא 30 מ"ג).
השאלה היא האם התופעות שאת מתארת מופיעות בזמן השפעת התרופה או לקראת השעה 1400 ?- אז זה מכונה רבאונד
ניתן במקרים כאלה לתת מנה נוספת אחה"צ.
בכל מקרה מומלץ להתיעץ הבנושא עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)