פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב בין קפאין לריטלין
    דודו
    06/11/2018

האם יש בעיה לשלב קפאין עם ריטלין? זאת אומרת האם אפשר לשתות קפה תחת השפעה של ריטלין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שילוב בין קפאין לריטלין

הוספת תגובה

• שילוב של קפאין וריטלין

ד``ר עדי אדר
    06/11/2018

שלום לך
    אפשר לשלב בין השניים אך במשורה, דהיינו לא להגזים בשתיית קפה בהיות שני החומרים ממריצים

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוקלין xr שאלה לגבי אופן הלקיחה
    זיו
    04/11/2018

שלום
    הבת שלי לקחה בכל שנה שעברה פוקלין xr בשל הפרעת קשב (בלימודים/ריכוז לא התנהגותי) וירדה מאוד מאוד במשקל. בחופש הגדול היא לא לקחה כלל ועל מנת שלא תרד שוב עד כדי כך במשקל כמו בשנה שעברה אמרנו לה לקחת 3 פעמים בשבוע (בימי הלימודים הארוכים עם המקצועות החיוניים). היא מתלוננת שבימים שהיא לוקחת את הכדור יש לה רעידות בידיים וכאב ראש (חייבת לציין שהיא ממש לא רוצה לקחת אותו בכללי) שאלתי היא: האם עצם העובדה שהיא לוקחת את הכדור לא בכל יום יכול לגרום לתופעות אותם היא מתארת? האם הגוף צריך להתרגל לכדור? כי ממה שאנחנו הבנו ההשפעה של הכדור היא ל 12 שעות ולאחר שהשפעתו פגה הכל חוזר לקדמותו. נשמח לשמוע דעתך על מנת לדעת כיצד להמשיך מפה.
    תודה רבה רבה
    זיו

הוספת תגובה

• פוקלין XR

ד``ר עדי אדר
    06/11/2018

שלום לך
    כל התכשירים בקבוצה זו רצוי לקחת אותם בצורה סדירה על מנת להפחית תופעות לוואי. כמובן שיש מטופלים שגם בנטילה לא רציפה לא מדווחים על תופעות לוואי אך עקרונית ככל שמקפידים על נטילה רציפה צפויה התמתנות של תופעות לוואי.
    הערה - רעידות בהחלט יכולות להיות תופעות לוואי של פוקלין.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של תוספי תזונה במקביל לאטנט
    ארי
    04/11/2018

אני רציתי להתייעץ בקשר לשילוב של תוספי תזונה במקביל לאטנט

בעוד חודש יש לי מבחן ארצי גדול וקשה באופן קיצוני.
    כיום אני משתמש ב אטנט Attent 60 mg בבוקר ו Ritalin 20mg בערב.
    אציין שאני סובל מחוסר ריכוז וזיכרון כולל חרדות ,וכדורים עוזרים לי והמצב השתפר אבל עדיין הבעיות קיימות ואני מתקשה בעיקר להתרכז.
    לכן בנוסף לכך אני משלב באופן זמני (למשך חודש וחצי לפני מבחן גדול) תוספי תזונה כדלהלן:
    1. GABA 500 mg. (גאבא)
    2.DMAE, 250 mg (די-מתיל-אמינו-אתנול)
    3.B-Complex 50 (בי קומפלקס)
    4.L-Carnosine 500 mg
    5.ActiveBrain
    (וספטידיל סרין 100מ"ג ליציטין סויה 205מ"ג חומצה פוספטידית 100מ"ג )
    6. HTP-5 100 mg
    7.Melatonin 100mg
    8.Omega−3

אשמח לקבל המלצה:
    מתי לקחת כל כדור בוקר/ערב
    לפני אוכל/אחרי
    באיזה מינון וכמה פעמיים ביום.
    מהקבצות של הכדורים שאפשר לשלב ולקחת יחד בפעם אחת.
    ,מינון ועם איזה כדור לשלב.
    מה האינטראקציות של כל כדור עם סוג מסויים של אוכל? (למשל שמתי לב שאטנט עובד פחות טוב עם מאכלים מסוימים).
    מה עוד מומלץ להגברת ריכוז עם ערנות וזיכרון ומאוד חשוב הפחתת לחץ בעיקר לחץ משתק או שגורם להתפזרות.
    אציין שכיום אני אוכל טוב מוקדם בבוקר בעיקר לחם עם סרדינים ולאחר מכן לוקח אקטיב בריין עם אומגה שלוש ולאחר שעה לוקח 60 מג אטנט בפעם אחת ובערב ריטלין ולפני השינה בי קומפלקס-50 עם מלטונין והולך לישון. עם השאר אני מנסה לקחת כל פעם בזמנים שונים ולא מצאתי את עדיין את השילוב,מינון והזמנים.
    תודה מראש, ארי.

הוספת תגובה

• שילוב של תוספי תזונה עם אטנט

ד``ר עדי אדר
    06/11/2018

שלום לך
    אני אולי אאכזב אותך בתשובתי אבל לא ידוע לי מחקרית על תועלת של חומרים אלו בתחום הקשב והריכוז.
    אני מודה שאיני בקיא בתחום זה אך אני ממליץ לבחון היטב את הצורך ואת התועלת בנטילת חומרים אלו אשר מן הסתם לא מזיקים (להוציא לכיסך) אך כנראה גם לא מועילים.
    הערה לגבי מלטונין - זהו אכן חומר אשר עשוי לסייע בהשריית שינה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים בין רילטין לפוקלין
    מיקי
    31/10/2018

מה ההבדל בין רטילין לפולקין?למי מהם יש יותר תופעות לוואי?

הוספת תגובה

• ההבדל בין ריטלין לפוקלין

ד``ר עדי אדר
    31/10/2018

שלום לך
    למעשה פוקלין הוא סוג חדיש של ריטלין.
    החומר הפעיל בריטלין הוא מתילפנידאט. לפני כמה שנים התגלה כי למעשה חומר זה מורכב משני חומרים זהים מבחינת ההרכב המולקולארי אבל שונים בסידור האטומים במרחב. רק אחד החומרים הוא הפעיל. החומר השני מיותר ורק מגביר את תופעות הלואי.
    גילוי זה הביא ליצור פוקלין שמכיל רק את החומר (האיזומר האופטי) הפעיל.
    לכן המינון של פוקלין הוא מחצית מינון הריטלין. הפחתת המינון מורידה את תופעות הלוואי במידה ניכרת.
    המינון ההתחלתי לפוקלין XR ללא טיפול קודם בריטלין הוא 5 מ"ג לילדים ו- 10 מ"ג למבוגרים.
    ניתן לעלות במינונים ב- 5 מ"ג לילדים ו- 10 מ"ג מבוגרים במרווח של שבוע.
    המינון המקסימלי המומלץ לילדים הוא 30 מ"ג ו- 40 מ"ג למבוגרים.
    במטופלים עם ריטלין ניתן להחליף למינון פוקלין שהוא חצי מסך הכל המינון היומי.
    במטופלים בפוקלין קצר טווח ניתן להחליף לאותו מינון של פוקלין XR.
    קיים גם פוקלין XR במינונים של 10 , 15, 20' 25 ו - 30 מ"ג, בשחרור מושהה, אשר פועל עד 12 שעות.
    תופעות הלוואי דומות לתופעות של הריטלין (אם כי נדירות יותר וחלשות יותר): אבדן תיאבון, הפרעות שינה, שינויים במצב הרוח, יובש בפה, סחרחורת, הפרעות ראיה, דפיקות לב.
    בדומה לריטלין אסור לקחת את פוקלין אם ישנה מחלת לב ידועה, גלאוקומה, לחץ דם, בעיות פסיכיאטריות/

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טפשת הריון או החמרה של ההפרעה?
    יונית
    28/10/2018

יש לי הפרעת קשב קלה, כשהייתי בלימודים לקחתי ריטלין אבל כיום אני לא צריכה ולא לוקחת בכלל. עכשיו אני בהריון, ואני שמה לב שחוסר הריכוז מחמיר ואני מתבלבלת הרבה ושוכחת דברים. האם זה רק טפשת או שמא זה החמרה של ההפרעה בגלל ההריון? האם במצבי כדאי להתחיל שוב לקחת כדורים?

הוספת תגובה

• טפשת הריון! מחלה חדשה?

ד``ר עדי אדר
    31/10/2018

שלום לך -
    הגדרה מעניינת זו טפשת הריון....
    לא מוכרת לי החמרה של הפרע קשב עקב הריון אם כי כמובן יתכנו גורמים שונים כגון בחילה, חוסר שינה, גורמים נוספים העלולים להחמיר קשיי ריכוז במהלך ההריון.
    בכל אופן - אסור להשתמש בתכשירי ריטלין במהלך ההריון!

בברכה,
    דר' עד אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זום - האם באמת עובד?
    נתנאל
    25/10/2018

האם תוסף התזונה זום באמת עובד?

לקביעת תור
    סגירה
    זום - האם באמת עובד?

הוספת תגובה

• זום - הסבר קצר

ד``ר עדי אדר
    31/10/2018

שלום לך -
    זהו תוסף מזון המורכב מאומגה 3 וכן פוספטידיל סרין. על פי מחקר (יחיד בשלב זה) אשר בוצע בארץ נמדד שיפור (בהתבסס על שאלוני קונרס ושאלון איכות חיים) בתסמיני פעילות יתר (אך לא מיקוד וריכוז).
    שיפור זה עשוי לבוא לידי ביטוי לאחר כחודש של נטילה סדירה של התוסף ועשוי להמשך לאורך כל שעות יממה! המינון הוא 2 קפסולות ליום אחרי האוכל. ניתן לפתוח את הקפסולות למרוח על מזונות או בשתייה לא חמה מאוד. יש לנקוט בזהירות בילדים הרגישים למוצרי דגים או ג'לטין. התוסף לא כשר ולכן יש לנהוג בהתאם ולהתיעץ עם רב במידת הצורך.

יש להדגיש כי השפעת תוסף מזון זה לא זהה לריטלין! יעילותו פחותה מריטלין והיא לא משפיעה על תסמיני מיקוד וריכוז אלא בעיקר על פעילות יתר וזאת על פי מחקר יחיד ועל פי דיווחי החברה המשווקת.

לסכיום - השפעת תוסף מזון זה מתונה מאוד אם בכלל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה לשאלתי על בלבול מילים
    שימי
    23/10/2018

היי
    הנני בן 41 , לאחרונה(או שלא לאחרונה) אני נוטה לבלבל מילים בעת שיחה עם מכרים שלי, אני מדבר מהר ואומר מילה אחרת תוך כדי הדיבור ואז אני מתקן את המילה במילה אחרת, לרוב מדובר באותו נושא. לא מדובר במילים שאינן קשורות כלל.

מקריאה שקראתי באינטרנט הדבר משוייך לדמנציה ושלל מחלות דומות.

כמו כן, ממש לפני שלושה ימים העת שכיוונתי את שעון היד הישן שלי, רציתי לכוון את השעה 3 וכיוונתי 9, אחרי שעה שמתי לב כי השעון לא מסתובב בצורה הנכונה, ושוב כיוונתי לשעה לא נכונה. בפעם השלישית פתאום קלטתי שכיוונתי הפוך!

אין ספק כי הדבר מדאיג אותי נורא.

איזה בדיקות מומלצות לעשות?
    עשיתי למשל את בדיקת מיני מנטל והכל יצא טוב.
    אבל מה שקרה לי עם השעון נורא מדאיג אותי איך התבלבלתי ככה, האם יכול להיות שאלו תסמינים של דמנציה?

האם הדבר יכול להיות הפרעות קשב וריכוז? יש לציין כי מעולם לא הובחנתי בסובל מהפרעות אבל אני מניח שאני נוטה לחיוב כמעט בכל הסעיפים של הפרעות קשב.

האם הדבר יכול לנבוע מחרדה? דכאון? למרות שאין לי תסמינים גופניים של חרדה ודכאון.
    תודה.

הוספת תגובה

• בלבול מילים

ד``ר עדי אדר
    23/10/2018

שלום לך
    התיאור שלך לא מתאים להפרעת קשב. הפרעה כזו מתאפיינת בהתחלה בגיל הילדות ותסמינים שונים ממה שאתה מתאר.
    מומלץ לפנות לבדיקה נוירולוגית על מנת לבחון את הנושא בצורה מסודרת.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחס משקל לכדורי ריטלין LA
    אוריה
    23/10/2018

ילד בן 7, שוקל 26 ק"ג יכול לקחת ריטלין LA במינון של 30 מ"ג?

לקביעת תור
    סגירה
    יחס משקל לכדורי ריטלין LA

הוספת תגובה

• מינון ריטלין

ד``ר עדי אדר
    23/10/2018

שלום לך

עקרונית כן אבל זה כמובן בהמלצה ואישור רופא מטפל.
    אין יחס מתמטי או ישיר בין המשקל למינון התרופה והצלחת הטיפול התרופתי תלוי בגורמים שונים ולא רק משקל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת כדור נוסף על דעת עצמי
    אדי
    21/10/2018

אם יש לי יום ארוך ואני רוצה לקחת כדור נוסף שאינו במינון הקבוע, האם זה בסדר? (מדובר בכדור קונצרטה)

הוספת תגובה

• לקיחת כדור נוסף...

ד``ר עדי אדר
    21/10/2018

שלום לך -
    ממש לא מומלץ! קונצרטה משפיעה לטווח של 10-12 שעות ונטילה נוספת במהלך היום עלולה לגרום לנדודי שינה ובמיוחד שלא ציינת את המינון (כי מינון גבוה עלול גם לגרום לתופעות לוואי).

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומר שהוא מרגיש רדום
    ירון
    18/10/2018

בן הזוג שלי, בן 32, התחיל לקחת ריטלין. אומר שהוא מרגיש רדום כל הזמן. זה זמן הסתגלות או שככה זה? האם כדאי להחליף תרופה או לשנות מינון?

לקביעת תור
    סגירה
    אומר שהוא מרגיש רדום

הוספת תגובה

• תחושת עייפות לאחר נטילת ריטלין

ד``ר עדי אדר
    22/10/2018

שלום-
    קשה לענות על שאלה כזו מכיוון שאין מספיק פרטים. איזה כדור, איזה מינון, מה משקל המטופל.
    בכל אופן תחושת עייפות המופיעה בזמן השפעת התרופה עשויה להצביע על מינון נמוך ולכן יש מקום אז להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול הגדלת המינון.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 40 LA בפעם אחת
    טל
    15/10/2018

שלום.
    אני בן 45 ושוקל 71 ק"ג
    נוטל 40LA וזה לא עוזר לי כלכך. לוקח לזה יותר משעה להשפיע
    וגם אז זה לא זה. לא כמו ריטלין רגיל.
    האם מותר לי בפעם אחת לצרוך 2 כדורים של 40LA ??
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    40 LA בפעם אחת

הוספת תגובה

• 40 LA בפעם אחת

טל
    16/10/2018

יש לציין כי אני נוטל שוב כ 3 ימים כבר לאחר הפסקה של 4 שנים.
    בעבר הייתי לוקח ריטלין רגיל בלבד ללימודים 2.5 כדורים במכה.
    כעת שחוזר אני ללימודים אני צריך טווח השפעה גדול יותר.
    40 LA כדור 1 עושה לי תופעות של עייפות ואי נוחות.
    לפי המשקל שלי זה די מתאים
    האם ישנה סכנה בלקיחת 40LA 2 כדורים בפעם אחת?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין יכול לגרום לחרדות?
    גלעד
    14/10/2018

האם ריטלין יכול לגרום לחרדות?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין יכול לגרום לחרדות?

הוספת תגובה

• האם ריטלין גורם לחרדה?

ד``ר עדי אדר
    14/10/2018

שלום לך
    ריטלין לעתים עלול להגביר מצב חרדתי קודם.
    לעתים תיתכן תופעה של שינויים במצב הרוח לאחר שחולפת השפעת התרופה – זהו שינוי לפרק זמן קצר יחסית של חצי שעה-שעה ומכונה רבאונד.
    ייתכנו שינויים במצב הרוח בזמן השפעת התרופה כולל התכנסות רגשית ועקב כך אף שינויים בתפקוד החברתי.

לכן צריך להיות במעקב רפואי. עם זאת מרבי תהשינויים מתונים ונוטים להתמתן.
    כמובן שאם קיימת החמרה רגשית צריך להתייעץ עם הרופא המטפל!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא חווה תופעות לוואי שליליות מהתרופה
    נתנאל
    11/10/2018

שלום רב מומחים יקרים :)

נורא מתנצל מראש על אורך ההודעה אך אשמח מאד אם תוכלו לקרוא את כולה.
    אני אדם בריא (נפשית וגופנית) בשנות ה-30 לחיי שרק לאחרונה החל בתקיפת הבעיה שליוותה אותי כל חיי - הפרעת קשב וריכוז שיתכן ומלווה בהיפראקטיביות מתונה.

הנוירולוג שאצלו התחלתי את הבירור שלח אותי למספר בדיקות ואבחונים וכמו כן רשם לי test run של ריטלין (בגרסת השחרור המושהה ובגרסת השחרור המהיר) בהתאם למשקלי:
    - 10 מ"ג בשחרור מהיר, ממנו עליתי ל-15 ואז ל-20, כיוון שלא הרגשתי שיפור עם המינון הנמוך. השיפור הורגש באופן מובהק כשעליתי ל-20, כאילו נחצה ה-Threshold.
    - 40 מ"ג LA. עבד נהדר ולחווייתי באופן שקול לשחרור המהיר, בשתי פעימות.

עד כה נטלתי את התרופה 5 ימים ברצף בשעות העבודה בלבד. בשישי ושבת איני עובד ולכן איני נוטל אותה.

איני חש תופעות לוואי שליליות מהתרופה כלל.
    לא מורגש כל "דאון" בימים בהם איני נוטל אותה, או לאחר שההשפעה פגה ביום בו אני כן נוטל. איני מתקשה להרדם, ביצועי הספורט שלי זהים (לאחר שעות פעילות התרופה) ולהערכתי והערכת הסובבים אותי איני מתנהג באופן שונה למעט היותי קשוב יותר לתוכן דברים ופחות נכנע להיסחים חזותיים ושמיעתיים. לא חווה כל דיכוי בתיאבון.
    התחושה הפיזיולוגית במהלך השפעת התרופה דומה לעירנות שמשיגים מקפאין, אך עם יכולת קוגניטיבית טובה משמעותית (למשל לקרוא עמוד שלם בספר ברצף. דבר שלא חוויתי כפי הנראה מעולם).

וכעת לשאלותיי:
    1. האם מצב חיובי שכזה יתכן לטווח הארוך או שעוד לא חוויתי מספיק וותק עם התרופה - כלומר האם קיימת סבירות טובה שהדברים עלולים להשתנות ככל שזמן השימוש בתרופה יתארך?
    2. לאור העובדה שמתילפנידאט מתפקד כאגוניסט סרטונין ומתערב במסלול הדופמין, עלתה בי התהייה אם אזדקק למינון הולך וגובר בעקבות התשה אפשרית של קולטנים, פגיעה אפשרית במנגון התגמול ותפקודים קוגניטיביים אחרים שקשורים למוליכים ממשפחת המונואמינים.
    3. האם יש מקום לנסות גם את האדרל, על אף היותו יקר יותר ומצריך אישור מיוחד?

רקע על עצמי אם הדבר יכול לתרום להערכת המצב:
    אני מקפיד מאד על תזונה, שינה מספקת ופעילות גופנית רבה בחיי. איני סובל מבעיות נפשיות או גופניות. מצב רוחי מרומם בד"כ.
    איני מעשן ואני שותה באירועים חברתיים בלבד. לא צורך סמים ואין לי נטייה התמכרותית למעשה לשום דבר בחיי :)
    את הקפאין הורדתי לכוס אספרסו ביום, טרם התחלתי את הטיפול בריטלין על מנת לבודד משתנים לטובת בדיקת האפקטיביות של התרופה. התזונה נותרה זהה.

תודה ענקית על זמנכם ואשמח מאד לשמוע את דעתכם בעניין :)

הוספת תגובה

• האם קיימת ירידה בהשפעת ריטלין לאורך זמן?

ד``ר עדי אדר
    14/10/2018

שלום לך

קודם כל כל הכבוד על ההשקעה!
    אני מבין שאתה חוותה תחושה טובה וכמו כל יהודי מתחיל לדאוג....
    בכל אופן השאלה שלך בהחלט במקום כי סביר להניח כי ההשפעה הטובה שאתה מתאר עשויה להתמתן בהמשך לאו דווקא על הרקע שאתה מתאר (התרופה לא קשורה גם לסרוטונין) אלא בגלל שינויים בקצב פירוק התרופה בגוף.
    ניתן להפחית תופעה זו עם הפסקה של שבוע שבועיים ולעתים יותר ואז יעילות התרופה מתגברת.

אדרל עובד על מנגנון זהה לריטלין ובהחלט אין מה למהר אחרי ימים ספורים בריטלין לנסות תרופה זו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה ד"ר אדר

נתנאל
    15/10/2018

מודה לך מאד על התגובה ומקווה שאחווה כמה שפחות ירידה בהשפעה החיובית של התרופה :)
    לקחתי לתשומת ליבי את הארתך אודות האדרל.

שבוע טוב ורגוע!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת פוקלין חרדות אטנט
    אבי
    10/10/2018

הפסקתי טיפול בפוקלין עקב תחושת מתח וחרדה,
    האם יש טעם לנסות טיפול באטנט ודומיו?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת פוקלין חרדות אטנט

הוספת תגובה

• הפסקת פוקלין עקב חרדה

ד``ר עדי אדר
    14/10/2018

שלום לך

צריך לתאר יותר בפירוט על מה מדובר.
    מה משך הטיפול בפוקלין, מינון.?
    מה הרקע הקודם – האם היו תסמינים חרדתיים בעבר?
    במה מתבטאים תסמינים אלו בעת נטילת פוקלין – האם הם מופיעים בזמן השפעת התרופה , אחריה, בימים בהם לא מטופל בפוקלין?
    האם נבדקת על ידי רופא? האם הומלץ טיפול?
    .
    האם התופעה חלפה לאחר הפסקת התרופה?
    חשוב לכן במקרה כזה תוך מעקב של רופא מטפל לבחון מתן תחליפים אחרים אשר לא בהכרח יגרמו לתופעות דומות

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של אטנט/אדרל XR
    שמואל
    09/10/2018

היי. אני בן 30
    לקחתי תקופה אטנט 20 מ"ג. התחושה הייתה חיובית, אך ההשפעה הייתה קצרה (סביבות 4-5 שעות)

הרופא המליץ על 2 אופציות:
    1. לקחת אטנט 20 מ"ג פעמיים ביום
    2. לקחת גרסא גנרית של אקטביס אדרל XR (שמשווקת בארץ בתור mixed amp salts xr) במינון 20 מ"ג.

ניסיתי את 2 האופציות במשך תקופה.
    אופציה 2 נותנת בסך הכל תחושה קלילה יותר, אני מניח כי זה "מותח" את המינון לאורך זמן. מה שכן, אחרי תקופה קצרה נדמה שאין השפעה מספקת על הריכוז. בנוסף, יש לי קושי להירדם באופציה זו.

אופציה 1 לא רעה, אם כי יש לפעמים תופעות של כאבי ראש, טיקים בעין, וריבאונד קצת קשוח.

קראתי באינטרנט שלעיתים ממליצים לקחת אדרל XR במינון כפול ממה שהייתי לוקח באטנט. כלומר במקרה שלי - 40 מ"ג? האם זה נכון?

בנוסף אני שוקל לגבי אופציה 1, להוריד את המינון של המנה השנייה - אולי ל10 מ"ג?

לקביעת תור
    סגירה
    מינון של אטנט/אדרל XR

הוספת תגובה

• מינון אדרל

ד``ר עדי אדר
    14/10/2018

שלום לך

המדיניות שלי בפורום לא לתת המלצות תרופתיות אינדיבידואליות כי אלו לא המלצות טכניות וצריך להכיר את המטופל, תפקודו, עיסוקו, קשייו במהלך היום, נתונים נוספים כגון משקל.
    יש לציין כי אין המלצה גורפת לטיפול אחיד כי התגובה בהחלט אינדיבידואלית כפי שאתה מתאר. בסיכומו של דבר כל מטופל במגיב בצורה שונה ולכן צריך "לתפור" מינון ותכשיר עם הרופא המטפל.
    הערה נוספת – בהחלט ניתן לתת מינון גבוה יותר של אדרל XR .
    לכן מומלץ להתאים את הטיפול עם הרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה