פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוקלין xr 20 פעמיים ביום - האם מסוכן?
    ד``ר עדי אדר
    12/04/2017

שלום רציתי לדעת האם לקחת פוקלין xr 20 פעמיים ביום זה מסוכן? אני חייב לציין שאני מצליח לישון אפילו שיש השפעה בשעות הלילה המאוחרות ואני אוכל כמו שצריך .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פוקלין XR פעמיים ביום...

ד``ר עדי אדר
    12/04/2017

שלום

בהחלט לא מומלץ טיפול בתכשיר זה פעמיים ביום!
    שימוש כזה עלול לגרום לקשיים משמעותיי בהרדמות ואף בערנות למחרת ובהחלט לא מומלץ מבחינה רפואית

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך עיבוד מידע במוח בעייתי
    יעל
    12/04/2017

שלום רב,
    בני בן ה-19 סובל מהתופעה שאתאר, שקורית בכל יום והקשתה על לימודיו, ובשיחות עם חברים.
    אתמול חבר הסביר לי ולבני על תוכנה מסויימת. כ-10 דקות הסבר. בזמן קצר זה, הבן שלי עצר ההסבר 4 פעמים וביקש:
    "תחזור על ההסבר האחרון איבדתי אותך....". היה שקט סביבנו והוא לא היה מוסח מדברים בבית. זה נראה כמו סוג של "קצר" במוח. כפי שעושים RESET למחשב, בני צריך לעשות איתחול מחדש.
    אציין כי זכרון העבודה שלו להערכתי בעייתי . הוא נאלץ ללמוד כמה חודשים לכל מבחן בגרות , וגם שליפת המילים לפעמים בעייתית.
    אילו בדיקות ניתן לבצע כדי לראות אם יש בעיה במוח (כימית/חשמלית/עיצבית וכד') והאם יש טיפול תרופתי לכך.
    תודה רבה
    יעל

הוספת תגובה

• תהליך עיבוד מידע

ד``ר עדי אדר
    12/04/2017

שלום לך -
    אין בדיקה שיכולה לבחון נושא זה באופן "חשמלי". ניתן מצב כזה לשקול ביצוע אבחן פסיכו-דידקטי ובמקביל לשקול ביצוע אבחון בשאלה של הפרעת קשב וריכוז. ניתן במסגרת אבחונים אלו לבחון זיכרון עבודה, זיכרון מילולי, תפקודי קשב וכו'.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרטרה או נוביג'ל להפרעות קשב
    אור
    14/03/2017

איזו תרופה עוזרת יותר להפרעת קשב?

הוספת תגובה

• סטרטרה ומודפיניל כטיפול להפרעת קשב

ד``ר עדי אדר
    12/04/2017

שלום לך -
    סטרטרה היא תרופה המכוונת לטיפול בהפרעת קשב ומודפיניל ניתנת לטיפול בהפרעה זו במצבים מסויימים.
    אין לשאלה שלך תשובה חד משמעית כאשר לשתי התרופות יעילות פחותה בהשוואה לתכשירי ריטלין או אדרל.
    הערה - יש לציין כי בסיכומו של דבר ההשפעה היא אינדיבידואלית כלומר יש לבחון את השפעת בתרופה על המטופל ולא להתייחס באופן בלעדי לנתונים סטטיסטיים כי ההשפעה מאו שונה מטופל אחד למשנהו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בקשב וריכוז לאחר הפסקת פלוטין
    מלי
    12/03/2017

שלום,לפני כמה חודשים לקחתי פלוטין והייתה לו השפעה מצויינת על קשב וריכוז.בגלל תופעות לוואי נאלצתי להפסיק וכעת אובדת עצות מה האלטרנטיבות להחזיר את הקשב וריכוז שהיה בהשפעת הפלוטין.אודה לתשובתכם

הוספת תגובה

• שינויים בקשב לאחר הפסקת פלוטין

ד``ר עדי אדר
    12/03/2017

שלום לך
    תרופה זו לא מיועדת לטיפול בקשב וריכוז אלא בתחומים רגשיים אשר יתכן ושיפור בהם שיפרה גם את תחו הקשב.
    לכן ייתכן וכיום שוב באים לידי ביטויים גורמים רגשיים או שלחילופין צריך להוסיף תכשיר ספציפי לטיפול בהפרעת הקשב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא משפיע כלום,אבל ממש כלום
    נופר
    10/03/2017

שלום,אני מקווה לקבל פה מענה, יש לי תור לנירולוג רק עוד חודשיים.. אובחנתי כבעלת הפרעת קשב וריכוז בגיל 15 מסוג adhd אבל המרכיב ההיפראקטיבי נמוך משמע add שום מינון ריטלין לא עוזר לי.. הגעתי עד la40 והמשכתי לקונצרטה 54 שום דבר לא עוזר ולא מרכז אותי. אני מתוסכלת מאוד,כי עכשיו אני כבר לא בבית הספר,עכשיו אני כבר לומדת במכללה. ממה זה יכול לנבוע? יש אנשים שכלום לא משפיע עליהם? האם קיימת תרופה מסוג אחר של מרכיבים שכן תפעל? אודה לתשובות

הוספת תגובה

• חוסר תגובה לתכשירי ריטלין

ד``ר עדי אדר
    12/03/2017

שלום לך -
    בהנחה שאכן יש לך הפרעת קשב הרי יש לדעת כי 10-20% מהמטופלים לא מגיבים לתכשירי ריטלין.
    במקרה כזה רצוי לבצע אבחון והערכה מחודשת ויש גםתכישים אחרים כגון אדרל, ויואנס, פוקלין, סטרטרה.

בברכה,
    דר עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון גבוה של פוקלין XR
    אשר
    01/03/2017

שלום רב.
    אני אשמח להבין איך יתכן שהרופאים נותנים מינונים כאלו גבוהים בפוקלין?
    הרי פוקלין 20 XR מכיל בתוכו 17 מ"ג חומר פעיל ואם נשווה אותו לקונצרטה הוא זה יהיה מאד קרוב לקונצרטה 72 שזה לא נותנים אותו כל כך מהר לילדם בני 8-9?
    בקיצור, מה שקשה לי להבין איך נותנים כאלו מינונים של פוקלין כשהפוקלין כמעט פי שתייים מהריטלין הרגיל?
    אשמח מאד לתשובה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מינון גבוה של פוקלין XR

הוספת תגובה

• מינו גבוה של פוקלין.

ד``ר עדי אדר
    12/03/2017

פוקלין מכיל dexmethylphenidate hydrochloride.
    החומר הפעיל בריטלין הוא מתילפנידאט. לפני כמה שנים התגלה כי למעשה חומר זה מורכב משני חומרים זהים מבחינת ההרכב המולקולארי אבל שונים בסידור האטומים במרחב. רק אחד החומרים הוא הפעיל. החומר השני מיותר ורק מגביר את תופעות הלואי.
    גילוי זה הביא ליצור פוקלין שמכיל רק את החומר (האיזומר האופטי) הפעיל.
    לכן המינון של פוקלין הוא מחצית מינון הריטלין. הפחתת המינון מורידה את תופעות הלוואי במידה ניכרת.
    המינון ההתחלתי לפוקלין XR ללא טיפול קודם בריטלין הוא 5 מ"ג לילדים ו- 10 מ"ג למבוגרים.
    ניתן לעלות במינונים ב- 5 מ"ג לילדים ו- 10 מ"ג מבוגרים במרווח של שבוע.
    המינון המקסימלי המומלץ לילדים הוא 30 מ"ג ו- 40 מ"ג למבוגרים.
    במטופלים עם ריטלין ניתן להחליף למינון פוקלין שהוא חצי מסך הכל המינון היומי.
    במטופלים בפוקלין קצר טווח ניתן להחליף לאותו מינון של פוקלין XR.
    קיים גם פוקלין XR במינונים של 10 , 15, 20' 25 ו - 30 מ"ג, בשחרור מושהה, אשר פועל עד 12 שעות.
    תופעות הלוואי דומות לתופעות של הריטלין (אם כי נדירות יותר וחלשות יותר): אבדן תיאבון, הפרעות שינה, שינויים במצב הרוח, יובש בפה, סחרחורת, הפרעות ראיה, דפיקות לב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת ריטלין פעמיים ביום
    קארין
    21/02/2017

הבן שלי החל לקחת ריטלין LA 20 מ"ג.
    הוא לוקח את הכדור בסביבות 7:30 בבוקר.
    פעם בשבוע יש לו חוג שבו צריך להתרכז מאוד בשעה 18:00. השאלה שלי אם אפשר לפני החוג לתת לו כדור רטלין רגיל נוסף 10 מ"ג. האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת ריטלין פעמיים ביום

הוספת תגובה

• נטילת ריטלין פעמיים ביום.

ד``ר עדי אדר
    12/03/2017

עקרונית אנחנו לא מייעצים יעוץ תרופתי פרטני במסגרת הפורום אך מבחינה תאורטית בהחלט מותר לקחת פעמיים ביום ריטלין כאשר יש להקפיד לא לקחת את הכדור השני אחרי השעה 1600-1700 כיד להפחית אפשרות של נדודי שינה/
    הערה - מינון, סוג ונטילה יש לתאם במישרין עם הרופא המטפל!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרשם בבית מרקחת ריטלין
    רעות
    18/02/2017

יש לי מרשם לריטלין 30 מג la שאני לוקחת כבר שנתיים. לדעתי אני צריכה לעלות את המינון ל40 מג כי זה כבר לא משפיע כבעבר. במידה והרופא יתן לי מרשם ל40 האם אוכל לקחת את הכדורים מבית מרקחת לפני שהסתיימו ה30 יום של המרשם הקודם של ה30 מג?

לקביעת תור
    סגירה
    מרשם בבית מרקחת ריטלין

הוספת תגובה

• מרשם לריטלין

ד``ר עדי אדר
    19/02/2017

שלום לך -

למיטב ידיעתי במידה והרופאה משנה את המינון בית מהרחקת צריך לכבד א ת זה ולנפק לך לפי המרשם החדש.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בתופעות של האדרל
    בר
    18/02/2017

אהלן שמי בר בת 23 לפני פסיכומטרי. אני נוטלת אדרל 30 מ"ל באופן יום יומי , והדבר התבטא לטובה בציונים ובתחושת הריכוז שלי. אך היו לי שני מקרים בפעמיים האחרונות של השימוש, בהם נהייתי אפתית ועיפה בצורה קיצונית ללא יכולת להתרכז כלל. יש לציין כי בדכ אני נוטלת את התרופה שעה לפני הלימוד ומתחילה ללמוד עם תחילת ההשפעה, ובמקרים האלו לקחתי שעתיים לפני והתחלתי ללמוד כשאני כבר בהשפעת התרופה . האם יש קשר בין הדברים ?? מה הסיבה לשינוי בתחושות? המבחן בעוד יומים ואני מפחדת שתהיה לי את אותה השפעה בזמן אמת. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בתופעות של האדרל

הוספת תגובה

• מוסיפה שאני משתמשת בתרופה במשך חודשיים סך הכל

בר
    18/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בתופעות הלוואי של אדרל

ד``ר עדי אדר
    19/02/2017

שלום לך

צריך לקחת בחשבון שאדרל משפיע 4-5 שעות סך הכל.
    קשה להסיק מסקנות אחרי שינוי שאת מציינת שהתרחש סך הכל פעמיים.
    ממליץ פשוט לקחת את התרופה כשעה לפני התחלת המבחנים.

בהצלחה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטודנטית שריטלין כבר הפסיק לעזור לה
    שרה
    16/02/2017

שלום אני סטודנטית שלוקחת ריטלין כבר 6 שנים כרגע אני לוקחת 40 la +10 מיליגרם בבוקר ועוד כדורים של עשר מיליגרם הצהרים לפי הצורך, הבעייה היא שאני כבר לא מתרכזת כמו פעם-אני לא מתרכזת בכלל. אני מרגישה חסרת אונים כמו שהייתי לפני הריטלין. אני מנסה להעלות את המינון אך גם זה לא עוזר, יכול להיות שהבעייה היא בתרופה עצמה?

הוספת תגובה

• ירידה בהשפעת התרופה

ד``ר עדי אדר
    17/02/2017

שלום לך!
    טיפול תרופתי בהפרעת קשב כמו בכל מצב רפואי מחייב ביקורת רפואית והאיזון התרופתי צריך להתבצע על ידי הרופא המטפל .
    תיתכן לאורך זמן ירידה בהשפעת תכשירי ריטלין.
    במצבים כאלה מומלץ לעתים לעשות הפסקה לפרק זמן של שבועיים-חודש ואז צפויה התגברו השפעת התרופה.
    יש כיום תרופות נוספות כגון אדרל (אטנט), ויואנס, פוקלין, סטרטרה ויש להתיעץ בנושא עם הרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוזס עם היפראקטיבות
    צליל
    15/02/2017

שלום, בני עבר איבחון של מוקסו ששם ראו שיש לו קשב וריכוז עם היפראקטיבות בדרגה גבטוהה מאד, בכיתה קשה לו להיות מרוכז מוסך, בסהכ המורה אומרת שהוא ילד נבון, אבל חוששת שליך " לאיבוד" שקלתי על כדור ועדיין בחרדה לתת הוא בכיתה א עוד לא בן 7, רציתי לדעת מה אפשר לתת במקום אשמח כל תשובה, (אני חושבת שיש לו גם ויסות חושי)במשך היום מרבה להוציא מהגרון קולות ווקליים, תודה מראש

הוספת תגובה

• טיפול בהפרעת קשב

ד``ר עדי אדר
    17/02/2017

שלום לך
    מבחן מוקסו לא מאבחן היפראקטיביות וכ'ו!!!!
    מבחן מוקסו הוא מבחן ממוחשב שמסייע למאבחן להגיע לאבחנה ואין להסתמך בלעדית על מבחן זה או מבחן ממוחשב דומה כדי לאבחן בלעדית הפרעה זו.
    יש לבצע אבחון מסודר אצל מומחה בתחום הזה כאשר יש מספר טיפולים למצבים אלו.
    ההמלצה לטיפול תרופתי בהפרעות קשב וריכוז ניתנת לאחר שיקלול הממצאים בעת האבחון וכן מתבססת על מידע הכתוב בדו"חות השונים. זהו מידע חשוב מאוד כאשר בכל אבחון רפואי ובמיוחד באבחון של הפרעה תיפקודית/התנהגותית חשוב המידע על תפקודו של הילד בסיטואציות שונות כולל בי"ס/בית/חברה. יש לזכור כי התנהגותו בעת האבחון יכולה להיות מאוד שונה מתיפקודו הרגיל ולגרום לאיבחון שגוי.
    השיקול הסופי לגבי טיפול תרופתי צריך לקחת בחשבון האם קיימת הפרעת קשב וריכוז ועד כמה היא מפריעה לתפקודו הלימודי, החברתי והמשפחתי. רק אם ההתרשמות היא כי קיימת הפרעה משמעותית (כלומר לא כל הפרעת קשב וריכוז מחייבת טיפול תרופתי) יש מקום להמליץ על טיפול תרופתי תוך מעקב והערכה נוספת לאחר מספר חודשים לגבי יעילות הטיפול.
    לגבי טיפול תרופתי - זהו הטיפול היעיל ביותר כאשר במחקרים שבוצעו לא נמצאה יעילות גבוהה יותר לטיפולים התנהגותיים, פסיכולוגיים, רגשיים או לחומרים טבעיים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התשובה!

צליל
    17/02/2017

תודה רבה!הוא עבר מבחן מוקסו דרך מכבי,וששאלתי את הניאורולוג לגבי תוצאה אמרה במילים האלו יש הפרעה של קשב וריכוז כולל הפראקטיביות בחומרה רבה!למי כדאי לברר שוב על הבדיקה ניאורולוג אחר?ואיזה טיפול כן הוכיח?(ריכוזית?לא עובד טוב?(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהפרעת הקשב

ד``ר עדי אדר
    19/02/2017

שבוע טוב!
    עקרונית טיפול תרופתי וטיפולים אחרים ניתנים דרך רופא מטפל ולא דרך יעוץ באינטרנט.
    לגבי ריכוזית - זה וחומר צמחי שבוצעה עליו עבודה אחת בלבד (למיטב ידיעתי) וצריך לבחון תכשירים אלו במחקרים משלימים כדי לקבוע אם אכן קיימת יעילות אמיתית
    למיטב ידיעתי אף תכשיר צמחי (וגם ריכוזית הוא תכשיר צמחי) לא הוכח יעיל במחקרים רפואיים בעולם.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון אטנט לבן 14
    ענת
    04/02/2017

שלום רב,
    אשמח מאוד לייעוץ לגבי התאמת מינון תרופה לבני בן ה- 14, אנחנו לאחר מספר נסיונות ומאוד מבולבלים.

התחלנו עם ריטלין LA 30 מ"ג - היה שיפור בריכוז אולם בני היה ממש ב"היי" סבל מדפיקות לב, וכן מקשיי הירדמות
    עברנו לריטלין הרגיל 10 מ"ג אולם השפיע רק לשעתיים, ולאחריהן בני ממש סבל מריבאונד שכלל התפרצויות , צעקות ובכי (שממש לא מאפיינים אותו)
    כעת עברנו לאטנט- ניסינו מינון של 5 מ"ג, כמעט ולא השפיע, עברנו ל- 7.5 מ"ג- בשעה הראשונה היה עצבני, לאחר שעה התרכז יפה, ולאחריה - כלומר שעתיים מתחילת השימוש, היה בריבאונד, בכה, התפרת וצעק. ולאחר מכן התנצל מאוד, והרגיש מאוד רע והיה במצב רוח רע מאוד.
    השאלה היא אם יש צורך להעלות את המינון של האטנט ל- 10 מ"ג, או שאולי לחזור פשוט לריטלין LA 30 מ"ג?
    איך אפשר להתגבר על הריבאונדים שבאטנט ובריטלי הרגיל? האם מדובר בהתאמת המינון או שזוהי תופעת לוואי הכרחית?
    בני גבוה - כ- 1.88, ושוקל להערכתי כ- 57. אולי קצת יותר...
    אשמח מאוד מאוד לעצתך, שכן חבל לי לוותר, כי בשעות (המעטות) שהכדור עובד כשורה הוא תורם מאוד לריכוז

לקביעת תור
    סגירה
    מינון אטנט לבן 14

הוספת תגובה

• מינון אטנט -

ד``ר עדי אדר
    05/02/2017

שלום ענת -
    איננו נוהגים לתת יעוץ אישי תרופתי במסגרת הפורום וזו חובתו של הרופא המטפל.
    עקרונית המינון הקסימלי לאטנט הוא כ- 30 מ"ג וניתן חלק לשתי מנות ובכך להקל על רבאונד (זוהי תופעה שלא מופיעה בכל המטופלים ולא בכל התכשירים).
    המינון שהילד מטופל כיום בהחלט נמוך ויש מקום לפנות לרופא המטפל לבחון מחדש את המינון הרצוי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ילד בן 9 הסובל מהפרעת קשב זקוק להשגחה אחרי שעות בית הספר?
    הילה מושקוביץ
    31/01/2017

שלום רב,
    רציתי לדעת האם ילד בן 9, הסובל מהפרעת קשב, זקוק להשגחה אחרי שעות בית הספר?

כלומר, האם ילד מחונן ועצמאי, בן 9, שיש לו הפרעת קשב,

עלול בעקבות פיזור דעת לבצע בטעות פעולות מסוכנות, שיסכנו אותו?

ולכן זקוק השגחה אחרי שעות בית ספר?

או שילד עם הפרעת קשב בן 9, אינו צריך השגחה אחרי שעות בית ספר,כמו יתר הילדים בכיתה, שאינם סובלים מהפרעת קשב.

מצ"ב תוצאות בדיקת טובה ללא תרופות

הוספת תגובה

• השגחה על ילד אחרי שעות בית ספר

ד``ר עדי אדר
    05/02/2017

שלום לך הילה -

אין תשובה חד משמעית על השאלה ששאלת ולמעשה את אמורה לענות עליה...כלומר את מכירה את ילדך - האם הוא נטה לפעלות אתגרית, האם הוא זהיר? האם הוא נוהג לטפס למקומות גבוהים, להתעסק באש וכו.?
    עקרונית - ילדים עם הפרעת קשב מועדים יותר מילדים אחרים לתאונות וחבלות ומבוגרים עם הפאעת קשב למשל נוטים יותר להיות מעורבים בתאונות דרכים.
    לכן במידה וילדך נוטה להתנהלות כזו יש הגיון רב להשגיח עליו ולא להשאיר אותו ללא השגחת מבוגר.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 היפראקטיבייות וקשב וריכוז ללא אבחון
    ריקי
    27/01/2017

הצילו!!צריכה את עזרתכם
    בני בן 7 ויש לו קוצים הרגעים היחידים שהוא יושב זה שאם הוא צופה בסרט וזה גם לא תמיד כי אז הוא חייב להזיז את היידיים כל הזמן לכייון אח שלו ,ורק שהוא משחק בטלפון הוא בריכוז ויושב רגוע.
    הוא לא מאורגן וקשה מאוד לאסוף אותו..
    לאחרונה מנענו ממנו משחקי טלפון וזה נהיה יותר קשה כי אז הוא רוצה רק לרוץ לשחק בכדור ולהשתולל במשחקי יידיים עם אחיו וכולל איתי .הוא לא רגוע!!!מה עליי לעשות?,לאן עליי לפנות?,בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• היפראקטיביות וקשב וריכוז ללא אבחון

ד``ר עדי אדר
    27/01/2017

שלום לך -
    לא ברור לי למה הנימה הדרמטית בסגנון : הצילו... האם קיימים קשיים תפקודיים כל כך משמעותיים? קשיים התנהגותיים, בעיות חברתיות? קשיים לימודיים משמעותיים?
    בכל אופן כפי שאת מבינה פשוט צריך לבצע בהקדם האפשרי אבחון בשאלה של הפרעת קשב וריכוז כדי להגיע לאבחון וכן להתוות דרכי טיפול אפשריות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון מקסימלי של פוקלין XR לילד בן 9
    יעל
    23/01/2017

מה המינון המקסימלי של פוקלין XR לילד בן 9 במשקל 26 ק"ג?

הוספת תגובה

• מינון מקסימלי של פוקלין

ד``ר עדי אדר
    27/01/2017

שלום לך -
    ההמלצה למינון מקסימלי הוא כללי ולאאינדיבידואלי כלומר מינון למטופל ספציפי יש להתאים מול רופא מטפל.
    עקרונית ניתן להגיע למינון של 20 מ"ג פוקלין XR לילד במשקל של כ- 25 ק"ג כאשר הרופא המטפל עשוי לשקול מינון נמוך יותר או ףאף מינון גבוה יורת.
    עקרונית מומלץ לא לעבור מינון של 30 מ"ג בילדים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה