מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפנידאט התחליף הגנרי של הריטלין לא יעיל כמו ריטליןאור23/12/2017
האם יש כאן אנשים שניסו רפנידאט וזה היה להם טוב כי אני מרגיש שזה פחות טוב מהריטלין הרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפנדיאט
ד``ר עדי אדר25/12/2017שלום לך
התגובה לתכשירי ריטלין אינדיבידואלית ובהחלט יתכן כי התגובה שונה מהריטלין "המקורי". תגובה כזו מדווחת בהרבה תרופות כולל יעילות נמוכה יותר בין ריספונד לעומת ריספרדל ויש עוד דוגמאות רבות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה עם ריטלין laפייגי21/12/2017
הבת שלי בת ה-11 התחילה לקחת ריטלין la ומאז יש לה קשיי שינה והיא לא נרדמת לילות שלמים. האם זה אומר שצריך להחליף לה תרופה או מינון או שזה רק לתקופת ההסתגלות לתרופה? כמה זמן אמור לקחת זמן ההסתגלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הרדמות עם ריטלין LA
ד``ר עדי אדר24/12/2017שלום לך!
לא ציינת כמה זמן היא נוטלת את התרופה, משקלה וכו'.
לעתים נדרשת תקופה של שבועיים -שלושה עד התמתנות תופעות אלו ולעתים הן מתמידות.
אפשר בהחלט לשקול בהמשך החלפת תכשיר ולעתים נעזרים בכדור "טבעי" להשריית שינה - מלטונין, הורמון השינה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מריטלין לקונצרטה להארכת ההשפעהדני19/12/2017
שלום רב, אני סטודנט ללימודים גבוהים הסובל מ-ADHD.
עד שנה שעברה נטלתי ריטלין L.A 20 מ"ג, ההשפעה היתה טובה לרוב.
מלפני שנה עברתי לקונצרטה בכדי להאריך את שעות ההשפעה מ-8 ל-12 שעות ונרשם לי מינון של 36 מ"ג.
כיום לאחר שנה בה נטלתי קונצרטה על בסיס יומיומי, אני משוכנע כי השפעתה פחות טובה: קיימת נטייה לעייפות וחולשה על אף הקפדתי לשתות ולאכול כהלכה וכמו כן ישנה נטייה ליציאה מריכוז באופן תדיר במהלך היום, אם כי לא כמו ללא נטילת הכדור.
אשמח לקבל ייעוץ בנושא טרם פנייתי לנוירולוג. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מריטלין לקונצרטה
ד``ר עדי אדר24/12/2017שלום לך
אנחנו לא נותנים יעוץ אישי במסגרת הפורום! זה תפקידו של הרופא המטפל כי צריך להכיר את המטופל, את מגוון קשייו ובהתאם להתאים טיפול.
ברמה כללית אצייין כי המינונים של שני התכשירים שנטלת הם די נמוכים.
ממליץ לפנות לרופא המטפל/נוירולוג בנושא.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוקלין xr וריטלין לילד בן 9עינת18/12/2017
הבן שלי בן 9 שוקל 26 ק"ג מקבל פוקלין 10xr שוקל 26 ק"ג
הילד זקוק לכדור שמשפיע עד שעות אחר הצהרים המאוחרות אך הפוקלין משפיע עד לשעות הצהרים בלבד.
האם אפשר לבקש מהרופא להוסיף ריטלין רגיל בצהרים על מנת שההשפעה תהיה ארוכה יותר.
אנו מאוד מרוצים מהפוקלין ולא מעוניינים להחליפו בתרופה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוקלים XR בשילוב עם ריטלין קצר טווח
ד``ר עדי אדר18/12/2017שלום לך -
פוקלין XR היא תרופה אשר טווח השפעתה כ- 12 שעות. היא ניתנת במצבים בהם יש תופעות לוואי משמעותיות מריטלין רגיל ולכן זה לא סביר שהקופה תרשה שילוב של שתיהן (כי אז לא יאשרו מתן פוקלין...).
מעבר לכך לא מקובל לתת טיפול תרופתי מעבר לטווח השפעה של 10-12 שעות כי זה יכול לגרום לקשיי הרדמות.
בכל מקרה מומלץ להתיעץ גם עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחדדת את השאלה
עינת19/12/2017הפוקלין הינה התרופה הראשונה שהילד לוקח ואושרה ללא בעיות על ידי קופת החולים , אבל כמו שכתבתי היא משפיעה למשך 6 שעות בלבד כלומר השפעתו של הפוקלין פג בצהרים ואנו זקוקים לחיזוק גם בשעות אחר הצהרים.
השאלה היתה לגבי מתן ריטלין בצהרים אחרי שהשפעת הפוקלין פגה, האם זה לא יותר מידי לילד במשקל 26 ק"ג , האם זה אפשרי בכלל מבחינה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנה כפולה של קונצרטהעופר17/12/2017
אני סטודנט ואני לוקח קונצרטה 36 באופן קבוע. לפעמים אני צריך ללמוד גם אחרי שנגרמים הלימודים בשביל להתכונן למבחנים או לכתוב עבודות, האם אני יכול לקחת עוד כדור ברגע שאני מרגיש שההשפעה פגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנה כפולה של קונצרטה
ד``ר עדי אדר18/12/2017שלום לך -
בהחלט לא מומלץ לקחת פעמיים ביום קונצרטה!
נטילה כזו עשוייה לגרום קשיי הרדמות משמעותיים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע למבוגרת בעלת adhdטופי15/12/2017
מבקשת הכוונה וסיוע איך לעזור לבתי בת 23 בעלת adhd. מאובחנת. סיוע בכישורי חיים. קואוצינג. טיפול. כל גבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע למבוגרת
ד``ר עדי אדר18/12/2017שלום לך
בפורום זה אנחנו לא ממליצים המלצות על מטפלים שונים. יש לך פורום הורים או פורום מבוגרים.
בכל מקרה מומלץ לפנות לקופה ולבדוק מי המטפלים בתחום זה שעובדים עם הקופה שלכם)
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בocd מה לעשותאנונימי4215/12/2017
שלום.
אני חושש שיש לי ocd.
מעל 3 חודש. כל כמה שניות קופצת לי אותה תמונב בראש.
אני מדבר לעצמי כבר מלא זמן בכדי להפסיק.
קופצות מחשבות בלי סוף. לא יכול לעשות כלום.
בכל מקום זה אותו דבר. כל דבר קטן שקורה המוח מפרש אוטומטי.
המוח אומר מילים מסוימות. אני מנסה בכוח לא חהפעיל את המחשבה או הדימיון אבל תמיד אותו מחשבה או תמונה קופצת.
אני בגיל 19. כבר 4 חודש המצב ככה. ורר מחמיר.
לא יוצא מהבית. לא פוגש חברים. גם שברים לבקר אני מת שהם ילכו.
לא הולך לעבוד לא ללמוד.
ומרגיש בושה. צוחקים עליי שאין לי חיים.
ואומרים לי שאני לא גבר מספיק ושחברים שלי יותר גברים.
בגלל שאני לא עובד ולא עושה כלום.
אני כל היום מרגיש בקרב עם עצמי. אני מרגיש שיש לי בעיה. ולא יכול לעשות כלום עד שהיא תיפתר.
כל היום יושב איך לא לחשוב את זה ומה כן לעשות.
ומה לא ואיך כן. והכל רק בראש.
עברנו דירה לפני כמה חודשים. וכל הדברים שלי הבגדים וכולי . לא מעניינים. כל האחים בבית סידרו תחדר ותבגדים.
רק אני לא. עד שאמא שלי עשתה זאת.
פשוט לא יודע למה לחיןת ככה.
כל היום בדו קרב עם עצמי. נלחם . יותר קשה מקושי פיזי.
ומהצד אני נראה כמו סתם עצלן דיכאוני.
אני מנסה לחזור לעצמי. לפני חצי שנה החיים שלי היו מושלמים.
עכשיו כבר כלום לא אכפת לי רק שאני אחזור להיות כמו שהייתי. והקטע אני יודע שהכל בראש ואני תמיד אני.
ועדיין מיום ליום. פשוט יושן כמעט כל היום וחושב.
מה אפשר לעשות בכדי שזה יעבור.
אני יושב וכותב עכשיו ועדיין המוח בורח לכל מיני מקומות.
מדמיין עצמי בסיטואציות.
אני לא מפעיל זאת. זה פועל לבד. פשוט נדפק לי המוח.
ואנשים לא מבינים . ולא רוצה שיבינו שאני דפוק.
לא רואה עצמי עובד. ובטח שלא לומד משהו.
ולא מוצא בת זוג. לא יוצא עם חברים.
לא רואה את כל זה קורה. כפי שראיתי בעבר שדמיינתי את העתיד.
לא רואה שמשהו משתנה ואני נכנס לגלגל החיים.
אני בחוץ והחיים רצים.
מרגיש מת בגוף של חי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים של OCD
ד``ר עדי אדר18/12/2017שלום -
זה לא הפורום המתאים.
מומלץ לפנות לפורום פסיכיאטריה לקבלת עצה בנדון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשב וריכוז לילד בן 3רוני12/12/2017
מה הגיל הכי מוקדם שאפשר לשלוח את הילד לאבחון? אמרו לנו שגיל 3 זה מוקדם מדי וצריך לחכות עד גיל 6, זה נכון? אם כן, אז לא חבל על השנים הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי קשב וריכוז בגיל 3-
ד``ר עדי אדר18/12/2017שלום -
זה אכן גיל מעט צעיר לביצוע אבחון.
יש כיום במספר בתי חולים ומרכזים רפואיים יחידות לגיל הרך הכוללות צוות רב תחומי אשר מאבחן ומטפל בנושא זה וניתן להתייעץ איתם לגבי אפשרות ביצוע הערכה ראשונית .
הטיפול במצבים כאלה הוא משולב ולאו דווקא תרופתי.
חג שמח!
דר' עד יאדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים להתרכז בשיחות ובהרצאותיעל10/12/2017
שלום
אני אישה בת 37 ואני מרגישה שקשה לי מאוד להתרכז בשיחה עם בן אדם או בהקשבה להרצאה. מאוד מהר מחשבותיי רצות למקומות אחרים וכשאני מתעוררת ומנסה למקד את הריכוז שלי חזרה לבר שיחתי או למרצה, אני מגלה שאיבדתי כמה דקות של אינפורמציה מהם אחכ לפעמים קשה לי לחזור ולהבין על מה מדובר.
האם יתכן שיש לי בעיה בריכוז? מה היית ממליץ לי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי ריכוז בהרצאות
ד``ר עדי אדר11/12/2017שלום לך -
הפרעת קשב מתחילה בגיל צעיר...כיום מקובל לפני גיל 12 ש'.
כמובן ייתכנו מצבים שבהם התסמינים והקשיים מתעצמים בגיל מבוגר אך אז בהחלט יכולות להיות סיבות נוספות.
כדי לבחון את הנושא מומלץ לבצע אבחון מסודר .
בבררכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחלופה של סוגי ריטלין לילדה בת 10ליזה אלבלק10/12/2017
שלום רב
ביתי בת 10 עם הפרעת קשב וריכוז ניתן לה כדור ריטלין AL 40
וגרם לתופעות של כאבי ראש חוסר תאבון אפטיות וכו
הומלץ על כדור אחר 50 מל והילדה ממש סובלת מתופעות לוואי הבנתי שכדור בשם אטנט מוכר עם פחות תופעות אני מבולבלת וחסרת אונים אשמח מאוד לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי עם תכשירי ריטלין
ד``ר עדי אדר11/12/2017שלום לך
באופן עקרוני אני לא ממליץ המלצות תרופתיות ספציפיות במסגרת הפורום ומומלץ כמובן לצורך כם לפנות לרופא המטפל אשר אבחן ומכיר את את הילדה.
ברמה כללית אציין כי לא הסברת לאיזה כדור של 50 את מתכוונת - האם הכוונה לויואנס?
לגבי אטנט - זוהי תרופה טובה. משך השפעתה כחמש שעות אך גם לה בהחלט יש תופעות לוואי. יתכן בשכיחות יותר נמוכה לעומת ריטלין LA/
אטנט היא תרופה ל קשב וריכוז (ADHD / ADD) ממשפחת האמפתמינים. זו משפחה קרובה לריטלין אך נבדלת ממנה. התרופה המקורית – אדרל - נמצאת בשימוש למעלה מ 30 שנה, משתמשים בה מיליוני אנשים ונצבר ניסיון רב בטיפול בה..
ממה אדרל מורכבת?
התרופה מורכבת מארבעה חומרים שונים. לכולם השפעה על תופעות הקשב והריכוז.
dextroamphetamine saccharate, amphetamine aspartate monohydrate, dextroamphetamine sulfate, amphetamine sulfate
מה היתרון בהרכב של אדרל ?
להרכב הזה כמה יתרונות:
• פעילות ארוכה יותר: חלק מהחומרים מתחיל לפעול מהר אחרים פועלים לאחר כשעתיים ואחר אחרי ארבע שעות. בכך מתקבלת השפעה ארוכת טווח.
• פחות תופעות לוואי. היות והמינון של כל חומר נמוכה יותר, יש פחות תופעות לוואי מריטלין.
• שכיחות נמוכה יותר של תופעות לוואי. במקרים רבים בהם ריטלין גרם לתופעות לוואי - האדרל לא גרם לתופעות אלו.
מה משך הפעילות של התרופה?
אדרל פועל במשך כ 5-6 שעות (לעומת 4 בריטלין). קיים גם אדרל XR שפעיל במשך 12 שעות.
מהן תופעות הלוואי?
כלל תופעות הלוואי דומות לאלו של ריטלין (אם כי פחות שכיחות): כאבי בטן, אבדן תיאבון, כאבי ראש, עצבנות, הפרעות שינה, שינויי מצב רוח, סחרחורת, יובש בפה, דפיקות לב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטנד אדרל עבור ילד בן 11רונית03/12/2017
1. מהו מינון אדרל עבור ילד בן 11 השוקל 55 ק"ג?
2. האם אטנד = אדרל?
3. מהו אדרל XR?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון של אדרל
ד``ר עדי אדר05/12/2017רופא ילדים
המינון של אטנט לילד זה המינון שמתאים לו...
כלורמ, זה לא ענין טכני שתלוי במשקל וכמובן זה על פי שיקול דעתו של הרופא המטפל.
אטנט זה השם הישראלי של אדרל.
אטנט היא תרופה ל קשב וריכוז (ADHD / ADD) ממשפחת האמפתמינים. זו משפחה קרובה לריטלין אך נבדלת ממנה. התרופה המקורית – אדרל - נמצאת בשימוש למעלה מ 30 שנה, משתמשים בה מיליוני אנשים ונצבר ניסיון רב בטיפול בה..
ממה אדרל מורכבת?
התרופה מורכבת מארבעה חומרים שונים. לכולם השפעה על תופעות הקשב והריכוז.
dextroamphetamine saccharate, amphetamine aspartate monohydrate, dextroamphetamine sulfate, amphetamine sulfate
מה היתרון בהרכב של אדרל ?
להרכב הזה כמה יתרונות:
• פעילות ארוכה יותר: חלק מהחומרים מתחיל לפעול מהר אחרים פועלים לאחר כשעתיים ואחר אחרי ארבע שעות. בכך מתקבלת השפעה ארוכת טווח.
• פחות תופעות לוואי. היות והמינון של כל חומר נמוכה יותר, יש פחות תופעות לוואי מריטלין.
• שכיחות נמוכה יותר של תופעות לוואי. במקרים רבים בהם ריטלין גרם לתופעות לוואי - האדרל לא גרם לתופעות אלו.
מה משך הפעילות של התרופה?
אדרל פועל במשך כ 5-6 שעות (לעומת 4 בריטלין). קיים גם אדרל XR שפעיל במשך 12 שעות.
מהן תופעות הלוואי?
כלל תופעות הלוואי דומות לאלו של ריטלין (אם כי פחות שכיחות): כאבי בטן, אבדן תיאבון, כאבי ראש, עצבנות, הפרעות שינה, שינויי מצב רוח, סחרחורת, יובש בפה, דפיקות לב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוקלין 15 לעומת פוקלין 20מירי01/12/2017
האם יתכן שפוקלין 15 משפיע לאורך יותר זמן, בצורה יותר חזקה, ושהרייבאונד יותר קשה מאשר משפיע פוקלין 20?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוקלין 15 לעומת 20 מ"ג
ד``ר עדי אדר05/12/2017שלום לך-
זה מעט מוזר שהשפעת המינון הגבוה קצרה יותר...צריך לפחות שבועיים שלושה על מנת להתרשם מהשפעת התרופה.
יתכן רבאונד חזק יותר במינון גבוה יותר.
פוקלין מכיל dexmethylphenidate hydrochloride.
החומר הפעיל בריטלין הוא מתילפנידאט. לפני כמה שנים התגלה כי למעשה חומר זה מורכב משני חומרים זהים מבחינת ההרכב המולקולארי אבל שונים בסידור האטומים במרחב. רק אחד החומרים הוא הפעיל. החומר השני מיותר ורק מגביר את תופעות הלואי.
גילוי זה הביא ליצור פוקלין שמכיל רק את החומר (האיזומר האופטי) הפעיל.
לכן המינון של פוקלין הוא מחצית מינון הריטלין. הפחתת המינון מורידה את תופעות הלוואי במידה ניכרת.
המינון ההתחלתי לפוקלין XR ללא טיפול קודם בריטלין הוא 5 מ"ג לילדים ו- 10 מ"ג למבוגרים.
במטופלים עם ריטלין ניתן להחליף למינון פוקלין שהוא חצי מסך הכל המינון היומי.
במטופלים בפוקלין קצר טווח ניתן להחליף לאותו מינון של פוקלין XR.
קיים גם פוקלין XR במינונים של 10 , 15, 20' 25 ו - 30 מ"ג, בשחרור מושהה, אשר פועל עד 12 שעות.
תופעות הלוואי דומות לתופעות של הריטלין (אם כי נדירות יותר וחלשות יותר): אבדן תיאבון, הפרעות שינה, שינויים במצב הרוח, יובש בפה, סחרחורת, הפרעות ראיה, דפיקות לב.
בדומה לריטלין אסור לקחת את פוקלין אם ישנה מחלת לב ידועה, גלאוקומה, לחץ דם, בעיות פסיכיאטריות
תופעות לוואי –
קשיי הרדמות, סחרחורת, פה יבש, כאבי גרון, צרבת, בחילה, כאבי בטן, עצבנות, תחושת חוסר מנוחה, חרדה, איבוד תאבון, ירידה במשקל
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים דבר כזה הנקרא פיצול קשב?איה28/11/2017
שלום, רציתי להתייעץ לגביי קושי שיש לי. אני חיילת, בת 20, ועד הצבא הייתי טובה יחסית בלימודים והייתי מוציאה ציונים טובים. אבל כאן בצבא שמתי לב שיש לי פיצול קשב ברמה גבוהה. אני יכולה להיות בחדר שמתנהלות בו הרבה שיחות ולקלוט את כולן ולתת לכולן ריכוז מלא. עד עכשיו זה כמובן פעל לטובתי אבל עכשיו כשאני מגיעה לשיחות בפורומים גדולים, אני מצליחה להתרכז בשיח אבל גם כל לחשוש קטן בצד נכנס לי לתודעה ואני נעשה חסרת מנוחה. רציתי לדעת האם קיים דבר כזה באמת או שאני סתם מפענחת יותר מידי את הסיטואציה ? האם זה משהו יוצא דופן או שכולם חווים את זה ככה ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצול קשב
ד``ר עדי אדר05/12/2017שלום לך
כמובן שקיים פיצול קשב. לכולנו פיצול קשב בדרגות שונות. לעתים זוהי תכונה מועילה ולעתים זה עלול להפריע לנו.
יש לציין כי גם בהפרעת קשב קיים פיצול קשב. עם זאת תסמיני הפרעת קשב מופיעים בגיל צעיר, מקובל עוד לפני גיל 12 ש'.
בברכה,
דר' עדי אדרא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך התרופה פועלת על הדופמיןבת אל26/11/2017
שלום רציתי להבין אם הרטלין והקונסורה משפיעים רק על הדופאמין והשאר רק על הנואפינפרין.
שאני מתנסה במשהו שהוא לא רטלין אני מקבלת הרבה אנרגיה ועצבנות אם כי הסטרטרה השפיעה עלי באיזון...
שאלה נוספת לגבי הsr la לא הבנתי איך הם משתחרים האם הla משחרר כמות גדולה לזמן ממושך בעוד הsr משחרר כל שעה כמות קטנה? האם גם בעניין אופן שחרור התרופה יתכן שוני מאדם לאדם?
התשובה מאוד תעזור לי כי הטיפול עוזר לי מאוד גם לסחרחורות שמפריעים לי בתפקוד פיסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנגנון הפעולה של ריטלין
לגבי ריטלין SR השחרור המושהה יותר הדרגתי בעוד ש- LA משחרר בתחילה מנה של ריטלין המופעל מיידית ואחרי כארבע שנות מנה נוספת.
לגבי מנגנון הפעולה:
זו שאלת "מיליון הדולר".... המעניין הוא שלמרות מחקר עצום בתחום זה עדיין רב הנסתר על הנגלה.
התאוריה המקובלת כיום היא התאוריה של המוליכים העצביים המוחיים. הכוונה לחומרים כימיים טבעיים הקיימים במוח אשר מעבירים אינפורמציה לאיזורים שונים במוח וגורמים להפעלתם. המחקר כיום מתרכז במיוחד בחומרים דופמין ונוראפינפרין. ההנחה היא שרמתם במוח של ילדים ומבוגרים הלוקים בהפרעה זו נמוכים באיזורים מסוימים וכתוצאה מכך מתעוררים התסמינים השונים של ההפרעה. כך למשך חומרים מעוררים כמו ריטלין מעלה את הרמה של חומרים אלו על ידי הפחתת הפירוק שלהם במוח וכן זירוז השחרור שלהם ).
איזורים שונים של המוח מעורבים בהפרעה זו כולל האונה הקדמית, המצחית וכן איזורים נוספים האחראים לעיכוב תגובות, זיכרון עבודה, ערנות וקשב . לכן כאשר מבצעים הערכה נוירו-פסיכולוגית של ילדים עם הפרעת קשב וריכוז ניתן למצוא ירידה בתפקודים ביצועיים (executive dysfunction).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ישנה סכנת התמכרות בנטילת ריטלין?בנימין26/11/2017
האם הגוף מפתח תלות בריטלין עד למצב של התמכרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ריטלין גרום להתמכרות?!
ריטלין או מתילפנידט שייך לתרופות המעוררות הנמצאות בפיקוח עקב פוטנציאל להתמכרות.
בפקודת הסמים המסוכנים של ישראל, בניגוד לפקודות דומות במדינות כמו ארצות הברית או בריטניה אין חלוקה של הסמים לרמות. בישראל, כל הסמים מוגדרים כמסוכנים ואין שום אבחנה בין סמים קלים לסמים קשים.
עם זאת באופן מעשי ריטלין לא גורם להתמכרות!!!!!!! מיליוני ילדים נוטלים את התרופה בכל העולם ואין דיווחים על התמכרות.
סם צריך למלא מספר תנאים –
1. שינוי במצבי רוח כולל מצבי התרוממות הרוח (אאופוריה).
2. שינויים במצב תפיסת המציאות – הזיות.
3. תחושת מתגמלת ולכן צורך כפייתי להמשיך ולצרוך את החומר.
4. התמכרות פיזית ומנטלית ותופעות של תסמונת גמילה כאשר יש הפסקה של השימוש בחומר.
את כל התנאים לעייל ריטלין לא ממלא!!! לעתים נדירות יש לאחר נטילת תחושה של מצב רוח טוב ובמקרים מאוד נדירים תוארו הזיות אך ברוב המכריע של המקרים אין כלל תופעות אשר ניתן להגדירן כאופייניות לסמים. ברור כי יתכנו תופעות לוואי שונות בצריכה לא מבוקרת של התרופה.
הניסיונות החוזרים ונשנים ליחס לתרופה זו השפעה ממַכרת עם תופעות לוואי בריאותיות קשות מטעים ועלולים למנוע מציבור הילדים וההורים (החווים את קשיי הילד ומצוקתו) טיפול פשוט, יעיל ובטוח המסייע להם לעבור תקופה קריטית בעיצובם החברתי האקדמי והנפשי. יש לחזור ולהדגיש כי במרבית המקרים משמש הריטלין תוספת לשיטות טיפול אחרות ולא טיפול יחיד, ובלעדיו תקטן ההצלחה של שיטות טיפול חינוכיות, פסיכולוגיות ואחרות.
לסיכום – ריטלין היא תרופה, לא סם! היא שייכת לקבוצת חומרים מעוררים המוגדרים כבעלי פוטנציאל להתמכרות ולכן היא נתונה לפיקוח. ריטלין לא גורם להתמכרות ואין לו מאפיינים אחרים של סמים. השימוש בחומר זה הוא רפואי לכל דבר, הוא ניתן על ידי רופאים מומחים אשר הוסמכו לכך על ידי משרד הבריאות. זוהי תרופה בטוחה מאוד לשימוש כאשר יחד עם זאת יש לה תופעות לוואי קלות (כמו כמעט לכל תרופה הנמצאת בשימוש כיום).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)