פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבוגר עם בעיות קשב וריכוז איך מטפלים?
    אני
    04/09/2016

לאפנה בתור ילד לאבחון. כיום בתור מבוגר נראה שיד בעיה. מנסה להשלים לימודים ונתקל בקושי בעיקר בלמידה לקראת מבחנים. מה ניתן לעשות ולמי צריך לפנות לקבלת עזרה כמבוגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מבוגר עם בעיות קשב וריכוז איך מטפלים? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    06/09/2016

שלום,
    לעולם לא מאוחר מידי.
    גם מבוגר צריך לעבור אבחון מסודר אצל רופא מוסמך לנושא.
    בחלק מהקופות זה נעשה דרכם או שפונים למכונים פרטיים כולל בבתי חולים.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לחלק פוקלין למינונים קטנים יותר
    ליאור
    28/08/2016

שלום,
    רציתי לדעת האם ניתן לחלק את החומר בפוקלין XR במידה והמינון חזק מידי, וכך להפוך כדור של 30 מ"ג ל-20.

הוספת תגובה

• האם ניתן לחלק פוקלין למינונים קטנים יותר - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    06/09/2016

שלום,
    ניתן לפתוח את קפסולת הפוקלין ולפזר התוכן על מעדן לדוגמא.
    לא ניתן "לשחק" בכמויות.
    אם מינון תרופה לא מתאים, יש להתיעץ עם הרופא המטפל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון קשב וריכוז והיפראקטיביות לילד בן 3
    סלאם
    21/08/2016

ראיתי שהאבחון נעשה רק לילדים מגיל 5.5
    מה עם ילדים יותר צעירים.
    בני בן 3 שנים ואנו במשפחה מתקשים איתו מגיל עוד יותר צעיר בבעיות המעידות על קושי בריכוז ובמיוחד תנועת יתר.
    האם היפראקטיביות מופרזת נחשבת תחת האבחנה של קשב וריכוז ?
    איך אפשר לבדוק את הילד בגיל 3 ולא לחכות עוד 2 שנים והמצב יחמיר

הוספת תגובה

• אבחון קשב וריכוז והיפראקטיביות לילד בן 3 - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    21/08/2016

שלום,
    גם ילדים בגיל הגן יכולים לסבול מתסמינים של הפרעת קשב וריכוז עם או בלי היפראקטיביות.
    ההמלצה היא לבקש הפניה-דרך הקופה למרכז להתפתחות הילד לבדיקה התפתחותית.
    עד גיל 6 זה באחריותם וטיפולם.
    בברכה
    דר. אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8.5 עם הפרעות קשב וריכוז - התנהגות אלימה כלפי בני משפחה
    אירה
    24/07/2016

שלום רב. בתי בת 8.5 עם הפרעות קשב וריכוז, נוטלת ריטלין רק בשעות הלימודים. הבעיה היא בבית, היא מתנהגת בצורה אלימה כלפי האחים שלה וגם כלפי מבוגרים. אי אפשר לצפות מתי ההתנהגות השלישית תפרוץ: היא מקללת ואף מרביצה. אני חסרת עצות. מה לעשות? אני מוצאת את עצמי שוב ושוב במלחמות איתה על כל דבר. גם כשאני מנסה להתעלם, היא ממשיכה עד שמוציאה אותי מהכלים. זה מאוד מתסכל אותי וגם אותה וכואב לי הלב. גם האחים שלה סובלים מההתנהגות שלילית ואף אלימות ממנה. אני חסרת אונים למי פונים ועם מי ניתן להתייעץ???

הוספת תגובה

• בת 8.5 עם הפרעות קשב וריכוז - התנהגות אלימה כלפי בני משפחה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    24/07/2016

שלום לך -

במצב כזה הגיוני לטפל תרופתית גם אחרי הצהריים. במצבים בהם יש הפרעות תפקודיות התנהגותיות אין להסתפק בטיפול בשעות הלימודים אלא יש לטפל בשעות אחה"צ.
    על אותו עיקרון יש לטפל גם בתקופות החופש כולל החופש הגדול.
    יש להדגיש כי הטיפול במצבים אלו הוא לא רק תרופתי וחשוב גם יעוץ פסיכולוגי וטיפול כולל טיפול משפחתי בשיטות שונות ליצוב התנהגותי והתמודדות עם מצבים שונים כגון CBT

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הטיפול בריטלין sr והופעת חרדה
    ניקול
    12/07/2016

הבן שלי בן 12 לוקח במשך שנת הלימודים ריטלין sr . הבעיה היא שכל פעם שאנחנו מפסיקים את הטיפול כמו עכשיו בחופש, מתחילות לילד חרדות האם זאת תופעת לוואי של הכדור?

הוספת תגובה

• הפסקת הטיפול בריטלין sr והופעת חרדה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    13/07/2016

שלום לך

עקרונית זוהי לא תופעת לוואי של הכדור.
    רצוי לבצע הערכה פסיכולוגית וכמובן להבהיר מה התסמינים ומה מקורם.
    לעתים במתן שגרתי של התרופה ייתכו אחרי חלוף השפעת התרופה תתכן ירידה במצב הרוח, שינויים במצב הרוח, רגיזות, לעתים עצבות - עם זאת תחושת חרדה מתמשכת לא אופיינית להפסקת הטיפול.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטנט או ויואנס מי יותר יעיל להפרעת קשב
    דן
    28/06/2016

אני יודע שלפעמים זה תלוי בבן אדם אבל איזו תרופה בדרך כלל יותר יעילה יותר להפרעת קשב וריכוז אטנט או ויואנס ?

הוספת תגובה

• אטנט או ויואנס מי יותר יעיל להפרעת קשב - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    30/06/2016

שלום,
    אטנט או בשמה הקודם- אדרל, מורכבת מאותם החומרים כמו הויואנס.
    ההבדל הוא שאטנט פועלת כ 6 שעות בעוד שויואנס פועלת 10-11 שעות.
    לכן לא מדובר בתרופה יעילה יותר אלא בהתאמה לצרכים היומיים של המטופל.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין לילד בן 6 שצפוי להעלות בקרוב לכיתה א', מה דעתכם?
    סמדר
    06/06/2016

אהלן,
    ממש רוצה לשתף אתכם בהתלבטות שלי. עמרי שלי צפוי לעלות לכיתה א' בשנת הלימודים הקרובה ואני ממש מתלבטת בין להתחיל טיפול תרופתי בריטלין לבין הומאופתיה. על תופעות הלוואי של הריטלין שמעתי לא מעט, על הומאופתיה להפרעות קשב וריכוז כמעט ולא שמעתי. אשמח אם יש כאן מישהו שיוכל לשפוך קצת אור על הנושא. זה באמת יעיל? כדאי לנסות? מישהו יכול להמליץ מניסיון אישי?

הוספת תגובה

• ריטלין לילד בן 6 שצפוי להעלות בקרוב לכיתה א', מה דעתכם? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    07/06/2016

שלום,
    טיפול הומאופטי להפרעת קשב לא הוכח מדעית כיעיל. נכון שכנראה לא מזיק(פרט לכיס), אבל כנראה שגם לא עוזר.
    תמיד ישנם מקרים שטוענים שלהם זה עוזר, אבל זה נכון לכל סוג של טיפול כולל ברכה מרב או מנזיר בודהיסטי.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

סמדר
    09/06/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות ומופנמות עקב נטילת אטנט
    אריק
    23/05/2016

אני בן 26 שוקל 67 קילו ונוטל אטנט 20 מ"ל, הכדור בהתחלה גרם לי להיי ולתחושה מוחית עדינה ומרגיעה.. עכשיו אחרי 5 חודשים שאני לוקח אותו אני פתאום שם לב למשהו ממש מטריד!

איך שאני לוקח את הכדור הזה, זה כאילו נסתם לי היכולת לדבר עם אנשים, אני מדבר פתאום דיבור מונוטוני, ולא דיבור משוחרר וזורם.. אני נהפך להיות ממש ביישן,אני גם לא יודע אם הוא גורם לי בכלל להרגשה טובה, זה מרגיש כאילו יש לי מחשבות שליליות שאני עליו, ואני מתחיל לעשות מבטים מוזרים ולבצע כל מיני טיקים בשביל להעלים את המחשבות שממש נראות אמיתיות ומפחידות.

אני חושב שאני מקבל אשכרה אפקט הפוך ממה שזה אמור לתת, במקום להיות ספידי ונמרץ לעשות דברים.. זה גורם לי להיכנס לתוך עולם פנימי מלא במחשבות שאין להם שום בסיס במציאות ואני מוצא את עצמי סתם בוהה באוויר בלי יכולת לתקשר.

זה ממש מוזר..
    בהסנפה של כמה פירורים (בקושי חצי שורה) זה נותן לי את האפקט הרצוי.. כלומר אני נהפך להיות ספידי נמרץ ועם ראש קל ובהיר מחשבה ואפילו עם תחושת אופוריה טובה.. ואני לא נסתם מבחינה תקשורתית.

יש מצב שאני לא על המינון הנכון? זה לא הגיוני שבהסנפה זה גורם לי רק לתחושות חיוביות, ובבליעה זה גורם לי לתחושות שליליות, זה ממש אפקט הפוך.

הוספת תגובה

• ביישנות ומופנמות עקב נטילת אטנט - תגובה

ד``ר עדי אדר
    25/05/2016

שלום לך!
    אין להסניף את התרופה!!!! חד משמעית.

לעתים תופעות שאתה מתאר, של התכנסות עלולות להופיע עם תכשירים אלו ויש לבחון עם הרופא המטפל איזו תרופתי בתחום של החלפת מינון או אף החלפת תכשיר.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכנסות ומופנמות..

אריק
    25/05/2016

זה בגלל מינון ייתר או מינון נמוך מידיי?

ניסיתי לקחת 20 מ״ל גרם ו 10 מ״ל וגם 5 מ״ל ובכולם אני נהפך להיות ממש מכונס בתוך עצמי עד כדיי שאני מפחד לדבר בטבעיות עם אנשים!

זה לא עוזר! תמיד בדרך אורלית זה גורם לי לסתם תחושות שליליות.. אני נהפך להיות מנותק, ואוליי אפילו קצת חרדתי.

וגם באורלית הוא בכלל לא מעורר אותי, אלה מרדים.

בינתיים ניסיתי ריטלין ואטנט ששתיהם לא השפיעו בצורה חיובית עליי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכנסות ומופנמות.. - תגובה

ד``ר עדי אדר
    25/05/2016

שלום לך -
    במקרה כזה בהחלט מומלץ לחזור לרופא המטפל לשקול חלופה תרופתית.

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת השפעה של ריטלין וקונצרטה
    שילת35
    23/05/2016

הבן שלי כמעט בן 10 (שוקל 26 קילו),נטל כ-שנה וחצי ריטלין la ו(מינון שמתאים לו איני זוכרת)היתה השפעה טובה,עד שהפסיקה להשפיע.בהמלצת הנאורולוג התרופה הוחלפה לקונצטרה, עם עלייה בהדרגתיות עד למינון 54מ"ג.הקונצרטה השפיעה מצויין ואז לאחר כשנה וחצי חדלה מלהשפיע.עבר לויונס והגיע עד למינון 50 מ"ג-כשבועיים היתה השפעה די טובה(לא אופטימלית)וכעת כאילו אינו לוקח שום תרופה.הנאורולוגית המליצה לנסות סטרטרה ואנחנו בתהליך של אישור התרופה. אני מקווה ומתפללת שהתרופה תתאים ודי חוששת במידה ולא.
    רציתי להבין איך ייתכן שתרופה משפיעה מצויין על ילד לזמן מסויים ומפסיקה לחלוטין להשפיע,למרות שמתואמת למשקל ולכל הקריטריונים.אודה על תשובה ועל חוות דעת של התנסות דומה

הוספת תגובה

• הפסקת השפעה של ריטלין וקונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    25/05/2016

שלום לך

התופעה שאת מתארת מוכרת והיא קשורה לעובדה שהגוף מפתח מנגנוני ":התגוננות" כנגד חומרים זרים ומנגנונים ביוכימיים מפרקים אותם . מנגנונים אלו יעילותם עולה ולכן התגובה לתרופה פוחתת. עקב כך לעתים יש צורך לעלות את מינון התרופה.
    במקרים אלו של ירידה בהשפעת התרופה חשוב גם לבדוק גם אם יש נטילה סדירה .

כאשר מפסיקים תרופה לפרק זמן הגוף "שוכח" אותה ולעתים קרובות היעילות שלה מתגברת.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סל השירותים בתחום התפתחות הילד - השוואה בין קופות
    שיר123
    22/05/2016

*באתר החדש -"כל הבריאות", שהקים משרד הבריאות, קיימים כ-8,000 ערכים לבדיקת זכאויות וזכויות רפואיות שמעניקות הקופות, כולל השוואה בין קופה לקופה. (הכניסה לאתר חופשית וחינמית).
    *ניתן להדפיס מכתב רשמי של משרד הבריאות בנושא הזכאות שבחרתם ולהגישו לקופה במידת הצורך.
    *סל השירותים בתחום התפתחות הילד - השוואה בין קופות החולים ובדיקת זכאויות רפואיות.

הוספת תגובה

• ילד בן 6 עם תסמינים של קשב וריכוז
    שני
    15/05/2016

שלום רב,
    יש לי ילד בן 6 הוא הבן הראשון אחריו יש תאומות בנות שנה
    הילד שלי בגן חובה וצריך לעלות לכיתה א' בשנה הבאה.
    אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מאיפה להתחיל לבדוק . הייתי שמחה לדעת האם עליי לבדוק בכל התחומים איך לבדוק? לאיזה איש מקצוע ללכת קודם לפסיכולוג ילדים, נוירולוג? הדרכת הורים? או ישר לאבחון ואן כם איזה סוג אבחון?
    אני לא רוצה להעמיס עליו רופאים ואבחונים אני רוצה להיות מאוד ממוקדת .

להלן חלק מהסימנים

קשה לו להתרכז במפגש הבוקר זז הרבה ונוגע בילדים שלידו אפילו שזה מציק הוא לא תמיד מפסיק.
    צחוק ללא קשר לסיטואציה כשהוא נבוך בעיקר.
    הוא קצת קלמזי ולא מווסת את ההתנהגות בהתאם לנסיבות- ולסיטואציה אם יש כוס לידו סביר להניח שהיא תישפך, הוא משתולל באגרסיביות אפילו שיש תינוקות לידו ושמסבירים לו את הסכנה בכל זאת הוא לא מצליח או לא יכול או לא רוצה להפסיק עד שבסוף משהוא מקבל מכה. והוא אומר שזה בטעות .
    קשה לו להתמיד במשימה לטווח ארוך (גם במשחקים עם חברים), מאבד עניין
    הוא לא עונה שקוראים לו שהוא עסוק במשהו אחר טלויזיה או משחק אחר והרבה פעמים צריך להרים את הקול או לעמוד מולו ואז הוא נבהל .
    קשה לו המעבר ממשימה למשימה זה תמיד לוקח זמן- צריך להגיד לו מספר פעמים ובמיוחד בגן שם ההוראות הן קולקטיביות לכל הילדים ולכן נוצר קושי
    הוא מאוד טמפרמנט וכשמתחיל להשתולל קשה לו להפסיק
    קושי רב בדחיית סיפוקים
    הוא קצת מופנם לא מרבה לדבר שיחות ארוכות ומעמיקות עונה בקצרה ולעניין קשה לפתח איתו שיחה ארוכה.
    כשכועסים עליו

נראה לי שיש סממנים של קשב וריכוז אך מצד שני יש לי הרגשה שההתנהגות נובעת מבעיות רגשיות, מפינוק מפאת מהיותו הילד הבכור והיחיד מזה הרבה זמן ומקושי חברתי ( אמרו בגן שיש לו קושי חברתי בליזום , בפיענוח קודים חברתיים).

הוספת תגובה

• ילד בן 6 עם תסמינים של קשב וריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/05/2016

שלום לך!
    סביר להניח כי יש קודם לגשת לפסיכולוגית לש הגן אשר תצפה בו ואולי אף תעשה אבחון ולאחר התיעצות איתה ועם הגננת יש לבחון האם כיום יש מקום לאבחון מקצועי ובהתאם להחליט לגבי איש מקצוע מתאים.
    סביר להניח בהמשך כי יהיה מקום לאבחון נוירולוגי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי רכיבי האדרל
    דני
    08/05/2016

שלום רב,
    אני מאובחן מזה שנים עם הפרעת קשב וריכוז, בעבר לקחתי מספר תרופות (ריטלין, קונצרטה,..) וכיום לוקח אדרל (amphetamine mix).
    שאלתי מגיעה יותר מכיוון של סקרנות, לאחר שגרתי זמן מה בחו"ל במדינה בה היחס לתרופה הזו שלילי ביותר:
    כדור האדרל מכיל שילוב של שני סוגי אמפתמינים שמובילים להפרשת דופמין ונוראפינפרין.
    ממה שהבנתי הדבר דומה לסם ספיד (Speed) שנלקח בצורה לא חוקית - שמכיל בעיקרו אמפתמין ומוביל לתחושת אנרגיה ונמרצות.
    (אני מדבר על כדורי ספיד אשר מבוססים על אמפתמינים, ולא אלו שמבוססים על מת'יל-אמפתמינים)
    מחיפושים באינטרנט לא הבנתי מה ההבדל בין כדור האדרל החוקי (תחת מרשם) לכדורי הספיד, מלבד סביבת הייצור הסטרילית.
    אשמח להסבר על ההבדל בין השניים. האם ייתכן שהלכה למעשה אני לוקח "ספיד" בצורה קבועה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי רכיבי האדרל

הוספת תגובה

• שאלה לגבי רכיבי האדרל - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/05/2016

שלום לך -
    איני רוקח ולא מכיר את החומר המכונה ספיד.

אדרל היא תרופה אשר נחקרה עשרות שנים עם סף בטיוחות גבוה מאוד.
    העבודה שיש דימיון מולקולרי בין חומרים לא בהכרח מצביע על זהות תפקודית.

סתם לשם ההשוואה - הבדל בין DNAשימפנזה למוח אדם הוא 2.5% לערך... ועם זאת אנחנו לא קופים והם לא בני אדם (חלק כן....).

לכן - ניתן להשתמש באדרל בצורה בטוחה ורגועה , כמובן על פי הנחיות ומעקב רפואי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתרופה אטנט
    אור
    03/05/2016

האם רואים ישר שיפור בריכוז או צריך לקחת כמה ימים כדי שמוח יתרגל ויגיב לתרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לתרופה אטנט

הוספת תגובה

• תגובה לתרופה אטנט - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    03/05/2016

שלום
    התגובה הטיפולית היא כבר מהיום הראשון
    עם זאת מקובל להמתין מספר ימיי טיפול לפני שמחווים דעה על טיפול חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז איפה התנ"ך להורה המבועת? מחפשת אותו נואשות
    דנית
    01/05/2016

לפתע פתאום אני מגלה את עצמי בהתמודדות חדשה עם ילד שמתברר לי שהוא עם הפרעת קשב וריכוז. אז נכון שיש הקלה שבאה עם הידיעה והמיקוד בזיהוי הבעיה מה שמקדם מאוד לפתרון אבל מצד שני מתחילה ההתלבטות. כמובן שדבר ראשון חרשתי את גוגל וקראתי עד מוות כל מה שמצאתי כמעט. יש המון גישות והמון המלצות.

בבית ספר ממליצים ריטלין. לא טוב לי עם זה. קראתי המון נגד. זה סם וזה גורם לי חלחלה לתת לילד שלי סם. מצד שני שמעתי על טיפולים אלטרנטיבים הומאופתים ובראשם אוצרות. אבל זה נכון? זה מוכח?

איפה התנ"ך להורה המבועת?

הוספת תגובה

• אז איפה התנ"ך להורה המבועת? מחפשת אותו נואשות - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    03/05/2016

שלום,
    גוגל אכן מלא במידע, בחלקו מסולף, חלקו מגמתי (עסקי) וחלקו גם נכון.
    חשוב להיצמד לאתרים רפואיים מוסמכים ולא להיגרר למחוזות שרלטניים.
    כמה אמיתות. תרופת הריטלין, או דומים לה, אכן מוגדרת בפקודת הסמים עקב פוטנציאל לשימוש לא תקין. בפועל, בהיותה תרופה שלא מתמכרים אליה , היא אינה עונה להגדרה של סם. מדובר בתרופה בשימוש מעל 60 שנה שעוזרת מאוד למי שזקוק לה ע"פ קביעה רפואית.
    אין שום ממש בכל הטיפולים האלטרנטיביים שציינת מלבד העובדה שיש מי שמרוויח ממכירתם והרבה. טיפולים אלו , רובם ככולם, לא עברו בידוק/ מחקר רפואי אמין שיוכיח את יעילותם.
    הדמוניזציה נגד הטיפול התרופתי מבוססת ברובה הגדול על דיסאינפורמציה ולכן אין לה מקום בשיח הרפואי.
    בכל טיפול תרופתי, קיים גם פוטנציאל לתופעות לוואי (רובם ידועות) ולכן תרופה ניתנת רק כשצריך ובהתאמה אישית.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

דנית
    17/05/2016

ביליתי קצת זמן בינתיים בלקרוא (אני מאלה) ואפילו העמקתי וקראתי את המחקר הבא . אני בטוחה שנתקלת בכאלה כבר עם הנסיון העשיר שלך אבל לי הוא נתן עוד מוטיבציה לבדוק הומיאופטיה כאפשרות טרום ריטלין ולנסות את מרכז אוצרות שקיבלתי המלצות טובות עליו.

אחרי ההקדמה הארוכה הזאת - האם המחקר הזה ודומים לו נחשבים בעינך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - אשמח לתשובה בהקדם
    קלרה
    30/03/2016

שלום,
    אתחיל בשאלה האם הפרעת ריכוז יכולה פתאום לצוץ ולהופיע בחיים בגיל מבוגר כלומר בגיל 30?
    מדובר בטעויות טיפשיות ( לא חוסר ידע ,אלא פזיזות, חוסר תשומת לב, שכחה)במשימות שהן רוטיניות מונוטוניות.
    וריכוז לאורך זמן.

במקום לכתוב כאן הרבה אשמח לתשובה ומכאן אתקדם אם יש צורך, בסיפור המוזר שלי.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה - אשמח לתשובה בהקדם

הוספת תגובה

• עזרה - אשמח לתשובה בהקדם - תגובה

ד``ר עדי אדר
    30/03/2016

שלום לך
    כמובן שקשיי קשב יכולים להופיע בכל גיל.
    עם זאת בהגדרתה של הפרעת קשב ראשונית, תסמיניה אמורים להופיע לפני גיל 12 שנים כלומר בגיל הילדות המוקדמת.
    לכן קשיי קשב המופיעים בגיל מבוגר יש לחפש סיבות אחרות לקיומם כולל מצב רגשי, בריאותי, תעסוקתי ועוד.

בברכה
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך- העירו לי על כך מעסיקים

קלרה
    31/03/2016

תודה,
    אשמח אם תוכל להגיב לסיפור...
    כי העירו לי על כך 2 מעסיקים ממקומות עבודה שונים אחד זה הנוכחי ששאל אותי אם יש הפרעה ואם חשבתי להיבדק או לקחת רטלין.. וזה מאוד מעליב.

בוא נגיד שבעבודה הראשונה הייתי אנמית.
    בעבודה הנוכחית אני עושה עבודה מאוד רוטינית ואפשר לומר על כל עבודה שהיא כזו אולם כאן צריך דיוק מירבי וריכוז.

בעצם אני לוחצת על אות אחת במקלדת במקומות מסויימים בתוכנה פנימית. זה משעמם אותי וראשי פולש למחוזות קשה לי להתרכז 8.5 שעות.
    דוגמא
    למשל אם לא אלחץ על y לא תצא הדפסה במדפסת אצל הלקוח וההדפסה תצא אצלנו בחברה. ברירת המחדל זה הדפסה אצלנו.
    כל טעות היא קריטית כי לקוח זה חברה או יותר תלושי משכורת.
    אני א אכתוב לך יותר מידי אבל הכל זה כפתור אחד .
    האם בן אדם שעבודתו היא לספור 5 כפיות ולהכניס לשקית ככה במשך יום עבודה שלם הגיוני שיתחיל לחשוב/ לחלום ואז לא יהיה נטו מרוכז בפעולה? ואז לפתע יתבלבל לא יזכו אם ספר או שיטעה? ואם כן האם זוהי בעיית ריכוז.
    כמובן שיש איתי עוד אנשים בתפקיד.

יש לציין שיש לי תואר ראשון שני בביולוגיה בהצטיינות לא זכור לי בעיה. אולם אחרי התואר השני כשהתחלתי תואר נוסף התחלתי לברגיש חוסר ריכוז ושייכתי את זה גם ללחץ וגם לחוסר עניין.

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך- העירו לי על כך מעסיקים - תגובה

ד``ר עדי אדר
    01/04/2016

שלום לך -
    הגדרה של הפרעת קשב לא קשורה רק לעובדה שבן אדם מצליח להתרכז או לא במשימה מונוטונית וכדומה אלא לאוסף של תסמינים אשר באים לידי ביטוי לפני גיל 12 העובדה שבן אדם מבוגר (וגם ילד) יכול להשתעמם במטלה מונוטונית ולא לבצע אותה כראוי. זה עדיין לא מגדיר אותו כלוקה בהפרעת קשב.
    צריכים לבוא לידי ביטוי קשיי מיקוד והתארגנות, נטייה לפיזור הדעת, קשוי לבצע מטלות לימודיות, מטלות מונוטוניות, השתעממות מהירה, נטייה לאחר, חוסר מנוחה, תסמיני אימפולסיביות ועוד.

בברכה,
    דר עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה חושב שאני צרכה להיבדק?

קלרה
    01/04/2016

היי,
    עזרת ולא עזרת :)
    אני לא יודעת מה הכוונה להשתעמם? אני אדם שאוהב ללמוד ואם אשב נניח שוב באוניברסיטה אצליח להיות קשובה בריכוז כנ"ל לקרוא ספר וכו'..

בעבודה זו הבעיה!
    העבודות שיש היום הן רוטינות ללא מהות אם אהיה נניח מזכירה או פקידה אז אהיה בסדר.
    יש לי יכולת ארגונית טובה..
    מה שכן אולי משעמום אם אהיה מזכירה אצלי זה יהיה "שגר ושכח" אני אעשה פעולה נכונה למשל לשלוח פקסים אבל לא אכנס לקרוא מה היה שם ואם אחריי יומיים ישאלו אותי אם שיגרתי את הפקס בנושא מסוים לא אזכור כי אף פעם לא טרחתי לראות מה יש בזה.

בעבודתי הנוכחית אני מכינה הרבה דברים חישובים וכו' לחברות ואז הם רצים במחשב בתנאי שמישהו ביקש להריץ אם לא ארשום מה עשיתי לא בהכרח אזכור אם עשיתי חישוב או שזו חברה שטרם.
    השאלה אם זה מחוסר עניין או מחוסר תשומת לב לפרטים?

בעיקרון כולם יודעים שאני זריזה והספק מהיר ולגבי אימפולסיביות אין לי בעיה כזו מבחינה גופנית מה שכן אני מדברת מהר ולפעמים קוטעת ונכנסת לאנשים בשיחה כשנניח שאלתי משהו והם מסבירים לי כי אני כבר יודעת מה הם רוצים לומר וממשיכה. בשיחה.
    על זה כן מעירים לי על יכולת מילולית וקפיציות שאני צריכה לחכות.
    קצת קשה להסביר פה כי זה אינטרנט אבל הרבה פעמים בעבודה כשאני שואלת משהו אומרים לי רגע כי כאילו הבן אדם בא לענות ואז אני מוסיפה עוד פרטים או נותנת מעין תשובות
    אני נראית נלהבת או לחוצה ונראה לי זה מעצבן אנשים.
    זה הדבר היחידי עליי שהוא פזיזות.

אשמח לדעת אם אניצ צריכה לעבור אבחון או לא להתייחס כי עכשיו ממש הרגשתי שמשהו דפוק איתי וכאילו הם מצפים לפחות טעויות בעבודה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה