מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב ויואנס עם סטרטרמשה25/02/2018
בני adhd והפרעות התנהגות. שיחבנו ויואנס עם אביליפיי. מסתבר שאביליפיי לא הרגיעה אותו. פרט לזה שישן ואכל יותר. האם אפשר לשלב ויטאנס עם סטרטרה. והאם זה גם יוריד דחפים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב ויואנס עם סטרטרה
ד``ר עדי אדר26/02/2018שלום -
השילוב הזה לא שכיח כאשר אמנם מנגנון הפעולה של שתי התרופות לא זהה אך אין זה שילוב שמקובל להשתמש בו.
עם זאת סטרטרה היא תרופה העשויה לעזור במקרים שיש גם תסמיני דיכאון ו לא ברור לי מה הכוונה דחפים כי לא ידוע מה האבחנה המדוייקת (יתכן ויש גם תסמיני סרבנות - ODD ולכן שילוב התרופתי שכנראה הומלץ על ידי הרופא/ה).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויואנס לילדה בת 6.5ילדה בת 6.525/02/2018
התחלנו עם ויואנס 15 מ"ג-לאחר שניסינו כבר את כל סוגי התרופות האחרות, יש שפור קל ברכוז אבל הילדה עצובה וקשה לה מאוד להרדם, האם להמשיך עם התרופה , האם להעלות את המינון
היא בת 6.5 ושוקלת 18 קילו , רזה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויואנס לילדה צעירה
ד``ר עדי אדר25/02/2018שלום לך
צריך סבלנות םכ עם התרופה הזו. לעתים יש צורך בפרק זמן של כחודש ימים עד שתופעות הלוואי מתייצבות.
לא ציינת אילו תרופות נוסו עד עתה וכמבון נשאלת שאלה מה האבחנות .
הסבר קצר על ויואנס :
ויואנס Vyvanse היא תרופה שייכת למשפחת האמפתאמינים, דומה לאדרל.
החומר הפעיל הוא lisdexamfetamine dimesylate
ויואנס הטיפול בקונצרטה וכן LAאינו פעיל לכשעצמו. הוא צריך לעבור תהליך פירוק אנזימטי בגוף, שהתוצאה שלו היא חומר פעיל. היות ותהליך זה הוא איטי וממושך, מקבלים פעילות איטית וממושכת עד 12 שעות.
היות ואין שינויים חדים ברמת החומר בדם, תופעות הלוואי פחותות לעומת תרופות אחרות, אין ריבאונד ואין "נפילות" עם הפסקת ההשפעה.
יתרונות ויואנס
• פחות תופעות לוואי.
• משך פעילות ארוך יותר.
• העדר ריבאונד אפקט.
• משפיע על 95% מהאוכלוסייה.
• ניתן להמיס את תוכן הקפסולה במים ולשתות את הנוזל. אין לו טעם. זה פתרון מצויין לילדים להם יש קושי בבליעת כדורים!
תופעות לואי: כאבי בטן, בחילות, כאבי ראש, אבדן תיאבון, עצבנות. חלק מתופעות הלוואי נעלמות במשך הזמן.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויואנס לילדה בת 6.5
יעל26/02/2018לקחה ריטליון וריטלין LA ולא היה טוב
אטנט לא מסכימה לקחת בשום אופן בגלל הטעם ולכן מנסים ויואנס יש לה הפרעת קשב וריכוז ובעיות רגשיות, התחלנו כמה ימים עם חצי כמוסה של ויואנס ז"א 15 מ"ל יש תופעות לוואי של ירידה בתאבון , עצבנות, עצבות ויש ריבאונד אחרי בערך 12 שעות, השאלה האם להמשיך במינון זה או להגביר את המינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף כדור לא עוזרחן22/02/2018
ניסיתי ריטלין, LA וקונצרטה 54 ושום דבר לא עוזר. איך זה ייתכן ומה עוד אפשר לנסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום דבר לא עוזר.....
ד``ר עדי אדר25/02/2018שלום לך
יש היום מבחר תכשירים נוסף ויואנס, אדרל, פוקלין, סטרטרה לכן לא ניסית את הכל.
עם זאת רצוי במצב כזה לשלול ביצוע אבחון מחודש -יתכן ויש גורמים אחרים למצב ולא דווקא הפרעת קשב.
בכל מקרה מומלץ לפנות לרופא מטפל לשקול מחדש את נושא הטיפול התרופתי/אבחנות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטנט ותופעת לוואי צרבתאביבה20/02/2018
בני בן 11 עם הפרעת קשב מקבל אטנט 20 מ״ג בבוקר וגם 10 או 20 בצהריים . מתלונן על כאב בחזה ורופא המשפחה אומר שזה צרבת ולתת טאמס. הבעייה שהצרבת ממשיכה וביתר שאת. האם מנסיונו מ הורדת מינון תגרום לצרבת להעלם או שכדאי להחליף תרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטנט וצרבת
ד``ר עדי אדר20/02/2018שלום לך -
צרבת היא לא תופעת לוואי שכיחה במתן אטנט.
אני ממליץ לבחון אם לא מדובר בעצם בדפיקות לב מהירות (זוהי תופעה שכיחה ובמיוחד במינון היחסית גבוה שהילד מטופל) ורצוי אף לבצע אקג .
סביר להניח כי אם התופעה נמשכת יש לשקול החלפתה בתכשיר אחר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון moxo לילדה בת 8איילת18/02/2018
שלום,
בתי בת ה 8 עברה איבחון במכבי moxo הכולל כדור ריטלין.
אני לא יודעת לקרוא את התוצאות. אשמח לפענוח התוצאות.
יש איבחון לפני הכדור ואחרי הכדור.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון מוקסו
חובתו המקצועית של המכון אשר אצלם ערכתם את המבחן לתת להם תשובה כתובה וברורה המסכמת את הממצאים ואיתם להגיע לרופא להמשך האבחון.
אין משמעות לתוצאות אלו ללא ביצוע אבחון מלא.
בברה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אבחון תקף בחו"ליעל18/02/2018
אני לוקחת קונצרטה כבר כמה שנים. אני עוברת לכמה שנים ללמוד בחו"ל ורציתי לדעת אם אני יכולה לקחת כדורים מהארץ או שאני צריכה לקבל שם ואם שם אז האם האבחון ומרשם של הנוירולוג תקף בחו"ל או שצריך להוציא שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם האבחון תקף לחו"ל
קשה לענות על שאלה כזו כאשר סביר להניח שהוא לא תקף אך פשוט יהיה צורך לבדוק (ואז צריך לתרגם לשפת הארץ בה אתם שוהים....)
רצוילהצטייד בכדורים המארץ....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות מיוחדות לשימוש בחו"ל
מיקי26/02/2018תרופות כגון ריטלין ודומיו מפוקחות עח ידי משרד הבריאות. אפשר חקבל אותן מעבר לחודש.
למרות זאת קיים תהליך במשרד הבריאות ( רוקח בבית מרקחת אמור חדעת את התהליך) וליציאה לחו"ל אפשר לקבל למספר חודשים יחד עם אישור לרשויות בחו"ל על החזקת תרופות מען אלו.
מיקי עופר
רוקח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי התנהגות ילדותית ומתי הפרעת קשב?הילית15/02/2018
איך אפשר לדעת אצל ילדים אם ההתנהגות שלהם נובעת מכך שהם ילדים שצריכים לפרוק אנרגיות וקשה להם להתרכז לאורך זמן ומתי אפשר לדעת שזו בעיה שצריך לאבחן ולטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי התנהגות ילדותית.....
ד``ר עדי אדר15/02/2018שלום לך -
פשוט מאוד - צריך לבצע אבחון מקצועי על מנת להחליט מה הוגרמים להתנהגות ולהתנהלות של הילד.
אבחון כזה מומלץ במידה והרושם הוא שקיים קושי תפקודי חברתי, התנהגותי, לימודי
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להתרפא מבעיות קשב וריכוז?עדית11/02/2018
הבן שלי אובחן עם הפרעות קשב וריכוז כשהיה בן 11 ולקח ריטלין. היום הוא בן 14 ואני שמה לב שהוא לא תמיד לוקח את הכדורים, אבל ההתנהגות שלו ממש בסדר, מצליח להתרכז ולא מתפרע כמו שהיה בעבר. ייתכן שעבר לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפרעת קשב חולפת?
ד``ר עדי אדר15/02/2018שלום
בהחלט ייתכן כי לאורך שנים יחולו שינויים בתסמיני הפרעת קשב ולעתים הם אף מתמתנים מאוד, בעיקר לקראת גיל ההתבגרות
מאידך לעתים האבחנה לא מדוייקת וייתכנו סיבות נוספות להתנהגות כזו בגיל צעיר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחתי ריטלין ואחר כך שמתי לב שהתאריך שלו פג לפני חצי שנהאמיר08/02/2018
אני מאובחן עם בעיות קשב וריכוז והיה לי כרטסייה של ריטלין 20 מג
לקחתי ריטלין ואחר כך שמתי לב שהתאריך שלו פג לפני חצי שנה, לא יודיע מה לעשות עכשיו!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחתי ריטלין....
ד``ר עדי אדר15/02/2018שלום לך -
לא צריך לדאוג יותר מדי...אבל מומלץ להפסיק לקחת כדורים שתאריך התפוגה שלהם חלף...
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקחת כדור נוסף?יאיר08/02/2018
אני סטודנט, לוקח ריטלין מאז שאני בן 16. באופן עקרוני אני לוקח כדור לפני השיעור הראשון. אבל יש לי פעם בשבוע יום ארוך עם הרצאות בוקר עד ערב וכשמגיעים השיעורים האחרונים ההשפעה של הכדור כבר פגה. האם אני יכול לקחת כדור נוסף בשעות הערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקחת כדור נוסף
ד``ר עדי אדר15/02/2018שלום לך
איני ממליץ המלצות רפואיות אינדיבידואליות במסגרת הפורום אך עקרונית לא לוקחים תכשירי ריטלין בערב כי זה עלול לגרום לקשיי הרדמות.
הערה - מומלץ לפנו ת לרופא המטפל לגבי הטיפול התרופתי - יש הנחיות משרד הבריאות בנושא וחשוב לבצע מעקב מסודר
בברכה,
דר' עד יאדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון כפול של קונצרטהשי05/02/2018
אני נוטלת קונצטרה 36 מ"ג באופן קבוע ואני לא בטוחה אם לקחתי את הכדור(לא מרגישה ממש השפעה). האם זה תקין לקחת כדור נוסף?(במידה ובאמת לקחתי אחד כבר)
תודה רבה על המענה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון כפול של קונצרטה
ד``ר עדי אדר07/02/2018שלום לך
נטילת מנה כפולה של התרופה עלול לגרום לתופעות לוואי כולל דפיקות לב מהירות, עצבנות , קשיי הרדמות.
עם זאת ייתכן שלא יהיו תופעות לוואי משמעותיות (מה המשקל שלך).
רצוי לעלות בהדרגה כלומר מ- 36 למ"גג ל- 54מ"ג ולא "לקפוץ ל- 72.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת תרופה פגת תוקףיונת01/02/2018
שמתי לב שהריטלין LA הוא פג תוקף, עוד לא הספקתי לחדש מרשם. האם מותר להמשיך לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת תרופה ברת תוקף
ד``ר עדי אדר07/02/2018שלום לך
יש לכך שתתי תשובות ...
התשובה הפורמלית היא שלא מומלץ לקחת תרופת פגת תוקף..פשוט מאוד.
התשובה השנייה היא שמין הסתם לא יקרה שום נזק אם תיקחו את התרופה...אבל פורמלית לא ניתן להמליץ המלצה זו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות אלימה והפרעות קשבשולי30/01/2018
ילדה בת 9 עם התפרצויות אלימות, האם יש לזה קשר להפרעות קשב וריכוז? (לא מאובחנת אבל נראה שכדאי בלי קשר להתפרצויות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם והפרעות קשב
ד``ר עדי אדר31/01/2018שלום לך -
קשיי ויסות התנהגותי עלולים להיות חלק מהקשת הרחבה של תסמיני הפרעת קשב. עקרונית הפרעת קשב היא הפרעת ויסות כולל ויסות התנהגותי.
צריך כמובן לבצע אבחון מסודר ומקצועי להתרשם מה הגורם להתנהגות זו ודרכי טיפול אפשריות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב בגיל מבוגראברי28/01/2018
הן כילד והן כאדם בוגר לא סבלתי מבעיות ביכולת הריכוז, לא חושב שיותר מהאדם הממוצע לפחות. היום אני בן 56 ואני שם לב שהיכולת שלי להתרכז בעבודה ממוקדת או בקריאה ממושכת הולכת ופוחתת. קראתי קצת בנושא והבנתי שהפרעת קשה וריכוז מופיעה בגיל הילדות, אך נראה שיש לי תסמינים שעונים על הגדרות ההפרעה. האם ייתכן שההפרעה תתפתח בגיל מבוגר? האם תרופות כמו שהצעירים לוקחים יכולות לעזור גם לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב בגיל מבוגר
ד``ר עדי אדר31/01/2018שלום לך -
אכן בהגדרת הפרעת קשב מופיעה בגיל צעיר, עד גיל12 ש' אם כי ברפואה אין תמיד שחור ולבן...
למרות זאת ייתכנו סיבות רבות לירידה בקשב בגיל מבוגר כולל ירידה בזיכרון המתחילה בשנות הארבעים לחיינו, מצב בריאות, מצב רגשי ועוד.
לכן הסבירות לא גבוהה הפרעת קשב ראשונית.
יש גם לבחון אם קיימת הפרעת קשב במשפחה כי ברבות המקרים קיימים רקע משפחתי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של קונצטרה מבוגריםדפנה24/01/2018
שלום רב,
באוגוסט 2016 אובחנתי עם הפרעת קשב וקיבלתי מרשם לקונצרטה:
CONCERTA 54MG (M) TAB 54MG
CONCERTA E.R. 18MG(M) TAB 18MG
זמן קצר לאחר מכן נכנסתי להריון ולכן לא התחלתי את הטיפול התרופתי.
עכשיו, לאחר סיום תקופת ההנקה, אני מעוניינת להתחיל בטיפול.
מהו המינון המומלץ להתחיל בו לפי המרשם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון קונצרטה למבוגרים
ד``ר עדי אדר24/01/2018שלום לך -
במסגרת הפורום אינ ממליץ על מינונים אינדיבידואלים וזה תקפידו של הרופא המטפל.
מבחינה מדיקו-לגלית אני חושב שנכון לקבל המלצה לטיפול תרופתי על ידי הרופא שמכיר את המטופל, מודע לאבחנות הרפואיות ולנתונים אחרים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)